Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Arrietyy şimdi baktım. yapı krediye 57.000 TL.
iş bankasina 39.000 TL
ziraat bankasinada 8.500 TL borcum kalmış yuvarlak 105.000 TL .konut kredisi ve besler hariç bir aksilik olmazsa iki ayda bitirmek istiyorum onun içinde zorunlu durumlar dışında para harcamayı bırakmam lazım.
Ben euro ya cevirince Doyle oluyor

Gecen yaz cektigim kredi 4700 euro. Bu faizi yuksek olan.
Birde faizi olmayan kredi var 1700 euro.
Ilkini bu sene bitirmek istiyorum.

Ben oyle pek para da harcamam. Maas eriyip gidiyor. Hersey artiyor burda, Ama maaslar hic artmiyor

A a inanamıyorum şu okuduklarıma. Pes artık. İlk defa duyuyorum çocuğun doğum gününü başkasının evinde kutlamak. Hadi anane babaanne de vs olsa, belki müsait değildir evin o sebeple istersin, onu da hazırlığını yemeğini pastanı içeceğini kendin alır götürürsün yine masraf yaptırmazsın karşı tarafa.

Siz gayri ihtiyari neden diye sormadınız mı?

Bence çok yüz veriyosunuz.

Kıramayıp böyle sonrasında kendinizi yemektense araya mesafenizi koyun.
Onların yaptıkları ayıp değil de, sizin mesafe koyup hayır demeniz mi ayıp olacak.
Yok çok sık gidip gelmiyorum hem zamanım yok hemde yüz bulsa her akşam hafta içi bize gelir bu kadın bütün gün calisiyor yoruluyor demez .bebeğim küçüktü birde kusma proplemi vardı öbek öbek kusuyor .bu kız bütün bir hafta evde amneside öyle niyeyse hafta içi bana gelmek için telefon açardı haftasinu iki günde annesinde kalirdi sanki annesi çalışan kadın ben evhanimi 😮benim işte olduğumu bildigi halde haftasonu müsait olduğunu bildiği halde haftaici gelmek isterdi bir kabul ettim iki ettim üçüncüde reddettim bir bahane uydurdum anlayissizin teki kendi menfaatine ne uyuyorsa onu istiyor karşısındakini düşünmüyor .bir ara çocuk ameliyat oldu bende izin rapor aldım evdeyim bu bir geldi iki geldi üçüncü günde gelmek istedi kardeşimi zin vermedi bende mesafe koydum ise baslarkende dedim coknyogun olacağım zamanım olmayacak dedim

Yok çok sık gidip gelmiyorum hem zamanım yok hemde yüz bulsa her akşam hafta içi bize gelir bu kadın bütün gün calisiyor yoruluyor demez .bebeğim küçüktü birde kusma proplemi vardı öbek öbek kusuyor .bu kız bütün bir hafta evde amneside öyle niyeyse hafta içi bana gelmek için telefon açardı haftasinu iki günde annesinde kalirdi sanki annesi çalışan kadın ben evhanimi 😮benim işte olduğumu bildigi halde haftasonu müsait olduğunu bildiği halde haftaici gelmek isterdi bir kabul ettim iki ettim üçüncüde reddettim bir bahane uydurdum anlayissizin teki kendi menfaatine ne uyuyorsa onu istiyor karşısındakini düşünmüyor .bir ara çocuk ameliyat oldu bende izin rapor aldım evdeyim bu bir geldi iki geldi üçüncü günde gelmek istedi kardeşimi zin vermedi bende mesafe koydum ise baslarkende dedim coknyogun olacağım zamanım olmayacak dedim
Mesafe koymakla çok iyi yapmışsınız. Duruma göre mesafeyi arttırın derim:)

Yani inanın benim çocuğum var, anaokuluna başlamadan önce çok yoruyodur diye ablam dahi bana gelmek istemezdi. Gel derdim ama kıyamazdı yani.

Büyük yüzsüzlük.

Ben kardeşim hatalı değil demiyorum ama karısida masum değil.erkeklerin coğu evlenince degisiyorlar kadının kumandasına giriyorlar buda bir gercek.İslamiyette tamam kadının görevi değil ama aynı İslamiyette merhamet etmekte insanlık yapmakta adaletli olmakta var.Hep bana hep bana olmak yok.İsine geldigi gibi davranmak yok.Hastane evlerine arabayla 10 dakika anca belki o kadarda yoktur.Ama kadın başka ilçedeki annesine her hafta gider teyzeleri dayısı kuzenleri başka ildeki akrabalarına gider yer zaman para sorunu olmaz ama ne hikmetse 3.5 -4 ay bir hastaneye uğrayıp ta geçmiş olsun demez.Ondan refaket etmesini bekleyen zaten yok insan kırk kat yabancıya bile gidiyor o geçmiş olsuna bile gelmiyor aramıyor.Ama iş gezme tozma olunca fıldir fıldir sorun yok. kendi sülalesi olunca sorun yok. İnsan olmak mesele.Acaba diyorum annem felçli gibiydi yürüyemiyor yüz verirsem bizde kalırlar diyemi böyle yaptilar ...Annem hastanede vefat etti zaten.
Böyle sağda solda duydukça deliriyorum.
Bir bizmi böyle karı ağzına bakan koca bulamadık diye
Şaka bir yana 7 kat yabancı bile yaparken ailemiz dediğim birinin uzak kalması insanın canını hem acıtır hemde sıkar haklısın
Annen içinde Rabbim rahmetiyle muamele etsin cnm
46 yaşındayım 26 senelikte evliyim.Kimin iyj niyetli kimin kötü niyetli bencil olduğunu anlayacak kadar tecrübe kazandım.Ortada çocuklar var diye sustuğumuz görmemezlikten geldiğimiz oluyor ama yapılanlarida unuttuğumuz anlamına gelmiyor.Gayet kimin ne olduğu ortada.Kazik yiye yiye tecrübe kazanıyorsun.Konu babamın maaşı konusundan çıkmıştı.Bunlar yerler icerlerken gezerlerken herşeye para buluyorlar ama çocuğun dershanesine gelince babamdan istiyorlar .babamın ağzını aramışlar önce bizde varmı diye babam onların borcu çok deyince babamdan istemişler babamda elindeki 9 cumhuriyet altinindan üçünü ona vermis şimdide küçüğe yol yapıyor ağız ariyorlar onuda seneye dershaneye vereceğiz diye.sanki benimle anlaşma imzaladılar onların çocuklarının ihtiyacını ben karsilayacakmisim gibi.Evlendiler ikinci evlerini aldıkları sene hariç her sene kardeşim karısını tatile götürdü.Bidrum Marmaris Fethiye Antalya Didim Kuşadası gezmedikleri yer kalmadı kardeşim calistigi için haftasonu çocukları kayinvalideye bırakıp turlara katıldılar Kapadokya Karadeniz turu gurcistana kadar gittiler.bodrumda devremülk olayı vardı.arabada vardı o zaman fiks kixin annesi babasida onlarla tatile giderdi.kixin erkek kardeşinin eşiyle gittigide oldu o yetmedi buradan teyzeleri bile gidip kalmış.birgun olsun abla enişte sizden buyrun gelin diyen olmadı.annem diyaliz hastasıydı zor yuruyordu yıllar sonra dilinin ucuyla gelin dediler gelemeyecek lerini biluyirlardi. .gezsinler banane ama insanları saf salak yerinede koymasinlar.gecen sene Didim'e tatile gittiler tatile gidecek parayı buluyorsunuz da kızın dershanesine verecek parayı niye bulamıyorsunuz gezmeye gelince kızın sulalesi gider para istemeye gelince bizim kapıyı çalınca orada bir dur demek lazım.
Bu kadarı gerçekten yüzsüzlük.
Sizinkiler iyice alışmışlar.
Bazı konularda onlar utanmıyorsa sende utanmayacaksın net bir şekilde cevabını verip kestirip atacaksın ki bir daha gelmeye yüzü olmasın
Ama sanmıyorum vazgeçeceklerini sen göndersende onlar yine gelir kapına
Babacığında ne yapsın neticede evlat hepiniz için üzülür

Sadece diğer taraf ağlamayı iyi biliyor.
Eşimin kardeşlerinden biri de böyle çok ağlar
Ailenin en zengini odur.
Malı mülkü var
Ayda bir kere net tatile giderler
Ama o kadar ağlıyor ki eşimde dahil hiç kimse bu yoklukta bütün bunları nasıl yapıyorsunuz demiyor

En son oğlanın doğumgününü bizde kutladık ondan önceki sene evine çağırmıştı bu sefer Doğumgününden birgün önce cuma akşamı gelinimiz aradı .abla yarın oğlanın doğumgününü sizde kutlamak istiyoruz müsaitseniz size geleceğiz dedi ben şok oldum 😮🫣şok oldum ama gelmeyinde diyemedim müsaitiz dedim ne diyeyim . akşammi ne zaman geleceksiniz dedim akşama dedi.Aksam yemeğinde bizdelerdi .o gün temizlik yemek hediye alışverişi yapmaktan yorulmuştum.Cumartesi bizdeydi doğumgünü için şoktan ucuzundan donuk pastalardan bir pasta almış gelmiş pastaneye bile gitmemiş .Yılbaşı pazar günüde akşam yemeğine annesindeydi .kızda en ufak utanma çekinme yok .evhanimi bütün bir hafta evde çocuğunun doğumgününüdede masraf olmasin diye bana kitledi. Hadi ben davet etsem bizde yapalım desem neysede bunun bu sacmasapan işleri... Cuma zaten işten gelmişim yorulmusum birde onunla ugrastim.yilbasinda annesinde olacaklar bir gün onceside bizde diye ses etmedim ama doğumgününu kendi evinde kutlayıp davet etmek varken baskasindan istemek saçma değilmi ??? Çok garipler . insan kullanmayı çok seviyor aman onun cebinden para çıkmasin seneye de yine sizde doğumgünü yapalım derse artık bir bahane uydururum

Bence bahane uydurmana hiç gerek yok açık açık söyle
Ben senin yerinde olsam yapıştırırım cevabımı
Açıkçası ben artık hiç böyle emrivakilere gelemiyorum
Direk kestirip atıyorum
Bekara karı boşamak kolay derler
Belkide kardeşim vs olmadığı için böyle ilişkilerden anlamıyorum
Ama bildiğim tek bir şey var asalak gibi insanlara yapışanlara uyuz oluyorum
Varyemez Varyemez in dediğinede katılıyorum insan kendi kul hakkınada girmemeli

penceremden penceremden
canım çok iyi niyetlisin, inan nasıl dayanıp kabul ettin anlamıyorum.
bir değil iki değil
çalışıyorsun ve genç değilsin
ki genç olsan bile kabul edilir değil.

Çocuğunun doğum gününü aslında kutlamak istememiş o kişi,
geçiştirip bir pasta alması ve sana yüklenmesi bunu gösteriyor.

sanırım kendi çocupuna da hayrı yok bu insanın.

bahane üretmene gerek yok,
net bir şekilde bir kez konuş hatta sanırım konuşmaktan da anlayacak biri değil,
ve uzak dur
böyle insanlardan uzak dur...

Ay valla sinir oldum kadına ne gevşek rahat bi tip

kartın son günü 6 şubat Varyemez Varyemez gibi
dayan dayan şimdi bir kaç şey aldım 130 tl ödedim.
20.500 gelecektir : faturalar ( iki ev) 6.000,market harcamaları, kuzunun dil sınav ücreti,
Şunun şurasında ne kaldı altısına
Gayseri ıh ıh
Dayan pes etme🤣

Şunun şurasında ne kaldı altısına
Gayseri ıh ıh
Dayan pes etme🤣
Çok kullanırım bu cümleyi
gayseriii ıııh ıhh :KK70:

kartı tamamen bırakmak istiyorum
ahh bir becerebilsem
tüm faturalar otomatik ödemede ,market ,kıyafet ( kendime almıyorum ciddi ihtiyaç harici),
taksit yaparken bile 3 hadi 4 yaparım.

şöyle fatura geldiğinde Varyemez Varyemez gibi faturamı nakit olarak yatırmak istiyorum yavv:63:

Merhaba kızlar yettim oku oku anca bitirdim

Bahsettiğim yaklaşık 2500 metre kare civarı tarla ama imar içine girme ihtimali var

Sahibinden com dan belirlediğim 3 yere baktım birbirinden farklı güzergahlarda toplamda yaklaşık 3 saatten fazla gezdim
Annemi de yanıma aldım hava bahar havası gibiydi sıcacık

2500 metrekare tarla 655bin tl
330 metrekare arsa 650 bin tl
300 küsur metre kare başka bir arsa 550 bin tl

Tabi düşüneceğim acele etmiyeceğim beklemedeyim

Ekdersler yatırılmış ben de sevdiğimi alamıyorsam aldığımı severim dedim
2100 tl den 3 gr aldım 🤣🤣🤣🤣

Eklentiler

• 20240202_180520.jpg
    20240202_180520.jpg
    154,4 KB · Görüntüleme: 23
A Arrietty_
geçen gün sormuşsun
hem kendime not hem soruna cevap olsun.
Aslında bir de borçlar kısmı açsak, onları bitirmelerimiz not etsek Varyemez Varyemez ,
olur mu böyle bir şey ne dersin?

Hani demiştin ya borç kapatmak da birikimdir diye :KK48:
Yıllar sonra bu kadar borç kapatıp bir de üzerine altın biriktirmişiz deriz:KK68:
Olur niye olmasın tatlım bir liste yapayım
Toplam borç ay ay da ödenen diye olur mu ?

Merhaba kızlar yettim oku oku anca bitirdim

Bahsettiğim yaklaşık 2500 metre kare civarı tarla ama imar içine girme ihtimali var

Sahibinden com dan belirlediğim 3 yere baktım birbirinden farklı güzergahlarda toplamda yaklaşık 3 saatten fazla gezdim
Annemi de yanıma aldım hava bahar havası gibiydi sıcacık

2500 metrekare tarla 655bin tl
330 metrekare arsa 650 bin tl
300 küsur metre kare başka bir arsa 550 bin tl

Tabi düşüneceğim acele etmiyeceğim beklemedeyim

Ekdersler yatırılmış ben de sevdiğimi alamıyorsam aldığımı severim dedim
2100 tl den 3 gr aldım 🤣🤣🤣🤣

Nereyi okuyacağımı şaşırdım :rolleyes:
arsaları ve fiyatlarını mı
yoksa aşağıda fotosunu eklediğin kuzuları mııı:KK68:
bereketi bol olsun canım

Şimdi, 2.500 olan neden diğerlerine göre uygun,
imarsız mı?
diğerleri imarlı mı?
ne güzel alınabilse fiyatlar
Eminim sen bilirsin hangisi uygun ve karlı olur gelecekte:nazar:

Nereyi okuyacağımı şaşırdım :rolleyes:
arsaları ve fiyatlarını mı
yoksa aşağıda fotosunu eklediğin kuzuları mııı:KK68:
bereketi bol olsun canım

Şimdi, 2.500 olan neden diğerlerine göre uygun,
imarsız mı?
diğerleri imarlı mı?
ne güzel alınabilse fiyatlar
Eminim sen bilirsin hangisi uygun ve karlı olur gelecekte:nazar:
Evet yazdığım gibi o tarla diğerleri parsellenmiş arsa 😊
Acele etmiyorum niyete aldım ya hayırlısıyla gerisi gelir diye düşünüyorum hayırlısı

Haklisiniz kızlar😔 ama işte atsan atamiyorsun satsan satamıyorsun kardeşin var çocukları var kestirip atamiyorsun yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal . En fazla yapabildiğim mesafe koymak çok sık gitmemek.Yoksa sürekli bize damlarlar ekmek elden su gölden hicte yorulmuş bu kadın demez merhamet etmez.Simdi anneside taşındı yakınlarımiza daha onlarada gitmedim.bu kızla ve annesiyle mesafeyi korumak en güzeli

X