Öyle abla yaA101 yine ari kovani gibiydi. Yuruyus yaptik, son turda baktik seyrelmis. 40'li familia kaptik geldik...
Allah kabul etsin.Erkenden kalktım peksemet yapmak için hamur mayaladım
kahvaltımı yaptım
Peksemetleri yaptım tepsi mayası vermek için bekletiyorum
Yanına çay, şeker de koyar cenaze evine bırakırım
Amin Allah razı olsun ablacım güzel geleneklerimiz hiç kaybolmasınAllah kabul etsin.Cocuklugumun gectigi mahalle, mustakil evlerden olusuyordu. Rahmetli babacigimin vefatinda evde sayisini hatirlamiyorum, tencereler, tepsiler birikti. 40 gun yemek pisirmedik...Bizim oturdugumuz yerde ise kimsenin kimseden haberi yok.
Bu guzel gelenek umarim daha uzun yillar devam eder...
Ellerine sağlık canım. Allah kabul etsin inşallah.Erkenden kalktım peksemet yapmak için hamur mayaladım
kahvaltımı yaptım
Peksemetleri yaptım tepsi mayası vermek için bekletiyorum
Yanına çay, şeker de koyar cenaze evine bırakırım
Mekanı cennet olsun inşallah.Allah kabul etsin.Cocuklugumun gectigi mahalle, mustakil evlerden olusuyordu. Rahmetli babacigimin vefatinda evde sayisini hatirlamiyorum, tencereler, tepsiler birikti. 40 gun yemek pisirmedik...Bizim oturdugumuz yerde ise kimsenin kimseden haberi yok.
Bu guzel gelenek umarim daha uzun yillar devam eder...
Amin insaallah, tum olmuslerimize rahmet.Mekanı cennet olsun inşallah.
Aslında çok güzel adetlerimiz var acılı günlerinde, mutluluklarında, doğumda hep birlikte olmak elimizden geldiği kadar yardımcı olmak. Gençler bizlerden görerek inşallah öğrenirler bu örf adetle i yaşatırlar.
Tovbe est...
Iyice bir unutkan oldum ciktim.
Guya ben bugun yemek yapmayacaktim, az az iki cesit yemek var onlarin yanina pilav pisirecektim.
Patlican patates karisik musakka yaptim, esim aradi demese aklimda degil...
Kuyrugu dik tuttum ama, yarin icin yaptim dedim...
Neyse, yarin ve cumartesiye yeter, yemek derdim olmaz...
Ellerine sağlık fazla yemek göz çıkarmaz diyelimTovbe est...
Iyice bir unutkan oldum ciktim.
Guya ben bugun yemek yapmayacaktim, az az iki cesit yemek var onlarin yanina pilav pisirecektim.
Patlican patates karisik musakka yaptim, esim aradi demese aklimda degil...
Kuyrugu dik tuttum ama, yarin icin yaptim dedim...
Neyse, yarin ve cumartesiye yeter, yemek derdim olmaz...
Ellerine sağlık canım afiyet şifa olsun inşallah.Bende de lahmacun, dolma var
Salata, cacık ne isyerlese yaparım
Ellerine saglik. Yemedim de, duymadim da...Foto atar misin, merak ettim...Bende Malatya yöresine ait kiraz yapraklı yoğurtlu bulgurlu köfte yaptım. (Yapması uğraştırıcı yemesi zevkli bir yemek). Yılda 2-3defa yaparım.
Merak ettim, hiç duymadım, nasıl oluyor, yapılışı, tadıBende Malatya yöresine ait kiraz yapraklı yoğurtlu bulgurlu köfte yaptım. (Yapması uğraştırıcı yemesi zevkli bir yemek). Yılda 2-3defa yaparım.
Kiraz yapraklarının taze uçları çok az haşlanır. İç malzeme si bulgur, yarma veya setik hangisi varsa biraz un tuz birleştirilerek hamur yoğrulur (sarımsaklı köfte hamuru) gibi. Kiraz yaprğının içine biraz hamurlardan konularak sarma gibi sarılır 1 sıra köfte (sarma) 1 sıra ince doğranmış kuru soğan şeklinde birkaç sıra dizilir. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı gezdirilir tuz atılır, az sıcak su konulur ocağa alınır ara ara kontrollü şekilde sıcak su eklenir iç malzeme bulgur olduğu için suyu çok çekiyor. Kaynamaya başlayınca Kısık ateşte pişirlir. Sos olarak 1-2 kg kadar kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulurMerak ettim, hiç duymadım, nasıl oluyor, yapılışı, tadı
Vanda deprem olmuş
Becerebilirsem atarımEllerine saglik. Yemedim de, duymadim da...Foto atar misin, merak ettim...