Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Dün stoklarımı gözden geçirdim çok şükür iyi durumda 2 lt lik sıvı çamaşır deterjanı alsam mı stoklamak için diye baktım evde 9 tane açılmamış deterjanı görünce en iyisi arada bir dibimde köşemde ne var bakmalıyım diye düşündüm
Alıp alıp koymuşum nasılsa kullandığım ürünler diye bazı ürünleri bir müddet almamam gerekli diye düşünüyorum .

Dün 2 kilo nohut aldım o da yaklaşık 8 - 9 kilo civarı var
Önümdeki 4 maaş sürecinde (eylül ekim kasım aralık)
Ihtiyaç dışında birşey almayıp ;

Küçük oğlana borcum olan 3 cumhuriyet altınını almayı

Büyük oğlanın okuluna yatırılacak 30 bin tl yi ödemeyi

Diş tedavimi yaptırmayı düşünüyorum hayırlısı ...

2024 yılı ocak ayı itibariyle ek ders ile ev geçindirip maaşı biriktirmeyi düşünüyorum bakalım bu plan ne kadar tutacak ben de merak ediyorum

Ama 2024 yılı 12 aylık asıl hedefim toplamda 150 gr altın biriktirmek

Günaydın. İyi pazarlar.

Varyemez maşallah bereketli olsun Allah sağlıkla yemeği kısmet etsin.

Benim de eşim 2.5 ay oluyor işten ayrılalı. Şu an evden ufak tefek serbest çalışıyor nasipse kısa vadede kendi işimizi kurmayı planlıyoruz. Çok şükür döndürüyoruz da bakalım insan kenara koyup kendini güvenceye almak istiyor. Nasipse benim de niyetim ek dersi olduğu gibi kenara ayırmak.

Pirinç ve yumuşatıcı almam lazım. Onları alırsam acil ya da anlık ihtiyaç dışında yüklü harcama yapmayı planlamıyorum.

Allah razı olsun boza Allah kendi işinizi kurmayı hayırla güzellikle ve de kolaylıkla kurmayı nasip etsin.
Allah güzel hayallerimizi gerçekleştirebilmeyi nasip etsin bizlere. Amin

Maşallah canım
Ben de bu yıl maaşımın tamamını fiziki altın alımında kullanmayı ve emeklilik maaşıyla geçinmeyi planlamıştım.,,
Sözde hiç bir ödemem yok, faturalar vs eşimde…
Amaaa ne oldu, emekli maaşım bir hafta bile yetmedi
Ek gelirim de olduğu İçin, sadece maaşın tamamıyla fiziki altın alma hedefimi gerçekleştirdim şu ana kadar,.

Gezme ve yeme olayına çok harcıyorum sanırım, dışarda yemeyi seviyorum, mekan ve menü konusunda da seçici olunca, e bi de üç çocuk olunca para harcanıyor…

Ara ara yapılan kısa tatiller de bütçede büyük bir kalem bizde…

Ama ben bekarken de böyleydim…. Arkadaşlarla yer, içer, gezerdik… ama her zaman birikimim de olurdu.. hala aynıyım…

Pişman mıyım, aslaaaaa… yine olsa yine aynısını yaparım… ömür çok kısa…

Çalışıp kazanıyorsak, istediğimiz gibi de yaşamalıyız, ha bir de birilerinin hayatlarına dokunup, onlar İçin bir anlam ifade edebilmek de atlanmamalı… diye düşünüyorum,,,

Allah bereket versin insallh darısı bizlere.

Eve gider gitmez bende plan prigram stok güncellemesi yapıp birikime başlayacağım ama kartlarını kapatmalı önce Eylül'de çeyrek günümde var yeni baslayacagiz iş arkadaslariyla 2024 de benimde hedefim 12 çeyrek ve 12 gramlık bilezik ki yaza takacağım hediye için önden hazırlık yapmalıyım diye girisecegim. Öte yandan ben ara ara hisse ve cripto al sat yapanlardan im çocuğun kumbarasini aylık dolaraa dönüşüm yaptırırım.hedef koyayım dolarda gelecek yıl yaza dek 1500 dolar +12 çeyrek+12 gramlık bilezik ve borçsuz kredi kartı hedefim.ayrica daha az karbonhidrat tüketimi daha sağlıklı beslenme azcik spor ahlaki diliyorum.seneye bu zamanlara ölmez de sağ kalırsam etiketleyin benide

Önemli olan kazanca uygun bir şekilde birikim yapmayı niyete almak gerisi hayırlısıyla gelir ben inanıyorum

Size de kolaylıklar dilerim.is kurmakta devam etttirmekte hem zor hemde harika telaşeler bereketli olsun

Benim içinde yemek çok önemli kesinlikle yemeyenicmeye bende ciddi bütçeler ayırıyorum. Aynen çalışıp kazanıyorsun gideride olacak, olmali. Bende mi öyle bir şeyimi fiziki altına bağlasam.bankalarda alım satım farkı çok fazla normal gram çeyrek mi almalı .

Arkadaşlarla da çeyrek gününe girdik ama o ay bakacak herkesde aynı saat aralığında çeyrek kaç tl ise EFT para yapacağız.yani yine somut altın yok olmayacak sadece TL günü yapipzarar a ugratmayalim diye böyle bir döngüye karar verdik .

Çocuklarınız çok şanslı güçlü ve becerikli bir anneleri var hey maşallah. Gayette leziz duruyor sütlaçlar afiyet olsun

Çocuklarınız çok şanslı güçlü ve becerikli bir anneleri var hey maşallah. Gayette leziz duruyor sütlaçlar afiyet olsun
Allah razı olsun canım hepimiz evlatlar için canımızı dişimize takıp mücadele edeceğiz Allah'ın izniyle
Allah bize bu imtihan yolculuğunda her daim yar ve yardımcı olsun canım benim

Ben de bu seneye kadar bankada birikim yapıyordum, altın al-sat vs.

Pandemi, deprem, küresel ekonomik dalgalanmalar, batan büyük bankalar, fahiş makaslar, katılım bankası dahi olsa faize bulaşma riski (inancım gereği faiz hassasiyetim var) gibi nedenlerden dolayı, bankada olanı orada bırakıp ( saklama sorunundan dolayı) 2023 yılında tamamiyle fizikiye döndüm… ata lira, cumhuriyet, çeyrek , gram vs ne olursa ortaya karışık

bir kısmını ofiste kasada , bir kısmını evde, bir kısmını da üzerimde muhafaza etmeye çalışıyorum…

Bence az da olsa düzenli bir geliri olan, az Ya da çok ama mutlaka birikim yapmalı, özellikle kadınlar… iyi günde harcama niyetiyle…

Sabah erken kalkıp duşumu alıp kahvaltımı yaptım
Bugün kahvaltıya büyük oğlum eşlik etti ,spor salonuna gideceği için erken güne başlamış.

Onunla birlikte aşağıya indim apartmanın bodrumundan kedi sesi geliyordu tahmin ettiğim gibi bir sokak kedisi bodrumumuzda yavrulamış, çok tatlılar oğlanı gönderince eve çıkıp bir kaba su bir kaba tavuk kemikleri ve sütle ıslatılatılmış ekmek koydum bodruma bırakıp geldim.

Kahvaltı bulaşıklarını yıkadım,biraz balkonda oturdum akşam yemeği olarak planladıklarım

Taze fasulye
Makarna
Yoğurt/cacık
Salata (domates ,salatalık, biber, soğan)
Karpuz
Sütlaç

Kitap okurum yarım saat kadar sonra ,öğle namazından sonra çarşıda işlerimi halletmeye çıkarım nasipse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…