Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim

Size saygısı olmasa neden böyle desin ki saygı duymayan bir ton insan var burada gelip zar dikimi için konu için Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın ama iyi düşünün tek kötü özelliği çabuk sinirlenmesi gibi ama hangi erkek çok sakin ki kültürler farklı geldiği için garipsiyorsunuz ama deneyin bence olmazsa zaten biter kendiliğinden

İki tarafta fedakarlık edip ödün verirse olur

Farklı kişilersiniz olmaz
Bu kişi bir başkasına iyi uygun bir partner olabilir ama sana olmaz.Sen geçici düşünsensen de adam ciddi düşünüyor belli.Yani gecici de dusunmemeni tavsiye ederim.Ondan sonra adam kadınlar böyle diye bir sonrakinin iflahini kurutur gibime geldi.

sizi elde ettikten sonra o kibarlik gecer ve hakimiyet kurma cabasi baslayabilir. beyfendiyle olmasa bile ailesiyle kesinlikle catisma yasarsiniz ileride. 9 kardes demek 8 tane gorumce/elti demek.

Evlenene kadar iyi, evlendikten sonra canavara dönen adamların eşleri genelde şöyle der: " nisanliyken sevgiliyken hiç anlamadim şoyle iyiydi boyle iyiydi"

Ben buna inanmıyorum, insanlar kendilerini az çok belli ediyorlar. Mesela dışarda herkesle kavga halinde olması ve anlattığın diğer bazı şeyler bu adamın şiddete meyilli bir tarafının olduğunu gösteriyor. Bu siniri ileride tabi ki sana da yansıtacak. Düşün bunları

Zihniyet hiç şaşmaz.Sarılsanız "Benden önce kimbilir kaç kişiye sarıldı?"
Öpseniz"Benden önce kaç kişiyi öptü?
Bla blaa hastalıklı bir ruh hali.
Cicim ayları geçince her şey bütün çıplaklığıyla hortladığında geç kalmış olacaksınız.
Son beraberligimi evlilik asamasindan cekip aldim.Konu açtim hatta geriye dönüp baktigimda deliymisim ben ya! diyorum
Bulundugunuz ruh hali saglikli düsünmenize engel oluyor.
Erkek arkadasim iyi egitim almis,kendini egitmis,hos karakterli bir adamdi.Tartismalarimiz olmazdi mesela.Hatta Kusursuzdu bence.
Dogulu degil tamamen ama o kültüre(asiret) tarzi bir yapilanma vardi ailede.
Ailede hemen hepsi okumus,masterli,meslekli insanlar.Ama erkege bagimli,asiri ataerkil halleri korkuttu.Tirstim.
Erkek padisah kadin cariye zihniyeti benlik degil.(Asla kültürlerini kücümsemek anlaminda söylemiyorum yanlis anlasilmasin)
Ama herseyden önce kültür farki ciddi sorun yaratabilir.
Ki zihniyeti les bir arkadas.
Bu iliskide gelecek ve huzur göremedim acikcasi..

Böyle adamlarla canım cicim ayları sadece sevgililiğn ilk başında olur Aşk başa gelmeden kaç kurtar kendini.
• En başlarda seni kendine aşık edecek kadar uysal,anlayışlı,kibar,masum görünen, çiçek ve hediyeyi eksik etmeyen.
• Zamanla seni ablukaya almaya çalışacaktır emin ol.Erkek arkadaş , iş ortamı hatta zamanla kız arkadaşlara bile karışacaktır sen eğer aşık olmuş olursan alttan almaya çalıştıkça çevrendekileri kaybetmeye başlarsın. Deli gibi kıskanır bu tipler sanki dünyada yürüyen tek memeli kendi sevgilisiymiş gibi..
•Evlenmeye evet çok meyilli ama evlendikten sonra hayatının merkezinde sadece o olsun ister dışarıda kaba kuvvete çok meraklıysa kendini savunmak için doğruyu bile söylesen ona yanlış gelen herşeyde belki şiddete bile başvurabilir.
•Şimdi beni taşlayanlar olacaktır ama kültür farkı gerçekten sorun Doğu kültürünü taşıyan erkekle rahat yetişmiş kadın kesinlikle ama kesinlikle olmadı olmuyor olmayacakta.

Boyle bir erkek arkadasim vvardi. Bende senin gibi yetistim. Onun babasi imamdi vs. (Annem kesinlikle istemedi ama diretmedi de, senin hayatin ama sonu olmaz demisti) bir sure tolere eettim. Ama hayatimi da cehenneme cevirmek istemedim acikcasi aayrildim. Su an baska biriyle evliyim ve o kadar dogru bir karar vermisim ki iyiki ayrilmisiz diyorum .

Aranızdaki farkları siz kendiniz çok güzel anlatmışsınız. Bence evlilikte bunların boyutları artacak ve siz özgür ruhlu olduğunuz için onun kısıtlamalarına daha fazla dayanamıcaksınız. Benim düşüncem

sana uygun degil gibi geldi

Dışarıya kavgacı ama bana karşı iyi diye bir şey yok insan dışarıda neyse odur başkalarına olan tavırları sana olan tavırları için bir uyarıdır.

ayrıca böyle doğulu bir tipin sana yanaşamaması lazımdı demek ki yeterince batılı öyle cool değilsin. ben de senin gibiyim böyle tiplerle bırak sevgili olmayı aynı masaya bile oturmam.

Benim kuzenimle aramdaki diyaloga karisip kuzenime benden zorla ozur dilettirecek biriyle bi saniye daha birlikte olmam birak gelecek hayalleri kurmayi
O kuzenin yerinde olsam sizinle de asla gorusmem
Ayrica ailenize de cok uzuldum, sen misler gibi yetistir, kizim ozgur olsun istedigini giyebilsin istedigi arkadasini secebilsin, kendi secimlerini yaşasin diye ugraşşin kizlari da gidip kendini yaninda asla bir birey gibi hissettirmeyecek, kiskanc, kavgaci, aileci, ilgi bagimlisi ve tamamen farkli kulturden birini secsin
Uzgunum agir konusmak istemiyorum ama aklim mantigim almiyor
Bakin butun sorunlari es gectim, kultur farkini aile problemini sizin o aileye asla uyum saglayamayacaginizi turlu cesit zirvaligi es gectim ama normal bi kiz arkadasinizla bile oturdugunuzda size tavir alan bi insani duzeltemezsiniz, bakin daha 3 aylik belki size hos geliyor olabilir ama ileride cok pisman olursunuz
Yasadim biliyorum ben yaptim siz yapmayin
O ilgi bagimliligi beni sinir hastasi etti bak seneler gecti kendini zor defettim biraktigi izleri defedemiyorum olmuyor
Bi kiz arkadasinizla selamlastiginizda oturup sohbet ettiginizde surekli of yine trip yicem of yine kavga cikcak korkusuyla mi yasicaksiniz
İs yerinden/okuldan bi tane erkek arkadaş edinemeyecek misiniz, birakin erkek arkadas edinmeyi, selamlasmayi, okul/iş arkadasiniz size instagramdan takip istegi gonderince onu da gectim yolda gorup selam verince laf edecek bu adam. Hatta ve hatta bundan 2-3 sene sonra sizi iyice elde ettigini anlayinca verilen selamdan, takip isteginden sizin onla bi iliskiniz oldugu imasini bile yapip hesap soracak.Siz ya pusacaksiniz ya karsilik verip her gun ama her gun kavga edeceksiniz, şansliysaniz pacayi kolay kurtarirsiniz yok sansiniz yoksa benim gibi senelerce ugrasirsiniz
Birakin takintili manyaklar annesinin dizinin dibinde otursun siz kendi hayatiniza bakin

Biz burada öyle şeyler okuyoruz ki 10 sene sevgili olup 10 ayda boşanan var yda boşanamayan Evlendikten sonra 365 derece değişen döven söven kısıtlayan öyle şeyler okuduk ki burada Sana nağmeler atması seni düşünmesi gönlünü almaya çalışması... Cicim ayları sende biliyorsun bence bunları. Çok fazla kapılmadan arana bir mazaretle soğukluk koy İnan olmaz. Sana ne derse desin belli bir kültürde belli bir kafada yetişen insanı asla ama ASLA değiştiremez sin. Lütfen yazık etme kendine .İlgisi şevkati hosuna gidiyor olabilir ama şuan! Daha şimdiden erkek arkadaşın olmasın aynı masayada oturma diyor. Ya sen düşün gerisini...........

Yapmayın Allah aşkına.

Yol yakınken bırakın. Cinsellik için kıyamam diyen adamdan adam olmaz.

Size karşı davranışları hoş olsada kısa vadede karşısındakiyle evlilik düşünen kişiler bana pek inandırıcı gelmiyor nedense.. kültür farkı ilişkide her zaman problemdir kaldı ki siz pekte köklü duygular hissetmiyormuşsunuz henüz (3 ayda hissetmemeniz normal tabi) yani değermi değmezmi duygularınızla siz karar vereceksiniz tabi ama ben pek olumlu göremedim sonunu açıkçası karşınızdaki çok bağlanmadan mesafeyi koruyup iliskiyi sonlandırın derim.

Bide bu var tabi 'ilişki için kıyamam ben sana?'

Hahahahahahahaha kusura bakma iki insan birbirini seviyorsa tensel çekim varsa kıyarda
Yani lafım meclisten dışarı sığ bir adam bu.

Aslında,sorunun içinde, cevabı vermişsin.Evlilik asla florte benzemez.o imzayı attığinda dönüş çok zor.Farkli kültür olduğu için,alışman,ayak uydurman çok zor.Evlenirsen,dokuz kardeş ,onların eşi çocukları ,anne,babası ile sürekli görüşmek zorunda kalırsın.Sevgi gelip geçici.

Yeni fikirlere açık olmayan biriyle flört etmeniz bile büyük başarı. Evliliği düşünemiyorum. Flört döneminde herkes duygusallaşır, seni seviyorum sana böyle kıyamam şöyle yapamam ayagındadır. Cicim ayları bitince gerçek yüzler ortaya çıkar.

Bence zaman kaybı. Oturup konuş olmayacağını. Onu bile tersleyeceğini düşünüyorum zira dediğim gibi düşüncelerine saygı gösterecek olgunlukta birine benzemiyor.

Evet, bariz bir şekilde kültür farkı var. Ama iş sizde bitiyor, siz herşeyi kabul edebilecek misiniz?
Onun değişmesini ve size ayak uydurmasını beklemeyin. Değişmez.
Siz onu kabul edip; yaşamına uyum sağlayacaksınız.
Hadi uyum sağladınız diyelim; gelecekte eski ilişkilerinizi, kariyerinizi ve giyim şeklinizi vs sorun etmeye başlayacaktır.
Bunu kaldırabilecek misiniz?
Yani kısacası sizin için aşkın gözü kör mü? :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…