• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim

Merhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler..
Bende Dogulu biriyim ve sulalemizdeki butun adamlar anlattigin turden insanlar. Kesinlikle yargisiz infaz yapmak istemiyorum. Cocugu tanimadan bir sey diyemem. Sadece gorduklerimi,tecrubelerimi aktarmak isterim. O cocukta bahsettigim sekilde biri olacak diye birsey yok. Dedigim gibi Doguluyum, bizde erkekler asiri simartilir kizlara da namus gozuyle bakilir. Hani birsey olursa falan siz direkt namussuz olursunuz gozlerinde.Ben okudum kendimi gelistirdim, bu arada izmirde yasiyorum. Eee haliyle bu da dusunce tarzima yansiyor ve sulalemdeki hicbir erkekle dogru duzgun anlasamam. Cogu 50 yaslarina bile gelseler eslerini doverler. Herkesin icinde dovmeye kalkarlar cunku bu artik guc gosterisi olmustur(!) Neyse 23 yillik tecrubeme dayanarak tavsiye veriyorum dogulu biriyle evlenmeni onermem. Tabi bu bolgeyle de alakali degil ama ben hep onlarin arasinda yasadigim icin oyle oldugunu dusunmeye basladim malesef. Umarim yaniliyorumdur. :)

Size karşı davranışlarına değil dışarıda olan karakterine bakın derim

Bu durumda zaten normalde de iç acıcı gelmedi ama dışarıdaki yapısını siz anlatınca iyice olumsuz baktım.
Kendinizi ziyan etmeyin bazı şeyler olmasa daha iyi olur

Bide bu var tabi 'ilişki için kıyamam ben sana?'

Hahahahahahahaha kusura bakma iki insan birbirini seviyorsa tensel çekim varsa kıyarda :deli:
Yani lafım meclisten dışarı sığ bir adam bu.

Merhaba,
Kıyamam lafını benim için söylemedi.. dediği şu; ‘biriyle birlikte olacaksam ertesi gün de o kadının yanında olabilmeliyim.. sevmediğim biriyle olmaz.. hem o kıza da kıyamam. Buralarda ters bakılıyor hayatı mahvolur dokunmam o yüzden’ dedi.. ben mantıklı buldum aslında.. ama ‘seni öyle düşünmek istemiyorum’ cümlesi banaydı..

Hanımlar,
lütfen konuda doğulu batılı ayrıştırması olmasın.

Missimurg Missimurg ,
yazdıklarınız arasında şu kısma takıldım ve erkek arkadaşınızın kaç kardeş olduğu, hangi etnik kökene sahip olduğu o kadar önemli değil, bence siz kültür farkından ziyade şu bölüme odaklanın:

"Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim.."

Sizi ailenizden dahi kıskanan, sürekli onunla ilgilenmenizi, ona her anınızı farkında olmadan rapor ettiğiniz aramalar yapmanızı, etrafınızda erkek sinek bile uçmasını istemeyen bir adamın çok özür dilerim ama kalbi güzel değildir.

Ayrılmaz da evlenirseniz size evlilik senaryonuzu yazayım, seni çok seviyorum, incinmenden çok korkuyorum, sana kıyamıyorum bahanesiyle çalışmanızı istemeyecek, seni çok seviyorum, sen benim için çok değerlisin, benim için bir tek sen varsın, senin için de ben diyerek sizi aşktan sevgiden vurarak, hatta belki biraz da vicdan yapmanıza neden olarak erkek kuzenlerinizle, enişte, dayı, amca gibi tüm erkek akrabalarınızdan soyutlayacak, x kuzeninin gözünün üstünde kaşı var, falanca enişten şöyle deyip hepsine bir kulp takacak, kendi görüşmediği gibi sizi de görüştürmeyecek.

Anneniz babanız, varsa kardeşleriniz size akıl verirler diye gidiş gelişlerinizi onun gözetiminde yapmanızı sağlayacak.

Ve bunların hepsini öyle bir ustalıkla yapacak ki, siz onun sizi çok sevip değer verdiğini, sizin incinmemeniz için yaptığını sanacak, beni benden daha çok seviyor düşüncesine kapılıp kendinizi otomatikman onun her dediğini yaparken bulacaksınız, ta ki sizin benliğinizi ele geçirdiğini anlayıp çaktırmadan sizi nasıl sindirdiğini anlayana kadar, aslında tüm taleplerinin altında hastalıklı bir kıskançlık olduğunu anlayana kadar, bunu anlamanız için de bir sefer dediklerini yapmayıp karşı gelmeniz yetecek, o zaman içindeki herşeyi ortaya dökecek, şimdi size :"
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi.. "

Sorun etmediğini göstermeye çalışan adamın ne kadar sorun edip içinde biriktirdiklerini duyunca hiç tanımasaydım dersiniz.

Karar sizin.

Son düzenleme:
Merhaba hoşgeldiniz..
Cinsellikle alakalı o kadar takıntılı olsa benimle ilişkiye başlamazdı diyorum zira aramızda hiçbir şey yaşanmadı henüz ama benim korkum ilerde cicim ayları bitince bu durum değişir mi? Bir de aile çok önemli değil mi onlarda? Yani benim yaşam tarzımı ailesi onaylamaz bana göre.. ‘ben seversem kimse bişey diyemez’ diyor.. peki ailesi beni dışladığında da böyle mi diyecek acaba.. aile büyüğü kavramı beni korkutuyor.. cidden korkulacak birşey mi yoksa dizilerde abartılıyor mu? Hiç bilmiyorum ki çok yabancıyım bu kültüre..

Hele cinselliği onla bi yaşa da gör bakalım nasıl ağzına ediyor
2 kere 2 =4
Bu kadar basit bu zihniyetin kafası
Kaaaaçççççççççççççç
Geç olmadan kaaçççççççççççççççç

Merhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler..
Benim eşimde 11 kardeş 8 erkkler ikimizde bitlisliyiz sana şunu söyliyim öyle bi yaşam tarzına alışık değilsen girme boyke riske konuşmada çocukla namus meselesine çevirirler her kavgayı tartışmayı

Sevgilin gibi tipler aile büyüklerinin izni olmadan adım bile atamazlar. Cinsellik onlar için tabu bu yüzden de hep nasıl tabir edilir bilmiyorum ama aç gibilerdir. Hafif sohbet açsan yada bir fotoğrafını görse hallenir inanamzsan dene hatta. Onlar kolay kolayda modern gelin almazlar. Hele o ayrı şehirde yaşarızları bi geç. Üzgünüm ama çoğu şiddet yanlısı olduğu için çok üzülürsün.

Hele cinselliği onla bi yaşa da gör bakalım nasıl ağzına ediyor
2 kere 2 =4
Bu kadar basit bu zihniyetin kafası
Kaaaaçççççççççççççç
Geç olmadan kaaçççççççççççççççç
Bu zihniyeti küçük düşürmeden yorum yapsanız sonuçta her kesin yaşamı farklı hayatları farklı sizn rahat yaşayışniz bize nasıl terse bizimki de size öyle önce kendi zihniyetinizi geliştirmekte uğraşınz

Hanımlar,
lütfen konuda doğulu batılı ayrıştırması olmasın.

Missimurg Missimurg ,
yazdıklarınız arasında şu kısma takıldım ve erkek arkadaşınız kaç kardeş olduğu, hangi etnik kökene sahip olduğu o kadar önemli değil, bence siz kültür farkından ziyade şu bölüme odaklanın:

"Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim.."

Sizi ailenizden dahi kıskanan, sürekli onunla ilgilenmenizi, ona her anınızı farkında olmadan rapor ettiğiniz aramalar yapmanızı, etrafınızda erkek sinek bile uçmasını istemeyen bir adamın çok özür dilerim ama kalbi güzel değildir.

Ayrılmaz da evlenirseniz size evlilik senaryonuzu yazayım, seni çok seviyorum, incinmenden çok korkuyorum, sana kıyamıyorum bahanesiyle çalışmanızı istemeyecek, seni çok seviyorum, sen benim için çok değerlisin, benim için bir tek sen varsın, senin için de ben diyerek sizi aşktan sevgiden vurarak, hatta belki biraz da vicdan yapmanıza neden olarak erkek kuzenlerinizle, enişte, dayı, amca gibi tüm erkek akrabalarınızdan soyutlayacak, x kuzeninin gözünün üstünde kaşı var, falanca enişten şöyle deyip hepsine bir kulp takacak, kendi görüşmediği gibi sizi de görüştürmeyecek.

Anneniz babanız, varsa kardeşleriniz size akıl verirler diye gidiş gelişlerinizi onun gözetiminde yapmanızı sağlayacak.

Ve bunların hepsini öyle bir ustalıkla yapacak ki, siz onun sizi çok sevip değer verdiğini, sizin incinmemeniz için yaptığını sanacak, beni benden daha çok seviyor düşüncesine kapılıp kendinizi otomatikman onun her dediğini yaparken bulacaksınız, ta ki sizin benliğinizi ele geçirdiğini anlayıp çaktırmadan sizi nasıl sindirdiğini anlayana kadar, aslında tüm taleplerinin altında hastalıklı bir kıskançlık olduğunu anlayana kadar, bunu anlamanız için de bir sefer dediklerini yapmayıp karşı gelmeniz yetecek, o zaman içindeki herşeyi ortaya dökecek, şimdi size :"
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi.. "

Sorun etmediğini göstermeye çalışan adamın ne kadar sorun edip içinde biriktirdiklerini duyunca hiç tanımasaydım dersiniz.

Karar sizin.
Her cumlenize sonuna kadar katılıyorum

Merhaba,
Kıyamam lafını benim için söylemedi.. dediği şu; ‘biriyle birlikte olacaksam ertesi gün de o kadının yanında olabilmeliyim.. sevmediğim biriyle olmaz.. hem o kıza da kıyamam. Buralarda ters bakılıyor hayatı mahvolur dokunmam o yüzden’ dedi.. ben mantıklı buldum aslında.. ama ‘seni öyle düşünmek istemiyorum’ cümlesi banaydı..
Bilemiyorum Senin yazdıklarını okuyunca çok hoşlanıyorsun korkuyorsun ama bırakmamak için bahaneler arıyorsun gibi Karar senin hayat senin lakin unutma içine acabalar korkular bu denli erken düştüyse devamı fiillende gelecektir. Hepimizin tecrübeleri var ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu sana.

Şiddetle ayrıl diyorum.Kültür farkı olduğunda sağlıklı bir ilişki kurulamıyor. Kendi ağzınla söylüyorsun özgürüm kimseye hesap vermem içimden geldiği gibi yaşarım diye.Bu adamla evlendiğinde ki konu evliliğe dayandığı zaman senin cinsel yaşamında didiklenir, hadi evlendin özgürlüğü unut, 7/24 benimle ilgilen diyen biri evlendiğinde ailenle görüşmene bile musade etmeyebilir.Aile büyüğü kavramında ailenin en büyüğünün sözü geçer, yani esin hiçcccccc...Açık bir bayan olduğunu düşünüyorum o halde kapanacaksın diye baskılar kurulacak, çalışan bayan isterler mi herşeyden önce şehir hayatına alışkın o tarz bir yaşamı olmayan birini gelin isterler mi bence ayrillllllllllllllllllllll.

Senin geçmişte yaşadığını aile büyüklerine anlatsa yine iyi, en ufak bi tartışmanızda sana bu konuda hakaretler edecek nettt yani
Evlilik cocuk vs yokken en temizz kurtuluş elinin altindayken bence kaç

Anlattıklarınızın kültür farkı ile ne alakası var. Bırakın artık şu insanların anormalliklerini insanların dogup büyüdüğü yerlere yaftalamayı. Siz adamın nereli kaç kerdeşli bir aileden geldiğinden çok siz yanında mutlu musunuz? Adam özgürlüğünüzü kısıtlıyor mu ona bakın! Sizin gibi el üstünde tutularak büyütülüp, 9 kardeşli bir adamla evlendim. Bekar iş arkadaşlarımla ülke ülke de gezdim, gece çıkıp eğlendim de. Şu tabuları yıkın artık lütfen.

Anlattıklarınızın kültür farkı ile ne alakası var. Bırakın artık şu insanların anormalliklerini insanların dogup büyüdüğü yerlere yaftalamayı. Siz adamın nereli kaç kerdeşli bir aileden geldiğinden çok siz yanında mutlu musunuz? Adam özgürlüğünüzü kısıtlıyor mu ona bakın! Sizin gibi el üstünde tutularak büyütülüp, 9 kardeşli bir adamla evlendim. Bekar iş arkadaşlarımla ülke ülke de gezdim, gece çıkıp eğlendim de. Şu tabuları yıkın artık lütfen.

Merhaba,
Mutlu musunuz peki? Kendinizden ödün vermeniz gerekti mi? Ailesi nasıllar ataerkil değil mi? Biraz detay verseniz..

Mesela adama fotoğraf attım.. mini etekli.. ama dışarda çekilmiş günlük halim yani özellikle atılmış bir şey değil.. dedi ki; bana böyle fotoğraflarını atma. Neden? Dedim.. o erkekmiş
3. Ayda size kendisine böyle fotoğraf atmamanızı isteyen bir adam, ilerleyen dönemde size o eteği giydirmeyecek, makyajınıza, saçınıza karışacak, başta da söylediniz şimdilik erkek arkadaşlarınıza karışıyor yarın bi gün bayan arkadaşlarınız için onunla görüşmeni istemiyorum diyecek. Yani sizi kendi istediği kalıba uydurmaya çalıcak.
Niye? Çünkü anlayışlı, sizi seviyor (!)
İşin enteresan tarafı, siz de tavizleri vermeye başlamışsınız.
Arkadaşlar doğulu diye ayrım yapmayın demişler, yok ben evliyim mutluyum diyenler, bunlar bireysel.
Arada koskoca bir kültür farkı var. Bu yabana atılacak bir durum değil.
Umarım bunu anladığınızda çok geç kalmış olmazsınız.

Back