- 28 Aralık 2023
- 4.925
- 13.351
Güze günlerde kullan uzun ömürlü olsun ablacımDün 2 tane tencere kapağına kulp taktırmak için vermiştim yapılmış 40 tl ödedim
Bütün mesele 40 tl ye çözüldü
Sağlıkla kullan canım hediyeni,Harika bir fikir olmuş abla o zaman beni de ekler misin?
İki tane kredi borcu toplam 200 bin
Kredi kartı (telefonu almış sanırım eşim onunla birlikte toplam borcu yil boyunca) 80 bin
Şu an yüce Rabbimden başka kimseye borcum yok heyatiiim@sempatik_kiz @Findikfaresi123Cennetmeyvesii @penceremden @Purpplee Beth18 Dilyy I idilkaya kızlar 1. sayfadaki borç ödeme çizelgesi yaptım bazı arkadaşlardan gelen talep üzerine katılmak istiyorsanız
toplam borç yazıp her ay da ödediğiniz borç miktarını yazabilirsiniz
Amanın tam benlik borç ödemek de bir Birikim... İlk etapda aylık borç kredimi hesaplayayim acaba kredi kartiminda mevcut borcunu eklesem mi@sempatik_kiz @Findikfaresi123Cennetmeyvesii @penceremden @Purpplee Beth18 Dilyy I idilkaya kızlar 1. sayfadaki borç ödeme çizelgesi yaptım bazı arkadaşlardan gelen talep üzerine katılmak istiyorsanız
Oy maşallah en zengin sensin deseneŞu an yüce Rabbimden başka kimseye borcum yok heyatiiim
Zamanında evimi arabami aldımOy maşallah en zengin sensin desene
Tebrik ve takdir ediyorumZamanında evimi arabami aldım
Unumu eledim eleğimi astım dermisim
Kredi kartı taksitlerim bile aylık 3bin falan nisana kadar o da.
Teşekkür ederim canimTebrik ve takdir ediyorum
Ev ve araba için(güleyim de başıma gelsin )
Öncelikle tamamen kendi şahsıma ait kredi borçlarımi yazayım eşiminkileri geçiyorum bile..merhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini , orta vade 1 yıldan 3 yıla kadar zaman dilimlerini , uzun vade 4 - 5 yıldan daha uzun zaman dilimlerini kapsamalı )
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
- her ne kadar birikim yapmak günümüz şartlarında zor olsa da arada kendimizi yapmaya çalıştığımız birikim konusunda motive etmeliyiz.
(birikim yapmanın faydalarını aklımıza getirmeliyiz)
- birikim yapmanın en güzel yanı başkasına muhtaç olmadan hayatı sürdürebilmektir ,bundan daha güzeli olabilir mi zaten
- çocukların eğitimlerini sorunsuz tamamlatabilmek onlara lazım olan parayı onlara temin edebilmek için birikim yapmak gereklidir.( şüphesiz ki en güzel ve de önemli yatırım insana yapılan yatırımdır ...)
- şunu unutmamak lazım ki doğru yerde ve de zamanda yapılan yatırım yapmak çok önemli
-her işte olduğu gibi birikim -yatırım konusunda da imkansız diye bir şey yoktur inanmak başarmanın yarısıdır..
2024 YILI İLK 6 AYLIK BİRİKİM LİSTEMİZ
OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS 2024 YILI TOPLAM HEDEFİ Varyemez 115 gram 3gram 150 gr Altın @Arrietty_ 600 Euro @sempatik_kiz 12 gr bilezik 2 Bilezik, 12 Çeyrek @Findikfaresi123 3çeyrek Cennetmeyvesii 1çeyrek
5 gram50 gr Altın ,12 Çeyrek @penceremden 15'er gramlık 4 Bilezik zinnia 22.10 gr bilezik 15 Ata Altın @Purpplee Beth18 100 Euro
1çeyrekdolar milyoneri 30 gr bilezik Dilyy 1 gram I idilkaya
2024 YILI BORÇ ÖDEME ÇİZELGESİ
ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS TOPLAM BORÇ @Arrietty_ 160 euro 6000 Euro zinnia 5560 tl 70000 TL @Purpplee 31000 tl
3 gr altınVaryemez 25 gram altın
10 yarım altındolar milyoneri 117000 tl Dilyy 200000 tl
beni etiketledogin icin tesekkur ederim@sempatik_kiz @Findikfaresi123Cennetmeyvesii @penceremden @Purpplee Beth18 Dilyy I idilkaya kızlar 1. sayfadaki borç ödeme çizelgesi yaptım bazı arkadaşlardan gelen talep üzerine katılmak istiyorsanız
Bugun ne oldu acaba ben kacirmisim da.Öncelikle tamamen kendi şahsıma ait kredi borçlarımi yazayım eşiminkileri geçiyorum bile..
1. Olarak vaktiyle araba aldığım ve hala 40 ay ödemesi olan 1670 TL'lik araba kredim=66800tl
2. 5 yıllık olan geçen yıl Nisan'da çektiğim ve daha 50 aylık ödemesi olan aylik7280 TL toplamda 360000 TL yapan ev kredim
Vede
3.aynı bankada olan 1700 TL'lik olan 18 ayı kalan başka kredim ile toplam miktarım
Her ay 10.650 den 11000 diyelim.
Ayrıca kredi kartımı aldığım taksitli robot süpürge ve diğer harcamalarim için aylık 6000 fix 3-4 bin ekstra yeme.icme harcamalarim ile rekor bende
Borç ödemem 11000+6000 ile 17 bin TL aylık
..
Birikim.hedefim her aya bir gram+10 dolar
Gerçi bugünkü durumdan sonra bakalım ne olacak merkez bankası ve para politikalarımız Allah kolaylık versin helimize
Öncelikle tamamen kendi şahsıma ait kredi borçlarımi yazayım eşiminkileri geçiyorum bile..
1. Olarak vaktiyle araba aldığım ve hala 40 ay ödemesi olan 1670 TL'lik araba kredim=66800tl
2. 5 yıllık olan geçen yıl Nisan'da çektiğim ve daha 50 aylık ödemesi olan aylik7280 TL toplamda 360000 TL yapan ev kredim
Vede
3.aynı bankada olan 1700 TL'lik olan 18 ayı kalan başka kredim ile toplam miktarım
Ayrıca kredi kartımı aldığım taksitli robot süpürge ve diğer harcamalarim için aylık 6000 fix 3-4 bin ekstra yeme.icme harcamalarim ile rekor bende
..
Gerçi bugünkü durumdan sonra bakalım ne olacak merkez bankası ve para politikalarımız Allah kolaylık versin helimize
Teşekkür ederim inşallahSağlıkla kullan canım hediyeni,
aşk dolu seneleriniz olsun
Tamam canımbeni etiketledogin icin tesekkur ederimVaryemez yoksa bildirim gelmeyince ben de bu konuya bakmamistim uzun suredir. Aslinda tum borclar esimde hatta bende kredi karti borcu bile yok onu da esim oder. Cunku kartlarim onun ustune ben sadece euro ve ceyrek gunune girdim. Her ay 100 euro ve 1 ceyrek borc yazabiliriz. Ancak subatta ceyrekler bende martta da eurolar bana gelecek.
Borç toplamını burada yazdıklarına göre ekledim listeyeÖncelikle tamamen kendi şahsıma ait kredi borçlarımi yazayım eşiminkileri geçiyorum bile..
Vede
..
Evet ama dün öğlen üstü pazara çıktık babamla ,başkentin gobegindeyiz babam diyor bu ne kuyruk dövizde kuyumcularda... Sabah babama iki çeyrek daha alirmisin yazın borcumu ödedim demiştim önceki gün sünnet olan yeğen için kardeimle babamla 3 tane alınca ne olacak aynı fiyattır diye düşündüm babam arayıp çeyrek yokmuş satmiyorlar bence dedi. Neyse öğlen bir beraber gidelim istedim ki yok anam heryer kuyruk sanki halkekmek kuyruğu keşke fotograflasaydim.babam acaba biri bomba mi attı yeni bir şey mi oldu hele internetini bak kızım dedi ama yoktu birşey anlayacağınız milletin bence önceden haberi oluyor tomar tomar dolarlar alanlar mi dersiniz kuyumcudan altın alanlar mi bende iki çeyreği becerip de alamadımSimdi okudummerkez bankasi baskani istifa etmis.
Günaydın ögretmenim epeyi erkencisiniz.bende pek uyuyangillerden değilim. Size de güzel haftalar dilerimGünaydın hanımlar mutlu huzurlu güzel bir hafta olması dileğiyle...
Bunun için çok ama çok çok teşekkür ederim .inşallahBorç toplamını burada yazdıklarına göre ekledim listeye
Bundan sonra her ay ödediğiniz toplam miktarı özelden atın tamam mı tatlım
Mesajların arasında kaybolmasın bildirimleriniz ve aramak zor olmasın benim açımdan
HarikasinizKızlar borç ödeme çizelgesine kalan borç sütunu ekledim bundan sonra toplam borçtan ödeme yaptıkça kalanı izlemeniz açısından
Ve de epeyi teknolojiksiniz .ben hiç bilmiyorum bu şablonları yapmayı web sitesi üstünde .o yüzden çok çok büyüyor emeğiniz gözümde.bu yüzden emeğinize sağlıkBirikim listesine de ulaşılan hedef sütunu ekledim
Hedefe ne kaldığını takip edebilmek adına