Küçüklüğümde emin olamadığım taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yardım alarak bu durumu asabilirsiniz. Bence pskiyatriye de gidin sonra Psikoloğa yardım ile rahatça asarsiniz bu durumu üzülmeyin.

Yaklaşık 5-6 yaşımda babamla uyuduğum geceleri çok net hatırlarım bende.
Ama hiç böyle his oluşmadı.
Bu büyük bir travma diye düşünüyorum.
Yanlış anlamayın babadan yada sizden kaynaklı olmayabilir bu tramva.
Anneler arkadaşlarıyla sohbet eder çocuk yakınında oynarken duyar beyninde yer edebilir.o his ona yerleşir.bu da bir travma sebebi olabiliyor.

Benim naçizane tavsiyem içinizden bu hissi,düşünceyi atmak için çalışma yapmaniz.
Mesela demolar yapılıyor.
Onlara katılmanızı tavsiye ederim,bende çoğu sıkıntım için işe yaradı.
Mesela barış muslunun 18 Haziran'da demosu var onun gibi deneyebilirsiniz.

Yüzleşmek isterseniz iyi bir psikolojik danışmanlık almanızda fayda var.
Sadece taciz diye düşünmeyin, depresif halimize de iyi gelir.
Umarım içiniz ferahlar, rahatlarsınız

Çok net hatırladığım bir çocukluk anım var. Senelerce içimde tuttum. Yani söylesem bir aile yıkılacak. Sonra ergenlik dönemi gibi ben anımdaki bir kişiye hatırladığımı anlattım. Anımda yer alan diğer kişinin ben doğmadan öldüğünü öğrendim. Ve anımın sahte olduğuna dair ayrıntıları fark ettim. Ama sahte olduğunu anlayana kadar çok emindim.

Aynı şekilde bir arkadaşımın da yine sonradan yanlış çıkan çok net hatırladığı ve uzun yıllar doğru olduğuna inandığı bir anısı vardı.

İkimiz de olayı paylaşarak mantıksızlığını gördük. Onun için olayı içinizde tutmak yerine evin içinden bir kişiyle anne ya da babanızla özellikle çok emin olmadığınızı söyleyerek bu anıyı paylaşın. İştişare edin. Ha bu ara biz iki arkadaş da olayı paylaştığımız kişilere gayet emin olarak suçlamalarda bulunduk. Ama sizinki çok hassas bir konu. Tedbirli davranın.

Eminim yaşadıklarınızı bir hayal bir rüya gibi hazırlıyorsunuz, mesela ben babamı doğru dürüst görmeden büyüdüm yanimda olduğu zamanlar ya 2 ya 3 yaşlarındayımdır, ben şimdi bile hayal meyal beraber parka gittiğimizi falan hatırlarım, tek hatıram bu görüntüler, yani insan 3 yaşında bile olsa unutmuyor ve bilinç altı herşeyi kaydediyor, hamdolsun ben güzel bir çocukluk yaşadım, sizin adınıza çok üzüldüm, o babanız olacak alçaktan uzak durun hatta bağlarınızı koparın ve muhakkak bir psikoloğa gidin ...

Yaşadığınızı babanızla yaşadığınıza emin misiniz? Oda karanlıksa başka birini babanız şanmış olabilir misiniz? Amca dayı kuzen dede vs olabilir mi?
Ben olsam babaya mesafe koyar bir de iyi bir psikologa giderdim. Onun yönlendirmesi en mantıklı olandır. Hala baba ile aynı evde misiniz? Kardesleriniz var mı? Onlar da benzeri olaylar yaşamış olabilirler Allah yardımcın olsun güzel kardeşim. Allah hayatının bundan sonrasını hep iyilere denk getirsin ❤

Esas bu sürece girmezseniz ilerde bu yabancılaşma durumunu yaşarsınız.
Yazdığınız şeyler çok ağır.
Bizi aşıyor cidden aşıyor yorum yapan arkadaşlarin da hassas olması gerek.
Yani kv elti sorunu değil bu.
Ben de pek çok kişi gibi terapi öneriyorum.
Anneye vs anlatacaksaniz da terapist rehberliğinde ondan destek alırken anlatırsınız birlikte karar verirsiniz bu sürece.
Diyelim ki şimdi terapi almadınız böyle yaşamak depresif hissetmek vs sizin eş seciminizi etkileyecek.
Belki evlilikte cinsel hayatınızı etkileyecek.( Vajinismus vs )
En azından bu yaşlarda terapi alırsanız ilerleyen yıllarda daha ayakları yere basan bir birey olursunuz.
Ama kabul ediyorum bu sürece başlamak zor buraya yazın hep biz size destek oluruz yalnız değilsiniz.

Çok hassas bir konu annenizle konuşmadan bir terapist ile görüşün

Korkmayın büyüt ihtimal ile yaşamış olmalısınız ki aklınızda kaldı sonuçta yazmaya bile eliniz varmıyor

Kötü anıları beyin unutmaya çalışsada silinmiyor sandığa kapatmak gibi ara ara açılıyor o sandık en iyisi boşaltmak yüzleşmek kendinle geçmişinle önce yüzleş

Bence zihin oyunu değil
Babanı tanımıyorum ama ş…siz diyeceğim izninle
Terapi almalısın kesinlikle
İlişkine , evliliğine , cinsel yaşantına yansımaması için yardım al.
Geçmiş olsun

Hipnoz ile herşey gün yüzüne çıkar.
Bazı psikologlarda bu mevcut diye biliyorum.
Sonuçta hipnozla anne karnında yaşanılan şeyleri bile gün yüzüne çıkartabiliyorlar.

Kesinlikle böyle bir tedaviye başvurmalısınız.

Bu aşamada annenize bir şey söylemenizi tavsiye etmem. İyi bir pskoloğa gitmenizi öneririm. Siz bunları uydurmuş da olsanız gerçek de olsa gitmelisiniz. Böyle yaşamak daha mı iyi? Bakın psikoterapi ile içinizdeki gerçeklerle yüzleştikçe ve iyileştikçe hem kendinizi hem annenizi ve babanızı da affetmeyi öğreniyorsunuz.
Eğer hatırladığınız şeyler doğru ise siz o zaman bunların cinsellik ile bağlantısını anlamayacak yaştaydınız. E anne ve baba da çocuğun en güvendiği sevdiği varlık.
Bakın benim bir arkadaşım 4-5 yaşlarında ailecek memlekete gittiklerinde çocuklar hep yer yatağında falan yatarlarmış. Öz amcası da gecenin yarısı gelip yanına uzanıp onun bacaklarını okşarmış. O da hiçbir şey anlamayıp "aaa amcam beni seviyor" diye mutlu olurmuş. Çok sonradan anlamış bunun ne olduğunu.
Ben 9 yaşlarımda iken bir süre teyzemin evinde kalmamız gerekti. Teyzemin kocası, eniştem, dünyadaki en kibar, en düzgün, ailede de en sevilen sayılan insandı. Yani tüm dünya yapsa o asla böyle bir şey yapmaz dersin. Ben mesela bir yerde ayakta dururken arkama geçer ve fortçuluk yapardı. Ben o zaman bunun ne olduğunu kesinlikle bilmiyordum ama tuhaf bir şey olduğunu ve yanlış olduğunu hissediyordum. Ben de hiç kimseye söylemedim ve bir de enişteme ayıp olur, onu sevmediğimi düşünür diye de kaçmıyordum da. Yıllar sonra öğrendim fortçuluk diye bir şey olduğunu ve ne olduğunu.
Öte yandan eşimle yeni tanıştığımız dönemde eşim bana çocukken evlatlık olduğunu öğrendiğine dair bir senaryo anlattı, "ama bunu ben mi uydurdum yoksa gerçekten böyle bir şey yaşadım mı bilmiyorum" dedi. Bir gün babası buna kızmış sen benim çocuğum değilsin demiş ve ona evlatlık olduğunu söylemiş. Hatta eşim sorgulayınca eşimi öz annesinin babasının öldüğü kazadan kurtarıp bunlara evlatlık veren yaşlı bir adam ile görüştürmüş. Bu gerçek mi ben mi uydurdum bilmiyorum diyor. Yani insan nasıl böyle bir şeyi uydurur ama uydurduğunu hatırlamaz ya da yaşar tüm detayları ile hatırlar ama gerçek mi değil mi bilmez? Adeta psikoz gibi bir şey bu. Ancak gerçek şu ki eşim bunu kendi uydurmuş çünkü gerçekte eşim evlatlık değil kp ve kv'min öz çocuğu. Kayınpederim çok baskıcı ve çok da asabi bir insan. Bunu görümcem ve kv'dem anlatıyor, kp'im gençliğinde bunlara çok çektirmiş. Eşimse babasına tapan bir insan, babasını çok yüceltir ve asla baskıcı olduğunu kabul etmiyor, ve görümcemin anlatığı babalarının yaptığı bazı baskıları, dayakları ve azarları hiç hatırlamıyor. Tahminimce babasının ona kızıp da (seni evlatlıktan reddederim mealinde dediği) "sen benim çocuğum değilsin" lafından sonra babasına karşı bastırdığı öfkesi ile böyle bir fantezi üretti.
Yani diyeceğim o ki bu gerçek olsun olmasın, siz iyi bir pskoloğa gidin ve terapi alın.

Son düzenleme:
Peki bu tek bir anı mıydı? Yani sadece bir kere olmuş bir olay mıydı yoksa farklı zamanlarda da devamı olan şeyler miydi?

Zaten aramda böyle anıları hatırladığım zamanlardan beri hep bir mesafe var. Şuanda okulun bitmesini bekliyorum sonra bir şekilde uzaklaşacağım tamamen ama böyle birşey gerçekten varsa bile ben annemle konuştuğum bununla yüzleştiğim bir sürece girmek istemiyorum. Oyüzden napacağımı bilmiyorum aslında.

Evet şuan hazır değilim hiçbizman da hazır olacağımı düşünmüyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Yok baba olduğundan eminim zaten akrabalarla hiçbir zman aynı evde kalmadık. Allaha şükür yok kız kardeşim yok.çok teşekkür ederim güzel duaların için. Allah hep seninde yanında olsunn inşallah

Haklısnız ama bunun gerçek olup olmadığını öğrenince ne yapacağım? herşey daha kötüye gidecek. Çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var ondan bile soğuyacağımı düşünüyorum. Peki kocanızın hatırası tek bir olay mıydı? Ya da diyalogları net bir şekilde hatırlıyor muydu?

Kesinlikle bir psikolog ve ya psikiyatrist eşliğinde çözülmesi gereken bir düğüm. Bence hiç vakit kaybetmeyin. Böyle bir şeyi kafanızda canlandırdığınızı düşünmüyorum. Hiçbir evlat bunu yapmaz normalde.

Emin olmadigim seyler hakkinda, ben olsam zan altinda birakmazdim kimseyi.

Hipnoterapi yapan bir psikiyatra gitmeniz lazım sizin bence. Birden fazla anı birden fazla diyaloğu uyduruyor olabileceğinizi düşünmüyorum.

İşte bu süreçte etrafımdaki insanlardan uzaklaşmaktan korkuyorum. Çünkü sadece üstünde düşündüğüm zamanlar bile o kadar içime kapanıyorum duygusuzlaşıyorum ki hayatımdaki insanlara yansıtıyorum onların beni sevmediklerini düşünüyorum. özellikle erkek arkadaşıma çok yapıyorum bunu. Durduk yere kavga ediyorum yalnız olduğumu değersiz olduğumu söylüyorum. Böyle bi süreci düşündüğümde de bunu çözene kadar ayrılmayı düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…