Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Ben de bu seneye kadar bankada birikim yapıyordum, altın al-sat vs.

Pandemi, deprem, küresel ekonomik dalgalanmalar, batan büyük bankalar, fahiş makaslar, katılım bankası dahi olsa faize bulaşma riski (inancım gereği faiz hassasiyetim var) gibi nedenlerden dolayı, bankada olanı orada bırakıp ( saklama sorunundan dolayı) 2023 yılında tamamiyle fizikiye döndüm… ata lira, cumhuriyet, çeyrek , gram vs ne olursa ortaya karışık😅

bir kısmını ofiste kasada , bir kısmını evde, bir kısmını da üzerimde muhafaza etmeye çalışıyorum… 😅

Bence az da olsa düzenli bir geliri olan, az Ya da çok ama mutlaka birikim yapmalı, özellikle kadınlar… iyi günde harcama niyetiyle… ☺️
Kesinlikle ozelllikle kadınlar birikim.yapmali.ister calisasim ister ev hanımı olsun . İlla kötü mahiyetli gelecek düşünmek gerekmiyor ama birikim demek.huzur demek...
Bende.sizİnle ayni mantiktayim bu ay ilkkez bir başka bankanın kredi kartına başvurdum yeni müşteri diye sıfır faizli kart veriyor ondan trendyoldan normaldekinden 280 TL fazla olacak şekilde 5 gram altın aldım. Kartı 1699 TL ödeme yapacağım iki ay sonra başlayacak.iyimi ettim kötümü bilemiyorum. İşte 5 gram oldu .ama altın ne zaman alsam düşüyor baktım tam 170 TL aynı ürün düşmüş

Sabah erken kalkıp duşumu alıp kahvaltımı yaptım
Bugün kahvaltıya büyük oğlum eşlik etti ,spor salonuna gideceği için erken güne başlamış.

Onunla birlikte aşağıya indim apartmanın bodrumundan kedi sesi geliyordu tahmin ettiğim gibi bir sokak kedisi bodrumumuzda yavrulamış, çok tatlılar oğlanı gönderince eve çıkıp bir kaba su bir kaba tavuk kemikleri ve sütle ıslatılatılmış ekmek koydum bodruma bırakıp geldim.

Kahvaltı bulaşıklarını yıkadım,biraz balkonda oturdum akşam yemeği olarak planladıklarım

Taze fasulye
Makarna
Yoğurt/cacık
Salata (domates ,salatalık, biber, soğan)
Karpuz
Sütlaç

Kitap okurum yarım saat kadar sonra ,öğle namazından sonra çarşıda işlerimi halletmeye çıkarım nasipse
Yaa çok güzel . Bizimde geçen ay olmuştu bitlenme yaptılar yani komşular öyle dedi ben görmedim bit mit herşeyin yavrusu çok tatlı .

Bu arada tatil dönüşü modundayiz 6.5 kilo çilek alındı 6 kilosundan reçel yaparım inşallah yapar yapmaz bitirmem Haziran'da bir kavanoz yapmıştım iki kahvaltıda ben bitirdim🤣

Yaa çok güzel . Bizimde geçen ay olmuştu bitlenme yaptılar yani komşular öyle dedi ben görmedim bit mit herşeyin yavrusu çok tatlı .

Bu arada tatil dönüşü modundayiz 6.5 kilo çilek alındı 6 kilosundan reçel yaparım inşallah yapar yapmaz bitirmem Haziran'da bir kavanoz yapmıştım iki kahvaltıda ben bitirdim🤣
Evet çok tatlılar ,şu resimdeki sevimli anne.Bugün herşey biraz daha yolunda çok şükür 😊

Eklentiler

• 20230829_113453.jpg
    20230829_113453.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 120
Benim oglanda eve kedi 🐱🐱 allalim diyor ama benim ciddi kaşınma aksırma tiksirma alerjim var kocaman Sivas Kangal ona dokunurum memlekette hiç birşey olmaz küçücük kediler ürtiker yapiyor

Kesinlikle ozelllikle kadınlar birikim.yapmali.ister calisasim ister ev hanımı olsun . İlla kötü mahiyetli gelecek düşünmek gerekmiyor ama birikim demek.huzur demek...
Bende.sizİnle ayni mantiktayim bu ay ilkkez bir başka bankanın kredi kartına başvurdum yeni müşteri diye sıfır faizli kart veriyor ondan trendyoldan normaldekinden 280 TL fazla olacak şekilde 5 gram altın aldım. Kartı 1699 TL ödeme yapacağım iki ay sonra başlayacak.iyimi ettim kötümü bilemiyorum. İşte 5 gram oldu .ama altın ne zaman alsam düşüyor baktım tam 170 TL aynı ürün düşmüş
Altın iner çıkar, bozmadığın sürece zararda değilsin canım,.,

Ben kredi kartı kullanmıyorum, kuyumcudan gidip elden alıyorum, krediyle altın ve gümüş almanın da sakıncalı olduğunu okumuştum… yani altın ve gümüş elden ele nakit alınmalı, sen parayı verince altını eline almalısın gibi… araştırılabilir ☺️

Benim kızım da kedi istiyor çok fena ☺️

Ben kredi kartı kullanmıyorum, kuyumcudan gidip elden alıyorum, krediyle altın ve gümüş almanın da sakıncalı olduğunu okumuştum… yani altın ve gümüş elden ele nakit alınmalı, sen parayı verince altını eline almalısın gibi… araştırılabilir ☺️

Değerli metallerin yani altın gümüş gibi varlıkların islâm fıkhı açısından alım sayımlarımda belirli şartlar var bu konuda birkaç kişiyi dinlemiştim geçen yıllarda .

Ben de fiziki olarak alıp satıyorum.

Merhaba hanımlar bir iki gündür buralara yoğunluktan uğrayamadım

Herkes iyidir inşaallah

Bugün internetten bir siteden 2 kilo incir ve 2 kilo kabuklu ceviz sipariş ettim bakalım memnun kalırsam tavsiye ederim

Dükkan kiracımdan anahtarı teslim aldım ve kiralık yazısını astım Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Bugün 2500 tl borç alan bir abi de parayı getirdi.

Bir ara okula gittim geldim
hayırlısıyla bir yaz tatilinin daha sonuna geldik.

Fiziki dokununca belki daha iyi gaza gelirim aslında 😍 kedi işi de zor on gün evden çıktık tummbanyo legenler şu çiçekleri koyduk içine yazık kurmasınlar diye gelince yerlerine yerleştir dokulenleri topla çok iğrenç suları olmuş yani konu komşu da yok anahtar vereyim o bakıma bitkisel canlılara bakmak bile zorken evde başka canlı inanılmaz zor olur.cocuklar istiyor evet 🐱💐
Değerli metallerin yani altın gümüş gibi varlıkların islâm fıkhı açısından alım sayımlarımda belirli şartlar var bu konuda birkaç kişiyi dinlemiştim geçen yıllarda .

Ben de fiziki olarak alıp satıyorum.

Ben şöyle yapıyorum eğer altını bankadan aldiysam bir yıl geçtiyse onunda zekâtını katıyorum ki ev varsa onunda zekâtı hatta maasim bile zekatı. Allah kabul ede .tatilde de çok feci kamyondan geçerken taşlarda düştüm resmen verilmiş sadakam varmış okullar açılıyor bir öğrenciye vereceğim gercekten büyük bir mucize kurtuluş olmezdim belki ama.kesin bacak kol kırılabilir di ne ederdim aman bakanım bile yok.cocuk.okula gidecek ev temizlenecek Allah sağlık versin herkese

Merhaba hanımlar bir iki gündür buralara yoğunluktan uğrayamadım

Herkes iyidir inşaallah

Bugün internetten bir siteden 2 kilo incir ve 2 kilo kabuklu ceviz sipariş ettim bakalım memnun kalırsam tavsiye ederim

Dükkan kiracımdan anahtarı teslim aldım ve kiralık yazısını astım Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Bugün 2500 tl borç alan bir abi de parayı getirdi.

Bir ara okula gittim geldim
hayırlısıyla bir yaz tatilinin daha sonuna geldik.
Hayırlı bereketli kiracilariniz olsun öğretmenim. Bende tatil dönüşü 6 kilo çilek aldık 200tl verip geldiğim gecesi sabaha dek yıka suz şekerle ertesi gün kaynattim ocakta ama biraz sıvı oldu tekrar kaynatmali misafirlerimde gelecekti diye çok acele yemeğe geçtim ev şupur sil zaten valiz valiz yikamalar üç gündür acaip yorgunum

Bu ay birikim yok gider çok sadece ebebek halka arzına katıldım.bakalim.kac lot verecek.

Fiziki dokununca belki daha iyi gaza gelirim aslında 😍 kedi işi de zor on gün evden çıktık tummbanyo legenler şu çiçekleri koyduk içine yazık kurmasınlar diye gelince yerlerine yerleştir dokulenleri topla çok iğrenç suları olmuş yani konu komşu da yok anahtar vereyim o bakıma bitkisel canlılara bakmak bile zorken evde başka canlı inanılmaz zor olur.cocuklar istiyor evet 🐱💐

Ben şöyle yapıyorum eğer altını bankadan aldiysam bir yıl geçtiyse onunda zekâtını katıyorum ki ev varsa onunda zekâtı hatta maasim bile zekatı. Allah kabul ede .tatilde de çok feci kamyondan geçerken taşlarda düştüm resmen verilmiş sadakam varmış okullar açılıyor bir öğrenciye vereceğim gercekten büyük bir mucize kurtuluş olmezdim belki ama.kesin bacak kol kırılabilir di ne ederdim aman bakanım bile yok.cocuk.okula gidecek ev temizlenecek Allah sağlık versin herkese

Hayırlı bereketli kiracilariniz olsun öğretmenim. Bende tatil dönüşü 6 kilo çilek aldık 200tl verip geldiğim gecesi sabaha dek yıka suz şekerle ertesi gün kaynattim ocakta ama biraz sıvı oldu tekrar kaynatmali misafirlerimde gelecekti diye çok acele yemeğe geçtim ev şupur sil zaten valiz valiz yikamalar üç gündür acaip yorgunum
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah korumuş
Ev varsa onun zekati evin bedelinin kırkta biri şeklinde verilmiyor evde duruyorsan zaten zekat düşmez ama elde ettiğin kira gelirinin zekatı verilir

Çilekler bereketli olsun huzurla yiyin

Güzel temennilerin için Allah razı olsun

Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah korumuş
Ev varsa onun zekati evin bedelinin kırkta biri şeklinde verilmiyor evde duruyorsan zaten zekat düşmez ama elde ettiğin kira gelirinin zekatı verilir

Çilekler bereketli olsun huzurla yiyin

Güzel temennilerin için Allah razı olsun
Ev var derken malum ailevi sebeplerden ötürü kredisini odedigim.ev kira krediye ancak yeter oldu ama yinede bir miktar birşeyler ihtiyaç sahiplerine verme egilimindeyiz ya Allah kabul eylesin inşallah. Çilekleri atayim..

Eklentiler

• IMG_20230829_232413.jpg
    IMG_20230829_232413.jpg
    103,6 KB · Görüntüleme: 107
Bu ay gerek tatil giderleri gerekse aşırı kitap alışverişim sebebiyle biraz sıkma politikasına girisecegim.ama istedigim tum kitaplari indirimle alabildim
Birde göbek için korse aldım sözde inceltici etki yapıyormuş akşam voleybol maçını izliyorum ayakta izledim çok heyecanlıydı terledim epeyi kizkardesime maç i izlerken heyecandan eridim dedim ,😡 adam puhahaha incelediğini düşünüyorsun öylemi dedi. Ki 36 beden giyiniyorum ama biraz yaglandim 38 de daha rahatım birde herkes salaş giyince bende zaten oldum.olasi dar giyinemeyen biri olarak daha bir son iki yıldır oversize denilen tarzdayim adamın benle dalga geçer gibi laf etmesine ayrı gıcık oldum.kendi 88 kilo ben 57e çıktım insallh verebilirim ama gitmiyor yaş gectikten sonra yoksa yeme.icmeye ilkgunden beri çok düşkünüm.Allah can sağlığı versin ama Spor disiplini ahlaki yook bende... En son platese yıllık yazılmıştır ozmaan sene 2014 yıllığı 600 TL verip sadece 1 seans gittiğinden beri tövbekar oldum bir daha asla yıllık ödeme yapmayacağım bir seansı okadar pahalıya gelmiş oldu 😭🤭🤭🤭
Hele birde şimdi bu ekonomi grubuylaykennasla kattiyyen yapmalıyım Fuzuli ve gereksiz vede kullanmayacağım harcamalar.

Merhaba hanımlar mutlu huzurlu pazarlar

Kahvaltımı yaptım
Yaklaşık 2 kilo kırmızı biber közledim derin donrucuya koymak için

Dün , resmini eklediğim lutenitsaları (Balkan sosu )yaptım

Yarın nasipse okulumuz başlıyor çok şükür

Oğlanlar bugün babalarına takılacaklar akşam yemeğinde 🤣🤣

Ben de kafama göre takılırım

Muhtemelen kaşarlı sucuklu tost ve kavun yerim😊

Eklentiler

• 20230902_174249.jpg
    20230902_174249.jpg
    132,7 KB · Görüntüleme: 82
  • 20230903_143326.jpg
    20230903_143326.jpg
    112,8 KB · Görüntüleme: 77
Merhaba hanımlar mutlu huzurlu pazarlar

Kahvaltımı yaptım
Yaklaşık 2 kilo kırmızı biber közledim derin donrucuya koymak için

Dün , resmini eklediğim lutenitsaları (Balkan sosu )yaptım

Yarın nasipse okulumuz başlıyor çok şükür

Oğlanlar bugün babalarına takılacaklar akşam yemeğinde 🤣🤣

Ben de kafama göre takılırım

Muhtemelen kaşarlı sucuklu tost ve kavun yerim😊
Ellerinize sağlık üniversitede oda arkadaşım Bulgaristan gocmeniydi harika gelirdi bu sos. Ama.daha sonra merak edip yapımına bakmadım hic sayenizde baktım aimdi airfryda belki bende kozler yaparım yapmaya çalışırım 🤗🤗
Eğitim-öğretim yılınızda hayırlı olsun

Merhaba hanımlar herkese hayırlı akşamlar

Bugün çok şükür okul açıldı çok özledim iyi geldi bugün bana

Eve dönüşte anneme uğradım
Marketten alışveriş yaptım
Küçük oğlan okuluna gidecekti yemeğini hazırladım sonra da yolcu ettim.

X