• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim

Merhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler..

Arada çok büyük anlayış farkı var. Bundan çok daha azında bile iş boşanma ile sonuçlanıyor. Kesinlikle evlenmeyi düşünmeyin derim. Buradaki tecrübeli kadınların dedikleri bir kulağınızdan girip ötekinden çıkmaz umarım.

İstesem benimle ailesinden uzakta yaşamaya hazır.. ben de zamanla fikirlerini değiştiririm belki diye düşüyordum ama hayal sanırım.. o kadar hasta ruhlu ve takıntılı olsa benimle ilişkiye de başlamazdı diyorum kendi kendime..
Kararsizsiniz..Anlattiginiz kadariyla biraz sorunlu ancak simdi bitiremiceksiniz gibime geliyor..Bence biraz daha tanıyın..Zaten bu süreçte kesin olaran anlarsiniz

Nikahtan sonra deger veren adam gidecek ve icinden bir canavar cikacak.net. Sen bulundugun kültüre aitsin degismezsin o da o kültüre ait ve o kültürü nikahtan sonra sana yansitiverecek.Ki zwten kiskançlik ve onu surekli aramani yazni istemesi takintili biri oldugunun alarmlari.Bosver verdigi degeri falan.Sen bayansin kendine bak.İncinirsin.Kimse sahip cikmaz yaşayacagin zorluklara.O deger veren beyimiz gider evlenmeseydin laaan diyen bi herif (!) geliverir. Tecrübedir.

Siz biraz fazla olumlu bakıyorsunuz olaylara
Bence kk da genel olarak hep olumsuz bakılıyor olaylara.
Konuyu okuyunca fark ettim ki genelde hep kadın ailesi modern okumuş, maddi durumu iyi ama erkek ailesi doğulu. Çok şaşırıyorum. Üç sene doğuda yaşadım ve bir buçuk sene önce doğulu bir aileye gelin olarak katıldım. (5sene birliktelikten sonra) Okudukça diyorum ki herhalde koskoca doğuda bir tane eğitim alamasa da kendini iyi yetiştirmiş, modern sayılabilecek, kızlarını oldukça özgür yetiştirmiş, oğluna hiç klasik erkeklik ayrımı yapılmamış, maddi imkanları oldukça iyi, az çocuklu(3) , karşısındaki insana saygı duyan, tek gelinlerini misafir diye baş tacı yapıp oturduğu yerden kaldırmayan, ataerkil görünse de ciddi şekilde anaerkil (eskiler,yaşlılar) ve eşit haklara sahibiz diyen genç çiftleri olan, yaşlılara saygı gösteren ama gençlere de değer veren hatta bayramlarda yaşlıların gençlere gittiği, kılık kıyafete hiç karışmayan bir tane aile varmış bana denk gelmiş :)
ön yargı böyle bişey işte tatlım gözlerine soksanda değişmez çünkü tanımaktansa kafanın içinde kurmak daha kolay.

Konudaki sevgiliyi tenzih ederek söylüyorum

Su an icin cinselligi size kiyamamak seklinde goren bir adam "adam gibi adamdir" net. Herkesin birbirinden faydalanmaya calistigi bir ortamda yasiyoruz. Bu yönü cok cok takdir edilmeli. Ama kültür farki varsa o iş yaş. Hele de evlenince erkeklerin degistigini, ve bambaska insanlara anne baba demen gerektigini hesaba katarsan.. aman diyim.. o hatayi yapma.

Dine dayalı namus algısı çok dogmatik, sarsılmaz bi düşünce yapısı. Bu düşünceleri değiştirmeniz çok ama çok zor. En baştan tavizler vererek istemeden de olsa onun bakış açısını desteklemişsiniz. İyi bi insan olabilir ama doğruları arasında "cinsellik karşındaki kadına kıymaktır" fikri olan birinin, iyilik adı altında yapacaklarına ben güvenmem şahsen. Mesela sizi "iyilik" olsun diye kısıtlamak da isteyebilir.

Yersiz, abartılı kıskançlıkların size, bi çeşit sevgi gösterisi olarak empoze edilmesine izin vermeyin. Bunlar hastalıklı düşünceler. Evlenince bu sorunları 10 ile çarpın. Bi şeylerin düzelip, değişeceği inancıyla evlenmek çok büyük bi hata bence. Düzgün ve değiştirmek zorunda kalmayacağımız insanlarla evlenmeli diye düşünüyorum.

Merhaba hanımlar..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Son durumunuz ne bilmiyorum ama olmaz bu iş
Kültür farklılığı diyip geçmemeliyiz

Merhaba hanımlar..

Konuma gelecek olursam;

Sorun şu ki;

Siz ne düşünüyorsunuz?

İkinizin olamayacağı o kadar belli ki
Okuyunca bile bu farkediliyor.

Doğulu batılı olayı değil bu. Birsürü modern arkadaşım ve ailesi var tamamen yetistirmeyle alakalı. Erkek arkadaşınız tarzında Eskişehirli, Rizeli vs insan da cok. Ailesinden ziyade kendisinin kafa yapısı sizinkiyle farklı. Konuştuğunuza giydiginize karışması yönünden olmaz diyorum ben. Ayrıca kıyamamak nedir ya. Bu lafı bile soğutur

10 yıl sonra değil evlendikten en gec 2 yıl sonra özüne döner kültür farkliligiyla bir evlilik yaparsaniz ya kavga gürültü kv kp derdi olur yada kendi hayatinizdan ödün verip öyle onların istediği gibi yasarsiniz hiç girismeyin derim çünkü insan bi kaç tartismada o hoslanti dediginiz şey değil sevgi aşk bile kalmicakk

Kalbi güzel ama disarda baskalariyla kavga etmeden duramaz.. Bu cok ilgunc geldi bana.
Birde bakire olmadiginizi yüzünüze vuracak gibi duruyor.
Onun yetisme tarzina tamamen zitsiniz o da sizin yetişme tarziniza zit. Melez bir seyler mi olsun istiyorsunuz.

Bu zihniyeti küçük düşürmeden yorum yapsanız sonuçta her kesin yaşamı farklı hayatları farklı sizn rahat yaşayışniz bize nasıl terse bizimki de size öyle önce kendi zihniyetinizi geliştirmekte uğraşınz
Ben rahat yaşıyorum dedim mi acaba???!!!
Belli ki sizde aynı zihniyet kurbanısınız
Yazık

Ayrılın. Yaşam tarzlarınız çok farklı. Erkekler uyum sağlayamaz kadınlardan uyumlu olmasını bekler ama sizin ilişkinizde bir uçurum var. Bir an önce ayrılmaya bakın ve sakın birliktelik yaşamayın onunla.

Merhaba hanımlar,
Öncelikle yorum yapan herkese çokk teşekkür ederim..
Bir gün laf arasında ‘sen tanıdığım kadınlar gibi değilsin, hakkını savunuyorsun, farklısın.. işte bu yüzden seviyorum seni..’ demişti..
Günlerdir benim yüzümden konuşmadık ve eminim bana çok kırgındır zaten.. Ayrılma lafını bile açsam ‘sus lütfen’ derdi çünkü..
Ayrıldık.. Çok mutsuzum.. Umarım doğru bir karar vermişimdir.. Benim ailem narin insanlar yapamazdım.. Yarın birgün şiddete uğrasam kahrolurlardı ve büyük kavgalar çıkardı iki taraf arasında.. Düşünmek bile istemiyorum.. Umarım bu kadar değer gördüğüm bir adam daha çıkar karşıma ve umarım haksızlık etmemişidir onu bu kadar üzdüğüm için..
Atlatırım en kısa zamanda inşallah.. Şuan kafam allak bullak..

Merhaba hanımlar,
Öncelikle yorum yapan herkese çokk teşekkür ederim..
Bir gün laf arasında ‘sen tanıdığım kadınlar gibi değilsin, hakkını savunuyorsun, farklısın.. işte bu yüzden seviyorum seni..’ demişti..
Günlerdir benim yüzümden konuşmadık ve eminim bana çok kırgındır zaten.. Ayrılma lafını bile açsam ‘sus lütfen’ derdi çünkü..
Ayrıldık.. Çok mutsuzum.. Umarım doğru bir karar vermişimdir.. Benim ailem narin insanlar yapamazdım.. Yarın birgün şiddete uğrasam kahrolurlardı ve büyük kavgalar çıkardı iki taraf arasında.. Düşünmek bile istemiyorum.. Umarım bu kadar değer gördüğüm bir adam daha çıkar karşıma ve umarım haksızlık etmemişidir onu bu kadar üzdüğüm için..
Atlatırım en kısa zamanda inşallah.. Şuan kafam allak bullak..

Şiddet göreceğiniz falan kesin değildi tabii,ama şimdiden kısıtlayan erkek ileride büyük problemler yaşatacaktı bu gün gibi ortada.
Böyle bir erkek arkadaşım olmuştu,şiirler falan yazardı gecenin bir vakti,gözümün içine bakardı,sonra fark ettim ki hepsi rol,güvenmeyin sizi değiştirmeye çalışan erkeklere.

Doğulu olduğunu belirtmemiş olsaydınız hem daha objektif yorumlar alır, hem de alacağınız yorumları daha objektif değerlendirebilirmişsiniz. Duygularınız baskın gelirse olumsuz yorumları "önyargı" gerekçesiyle gözardı edebilirsiniz.

Burada olumlu yorum yapanların çoğu genelde "benim eşim de doğulu ama şöyle, böyle" tarzında yorum yapmışlar. Doğrudur, ama olay doğulu batılı olarak değil, farklı dünya görüşleriniz üzerinden ele alınmalıydı. Konu biraz sapmış açıkcası. Mesela "ben ve eşim de çok farklı dünya görüşlerine sahiptik ama evlenince sorun olmadı" gibi yorumlar olsa, bunları olumlu değerlendirebilirdiniz.

Merhaba hanımlar..

Konuma gelecek olursam;

Sorun şu ki;

Siz ne düşünüyorsunuz?

Aman konu sahibi Trakyalı kız ile Marmaralı erkeğin bile kültürden dolayı anlaşamadığını gördüm.Bence sen bu evlilikte Mutlu olamazsın.Kendi kültürüne ve kafa yapına uygun modern bir insanla evlenmek seni daha çok Mutlu eder bence aşk bir gün biter geriye gerçekler kalır.İyi düşünmelisin.

Cok uzgunum gercekten keske iyi olacak her sey deseydim ama ilerde emin ol anlasmazliklar cikacak. O tarz bi adam sana sorun yok dese bile icine atmistir simdiden. 3 ay cok erken... 1 seneye kalmaz kuzum cok uzgunum... bir gelecek olamaz gibi...

Bu konu arkadaşımı hatırlattığı nedense... aynı sizin gibi i bi ilişkileri bardı adam bildiğin saf aşık gibiydi bakmaya kıyamıyordu kıza sözde... nitekim nişanlandılar ve o adam gitti bakmaya kıyamayan adam gitti vurmaya kıyan adam geldi allahtan erken gösterdi yüzünü de ayrıldı arkadaşım... emin olun siz ona ailesine ayak uyduramayacaksınız ve öyle Yok bakmaya dokunmaya kıyamıyorum diyen insanların için piskopat manyak adam çıkıyor.

Hanımlar,
lütfen bir kez daha rica ediyorum, doğulu-batılı ayrımı yapılmasın, Missimurg Missimurg 'un erkek arkadaşının sıkıntısı doğulu olması değil çünkü anlattığı erkek profili benmerkezci bir karaktere sahip, kaldı ki aşırı kıskanç, psikolojik baskı yapan, yasaklamalar getiren eşlerden şikayet eden kadınların hepsinin eşi doğulu değil ki.

Missimurg Missimurg ,
şimdi acı çekiyor olabilirsiniz, bu hissin, belki keşkelerle acabaların etkisinde kalacaksınız bir süre ama bence ayrılarak doğru bir karar verdiniz çünkü erkek arkadaşınız gerçekten benmerkezci biri, onu sevdiğiniz için flört ederken veya evlenince erkek arkadaşlarınızdan, hatta onun tasvip etmediği kız arkadaşlarınızdan bile vazgeçebilirsiniz, bu sizin tercihiniz olur ama ailenizden bile kıskanması inanın sağlıklı değil, hayatınızın merkezine yalnızca onu koymanızı isteyen ve sizden de bunu isteyecek bir adam gördüm anlattıklarınızda, bu şimdi sizi çekiyor, cazip geliyor olabilir lakin evlenince tadı kaçıyor, çevremde yaşanmış örnekleri var, aileyi o kadar kıskanıyorlar ki telefonda bile annenizle babanızla ne konuştuğunuzu, kaç dakika konuştuğunuzu bile denetim altına alıyorlar, görüşmenizi istemeyip seni en çok seven benim, sen de en çok beni seveceksin tavırlarına giriyorlar.

Back