Hiç laf kalabalığına gerek yok ayrilinMerhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..
Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.
Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..
Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum..
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..
Okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler..
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim
- Konu Sahibi Missimurg
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben eşimin ailesiyle ilk benim ailemle tanışmaya geldiklerinde tanıştım. Öncesinde eşim ailesini anlatıyordu tabiki hep iyi şeyler duydum ondan. Ailemin çok büyük önyargıları vardı, tanışmaya geldiklerinde hepsi bitti. Aslında bizim onlara karşı yarattıgımız onyargılar onlarda karşılıgını o kadar bulmuştu ki ailemin karşısında nasıl utanarak durduklarını düşündükçe kendimi çok suçluyorum. Şükürler olsun ki çok mutluyum.eşimin ailesiyle çok sık görüşemiyoruz her yıl bir iki hafta ziyaret etmeye çalışıyoruz. Eşimin babası her gittiğimizde gelinimi üzersen karşında beni bulursun der. hiç bir zaman nerede yaşayacagımıza karışmadılar aldıgımız bütün kararlarda destek olmuşlardır. Dışardan baktıgınızda okuma yazması olmayan eğitimsiz insanlar deyip yaftalarsınız. Ama her kararımıza saygılıydılar, düğün zamanı olan o karmaşa ve stres de onlar sayesinde azaldı.
Bence siz önce kültür onyargısından ya da kılıfından kendinizi bir arındırın. Yani karışınızda ki adam çok kıskançsa bunu kültürü gereği deyip kabul edemezsiniz. Henüz 3 ay görüştügünüz biri var şuan karşınızda tanımaya çalışın baktınız anlaşamıyorsunuz olmuyor ayrılın. Hiç katlanamayacagınız şeyleri ama onun kültürü deyip kabullenmeyin. Her insanın kendi kişiliği var. Size bu baskı karşıdan geliyorsa yani bizim kültürümüze göre şöyle böyle diyorsa hiç durmayın ayrılın derim.
Bence siz önce kültür onyargısından ya da kılıfından kendinizi bir arındırın. Yani karışınızda ki adam çok kıskançsa bunu kültürü gereği deyip kabul edemezsiniz. Henüz 3 ay görüştügünüz biri var şuan karşınızda tanımaya çalışın baktınız anlaşamıyorsunuz olmuyor ayrılın. Hiç katlanamayacagınız şeyleri ama onun kültürü deyip kabullenmeyin. Her insanın kendi kişiliği var. Size bu baskı karşıdan geliyorsa yani bizim kültürümüze göre şöyle böyle diyorsa hiç durmayın ayrılın derim.
- 12 Ocak 2019
- 33
- 22
- 3
Ben bu konunun tartışma yaratmak için açıldığını düşünüyorum.
Konu sahibi burada olay kültür farkı değil. Bu adamla olmaz.
Tartışma yaratmak için falan açmadım..
Teşekkürler
- 8 Temmuz 2018
- 167
- 188
- 23
Hepsini bosver de, mini etekli fotografini bana atma cunku ben erkegim diyen biri ile kendimi asla yanyana dusunemem sahsen. Bi kadinin bacagi gozuken fotografinda aklina demek ki ilk ve baskin olarak cinsellik geliyor. Ama sorsan namus timsali, cinsel sey dusunemem sana kiyamam kafasi :) yazacak baya sey var da, ozetlersem eger, acil sekilde uzaklas.
- 12 Ocak 2019
- 33
- 22
- 3
Ben eşimin ailesiyle ilk benim ailemle tanışmaya geldiklerinde tanıştım. Öncesinde eşim ailesini anlatıyordu tabiki hep iyi şeyler duydum ondan. Ailemin çok büyük önyargıları vardı, tanışmaya geldiklerinde hepsi bitti. Aslında bizim onlara karşı yarattıgımız onyargılar onlarda karşılıgını o kadar bulmuştu ki ailemin karşısında nasıl utanarak durduklarını düşündükçe kendimi çok suçluyorum. Şükürler olsun ki çok mutluyum.eşimin ailesiyle çok sık görüşemiyoruz her yıl bir iki hafta ziyaret etmeye çalışıyoruz. Eşimin babası her gittiğimizde gelinimi üzersen karşında beni bulursun der. hiç bir zaman nerede yaşayacagımıza karışmadılar aldıgımız bütün kararlarda destek olmuşlardır. Dışardan baktıgınızda okuma yazması olmayan eğitimsiz insanlar deyip yaftalarsınız. Ama her kararımıza saygılıydılar, düğün zamanı olan o karmaşa ve stres de onlar sayesinde azaldı.
Bu yorum bana ilaç gibi geldi nedense.. önyargıyla yaklaşmak istemiyorum.. çünkü kendi kafamda kuruyorum gibi geliyor bazı şeyleri..
bu arada mutlululuğunuz daim olsun
- 12 Ocak 2019
- 33
- 22
- 3
Hepsini bosver de, mini etekli fotografini bana atma cunku ben erkegim diyen biri ile kendimi asla yanyana dusunemem sahsen. Bi kadinin bacagi gozuken fotografinda aklina demek ki ilk ve baskin olarak cinsellik geliyor. Ama sorsan namus timsali, cinsel sey dusunemem sana kiyamam kafasi :) yazacak baya sey var da, ozetlersem eger, acil sekilde uzaklas.
Evet fotoğraf konusuna ben de anlam veremiyorum fakat söylediği şu; ‘ben senin yanında aklıma öyle şeyler gelsin istemiyorum..’ sen de istersen olur birşeyler diyor ama onun öncesinde bende öyle bir şey sezersen tepki verirsin gibi geliyor diyor.. bilemiyorum.. mutsuzum gerçekten, haksızlık yapmıyorumdur inşallah
- 8 Temmuz 2018
- 167
- 188
- 23
Evet fotoğraf konusuna ben de anlam veremiyorum fakat söylediği şu; ‘ben senin yanında aklıma öyle şeyler gelsin istemiyorum..’ sen de istersen olur birşeyler diyor ama onun öncesinde bende öyle bir şey sezersen tepki verirsin gibi geliyor diyor.. bilemiyorum.. mutsuzum gerçekten, haksızlık yapmıyorumdur inşallah
Ya soyle diyeyim kendimden orneklendireyim. Cok iyi bi cocukla tanismistim, doguluydu.Gorsen oyle kibar, asla beni kirmaz agzimin icine bakiyordu hatta tabiri caizse. Ayrica okumus, doktor olmus biriydi. Onunla gorustugum sure icerisinde de beni hic yaniltmadi. Agzindan bir kufur dahi duymadim. Memleketindeki yasantisina sahit oldugumda ise bana gore olmadigini anladim. Sevgilin seni pisman etmese, sonradan degismese bile ailesi de cok onemli. Benim cocugun dedesi, erkeklerin bile diz hizasinda sort giymesine ters bakan biriydi misal. Sulalesi asiri kalabalikti, bir dugune bin kusur kisi geliyor dusun. Cocukla iyi gecinecek olsam bile sahsen bu aileyle ben yapamazdim. Cunku bu anlattigin kulturde gelinlerin gorevi genelde bellidir :) ozel gun olur, misafirlik olur, gelin calisir. Evde 5 kadin bile olsa senden baska ama sen gelinsen kalk da bi cay koy bize, sen hizmetlen kafasidir bu.. Hatta bi tanidigim kaynanasi varken koltukta bile oturamiyodu. Kaynanasindan asagida yani genelde yerde oturuyodu kadincagiz. Adet oyleymis cunku :)
- 12 Temmuz 2006
- 56.137
- 215.820
- 1.223
- 52
Aynen katılıyorum, bu kadar kıskanç bir adamdan kaçmak yerine sevmek biz kadınlar garip canlılarız gerçekten.Bence sen bu çocukla devam edeceksin
Ama umarım evlenmeden birkaç falso verir de görürsün gerçek yüzünü
Ayni seyleri yasadim sadece senin evli versiyonunum.Buraya da uzun suredir girmiyordum.ilk kizima hamileyken takilirdim en son.Konun dikkatimi cekti.Ikimizde calisan iyi kazanan insanlariz.esim dogulu gorusme sürecinde prenses gibi hissettirdi duygusallığı bana olan kiyamamazligi cok etkiledi.cok kardeşler aile kalabalik fakat biz is geregi ailesinin oldugu sehirde değiliz. Ailesinden bir sıkıntı cekmedim Bayramdan bayrama görebiliyoruz fakaaaaat evlendik ve tayin yerimiz olan istanbula gittik kiskancliklari yüzünden su an istanbula dair hiçbirşey haturlamak istemiyorum bu arada ben kapalıyım hayatımda ilk elini tuttugum erkrk esim o da nikahtan sonra..Buna rağmen etrafa cok bakiyorsun bu pardesu dar diyerek beni cok bunaltti.Kendisi doktora yapmış üst duzey isi olan biri düşün. Yemek kulturu farkli bundan da cektim ve çekiyorum cocuk yetustirme tarzımız farkli ..Insan ne okursa okusun koklerinden kopamiyor ve yetistirilme tarzi onun kisiligini olusturuyor.siddet yanlisi degil ama psikolojik siddet bunaltma da siddettir ve kendimi hic rahat özgür hissedemedim hala da hissetmiyorum.Ben ki üniversite de dil icin baska ülkeye gitmis bir insanim.Ailem.muhafazakar fakat babam eğitime önem veren hepimizi destekleyen cok ileri görüşlü bir insandir sen dilini mi ilerleteceksin kizim hayhay der.Asla karismaz destek olur bu rahatlığı bulamadim malesef.Cok uzattim ama bu ilgi evlenince sürmeyecek ve seni zor gunler bekliyor. Biliyorum sahiplenilmek hosuna gidiyor pisman olursun diyorum
- 22 Aralık 2017
- 797
- 1.966
- 63
Konuyu okuyunca fark ettim ki genelde hep kadın ailesi modern okumuş, maddi durumu iyi ama erkek ailesi doğulu. Çok şaşırıyorum. Üç sene doğuda yaşadım ve bir buçuk sene önce doğulu bir aileye gelin olarak katıldım. (5sene birliktelikten sonra) Okudukça diyorum ki herhalde koskoca doğuda bir tane eğitim alamasa da kendini iyi yetiştirmiş, modern sayılabilecek, kızlarını oldukça özgür yetiştirmiş, oğluna hiç klasik erkeklik ayrımı yapılmamış, maddi imkanları oldukça iyi, az çocuklu(3) , karşısındaki insana saygı duyan, tek gelinlerini misafir diye baş tacı yapıp oturduğu yerden kaldırmayan, ataerkil görünse de ciddi şekilde anaerkil (eskiler,yaşlılar) ve eşit haklara sahibiz diyen genç çiftleri olan, yaşlılara saygı gösteren ama gençlere de değer veren hatta bayramlarda yaşlıların gençlere gittiği, kılık kıyafete hiç karışmayan bir tane aile varmış bana denk gelmiş :)
- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
- 248
- 23 Aralık 2017
- 625
- 728
- 23
- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
- 248
Bir tane tabiki yoktur ama ne yazıkki çok çok az böyle aile Doğu kültüründe. Ama kesinlikle eskiye göre bayağı düzelme var bakış açılarında bu da Doğu bölgesinde devletin yaptığı kız çocuklarını okutma baskısı sayesinde oluyor. Ayrıca pek çok vakıfta bu konuda son derece çaba sarf ediyor. Önümüzdeki yıllarda eşinizin ailesi gibi ailelerin daha da artacağını düşünüyorum. Sonuçta topluma sınıf atlatan her zaman kadındır. Kadınlar okudukça kurdukları ailelerde yetiştirdikleri erkek çocuklarda aydınlık olur. Ama konu sahibinin anlattığı aile ve erkek eş adayı koşarak kaçılması gereken cinstenKonuyu okuyunca fark ettim ki genelde hep kadın ailesi modern okumuş, maddi durumu iyi ama erkek ailesi doğulu. Çok şaşırıyorum. Üç sene doğuda yaşadım ve bir buçuk sene önce doğulu bir aileye gelin olarak katıldım. (5sene birliktelikten sonra) Okudukça diyorum ki herhalde koskoca doğuda bir tane eğitim alamasa da kendini iyi yetiştirmiş, modern sayılabilecek, kızlarını oldukça özgür yetiştirmiş, oğluna hiç klasik erkeklik ayrımı yapılmamış, maddi imkanları oldukça iyi, az çocuklu(3) , karşısındaki insana saygı duyan, tek gelinlerini misafir diye baş tacı yapıp oturduğu yerden kaldırmayan, ataerkil görünse de ciddi şekilde anaerkil (eskiler,yaşlılar) ve eşit haklara sahibiz diyen genç çiftleri olan, yaşlılara saygı gösteren ama gençlere de değer veren hatta bayramlarda yaşlıların gençlere gittiği, kılık kıyafete hiç karışmayan bir tane aile varmış bana denk gelmiş :)
- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
İkili ilişkilerde deneyimi yoksa naz yaptigini dusunerek ilgi istiyor olabilir.Kıskanmak mı bilmiyorum aslında.. diyorum ki teyzemle oturayım kahve içeyim sana yazarım.. hemen bozuluyor benle ilgilenemiceksin yani öyle mi vs diye..
Bu da beni biraz bunalttı ama ben sevgisinden böyle yapıyor diye düşündüm..
İlk söylemek istedigim cinsel tercihler ifade ettiginiz gibi modernlikle ilgili değildir. İnsanlar modern bir hayat surup inanclari geregi ya da inançsız olup dünya görüşleri gereği cinselliği evlendikten sonra yasamayi tercih edebilir. Kendi cinsel tercihlerinize saygı beklediğiniz gibi sizin gibi dusunmeyenlere de saygı göstermek zorundasınız. Evlilik dışı cinsellik=modernlik algısı da yıkılması gereken bir tabu.
4 yıllık doğu anadolu deneyimimde çok iyi insanlar da çok kötü insanlar da gördüm. Konu ırk değil zaten o bölge Kürt ve Türk karışık yapıda. Konu tamamen kültür. Kendi gözlemim şehirde yaşayan Türklerin aile yapisi iç anadoludan farksız. Köylerdeki Türkler daha büyük aileler şeklinde yasiyorlar, aileye karşi sorumluluklar fazladir diye tahmin ediyorum. Gerçekten çok iyi insan olduklarina emin oldugum Kürt çalışma arkadaslarim oldu. Yasantilari, aile ilişkileri doğulu olduklarıni asla dusundurmez. Karsilastigim en akil almaz aile ilişkilerini köylerde yaşayan Kürtlerde gördüm. Ama tanidigim en insancil iki aile de bir Kürt köyünde yasiyordu.
Aslında doguda köy çok önemli bir gruplama aracı ve insanlari tanımak adina iyi bir done. Bir köy en çok 3 soydan olusuyor. Aileler çok geniş olduğu için de köyün genel yapısı nasılsa kişiler de öyle oluyor. Mesela kavgacı köyler tehdit, darp korkusuyla oradan olduğu bilinen kimseye amiyane tabirle bulasilmayan koylerdi. Bu köyler aynı zamanda sizin dizilerde görüp korktugunuz zihniyeti besleyen köyler.
Bir diğer konu benim bizzat yaşayarak edindigim izlenim Turk veya Kurt pozitif ve insancil doğulularin hepsi çok dindardı. Acaba ben mi hatırlamıyorum diye zihnimi yokluyorum ama yok gerçekten çok dindar olmayan pozitif kimseyi tanimadim.
Sonuç olarak size iki öneri veriyorum. Arkadaşınızın hangi köye mensup oldugunu, sehirde yasiyorlarsa köyle bağlarıni, ailede okumuş kız çocuğu varligini arastirin bunu yapacak kadar önemsiyorsaniz ilişkinizi. O bolgede bir kaç okulu ya da sağlık ocagini arayip memur olarak orayi tercih etmeyi dusundugunuzu, yasantiniz itibariyle baskı yaşama endiseniz oldugunu soyleyip köyün genel yapisini ogrenebilirsiniz. Doğrudan o koyun okulunu arasaniz öğrencilerin okula devam durumunu, kız ogrencilerin devam durumunu ve ailelerin okula destek olup olmadığını öğrenin. Genel geçer olmadığını bilerek fakat ipucu olabileceği düşüncesiyle vermek iatedigim ikinci onerim, arkadasinizin ya da ailesinin dindarlık düzeyini ogrenin. Geleneğe donusturulmus dinden bahsetmiyorum, ailesinin dindarlık düzeyi ile hoşgörülü olma ihtimalleri doğru orantili olabilir. Fakat bu sefer de arkadaşınızın ilerde sizi kültürel değil fakat dini gerekçelerle kendine ya da ailesine uydurma isteği söz konusu olabilir.
Bilemiyorum iyi bir insan diyorsunuz, baştan olmaz demek çok içime sinmiyor, otekilestirmis gibi hissediyorum. Fakat diğer taraftan dışarıda gösterdiği kavgaci tutum insanın kisiliginden bağımsız bir şey değil, o insanın içinde bu saldirganlik var doğal olarak. Umarım iki tarafın da zarar görmeyeceği bir karar alirsiniz.
- 23 Mart 2015
- 5.713
- 12.025
- 248
Şu an erkek arkadaslarinizla görüşmeye bile karşıymış.
Evlendikten sonra sen kimlerle yattın kalktin tarzı hesaplar soracak daha ağırını söyleyecek tabi ben yazamadım burada.
Bekaret hala çok büyük bir tabu bizim ülkemizde ki siz doğulu bir adamdan bahsediyorsunuz.
Burnunuzdan getirecek.
Şu an size kapılmış aşkından pek gözü görmüyor ama zaman geçince çok fena hakaretler edecek size.
Ayrıca sırf kırılmasın beni seviyor diye ilişki olmaz sizin de çok sevmeniz hayranlık duymanız lazım.
Evlendikten sonra sen kimlerle yattın kalktin tarzı hesaplar soracak daha ağırını söyleyecek tabi ben yazamadım burada.
Bekaret hala çok büyük bir tabu bizim ülkemizde ki siz doğulu bir adamdan bahsediyorsunuz.
Burnunuzdan getirecek.
Şu an size kapılmış aşkından pek gözü görmüyor ama zaman geçince çok fena hakaretler edecek size.
Ayrıca sırf kırılmasın beni seviyor diye ilişki olmaz sizin de çok sevmeniz hayranlık duymanız lazım.
- 1 Aralık 2011
- 2.760
- 4.076
- 333