- 8 Aralık 2013
- 7.844
- 17.295
Amin cnmAhahahahhaha diğer arkadaşın ailesi gitmişti kusura bakma hatlar karıştı
Ya da Allah yazdırdı diyelim amin inşallah Allah hepimize umre ve hacca gitmeyi nasip etsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin cnmAhahahahhaha diğer arkadaşın ailesi gitmişti kusura bakma hatlar karıştı
Ya da Allah yazdırdı diyelim amin inşallah Allah hepimize umre ve hacca gitmeyi nasip etsin
Ozrengin e yazdim sandim kizzzAbla deme yaw ben daha güccüğüm
Bugün kenara 3000 TL daha attım
Böylece elimde 10000 TL nakit oldu
3 gr 22 ayar altın
1 tane de çeyreğim duruyor hala
Önümüzdeki hafta alırım gibi duruyor bileziği
İnşAllah yani
Zulamdada yaklaşık 4500 TL var
Ama onu asla karıştırmam o benim dermişim
Şaka bir yana O paradan da eşime bir cüzdan alıp kalanıyla gram almayı hedefliyordum
Ama vazgeçtim. Üzerine biraz daha ekleyip anneciğimin yatak odasına bir Televizyon alacağım
Olsundu aplaaammmOzrengin e yazdim sandim kizzz
Tünaydinlar hayırlı cumalarGünaydın hanımlar
Cumamız mübarek ve de hayırlara vesile olsun
Allah hepimizin her daim yar ve yardımcısı olsun
Aynen gençken ne yaparsak kar diye düşünüyorum.Karinca misali simdi çalışıp yapalimki ileride rahat edelimpenceremden yazdıklarını okudum önlemini al içimden "Ne gelinler var yahu "dedim
Üniversiteyi bitirdim 3 ay sonra babam rahmetli oldu, tayinim o yıl çıkmadı ama ben ücretli öğretmenlik yaptım oturup bir köşeye oturmadım
Demem o ki okul bittiğinden beri yani 1999 yılından beri çalışıyorum, çalışmaktan hiç gocunmadım gocunmam da aksine severim insanı diri tutuyor
Hem kendime hem etrafımdakilere hem de ülkeme hizmet
Allah sağlık güç kuvvet versin de çalışayım insanın kendi alnının terini yemesi yedirmesi ne büyük nimetlerden biri ,Allah'a sonsuz kere şükürler olsun bana bu imkanı verdiği için.
Sana da maşaallah barekellah canım kazancının kıymetini bil kendin ve sevdiklerin için zaman çabuk geçiyor insan çalışır çalışır çalışamayacak yaşa da gelir işte o yaşlar da evlatlarımıza dahi Allah muhtaç etmesin. O nedenle şimdiden su akarken kaplarımızı dolduralım derim
Allah ödeme kolaylığı versin demek geldi içimden diğer konuda ise kendi başımda böyle bir durum olsa altınlarımi bozdurmazdim. Altınları sadece ev araba arsa veya sağlık gibi ciddi konularda bozdururdum.Adamdan aldığınız borç ne içindi o kısmı anlayamadimHanımlar günaydın, şans eseri karşıma çıkan bir konu oldu
Sizce kredi çekmek mi, elde ki altinlari bozmak mi? 22 ayar 10 gram bilezik, 14 ayardan kolye bileklik, bi iki çeyrek gram. Ortalama 70 liraya yakın yapıyor. Kredi çekecek olsak ta o tutarlarda çekeceğiz.
İlk satalım altın kredi cekmeyelim dedim, sonra dan da elimizde kalsın kredi çekelim dedim bilemiyorum.
Altınları da bı taraftan üzerine ekleme yapmaya devam edip elden aldığımız TL borcumuz var. 3-5 biriktirip, adama veriyoruz toplu. Türk parasında bekletmedim altın aldım, satıp verdim orası ayrı.
Aralık ayında biriktirdiğim altınları sattım 35.000 verdik, borç 150.000.
Ve aynı zamanda Aralık ayında doğum yaptım, bı iki ceyrek gram doğum hediyesi olarak geldi. Şuan kredi çekersek bu altınlar kalacak 3-5 ay sonra adama vereceğiz yine, üstüne ekleme yapabilirsek ne ala. Kredi çekmez isek elde ki altinlari bozdurup işimizi göreceğiz, kredi odeyecegimiz tutarı yine biriktirmeye çalışacağız.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin, yorumlarınız nelerdir
Ben kardeşim hatalı değil demiyorum ama karısida masum değil.erkeklerin coğu evlenince degisiyorlar kadının kumandasına giriyorlar buda bir gercek.İslamiyette tamam kadının görevi değil ama aynı İslamiyette merhamet etmekte insanlık yapmakta adaletli olmakta var.Hep bana hep bana olmak yok.İsine geldigi gibi davranmak yok.Hastane evlerine arabayla 10 dakika anca belki o kadarda yoktur.Ama kadın başka ilçedeki annesine her hafta gider teyzeleri dayısı kuzenleri başka ildeki akrabalarına gider yer zaman para sorunu olmaz ama ne hikmetse 3.5 -4 ay bir hastaneye uğrayıp ta geçmiş olsun demez.Ondan refaket etmesini bekleyen zaten yok insan kırk kat yabancıya bile gidiyor o geçmiş olsuna bile gelmiyor aramıyor.Ama iş gezme tozma olunca fıldir fıldir sorun yok. kendi sülalesi olunca sorun yok. İnsan olmak mesele.Acaba diyorum annem felçli gibiydi yürüyemiyor yüz verirsem bizde kalırlar diyemi böyle yaptilar ...Annem hastanede vefat etti zaten.Ya cnm yanlış anlama ama bir şey söylemek istiyorum
Zaten gelinden beklemen biraz saçma bir hareket değilmi
Bence ailelerin gelin ve damattan bir şey beklemesi çok yanlış geliyor bana
İslamiyette kadının eşine bile hizmet etmesi zorunlu değil
Kaldıki diğer aile fertleri…
Bence beklentiyi düşük tutsak herkes daha mutlu olur
Burada hatalı olan kardeşin gibi duruyor
Gelinin çalışmasına karışamam kendi tercihi
Fakat anlattığından anladığım kadarıyla Sizin gelin biraz yiyici tarafındanmış öylesine ayrı uyuzum
Ama neticede ona bu kapıyı açan kim
Önce onu sorgulamak gerekiyor
Gelip direk kayınpederinden isteyen oysa ona bir ayağını yorganına göre uzat denir
Ama yok kardeşin istiyorsa gelip sorun gene kardeşinde demektir
Aramızda yaş farkıda var. Siz benden daha tecrübelisiniz
Daha çok görüp geçirdiniz
Belkide ben yanlış düşünüyorum bilmiyorum
Hadi hayırlısı olur inşallahSabah erkenden kalktım.Makinaya çamaşır attım
Şimdi kahvaltımı yapıyorum
Birazdan satılık yaklaşık 2500 metre kare bir yer var orayı araştırmak istiyorum
Şartlar uygun olursa elimdeki bütün altınları satıp ziynet olanlar dahil alayım diye düşünüyorum hayırlısı Allah 'tan.
@Thewitcher ve penceremden kızlar ocak ayına tabloya birşey ekleyecek miyim ?
[/QUOTKardesinde diyebilir gelin hanımda diyebilir erkek hani temizlikten şundan bundan anlamaz kadın daha iyi anlar onlara ayak bağı olmasın diyebilirdi .faydaları yok bari zararları olmasaValla kesinlikle sorun kardeşlerde
Yoksa gelinlerin karakteri bozuksa kocalarının davranışına gore daha ileri bir seviyeye geciyorlar.
Dün temizlik yemek derken yorgunluktan ağzımız ayrilmisken hanımefendi çocuklarını göndermiş.asiri yaramazlar. Kardesim diyemezmi temizlik var gonderme diye. Bencillik bu başka bisey degil.
46 yaşındayım 26 senelikte evliyim.Kimin iyj niyetli kimin kötü niyetli bencil olduğunu anlayacak kadar tecrübe kazandım.Ortada çocuklar var diye sustuğumuz görmemezlikten geldiğimiz oluyor ama yapılanlarida unuttuğumuz anlamına gelmiyor.Gayet kimin ne olduğu ortada.Kazik yiye yiye tecrübe kazanıyorsun.Konu babamın maaşı konusundan çıkmıştı.Bunlar yerler icerlerken gezerlerken herşeye para buluyorlar ama çocuğun dershanesine gelince babamdan istiyorlar .babamın ağzını aramışlar önce bizde varmı diye babam onların borcu çok deyince babamdan istemişler babamda elindeki 9 cumhuriyet altinindan üçünü ona vermis şimdide küçüğe yol yapıyor ağız ariyorlar onuda seneye dershaneye vereceğiz diye.sanki benimle anlaşma imzaladılar onların çocuklarının ihtiyacını ben karsilayacakmisim gibi.Evlendiler ikinci evlerini aldıkları sene hariç her sene kardeşim karısını tatile götürdü.Bidrum Marmaris Fethiye Antalya Didim Kuşadası gezmedikleri yer kalmadı kardeşim calistigi için haftasonu çocukları kayinvalideye bırakıp turlara katıldılar Kapadokya Karadeniz turu gurcistana kadar gittiler.bodrumda devremülk olayı vardı.arabada vardı o zaman fiks kixin annesi babasida onlarla tatile giderdi.kixin erkek kardeşinin eşiyle gittigide oldu o yetmedi buradan teyzeleri bile gidip kalmış.birgun olsun abla enişte sizden buyrun gelin diyen olmadı.annem diyaliz hastasıydı zor yuruyordu yıllar sonra dilinin ucuyla gelin dediler gelemeyecek lerini biluyirlardi. .gezsinler banane ama insanları saf salak yerinede koymasinlar.gecen sene Didim'e tatile gittiler tatile gidecek parayı buluyorsunuz da kızın dershanesine verecek parayı niye bulamıyorsunuz gezmeye gelince kızın sulalesi gider para istemeye gelince bizim kapıyı çalınca orada bir dur demek lazım.[/QUOTE]Ya cnm yanlış anlama ama bir şey söylemek istiyorum
Zaten gelinden beklemen biraz saçma bir hareket değilmi
Bence ailelerin gelin ve damattan bir şey beklemesi çok yanlış geliyor bana
İslamiyette kadının eşine bile hizmet etmesi zorunlu değil
Kaldıki diğer aile fertleri…
Bence beklentiyi düşük tutsak herkes daha mutlu olur
Burada hatalı olan kardeşin gibi duruyor
Gelinin çalışmasına karışamam kendi tercihi
Fakat anlattığından anladığım kadarıyla Sizin gelin biraz yiyici tarafındanmış öylesine ayrı uyuzum
Ama neticede ona bu kapıyı açan kim
Önce onu sorgulamak gerekiyor
Gelip direk kayınpederinden isteyen oysa ona bir ayağını yorganına göre uzat denir
Ama yok kardeşin istiyorsa gelip sorun gene kardeşinde demektir
Aramızda yaş farkıda var. Siz benden daha tecrübelisiniz
Daha çok görüp geçirdiniz
Belkide ben yanlış düşünüyorum bilmiyorum
En son Aralık'ta 6000 TL'lik altın almışım Ocak ayı kredi kartı kapatmakla geçti bu ay altın almadım.İnsallah Şubat ayını boş geçmeyeceğim
Kredi borclarim vardı onları temize çektim şimdi Kredi kartı borclarim var nasipse Mart ayında onlarıda tamamen bitirmek istiyorum.İmkanin olursa faizi yüksek olanı önce bitirmeye calışAllah ödeme kolaylığı versinBorcunuz var mi kizlar sizin ?
Iki kredi borcum var. Birinin faizi til, oburunun faizi yuksek.
Her at ekstra odeme yapmak istiyorum aslinda.
Odemenin yarisi faize gidiyor her ay basi
Allah rahmet eylesin ablacım nurlar içinde yatsın inşallahBen kardeşim hatalı değil demiyorum ama karısida masum değil.erkeklerin coğu evlenince degisiyorlar kadının kumandasına giriyorlar buda bir gercek.İslamiyette tamam kadının görevi değil ama aynı İslamiyette merhamet etmekte insanlık yapmakta adaletli olmakta var.Hep bana hep bana olmak yok.İsine geldigi gibi davranmak yok.Hastane evlerine arabayla 10 dakika anca belki o kadarda yoktur.Ama kadın başka ilçedeki annesine her hafta gider teyzeleri dayısı kuzenleri başka ildeki akrabalarına gider yer zaman para sorunu olmaz ama ne hikmetse 3.5 -4 ay bir hastaneye uğrayıp ta geçmiş olsun demez.Ondan refaket etmesini bekleyen zaten yok insan kırk kat yabancıya bile gidiyor o geçmiş olsuna bile gelmiyor aramıyor.Ama iş gezme tozma olunca fıldir fıldir sorun yok. kendi sülalesi olunca sorun yok. İnsan olmak mesele.Acaba diyorum annem felçli gibiydi yürüyemiyor yüz verirsem bizde kalırlar diyemi böyle yaptilar ...Annem hastanede vefat etti zaten.
Merhabalar.... Üç gündür böyle ne yerdeyim ne gökte derler ya öyle bir telefhaldeyim. Neden olduğunu bilmiyorum açıkçası. Borçlar beni bunaltmaya başladı bitsin istiyorum artık.... Birde başka bir konu var bu ay eşimle tanışalı 10 yıl bitecek onun konuşmalarından anladığım az çok bana hediye olarak pahalı bir telefon alacak iphone 13... Şimdi bir yanım aldırma söyle pahalı bir şey almasın şu borçları sıfırla diyor bir yanımda istiyor ne yapacağımı bilemiyorum. İsteyerek bencillikten yapıyorum bilmiyorum o zaten anlamadım sanıyor garibim bana supriz yapacak aklı sıra işte. Yani çok değişik bir haldeyim bana bir akıl verin
Merhabalar.... Üç gündür böyle ne yerdeyim ne gökte derler ya öyle bir haldeyim. Neden olduğunu bilmiyorum açıkçası. Borçlar beni bunaltmaya başladı bitsin istiyorum artık.... Birde başka bir konu var bu ay eşimle tanışalı 10 yıl bitecek onun konuşmalarından anladığım az çok bana hediye olarak pahalı bir telefon alacak iphone 13... Şimdi bir yanım aldırma söyle pahalı bir şey almasın şu borçları sıfırla diyor bir yanımda istiyor ne yapacağımı bilemiyorum. İsteyerek bencillikten yapıyorum bilmiyorum o zaten anlamadım sanıyor garibim bana supriz yapacak aklı sıra işte. Yani çok değişik bir haldeyim bana bir akıl verin
[/QUOTEagzini arayıp bu ay çok sıkıştık gereksiz harcama yapmayalım desen nasıl ollur
Şu an kullandığın telefonun ne canımMerhabalar.... Üç gündür böyle ne yerdeyim ne gökte derler ya öyle bir haldeyim. Neden olduğunu bilmiyorum açıkçası. Borçlar beni bunaltmaya başladı bitsin istiyorum artık.... Birde başka bir konu var bu ay eşimle tanışalı 10 yıl bitecek onun konuşmalarından anladığım az çok bana hediye olarak pahalı bir telefon alacak iphone 13... Şimdi bir yanım aldırma söyle pahalı bir şey almasın şu borçları sıfırla diyor bir yanımda istiyor ne yapacağımı bilemiyorum. İsteyerek bencillikten yapıyorum bilmiyorum o zaten anlamadım sanıyor garibim bana supriz yapacak aklı sıra işte. Yani çok değişik bir haldeyim bana bir akıl verin