kucuk ev.

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.323
arkadaslar ıkı odalı bır evım var...yakın zamanda degiştirme ımkanımda yok..evım 90 metre kare...acaba nasıl degişiklikler yapabılırım...evımı bıraz daha kullanıslı yapmak ıstıyoum..kuuck evı olan arkadslar tavsıye ıstıyorum..

arkadaslar ıkı odalı bır evım var...yakın zamanda degiştirme ımkanımda yok..evım 90 metre kare...acaba nasıl degişiklikler yapabılırım...evımı bıraz daha kullanıslı yapmak ıstıyoum..kuuck evı olan arkadslar tavsıye ıstıyorum..
Benim evim 2 artı 1 ve 80 m2 civarında. az eşya çok huzur diyenlerdenim ben. Evimde kullanmadığım hiç bir şeyi tutmam, giyim olsun, mutfak eşyası olsun. salonumda oturma grubu, tv sehpası, zigon sehpa , tül perdelerim var. Fon perde yok. Yatak odasında baza, gardrop, makyaj sehpası,elk. süpürge, ,ütü masası ve küçük bir halı vardır. Oğlumun odasına pc masası, gardrop. küçük bir halı vardır. Mutafkta ise masa sandalye takımı, mini fırın, halı... mutfağı sade görünümlü severim genelde. Görünmeyen yerlere koyarım mutfak cihazlarımı..kalın perde hiç bir odamda yok. tül perde kullanırım. stor sevmem. Az eşya ve sade renk ve modellerle ev geniş ve ferah görünür. çok eşyam var dersen eğer, herşeyin sandıklısını al veya uygun olan yerlere dolaplar yaptır.

Benim evim 2 artı 1 ve 80 m2 civarında. az eşya çok huzur diyenlerdenim ben. Evimde kullanmadığım hiç bir şeyi tutmam, giyim olsun, mutfak eşyası olsun. salonumda oturma grubu, tv sehpası, zigon sehpa , tül perdelerim var. Fon perde yok. Yatak odasında baza, gardrop, makyaj sehpası,elk. süpürge, ,ütü masası ve küçük bir halı vardır. Oğlumun odasına pc masası, gardrop. küçük bir halı vardır. Mutafkta ise masa sandalye takımı, mini fırın, halı... mutfağı sade görünümlü severim genelde. Görünmeyen yerlere koyarım mutfak cihazlarımı..kalın perde hiç bir odamda yok. tül perde kullanırım. stor sevmem. Az eşya ve sade renk ve modellerle ev geniş ve ferah görünür. çok eşyam var dersen eğer, herşeyin sandıklısını al veya uygun olan yerlere dolaplar yaptır.
benımde yemek masam sandalyem yok...benım evde esya yok...gelen gidenım cok...oyuzden ogluma od ayapamadım ..masası var kıtaplıgı orda ıkı kanepe var...evınız canlandı gozumde gercekten guzel detaylar...bende bır kıbrıt copu skaalamam zten yerım yok..

Az eşya gerçekten ömür uzatiyor:)

Yatak odamda kocaman bir aynali gardrop yatak ve 2 komodin var.. şifonyer makyaj masası gereksiz..

Salon da orta sehpa zigon sehpa falan yok.. kalin fonlar kat kat bence odayi küçültüyor.. sade düz tül yeterli.. yemek masası tv ünite ve konsol da ufak boyutlarda..

7 tane yolluk 10 tane hali insanı yer bitirir..
Her odamda 1 hali var ve yolluk yok..

Süs eşyaları az öz uyumlu olsun yeter..

Her yere civi çakıp birşeyler asmaya çalışmak da gereksiz geliyor.. yine az ve öz diyorum..

Yataklar bazalı gardroplar büyük ve mutfak dolapları da yeterli ise ev derli toplu oluyor..

Eviniz cok kucuk degil, eger boyle oldugunu dusunuyorsaniz, buyuk evden kucuk eve gectinizden huzursuz oluyorsaniz beyaz ve dogal ahsap renkleri tercih edin. Perdelerimizin beyaz ve tavandan itibaren yere uzanip yere sifir olmasina dikkat edelim. Yenilik yapacaginiz zaman duvarlariniz beyaz boyali olsun, parkelerde ahsabimizi parlak beyaz, hus degisiklik istiyorsaniz da desensiz acik gri olarak secelim, supurgeliginiz mutlaka beyaz olsun, parke rengiyle ayni renk supurgelikten uzak durun. Kapilarinizi beyaz secin. Aydinlatmalariniz dikkat cekmesin, tavandan sarkan tek bir ampul kullansaniz dahi cok sik durabilir, gunumuzde onlarca guzel ampul ve duy bulmak mumkun. Dunyaca unlu mimarlar 4 kollu avize gibi aydinlatmalari nadiren kullanirlar, hic kullanmayanlari daha coktur. Tek bir aydinlatma yerine odanizin bir kac yerine aydinlatma dagitirsaniz isiginiz dengeli ve yumusak olur.

Mutlaka sevdiginiz renkle uyumlu bir renk paleti kullanin, romantik biriyseniz pastel capcanli biriyseniz canli renkler iceren bir palet sizi mutlu eder ama dozunda kullanin, beyaz hakim olmali evinize cunku evinizin kucuk oldugunu dusunuyorsunuz. Desenlerden, buyuk hareketlerden kacinin. Hali kullanmayin veya tek renk hali kullanin. "Dekorasyon" denen illetten uzak durun. Duvar kagidi, tv arkasi dogal tas, nis, led isik bantlari gibi yanlisliklardan kacinin. Huzur icin aklime gelen temel konular bunlar.

En onemlisi de aile yadigari bir mobilya veya objeyi, sizi mutlu eden bir parcayi gozunuzun onune koyun. baktikca mutlu olun.

Bizim evimizde 86 m2 2+1 bir ev. “Benim huzulu yuvam” başlıklı konuda evimin resimleri mevcut fikir edinebilirsin.

Küçük evi eşyaya boğmamalısın ne kadar az eşya o kadar ferah yaşam. Birde açık renkler olmalı kesinlikle koyu mobilya tercih etmemelisin.

Opsiyonel ürünler yerine Özel tasarım ürünler tavsiye ederim. Evi Aksesuarlarla boğmamalısın.

Birincisi gelenini gidenini oturdugun odaya al cocuga bir oda yap bi cocuga illa oda lazim ikincisi mesela sikici vitrinlerin varsa onlari guzel renkler boya odalara guzel duvar kagitlari yap spot led nis asma tavan gibi guzel seyler yaparsan icin acilir hemde guzel gorunur

Bende kirada 180 metre kare evde oturuyorum çok kullanışlı.
Ama kiram çok yüksek kv min evine küçük taşınacağını 100 metre kare 3+1 ama ufak tüm odalar
Şimdi ne yapsam diye derdine düştüm
İki çocuğum var çocuk odası küçük yatak odası mutfak hepsi küçük
İçin şimdiden daraldı

X