Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Kiraz yapraklarının taze uçları çok az haşlanır. İç malzeme si bulgur, yarma veya setik hangisi varsa biraz un tuz birleştirilerek hamur yoğrulur (sarımsaklı köfte hamuru) gibi. Kiraz yaprğının içine biraz hamurlardan konularak sarma gibi sarılır 1 sıra köfte (sarma) 1 sıra ince doğranmış kuru soğan şeklinde birkaç sıra dizilir. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı gezdirilir tuz atılır, az sıcak su konulur ocağa alınır ara ara kontrollü şekilde sıcak su eklenir iç malzeme bulgur olduğu için suyu çok çekiyor. Kaynamaya başlayınca Kısık ateşte pişirlir. Sos olarak 1-2 kg kadar kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur
süzme yoğurt ve normal yoğurt karıştırılarak koyu ayran olacak, kavrulan soğan soğuyunca ayranla karıştırılır
köfteler derin bir tabağa alınır üzerine yoğurtlu soğan karışımı eklenir. İsteyen kırmızı toz biberi tavada yakarak süsleyebilir.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ben Kv den böyle öğrendim.
Sabir isi ve ilginc bir yemekmis. Afiyet, sifa olsun...😊

Becerebilirsem atarım
DSC_0138.JPG
DSC_0138.JPG

Bankaya gidip para çektim yanımda dursun nasip olursa kumbarada biriktirdiklerimle birlikte altın alma niyetim var hayırlısı. İnşaallah altın fiyatları alım için biraz daha geriler 🙂

Kiraz yapraklarının taze uçları çok az haşlanır. İç malzeme si bulgur, yarma veya setik hangisi varsa biraz un tuz birleştirilerek hamur yoğrulur (sarımsaklı köfte hamuru) gibi. Kiraz yaprğının içine biraz hamurlardan konularak sarma gibi sarılır 1 sıra köfte (sarma) 1 sıra ince doğranmış kuru soğan şeklinde birkaç sıra dizilir. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı gezdirilir tuz atılır, az sıcak su konulur ocağa alınır ara ara kontrollü şekilde sıcak su eklenir iç malzeme bulgur olduğu için suyu çok çekiyor. Kaynamaya başlayınca Kısık ateşte pişirlir. Sos olarak 1-2 kg kadar kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur
süzme yoğurt ve normal yoğurt karıştırılarak koyu ayran olacak, kavrulan soğan soğuyunca ayranla karıştırılır
köfteler derin bir tabağa alınır üzerine yoğurtlu soğan karışımı eklenir. İsteyen kırmızı toz biberi tavada yakarak süsleyebilir.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ben Kv den böyle öğrendim.
Ooo baya anne yemeği yani
Kiraz yapraklarından minicik sarmalar
Valla değişik geldi
Ama güzeldir eminim
Ellerinize sağlık

Ooo baya anne yemeği yani
Kiraz yapraklarından minicik sarmalar
Valla değişik geldi
Ama güzeldir eminim
Ellerinize sağlık
Teşekkür ederim.
Neyrestenin mutfağı bölümünde tarif varda ben link paylaşamadım beceriksizim.
Eşimin alışkanlığı aslında bende onun için öğrendim ara sırada da olsa yapıyorum. Tadı yaz için hafif bir yemek.

Teşekkür ederim.
Neyrestenin mutfağı bölümünde tarif varda ben link paylaşamadım beceriksizim.
Eşimin alışkanlığı aslında bende onun için öğrendim ara sırada da olsa yapıyorum. Tadı yaz için hafif bir yemek.
Merhaba tarif burada:)

Merhaba tarif burada:)
Ellerine sağlık Nevreste Nevreste teşekkür ediyorum 😘.

Yarın saat 11 gibi okulda arkadaşlarla sohbet muhabbet ve kahvaltı yapmak için buluşacağız.
Ben de börek açıp götüreceğim nasipse 🙂

X