kültür farkı

allahtan memleketim yakın..çoğu çevrem burda memleketten ve hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz
E daha ne diye dert ediyorsunuz madem oyle icinize kapanmaniza da gerek yok. Ha tabi ulkemizin ezici hizla üreyen gruplarinin karsisindaki azinlik olmanin verdigi gelecek kaygisi ayri bir mesele. Ama kisisel olarak iyisiniz o zaman.

Tüm doğuyu bilen biri olarak söyledikleriniz bana çok abartılı geldi. Sanki insanlar sizi bir şeylere zorluyormuşta sizde mecburen yapıyormuş gibi anlatmışsınız.
siz denk gelmemişsiniz ne güzel. bir şeyleri empoze etmek çalışsan da kocan ne derse o mantığını belirtmek evlen diye ısrar etmek zorlamak değil mi

biz yörüğüz annemler dedemler çadırda yaşarlarmış ama hiçbiri böyle değil hepsi önce eğitim dedi
Evet çoğunluk olarak öyleleri kadınların eğitimine önem vermese de ben büyük şehirlerden çok insan gördüm kızını 18'inden itibaren evlendirmeye çalışanlar, eve görücü getirenler... Birkaç arkadaşım sırf evlenmemek için okul kazanıp farklı bir şehire gitti. Evde dursaydım beni evlendirirlerdi diyorlardı 😐

evet dil geliştiriyorum, savunma sporu yapıyorum dergileri takip ediyorum.Bir ara iş yeirne götürdüm gece vaktim oluyor okurum diye birisi böyle koca bulamazsın demişti
Üffff. Beyinleri sadece oynaşma karı/koca bulma’da. Pes. Psıkolojınızı bozmayın bu ınsanlarla. Cidden bozarlar yanı bı arada yaşandıkça

Evet çoğunluk olarak öyleleri kadınların eğitimine önem vermese de ben büyük şehirlerden çok insan gördüm kızını 18'inden itibaren evlendirmeye çalışanlar, eve görücü getirenler... Birkaç arkadaşım sırf evlenmemek için okul kazanıp farklı bir şehire gitti. Evde dursaydım beni evlendirirlerdi diyorlardı 😐
ailelerin belli yaştan sonra artık kocan baksın çabası

siz denk gelmemişsiniz ne güzel. bir şeyleri empoze etmek çalışsan da kocan ne derse o mantığını belirtmek evlen diye ısrar etmek zorlamak değil mi

Siz nasıl insanlara denk geldiniz bilmiyorum fakat anlattıklarınız bana çok abartılı geldi. Ayrıca verdiğiniz cevaplara bakılırsa sanki oradaki herkes yabani bir siz medenisiniz.

Doğu diyorsunuzda siz onların içine girmeden nasıl bu kadar yakın konusabiliyorlar siz uzak durun o insanlar zorla bişey yapamaz size evden işe işten eve giden bir sürü insan var çalışan hiç böyle konuşan olmamıştır onlara karşı sorun sizde

biz yörüğüz annemler dedemler çadırda yaşarlarmış ama hiçbiri böyle değil hepsi önce eğitim dedi

Buna emin misin? Aşşağıda öyle demiyorsun ama ababasjsks
Atandıktan sonra teyzem anneme kuzenlerinden birisi için görücü olmak istedi annem konuyu ufak ufak açtı ben direkt yok dedim. Hem akraba evliliğine karşıyım hem de bu sözleri söyleyen birisine evet dersem onu haklı çıkartırım ve anlaşamayıp ayrılsak bile sıkıntı yapar laf eder dedim. Annem dışardakiler çok mu iyi senin bulduğunu da göreceğiz, millet bir vurur bir laf söyler ağzını açamazsın dedi. Bu konudan da çok tartışıyoruz dedim ben şiddete uğrayınca mutlu olacaksan öyle olsun dedim. Sonrası hep tartışma oldu, bugün de yine bu sözleri söyledi. Ardından ben artık bir şey demeyeceğim bu diklik ile kimse karşına çıkmaz sen zaten bizi dinlemiyorsun senin bulduğun kesin çok iyi olacak dedi. Bir iki sene içinde evlen bekleyip durmanın bir anlamı yok sonra kimse yüzüne bakmaz diyor.

Siz nasıl insanlara denk geldiniz bilmiyorum fakat anlattıklarınız bana çok abartılı geldi. Ayrıca verdiğiniz cevaplara bakılırsa sanki oradaki herkes yabani bir siz medenisiniz.
zihniyetten ve farklılıklardan bahsediyorum ve evet medeniyet bana göre kadınların mal olarak görülmeden değer görmesi ailesinden veya eşinden

Doğu diyorsunuzda siz onların içine girmeden nasıl bu kadar yakın konusabiliyorlar siz uzak durun o insanlar zorla bişey yapamaz size evden işe işten eve giden bir sürü insan var çalışan hiç böyle konuşan olmamıştır onlara karşı sorun sizde
ben meslek gereği giriyorum hasta almaya gidiyoruz kendinden çok bana sarıyor. yoksa ben dee işten eve evden işe. bir kez de kadında bulmayın suçu

X