- 4 Ekim 2012
- 16.551
- 32.733
- 798
- Konu Sahibi Papatya129
Sinüzite yatkınlığınız var mı ya da uçağa binerken hasta mıydınızHayır tiz bir ses
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sinüzite yatkınlığınız var mı ya da uçağa binerken hasta mıydınızHayır tiz bir ses
Dediginiz doğru kulak genelde duymak istemediğini duyunca vücut kendini güvenceye almak için dys yani bir program başlatıyor, haliyle böyle basınç ve çınlama veya vertigo tarzı sıkıntılar başlıyor, travmaları çözmeden iyileşmek zor, siz de kv nizle ilgili travma çalışması yapmalısınız..Bu yazın tamamını kulağımda basınç hissi ile geçirdim. Gitmediğim doktor kalmadı. Sizin gibi üç kulak burun boğaz doktoru gezdim, hiç bir şey yok dediler, nörolojiye gittim, mr a girdim. ondan da bir şey çıkmadı, en son alanında uzman bir profun kulak burun boğazcının muayenehanesine gittim. Kulağımda hiçbir şey olmadığını söyledi, az duyuyordum aynı zamanda işitme testine gönderdi, orada duyamıyorum dediğim kulağımın diğerinden daha iyi duyduğu sonucu çıktı. Sonrasında bunun psikolojik olduğuna ben de kanaat getirdim. Kulağımdaki basınç hissi bir günde geçti, ama çınlama hala var gibi hissediyorum. Ona da takılmayaya yok saymaya çalışıyorum artık. Bu olaylar öncesinde beni çok yıpratan sürekli sorun yaşadığım kayınvalidemin yanına gitmiştim. Belki de onun söylediklerini duymak istemediğim için böyle bir şey yaşadığım kanaatine vardım. Belki sizin durumunuz da bu şekildedir. Çok güvendiğiniz bir hekime gidip iyisin bir şey yok demesine ihtiyacınız olabilir.
Bir tanidikda böyle bir şey olmuştu, hatta ses dışarıdan duyuluyormus. Ve kan kaçağı mi öyle bir şey olduğunu söylemişti.Hayır tiz bir ses
İnatçısın der genelde annem. Meditasyon yapmıyorum ama namaz kılmaya çalışıyorum. Neden sordunuz?
Tıp bilimine gerek yok doktorlar falan hikaye diyorsunuz yani.Bir tane kitap okuyorum henüz başındayım ama konunuzu okuyunca aklıma o kitap geldi. Seninle Başlamadı kitabın adı.
Kitabın yazarı ilk kendi hikayesini anlatıyor. Yazar bir gün gözlerinde bulanıklık olduğu için doktora gidiyor. Başta hiçbir şeyin yok diyorlar. Sonra daha da ağırlaşıyor ve çok ender görülen nedeni belli olmayan bir rahatsızlık olduğu ortaya çıkıyor. Bir süre sonra kör olması bekleniyor. Yazar bu durumdan çok etkileniyor bunalımlara giriyor ve hep yapmak istediği bir meditasyon turuna çıkıyor. Çeşitli ülkelere gidiyor hergün saatlerce meditasyon yapıyor ve bir gün bunların hocası ( üst düzey bir eğitmen ) ile görüşüyor. Bu görüşmeye kadar göremeyeceğini de kabulleniyor filan. Neyse o eğitmenle görüşünce git ailenle barış diyor. Yazar sinirleniyor ( bu arada ailesiyle küs değil ama her zaman bir soğukluk var aralarında) neyse sonra başka bir eğitmene gidiyor ve o da aynısını söylüyor. Yazar sonra ikna oluyor ailesinin yanına gidiyor. İlk annesiyle arasını düzeltiyor sonra babasıyla ( anne baba boşanmış ) . Neyse zamanla gözünde ki rahatsızlık gidiyor kayboluyor. İyileşiyor ve doktorlar böyle birşeyin imkansız olduğunu söylüyor ama yazar iyileşmiş zaten. Sonradan anlıyor ki aile de geçirdiği travmaların sağlığına etki etmesi . Ailesiyle ilgili sorunlar gidince vücut rahatsızlığı da atıyor üzerinden.
Sonra ki bölümde bir iki örnek daha okudum bunlar da bu tarz . Acaba sizinki de böyle olabilir mi diye düşündüm ister istemez. Kardeşinizin durumu zaten üzücü . Yurt dışına giderken bile bilinç altınız kendine zarar verecek diye kodlamış olabilir ve kulaklarınız da bu yüzden ilerlemiş olabilir . Tabi siz yine farklı farklı doktorlara gidin her ihtimali düşünün . Ben aklıma gelen şeyi yazdım
Kulak çınlamanız ve basınç travma kaynaklı , özelden yazın bilgi vereyim , çok geçmiş olsun
7 aydir kulakta ses sorunuyla ugrasiyorum.Dediginiz doğru kulak genelde duymak istemediğini duyunca vücut kendini güvenceye almak için dys yani bir program başlatıyor, haliyle böyle basınç ve çınlama veya vertigo tarzı sıkıntılar başlıyor, travmaları çözmeden iyileşmek zor, siz de kv nizle ilgili travma çalışması yapmalısınız..
Sabırla defalarca yapmanız lazım7 aydir kulakta ses sorunuyla ugrasiyorum.
Şu travma bulma olayini cok denedim ama yapamadim, zaten sabirsiz bir tipim, odaklanma sorunu yasiyorum![]()
Asla. Yanlış anlaşılmışım üzüldüm.Tıp bilimine gerek yok doktorlar falan hikaye diyorsunuz yani.
Kansızlık da çınlama yapıyor diye biliyorum. Ben de yaşıyorum ara ara.Herkese merhaba.
Bundan yaklaşık 3 ay önce inanılmaz stresli bir dönemdeydim. Kardeşim psikolojik tedavi görüyordu, intihar düşüncesi vardı, ve ben master için yurtdışı hazırlığındaydım.
Yurtdışına geldim. Ve hayatımın en kötü dönemi başladı. Geldikten 1-2 hafta sonra kulaklarımda bir basınç ve ağrı hissi başladı. Doktora gittim teşhis yok. "Kulağında hiçbir şey yok"
1 ay sonra basınçla beraber kulaklarım çınlamaya başladı. Ben yine doktora gittim. Doktor: "Çınlamanın maalesef tedavisi yok bununla yaşamayı öğreneceksin" Bunlar olurken babam aradı, "kardeşin intihar etti kızım"
Kendisi gelip itiraf etmiş, koşa koşa hastaneye gitmişler, midesi yıkanmış ve 2 gün gözetimde kalmış. Koşarak Türkiye'ye geldim.
Kulağım için hazır Türkiyeye gelmişken 3 farklı doktora göründüm. Üçü de kulağında görünüşte bir şey yok diyor. Nörolojiye yönlendirildim, ordan da bir şey çıkmadı. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Kardeşimin durumuna ayrı kahroluyorum, ödevlerimin teslimine 25 gün kaldı ve ben daha başlayamadım bile buna ayrı üzülüyorum, sağlığımı kaybettim ve ortada ne olduğunu bile bilmediğim bir durum var buna ayrı üzülüyorum. Bugün oturdum salonda anne ve babamın karşısında hüngür hüngür ağladım. Nefessiz kalıncaya kadar ağladım. Ağlarsam geçer sandım. Geçmedi.
Birinin geçecek bunlar demesine o kadar ihtiyacım var ki. Lütfen bana dua edin bunu okuyorsanız...
İstanbul daysanız size bir doktor tavsiye etmek isterim
Tansiyonunuzu sık sık kontrol edin bir süre bakın düşük mü yüksek mi normal mi
Bir de kardiyologla görüşmenizi öneririm
Elbette psikolojik olabilir ama önce tüm ihtimalleri elemek lazım
Duyma testi yapıldı mi peki ?bende anı duyma kaybı oldu mesela teşhis bu nedensiz sebebsiz bir anda ..araştırdığımda sizin gibi belirtiler yaşayanlarda cok
Demir eksikliği çıktı bende. Ondan olabilir mi?Kansızlık da çınlama yapıyor diye biliyorum. Ben de yaşıyorum ara ara.
Rabbim kolaylaştırsın
Bir tane kitap okuyorum henüz başındayım ama konunuzu okuyunca aklıma o kitap geldi. Seninle Başlamadı kitabın adı.
Kitabın yazarı ilk kendi hikayesini anlatıyor. Yazar bir gün gözlerinde bulanıklık olduğu için doktora gidiyor. Başta hiçbir şeyin yok diyorlar. Sonra daha da ağırlaşıyor ve çok ender görülen nedeni belli olmayan bir rahatsızlık olduğu ortaya çıkıyor. Bir süre sonra kör olması bekleniyor. Yazar bu durumdan çok etkileniyor bunalımlara giriyor ve hep yapmak istediği bir meditasyon turuna çıkıyor. Çeşitli ülkelere gidiyor hergün saatlerce meditasyon yapıyor ve bir gün bunların hocası ( üst düzey bir eğitmen ) ile görüşüyor. Bu görüşmeye kadar göremeyeceğini de kabulleniyor filan. Neyse o eğitmenle görüşünce git ailenle barış diyor. Yazar sinirleniyor ( bu arada ailesiyle küs değil ama her zaman bir soğukluk var aralarında) neyse sonra başka bir eğitmene gidiyor ve o da aynısını söylüyor. Yazar sonra ikna oluyor ailesinin yanına gidiyor. İlk annesiyle arasını düzeltiyor sonra babasıyla ( anne baba boşanmış ) . Neyse zamanla gözünde ki rahatsızlık gidiyor kayboluyor. İyileşiyor ve doktorlar böyle birşeyin imkansız olduğunu söylüyor ama yazar iyileşmiş zaten. Sonradan anlıyor ki aile de geçirdiği travmaların sağlığına etki etmesi . Ailesiyle ilgili sorunlar gidince vücut rahatsızlığı da atıyor üzerinden.
Sonra ki bölümde bir iki örnek daha okudum bunlar da bu tarz . Acaba sizinki de böyle olabilir mi diye düşündüm ister istemez. Kardeşinizin durumu zaten üzücü . Yurt dışına giderken bile bilinç altınız kendine zarar verecek diye kodlamış olabilir ve kulaklarınız da bu yüzden ilerlemiş olabilir . Tabi siz yine farklı farklı doktorlara gidin her ihtimali düşünün . Ben aklıma gelen şeyi yazdım
7 aydir kulakta ses sorunuyla ugrasiyorum.
Şu travma bulma olayini cok denedim ama yapamadim, zaten sabirsiz bir tipim, odaklanma sorunu yasiyorum![]()
Sabırla defalarca yapmanız lazım
Bende de demir eksikliği var. Ferritin çok düşer bazen. Kulaklarımda çınlama özellikle uğuldama olur.Demir eksikliği çıktı bende. Ondan olabilir mi?
Bende de demir eksikliği var. Ferritin çok düşer bazen. Kulaklarımda çınlama özellikle uğuldama olur.
Serumla vs değerlerim yükselince iyileşmişti kulaklarımdaki sıkıntı. Doktora bir sor istersen.
Allah şifa versin hepimize hayırlısıyla
Ben 1 ay arayla 2 paket serum yiyerek anca düzelmişti biiznillah. Ondan sonra bayağı rahatladım çok şükür.Benim demir düşük ferritin de alt sınıra çok yakın.
Sizin değerleriniz düzelince çınlamanız tamamen geçiyor mu?
Hayatta her sıkıntı geçiyor. Benim inancıma göre ben bunları imtihan olarak görüyorum. (Böyle söyleyince zorlanma dığım düşünülmesin. Gücümün yettiği tek şey dua edip sabretmek)Herkese merhaba.
Bundan yaklaşık 3 ay önce inanılmaz stresli bir dönemdeydim. Kardeşim psikolojik tedavi görüyordu, intihar düşüncesi vardı, ve ben master için yurtdışı hazırlığındaydım.
Yurtdışına geldim. Ve hayatımın en kötü dönemi başladı. Geldikten 1-2 hafta sonra kulaklarımda bir basınç ve ağrı hissi başladı. Doktora gittim teşhis yok. "Kulağında hiçbir şey yok"
1 ay sonra basınçla beraber kulaklarım çınlamaya başladı. Ben yine doktora gittim. Doktor: "Çınlamanın maalesef tedavisi yok bununla yaşamayı öğreneceksin" Bunlar olurken babam aradı, "kardeşin intihar etti kızım"
Kendisi gelip itiraf etmiş, koşa koşa hastaneye gitmişler, midesi yıkanmış ve 2 gün gözetimde kalmış. Koşarak Türkiye'ye geldim.
Kulağım için hazır Türkiyeye gelmişken 3 farklı doktora göründüm. Üçü de kulağında görünüşte bir şey yok diyor. Nörolojiye yönlendirildim, ordan da bir şey çıkmadı. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Kardeşimin durumuna ayrı kahroluyorum, ödevlerimin teslimine 25 gün kaldı ve ben daha başlayamadım bile buna ayrı üzülüyorum, sağlığımı kaybettim ve ortada ne olduğunu bile bilmediğim bir durum var buna ayrı üzülüyorum. Bugün oturdum salonda anne ve babamın karşısında hüngür hüngür ağladım. Nefessiz kalıncaya kadar ağladım. Ağlarsam geçer sandım. Geçmedi.
Birinin geçecek bunlar demesine o kadar ihtiyacım var ki. Lütfen bana dua edin bunu okuyorsanız...