• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim

Farklı kültür, ırk, din, dil yüzünden biten ilişkilere çok üzülüyorum.. Hep korkaklık olarak görürdüm.. Şimdi ben de buna dahil oldum.. 15 yıllık arkadaşım doğulu.. Evinde yedim içtim yeri geldi babası bana harçlık verdi.. Asla böyle önyargılarım yoktu.. Diyeceksiniz ki olayın doğu-batı ile ilgisi yok.. Ne var sanki birbirimizi olduğu gibi kabul etsek.. Niye bu kendi düşüncelerimizi karşı tarafa empoze etme çabası! Bilmiyorum çok duygusalım şuan belkide saçmalıyorumdur..
Ben buradaki hanımların onda gördüğü ikiyüzlülüğü, aşırı kıskançlığı, ruh hastalığını görmedim onda.. Benim gördüğüm daha önce birliktelik yaşadığımı bilmesine rağmen aklında benimle birşeyler yaşamak olmayan, sesimi duymadan uyuyamayan, güldüğümde hep gül böyle olur mu diyen, ilişkiyi her bitirmeye kalktığımda beni alttan alıp durduran bir adamdı..
Neyse burada dram kasmak istemiyorum..
Hakkımızda hayırlısı olsun..
Zaten o da soğudu benden..
Bitti gitti..

Ikikere iki nasil uc olmuyorsa bu adamla asla olmazzz..size gore deyil vazgecin yakmayin basinizi...siyah ve beyaz gbisiniz cunkuuuu..kac kurtar kendini..

Merhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Bnde dogu kulturunde yetismis biriyim evet ailelerimiz tutucu ve bir dogu geliniyimm benim.esimde kisitlamalari var sinirler 4 yillik evliyiz her istedigimm olur kv kp asla habersiz evime gelmez ve ayni apartma oturuyoruz benim.kp kapinin onunden gecerken kapi aciksa kafasini yerden kaldirmadan kendi evine cikar.. gecmisde yasadiginizi biliyor ve kabulleniyor sizde durust davranmissiniz gizli.sakli birsey yok ama.eger yuze vurma aileye yetistirme dogu kuraallari arasinda yok.eger yaparsa karakter ile ilgilidir

Merhaba yaşadıklarınızın bir benzerini yaşadım o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Doğulu urfalı aşiret bi ailenin okumuş oğluydu. O zamanlar bende burda forumları okurdum bi çıkış yolu arardım. O adamı bir kere de kendi akrabalarının yanında görme şansınız olsaydı keşke çünkü ben gördüm ve maalesef ikinci sınıf vatandaş gibi davrandı. Onların yanında elimi tutmaya sarılmaya çekindi resmen belki ayıp karşılandığını düşündüğü için diyeceksiniz ama öyle olsaydı baştan beni kız arkadaşı olarak oraya götürmeseydi o zaman. Onun için kadına değer vermek en iyi yerde et yedirmek üstüne künefe.. bi gün instagrama fotoğraf koydum o kadar tavır yaptı ki hani açık bi fotoğraf olsa ya da ne bileyim benim iyiliğimi falan düşünse yok adam sadece ondan habersiz fotoğraf koymama takıldı.. sonra bi gün bana sen çalışıyosun ailem gelince ne olcak dedi bende dedim ki buyursun gelsinler ev onların yapsınlar yesinler içsinler ben takılmam öyle şeylere dedim annem babam geldiğinde de evde olmuycaksın yani dedi ki ben ona çalışıyorum ve Allah izin verirse çalışıcam bu sıkıntı olur mu senin için diye baştan sordum olsaydı çalışmayan birini bulurdum demişti.. Yani demem o ki yetiştirilme tarzından mıdır kültürden midir nedir değer vermedi diyemem ama onların kadına değer verme tarzı biraz daha farklı çok acı bi şekilde bunu tecrübe ettim ve bi gün ansızın onu terkettim. Pişman mıyım değilim zaman geçtikçe acım azaldı dayanamıycak gibi olduğumda hep kendimi 5 sene sonra paçalarımdan cocuklar akarken işten istifa etmiş kocasından ilgi bekleyen tamamen farklı görüş ve anlayışta görümce elti kayınbaba kayınvalide ile anlaşmaya çalışan biri olarak hayal ettim.

3 ayda bu kadar soru işareti var kafanda sonrasını düşünemiyorum bile .doğu kültürü farklı bekareti sorun edebilir ,yaşam tarzını sorun edebilir v.s ikinizde mutsuz olmayin

evlendikten sonra buraya boşanma konusu açmak istemiyorsanız bence şimdiden ayrılın

Merhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler..

Kültür farkı kesinlikle çok önemli bir problemdir.Şuanlık ailesiyle ilgili bir problem yok gözükebilir.Ama inanın erkek arkadaşınızla evlenirken onun ailesiyle de evleniyorsunuz.Sizin anne babanızın muhattap bile olmayacağı ve cahil kesim olarak gördüğü insanları onlara dünür ediyorsunuz.İlerde bir problem yaşadığınızda siz anlayışla karşılarken eşinizin ailesi aynı anlayışı göstermeyebilir.Ayrıca kariyer sahibi olmanız ve arkadaş çevreniz ile ilgili çıkacak sorunları hesaba katmıyorum bile.Maalesef doğuda hala töre cinayetleri oluyor.Eşinizde dengesiz ve sinirli olacağına göre...Ayrılmalısınız.

Back