• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kulaklarım, kardeşim, ve dağılan ben

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Herkese merhaba.
Bundan yaklaşık 3 ay önce inanılmaz stresli bir dönemdeydim. Kardeşim psikolojik tedavi görüyordu, intihar düşüncesi vardı, ve ben master için yurtdışı hazırlığındaydım.

Yurtdışına geldim. Ve hayatımın en kötü dönemi başladı. Geldikten 1-2 hafta sonra kulaklarımda bir basınç ve ağrı hissi başladı. Doktora gittim teşhis yok. "Kulağında hiçbir şey yok"
1 ay sonra basınçla beraber kulaklarım çınlamaya başladı. Ben yine doktora gittim. Doktor: "Çınlamanın maalesef tedavisi yok bununla yaşamayı öğreneceksin" Bunlar olurken babam aradı, "kardeşin intihar etti kızım"
Kendisi gelip itiraf etmiş, koşa koşa hastaneye gitmişler, midesi yıkanmış ve 2 gün gözetimde kalmış. Koşarak Türkiye'ye geldim.

Kulağım için hazır Türkiyeye gelmişken 3 farklı doktora göründüm. Üçü de kulağında görünüşte bir şey yok diyor. Nörolojiye yönlendirildim, ordan da bir şey çıkmadı. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Kardeşimin durumuna ayrı kahroluyorum, ödevlerimin teslimine 25 gün kaldı ve ben daha başlayamadım bile buna ayrı üzülüyorum, sağlığımı kaybettim ve ortada ne olduğunu bile bilmediğim bir durum var buna ayrı üzülüyorum. Bugün oturdum salonda anne ve babamın karşısında hüngür hüngür ağladım. Nefessiz kalıncaya kadar ağladım. Ağlarsam geçer sandım. Geçmedi.
Birinin geçecek bunlar demesine o kadar ihtiyacım var ki. Lütfen bana dua edin bunu okuyorsanız...

Son düzenleme:
Genelde fiziksel bulgu olmayan seyler psikolojik olabiliyor Ki sizin stres durumunuz goz onune alınırsa cok olağan. Psikiyatriyle görüşün mutlaka

Kulak çınlaması sorunu babamda da vardı aniden başlamış onun da gençken ve bununla yaşadı. Alışmıştı ama gürültülü ortamlarda dayanamayacağı kadar artardı inşallah böyle bir şey değildir. Tabi şimdi iyi araştırmak gerek babam 63 yaşında vefat etti ama doktora en son kulak için 40 larında gitmiştir. Yani en az 30 yıl öncesinde konan teşhisle yaşadı. Şuan vardır belki bir çaresi. Kardeşiniz için de çok üzüldüm, yatılı tedaviler var belki bir süre müşaade altında bir tedaviye başlayabilirler. Bir de ergen yaşlardaysa mutsuzsa iyice artıyor intihar deneme meselesi, hastalığı ne bilmiyorum ama ciddi derecede bozuk bir psikolojisi olsa büyük hastaşık olsa gelip de söylemezdi zaten. Belli ki ölüm korkusu var yani kardeşiniz tedaviyle iyileşmeyecek bir düzeyde değil. Korkmayın. Biliyorum boş geliyor bunları okumak benim hayatımda da oldu böyle olaylar inanın atlatılıyor. Bu dönem derslere odaklanmak zor olabilir. Size önerim dondurabilirseniz dondurun ve önce kulağınızdaki Sıkıntıya bir çözüm bulmaya çalışın sağlık her zaman ilk plandır. Biraz sakinleşin yalnız kalın. Aileniz o sıra kardeşi bir psikiyatriye daha götürüp güncel duruma göre bir tedavi ayarlasınlar. Her şey peş peşe gelmiş umarım en yakın zamanda her şey rayına oturur

Çok geçmiş olsun hem size hem kardeşinize.

Hepsi geçecek inanın, bu günler geride kalacak.
Vay be gerçekten geçti, hiç geçmeyecek gibiydi diyeceksiniz.
Ama geçecek, kendinizin sırtını sıvazlayın şöyle, geçecek bunlar deyin, hayat böyle bir şey bazen deyin ve devam edin.

Çok geçmiş olsun hem size hem kardeşinize.

Hepsi geçecek inanın, bu günler geride kalacak.
Vay be gerçekten geçti, hiç geçmeyecek gibiydi diyeceksiniz.
Ama geçecek, kendinizin sırtını sıvazlayın şöyle, geçecek bunlar deyin, hayat böyle bir şey bazen deyin ve devam edin.

Çok teşekkür ederim. Öyle kötüyüm ve öyle umudum kalmadı ki. İnşallah bir gün bu foruma girip yazdıklarımı okurum “ne kötü günlerdi ama geldi geçti” diyerek…

Dualarınıza talibim bu arada 😞

Çok teşekkür ederim. Öyle kötüyüm ve öyle umudum kalmadı ki. İnşallah bir gün bu foruma girip yazdıklarımı okurum “ne kötü günlerdi ama geldi geçti” diyerek…

Dualarınıza talibim bu arada 😞

Bunları dediğiniz günlerde gelecek, emin olun.

En güzel dileklerimiz, dualarımız seninle 🌸

Herkese merhaba.
Bundan yaklaşık 3 ay önce inanılmaz stresli bir dönemdeydim. Kardeşim psikolojik tedavi görüyordu, intihar düşüncesi vardı, ve ben master için yurtdışı hazırlığındaydım.

Yurtdışına geldim. Ve hayatımın en kötü dönemi başladı. Geldikten 1-2 hafta sonra kulaklarımda bir basınç ve ağrı hissi başladı. Doktora gittim teşhis yok. "Kulağında hiçbir şey yok"
1 ay sonra basınçla beraber kulaklarım çınlamaya başladı. Ben yine doktora gittim. Doktor: "Çınlamanın maalesef tedavisi yok bununla yaşamayı öğreneceksin" Bunlar olurken babam aradı, "kardeşin intihar etti kızım"
Kendisi gelip itiraf etmiş, koşa koşa hastaneye gitmişler, midesi yıkanmış ve 2 gün gözetimde kalmış. Koşarak Türkiye'ye geldim.

Kulağım için hazır Türkiyeye gelmişken 3 farklı doktora göründüm. Üçü de kulağında görünüşte bir şey yok diyor. Nörolojiye yönlendirildim, ordan da bir şey çıkmadı. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Kardeşimin durumuna ayrı kahroluyorum, ödevlerimin teslimine 25 gün kaldı ve ben daha başlayamadım bile buna ayrı üzülüyorum, sağlığımı kaybettim ve ortada ne olduğunu bile bilmediğim bir durum var buna ayrı üzülüyorum. Bugün oturdum salonda anne ve babamın karşısında hüngür hüngür ağladım. Nefessiz kalıncaya kadar ağladım. Ağlarsam geçer sandım. Geçmedi.
Birinin geçecek bunlar demesine o kadar ihtiyacım var ki. Lütfen bana dua edin bunu okuyorsanız...
Allah yardımcınız olsun, kulak çınlaması malesef tedavisi yoka yakın bir durum. İst bir dr vardı ses dalgaları ile tedavi ediyor ama tabi tamamen ortadan kalmıyor azalıyor. Ahmet şirindi sanırım dr adı.

Allah yardımcınız olsun, kulak çınlaması malesef tedavisi yoka yakın bir durum. İst bir dr vardı ses dalgaları ile tedavi ediyor ama tabi tamamen ortadan kalmıyor azalıyor. Ahmet şirindi sanırım dr adı.

Araştırdım onu çevrenizde yaptıran var mı?
Bana scam gibi geldi

Back
X