Küçüklüğümde emin olamadığım taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

22lik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
19
11
Arkadaşlar merhaba, bu konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım aylarca düşündüm şimdiden yorum yapacak olanlar için teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince derdimi açıkça anlatmaya çalışacağım.lütfen anlayışlı olun beni anlamaya çalışın.

Ben şuan üniversite okuyan bir kızım.Küçüklüğümden beri sessiz sakin bazen çok sosyal bazense kendi içine kapanmış kimseyle iletişim kurmak istemeyen yapıda biriyim.Derdime gelecek olursak bunu anlatmak inanın benim için çok zor ama kimseye anlatamıyor ve içimde ömrüm boyunca bu konuda sıkıntı çektim ve çekiyorum.Küçüklük hatıralarımda ,gerçekten çok küçükken öyleki kaç yaşında olduğumu bile tahmin edemiyorum, babamın uyumadan önce bana hikaye anlatması için yanına yattığımı ve onun beni taciz ettiğini benimse henüz cinsellik algım gelişmediğinden onun yaptıklarını sevgi olarak anladığımı hatırlıyorum ama bu kaç yaşında son buldu, ben neden anneme bunları anlatmadım, niye hiçbişekilde kimseye söylemedim diye düşünmekten , aslında bütün bu hatırladıklarımın gerçekte olmama ihtimalini düşünmekten kafayı yiyeceğim ama sanki hatıralarım çok net yani başlı başına hatırladığım çok net görüntüler var kafamda.

Şimdi diyeceksiniz ki niye emin değilsin? çünkü babamın o hatıralarımın haricinde birazcık büyüdüğüm vakitten (en azından mahrem bölgemin farkında olduğum yaştan) itibaren hiçbir kötü hareketini tam olarak hatırlayamıyorum.ve o, o kadar hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor ve ben o kadar hiçbirşey olmamış gibi davranmışım ki şimdi bu hafızamdaki görüntüleri ben kime nasıl söyleyeceğim? anneme mi anlatacağım ?babama mı soracağım ? gerçekten böyle şeyler yaşadım mı yaşadıysam niye sustum ve susuyorum?

Küçüklüğümde de o adam başka hiçbir anımda yok ona dair hatırladığım anılarım yok. hep annemi hatırlıyorum öyle ilgisiz bir babaydı. yalnızca son 2 3 yıldır çocuklarını düşünüyor dertlerimizle ilgileniyor .bende ufak tefek şeyleri anlatırım onun söylediklerine cevap veririm ama hiç yakın değiliz (normal olarak) uzun Süre görüşmeyip Eve geldiğim bazı zamanlar hoşgeldin sarılması olur ya hani o anlarda bile geriliyorum. niye kendime bunu yapıyorum kimseye anlatmıyorum, inanın bilmiyorum . yaşayacağım süreçlerden korkuyorum belkide.

Yada beynim bu olayı o kadar korkunç algılıyor ki bütün anıları bastırmaya çalışıyor. zaman zaman herşeyim olmasına , beni çok seven bir erkek arkadaşım olmasına rağmen kimsenin beni sevmediği hissine ,kendi benliğimin aşağılık olduğu, çok gereksiz insan olduğum hissine kapılıyorum sık sık depresif haldeyim hiçbir sebeb yokken günlerce yatıp ağlıyorum ama anneme anlattığım hiçbir şey yok . beni çok güzel çocukluk geçirmiş hiçbir sıkıntımın olmadığı biri olarak görüyor, bu düşüncesine de ben sebeb olmuşum herşeyi bastırmışım niye hiçbirşeye tepki vermemişim, küçükken bile ikili hayat yaşamışım hiç bilmiyorum . kendimi suçluyorum ,
çok değişiklik ruh hallerine giriyorum ,bunları niye yazıyorum şuan sizden ne bekliyorum inanın bilmiyorum.
Çok uzun oldu buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim . çok iğrenç insanın midesini bulandıran sinir bozucu bir olay farkındayım sizi Gerdiysem özür dilerim.

Neler ki hatirladiklariniz
Belki zihin oyunu ?

Hatırladıklarımı anlatmaya çalıştım yazıp yazıp sildim ama yazamıyorum kusura bakmayın.Zihin oyunu diye düşünmeye çalışıyorum görmezden geliyorum sonra neden bir kız çocuğunun hafızasında babası hakkında böyle görüntüler olsun diyorum.Kendime çok kızıyorum hiçbişey yapmadığım için.
Neler ki hatirladiklariniz
Belki zihin oyunu ?

Kendinize kızmayın, siz suçlu değilsiniz. Olanlarda kabahatiniz yok. O anda bu durumu sevgi gösterisi sanıp hoşunuza gittiyse de suçlu değilsiniz. Siz çocuktunuz. Çocuk neyin ne olduğunu bilemez. Bazıları küçüğün rızası diye höt höt söyleniyor ya, küçüğün rızası olmaz. Fırsatınız varsa bir psikologla görüşün, anılarınızı yüzeye çıkarma konusunda sizi yönlendirir. En azından bir cevap bulursunuz, destek alırsınız.

Konu başlığınıza "şüphesi" ni de ekleyin isterseniz.

Anne babanız bir dönem ayrılık yaşadı mı; kesintisiz en az 22 yıldır devam eden bir evlilikleri var mı ?

Siz 21 yaşındasınız. Kaç yıldır çocukluğunuza dair hatıralarınızı , farklı bir şekilde değerlendiriyorsunuz ?

Anne babanız arasında bir ihanet durumu yaşandı mı ? Küçük olduğunuz için anlamayacağınız düşünülerek , yanınızda yapılan konuşmaları hatırlıyor olabilir misiniz ?

Beyniniz sizi buna inandırmiş olabilir, tabi gerçek de olabilir. Psikolojik destek alıp olaylara daha sağlıklı bir gözle bakmalısınız.
Kendimi o konuda suçlamıyorum çünkü gerçekten yaşımın küçük olduğunun farkındayım.yalnızca suçladığım kısım böyle görüntülerin hafızamda olmasına rağmen bu yaşıma kadar kimseye bahsetmemiş olmam hala da bahsetmiyorum.psikoloğa gitmeyi çok düşündüm .Alacağım cevaplardan çok korkuyorum , sonrasında nasıl davranmam gerektiğini yine bilemeyeceğim ve hiçbişey yapmadıkça kendime kızacağım bu döngüde sıkıştım kaldım.Fikirlerniz ve anlayışınız için çok teşekkür ederim.

Gecmisinize dair hatirladiginiz dogru duzgun birsey yok babaniz gercekten size boyle yaklassa inanin hatirlardiniz ki bu durumdaki insanlar psikolojik destek almazsa bu sapıklıktan kurtulamiyor yani eger babaniz sapik olsaydi ilerleyen donemlerdede sizi taciz etmeye devam ederdi

Ayrılık yaşanmadı Ama evet ihanet durumu var. Yani ortaokuldan beri böyle birşey yaşayıp yaşamadığımı düşünüyorum sanırım, yalnızca hatırladığım görüntüler çok ayrıntılı ve çok net 1 seferlik olan bir anı değil.farklı farklı zamanlardan.

Öncelikle konunuz çok hassas. Belirgin şeyler hatırladığınızı, ama konduramadığınızdan kafanızda tam oturtamadığınızı düşünüyorum.

Yorumlar ise hoş değil. Rahatsız edici bir bilgi evet ama üzerinde durulması gerekiyor. Bu tip olaylar yaşanıyor maalesef. Travma sahibi kişiye “sen yanlış hatırlıyorsun” diyerek iyi hissettiremezsiniz.

Konu sahibi lütfen profesyonel yardım alın ve bu anılarınızla yüzleşin. Halının altına süpürülerek çözülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.

Ah güzelim, çok normal böyle hissetmen. Babayla ilgili böyle bir şey hatırlıyorsun ve eğer hatırladığın gibiyse içinde bulunduğun ruh haliyle kimseyle paylaşmamış olman normal. Korkma, bu şüpheyle ömür boyu yaşayamazsın çok gençsin daha. Ne kadar çabuk iyileşirsen o kadar iyi olacak bak göreceksin.

Umarım dediğiniz gibidir, bende ilk cümleniz de bahsettiğiniz gibi gerçekten böyle bişey olsa nasıl emin olamam diye çok düşünüyorum ama hatırladığım anılar hatta bazı diyolaglar çok net.

Küçükken duyduğunuz ancak anlamını bilmediğiniz olayları anlamaya başladığınız ilk zamanlar ortaokul dönemlerinize rastlıyor olabilir.

Konu hakkında annenizle konuşmayı denediniz mi ?

Çocukların hayal dünyası ve hikayeleri görüntülerle destekleme yeteneği yetişkinlerden farklı çalışıyor.

Benim hatırladığım zaman dilimiyle yaşanan ihanetin ortaya çıkma, sorgulanma tarihleri Arasında çok fark var maalesef.Yani ben ilkokul yada daha küçük bir yaşda böyle birşey yaşadığımı hatırlıyorum ve ortaokuldan beri beni rahatsız ediyor.ancak ihanet olayı artık aklımın erdiği lise yıllarında olan bi mevzu.Anneme hiçbişey bahsetmedim küçüklüğümden beri.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Sanki bunu kurcaladıkça çok yara alacakmışım herkesi mahvedecekmişim hissinden kendimi açıklayamama korkusundan bütün bu olanları zihnim bastırmaya çalışıyor.Boğulacağımı hissediyorum

Küçük çocuk nasılsa anlamaz diye , yanınızda yapılan sohbetler ; izlenilen filmlerden de etkilenmiş, sahte anılar yaratmış olma ihtimaliniz de mevcut.

Öncelikle annenizle konuşmayı deneyin. Hatırladığınız olayların ne kadarı gerçek, böylece bir fikir edinebilirsiniz. Bu konuşmada adım adım ilerleyin , suçlayıcı konuşmamaya çalışın.

Kimseye bir şey anlatmak, babayla yüzleşmek istemezsen seni anlarım. En azından emin olursun. Travmanla ilgili tedavi görürsün. Depresyonda gibisin okuduklarımdan yola çıkarak. Belki ilaç tedavisi yüzleşmeni kolaylaştırır. Şüpheyle yaşamak, yolunu çizememek seni daha da yıpratacak. Affetmezsin ama vedalaşırsın belki.

Evet haklısınız yüzleşmek en doğrusu. Bu şekilde ikili bir hayat yaşıyorum aileme gösterdiğim yanımla kendi beynimin içinde olanlar düşüncelerim çok farklı. Ve bu yaşıma kadar hiç bahsetmemiş olmak işleri böyle zorlaştırıyor belkide.
Ben tacize ugradiginiza %100 inaniyorum. Psikologa gidin cok faydasini gorursunuz. Annenize veya aileden birine bu durumu anlatmayin. Once psikologla gorusun danisin o sizi yonlendirir.
zaten anneme bunu nasıl anlatabilirim, bir anneye böyle bişey nasıl söylenir? Ben kendim de o cesareti ve gücü bulamıyorum. Ee ozman niye kurcalıyorsun evden uzaklaşıp yoluna bak diyecekseniz de malesef ki bu durum yaşım arttıkça kafama daha çok takılır hale geldi kendimi sık sık bunu düşünürken buluyorum öyleki burda böyle bi konu açarken buldum kendimi.

Trauma sonrasi hatiralarinizi bloke ediyor olabilirsiniz travma odakli bilissel davranisci terapi alabilirsiniz Travma odaklı bilişsel davranışçı terapi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…