Küçüklüğümde emin olamadığım taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu dogru bir tavsiye degil, oncelikle anne inkar edebilir ve kafasi daha cok karisir. Diyelim ki oyle bir seyler var, o zaman terapi destegi olmazsa o yukle zor bas eder

Bu dogru bir tavsiye degil, oncelikle anne inkar edebilir ve kafasi daha cok karisir. Diyelim ki oyle bir seyler var, o zaman terapi destegi olmazsa o yukle zor bas eder

Hatırladığı tüm içeriği anlatıp sormasını kast etmemiştim.

Mesela, "gerçekten geceleri babası ona hikaye okur muymuş" gibi olayları sorabileceğini düşünüyorum.

Hikaye anlatan kişi: eve gelen bir misafir olup , çocuğun kötü etkilenmesini engellemek için; aile çocuğa başka bir hikaye anlatarak , zihninde sahte bir anı mı yarattılar ? Bunlar hakkında annesinden bilgi alabileceğini düşünmüştüm.

Geçen gün küçük kızı ve kayınpederiyle ilgili konu açan üye vardı. Onun yaşadıklarını da düşünerek konuya ekstra temkinli yaklaşmak gerektiğini düşündüm.

Net hatırlıyorum diyorsanız acaba diye düşünmeyi bırakıp bu konuyu annenize anlatın.
Mutlaka ama mutlaka şahit oldugu şeyler vardır
Çocukluktan kalma birçok olay aklımızda hatıramızda degil mi?evet hepsini bölük pörçük hatırlabiliyoruz çünkü yaşandı izi kaldı.
Kendinizi sessiz bir odaya çekip düşünün emin olun birbir hatırlayacaksınız

Buradakileri arkadaşların aksine bence şuan annenize hiç bir şey anlatmayın derim.
Annenizin aşırı tepkileri olacaksa...
Annenizi siz tanıyorsunuz neticesinde.
İhtiyacınız olan şey garip veya aşırı tepkiler değil, ne olduğunu veya olmadığını bilmek. Anneniz sakince sizin yanınızda olup destek olacak bir yapıdaysa anlatın derim.

İşinin ehli bir psikiyatriste gidin.
Yetkinliklerine bakın, terapi yapan, emdr yapan vs.
Belki ihtiyaç olur belki olmaz bilemem.
Doktor söyler nasıl ilerleneceğini.

Bu konu beyniniz oyun oynuyor diye geçiştirilemez.
Çünkü hissettiğiniz şeylerin belirsizliği yokmuş ve olmamış gibi davranmanıza engel oluyor.
Amann öyledir, kendini inandır denilerek üstesinden gelinemez.
Cesaretini topla ve üzerine git.
Hiçbir şey yoksa bir daha bunları düşünmek zorunda kalmazsınız, bir şeyler varsa biraz sancılı olabilir ama üstesinden gelebilirsiniz.

bu anılar başkasının olabilir, filmde görmüş bir yerde duymuş ve siz sahiplenmiş olabilirsiniz, gerçekten yaşamış olabilirsiniz, bunu öğrenmenin tek yolu travma konusunda uzman bir psikoloğa gitmek. belki beyin oyunlarıdır, belki gerçektir. şizofrenik beyinlerin ne oyunları var mesela, bu insanların gerçekle bağlantısı kopuk. her beyin insana oyun oynar, sadece şizofrenlerin ki değil.

bazı arkadaşlar annenizle konuşun derken şaka yapmış galiba, zaten evlilikleri hep kötüymüş, kadın yetti artık deyip gözü döner de çekip adamı öldürürse? belki o da şüpheli hareket yakaladı çok ama konduramadı kocasına zamanında.

iyi bir psikolog yönlendirmesi ile travmayı yönetmeyi ve izlerini etkilerini en aza indirmeyi başarıyor insanlar. odak noktaları travma olmuyor ve hayatlarına gayet keyifli devam ediyorlar, siz de yardım alın ve travma varsa tespit edin, sonra bunu çözüp kalan hayatınıza devam edin, yoksa travma etkisinde bir ömür sürersiniz, farkında bile olmadan etkilerini, ilişkileriniz kötü gider bir yerlerde hep sorun eksiklik olur vs siz sebebini anlayamazsınız, hayatınızı kaliteli geçirmenizi dilerim

Emdr uygulayan bir psikologla görüşün mutlaka. Yardımı olacaktır. Aileniz siz küçükken yanınızda bazı şeylere dikkat etmemiş olabilir ve sizde bu anıları anımsıyorda olabilirsiniz.
Ama böyle bir şey varsa da bunu netleştirip ortaya çıkarmanız lazım ki kendinizi suçlamayı bırakmanız daha net bir görüşe sahip olmanız sizi çok rahatlatacaktır

Anneme bu konuyu söylemem çok güç. Kadın geri kalan hayatını ölü gibi yaşar kaldı ki babadan asla böyle birşey beklemez,aralarında ki sorunu da zamanında hallettiler şuan onlar için herşey çok normal ve annemin böyle bir gerçekle yaşamaya gücü olduğunu sanmıyorum. Aynı şekilde benimde kendi baş etmeye çalıştıklarımın yanında annemle beraber gelişcek olan süreci atlatamam. Baba kişisiyle de asla bu konuda yüzleşmek istemiyorum.

Kac yasindaydin o zamanlar? Yani eger aklin erseydi kesin hatirlardin. Yani o kadar zor durum ki bu..hic bir zaman emin olamayacaksin korkarim

İyi bir terapiste gidin, yukardaki üyenin dediği hipnoterapi yapan bir terapist olsun.

Ya gerçekten olduysa kaldıramam diye düşünmeyin öncelikle zaten bu düşüncelerin acısını yıllardır çekiyorsunuz ve yanınızda terapist olacak, bunu atlatmanıza yardımcı olacak.

Ben olsam şu durumda anneme bir şey söylemezdim. Önceliğim terapist ve kendimi iyileştirmek olurdu.

Bazen cocuklar gordukleri/duyduklari bir olaydan cok etkileniyor. Yanlışlıkla yapilan bir hareketten yola cikarak kendisininde aynisini yasadigina inaniyor. Babaniz sizi sadece sevmek icin oksadiginda istemeden yanlislikla dokunmus olabilir. Gercekten taciz etseydi devaminida getirecegini düşünüyorum. Cunku pedofililer tacizin yanlis oldugunu, bunu yapmamalarini gerektigini anlamiyor. Kendi kendilerine duzelemiyorlar.
Bence once bir uzmanla gorusun sonrasinda annenizle konuşun.

Bence bir uzmanla gorusmeden annene ya da baska bir yakinina bu durumdan bahsetme. Gercekten olup olmadigindan emin degilsin ama bunun suphesi bile yeterince agir. Çevrendeki insanlar sana yalanci gibi yaklasirsa yasadiklarin daha da agirlasir, kendini daha da degersiz hissedersin. Annen kendini aldatan bir adamla hala evliyse sana boyle bir sey yaptigina inanmaz ya da inansa da reddeder. Sana tek faydasi olacak sey uzman yardimi. Umarim gercekten bunlar yasanmamistir.

Bence durduk yere bu tür şeyler hatırlaman normal değil. evet zihin oyunu olabilir de, ama bence taciz ihtimali de yüksek. ben de yıllaaar sonra çook eski ve yaşlı komşumuzu yolda gördüğümde hatırladım küçükken beni sıkıştırıp öptüğünü, dokunduğunu mal gibi kalakalmıştım o gün. yani yaşanmayan şeyleri eğer psikolojik hastalığın yoksa kendin uyduramazsın diye düşünüyorum. ama bilinçaltında altlara itiyorsun hatırlayamıyorsun. bir an geliyor gerçekten bir an geliyor ve bilinçaltın parça parça su üstüne çıkarıyor bir şeyleri. yanlış hatırlıyor olmanı çok isterim... bence bi terapi almalısın. bi uzman ile sağlıklı bi karara varabilirsin.

Sence psikolojik destek alman gerek canım senın ıcın en faydalısı bu

Yanlış anlaşılcak küçük dokunuş,bir okşama değil hatırladıklarım, sanırım üstünde yoğunlaştığım zamanlar görüntülerin gerçekten var olduğu konusunda daha çok emin oluyorum. Anneme anlatmam mümkün değil çok zor.

Teşekkür ederim yorumunuz için.dediğiniz gibi değilde annemin bana inanacağını ve dünyasının yıkılacağını düşünüyorum ve böyle bi süreç de beni çok yıpratacak.yalnızca beni rahatsız eden bu görüntülerden kurtulmak istiyorum.

Bundan emin olmak için bir terapiye gitmenizi öneririm. Travmatik yaşantıları bilinçaltımıza atarız terapist bunların yüzeye çıkmasına yardımcı olacaktır.

Özellikle durduk yere kendimi depresif değersiz hissettiğim zmanlar aklıma bu olay takılıyor ve üstüne düşündüğüm hatırlamaya çalıştığım zamanlar olaylar daha da net geliyor. Üstelik farklı farklı zmanlardan çok ayrıntılı şeyler. ama nedense bunları zman zaman unutuyorum anımsayamıyorum.Gerçekten de zihnimin bunları bastırmaya çalıştığını düşünüyorum artık.Burada ki arkadaşlarında dediği gibi bi uzmandan yardım almam gerekiyor sanırım ama brn cevaba ulaşmak istemiyorum. Böyle bir sürece girmek herkese yabancılaşmaktan korkuyorum.

Çok haklısın. eğer sonuca ulaşmak istemiyorsan bu düşüncelerden tamamen kurtulmalısın. aklına geldiği an başka bir şeyle ilgilen. ama gerçekten duygularını ve düşüncelerini bastırmak tehlikelidir. elbet bir gün her şey patlar ve kontrol edemezsin... buna dikkat et derim. bir de tavsiyem eğer bunlar gerçek ise, kimseye yabancılaşmaktan korkma. hep mutlu olmanı diliyorum<3

Yaa çok teşekkür ederimm desteğin için inşallah sende hep mutlu olursunn.

Sizin yasadiginizi ve benzerini yasamis olan cok kadin var aslinda. Internette onlarin hikayelerini bulabilirsiniz. Mesela unlu amerikan komedyen Ellen DeGeneres'i uvey babasi taciz etmis. Annesine yillar sonra bunu soyleyebilmis. Annesi Ellen'a inanmamis ve adamla evliligini devam ettirmis. Ama bir 5-10 yil sonra bosanmis cunku adama hep olayin nasil oldugunu sormus adam da her seferinde farkli anlatiyormus. Sonunda kadin gercek yalancinin kizi degil kocasi oldugunu anlayabilmis! Bu tur hikayeleri okumak bir cesit toplu terapi gibi etki edebilir mi bilmiyorum ama faydasi olur gibi geldi. Yine cogu kisinin dedigi gibi psikologa gidin, onerilerini sorun, ogrenin. Internetten benzer seyler yasamis kisilerin bununla nasil basa ciktigini ogrenin. Bence onunde sonunda annenize soyleyeceksiniz bunu. Ama su an buna ve sonuclarina hazir degilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…