Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

İyi akşamlar kızlar. İki gündür kış hazırlığı yapıyorum. Ama henüz tammalamadim tâbi. Eşim bir kasa domates almıştı. Üçte ikisini küçük küçük yemeklik doğradım ve bir buzdolabı poşetine iki pay olacak şekilde koydum. Her yemek yapmada birini keser kullanırım diye. Çok fazla çıktı ama bütün yemeklerde kullanıma uygun oldu. Diğer kalanı da kurumasi için tuzlayıp serdim. Domates kurutmayi da ilk defa denedim.
Dondurucuya attiklarimi soymustum, bugün o kabukları da internetten bı kaç videoya göre domates salçası yaptım o da suyunu çekmesi için balkona koydum.
Bu akşam da eşim 4 kg kadar patlıcan almıştı. Biraz büyüktü, karnıyarık için beğenmedim. Onlari da soyup dilimleyin kurumaya bıraktım. Normalde hiç kurutmazdim ama bu yıl heves ettim. Severim de kuru sebzeleri annem verirdi hep. Kuru dolmaları alırım bu yıl ondan.
Ha bı de 3 kg biber de getirdi eşim onları da içini temizlendikten sonra ikiye bölüp dondurucuya. Kışın elimin altında olsun.
Ama daha yapacaklarım var. Güzel patlıcan alıp karnıyarık, musakka ve közleme yapacağım.
Biraz biber de kuruturum. Ve yemeklik kullanacağım ve küçük doğrayacagim biber ve dolmalık biber de alırım inşallah.
Bir de salatalık rendeleyip dondurucuya koyarım.
Taze fasulye ve biraz da bamya almayı istiyorum.
Hayırlısıyla inşallah yemek nasip olur.

Kızımın odasını yapmayı planlıyoruz demiştim. Genç odaları araştırdım ama pek içime sinmedi.odayi çok boğmak istemedim. Eşimle çizdiğimiz dolabı yaptırmaya karar verdik, hatta usta getirmiş bugün eşim. Dolaba ek olarak banyoya boydan bölmeli bir dolap, ve şuan askı kısmı açık olan vestiyerimizi kapalı hale getirecek şekilde aynalı kapak, mutfakta da bir kaç ek raf yapacak şekilde ölçüler aldırmış fiyat bile konuşmuşlar. Hepsini 3500 TL ye yapacakmış. Hem de 9 taksit. Çok Uygun geldi. Malzemesi de güzel sade beyaz seçtim.
Eşimle konuştuk 1500 TL benim SGK yatmıştı onu peşin verip kalan 2000 TL yi karta vuracağız. Biliyorsunuz kartı kapattık, kredi çektik ama 9 taksit yapması bizim için engel olmaz dedik. Hem sadece bu ihtiyacı yapıp yine her kart ödemesinde o kadar limit düşüruruz diye konuştuk.
Dolap bittikten sonra kızımın kumbara parasıyla duvar kağıdı yapacağız, sonra da satılan iki yatağın parasıyla kızıma yatağın ranzasini alacağım.
İçindeki yatak bir sonraki aya artık.
Bir de benim zulamdaki 200, TL ye kızıma aktivite masa , sandalye ve oyun hamuru aldım.
Rabbime binlerce şükür. Ufak Ufak yaparım dediğim odanin çoğunu yapmak için adım atıyoruz.

Ellerine sağlık canım afiyetle yemek nasip olsun

Oo maşallah baya hızlı ilerlemiş hayırlı olsun şimdiden,yaptrmssnz ama benim oğlanın odasıni çilekten aldım Montessori herşeyi bakabilirsin istersen netten fikir olur belki ,çok kullanışlı

Oo maşallah baya hızlı ilerlemiş hayırlı olsun şimdiden,yaptrmssnz ama benim oğlanın odasıni çilekten aldım Montessori herşeyi bakabilirsin istersen netten fikir olur belki ,çok kullanışlı
Daha yaptırmadik. Ona da bakayım fikrim her an değişebilir. Uzun yıllar da kullansın istiyorum. Bakacağım dediğiniz seriye.

Çok güzelmiş. Ben kız erkek çocuğu için pek ayırım yapmam ama acaba farklı rengi var mıdır.
Memnunsun dimi.
Ortak bı renk aslında bu.ben çok memnunum yanına e bebekten yatak korkuluğu aldım yine de ,düşse de bişey olmaz yüksek değil ama daha güvenli olsun istedim yatağı da 90*200 olan aldım uzun ömürlü olsun diye ,kendi yatağında uyuyor seviyor dolabı da Montessori boyuna göre ayarlanıyor masası vs herşeyi kullanışlı giidp yerinde görmek size daha iyi fikir verebilir

Günaydın
zelalke ellerine sağlık Güle güle yensin inşaallah, hayırlı olsun yeni dolaplar da
Varyemez bereketli olsun
Yatmış benim de maaşım, bu ay zamlı alıyoruz geçen aydan 420tl fazla,
Ortak ödeme, kendi kart ödemem, mutfak harçlığı 1000tl ayırınca 1700tl kalıyor
Bunun 1000tl si hesapta zorunlu birikim olur, duruma göre 700 den harcarım (malum kızlar ,kardeşlerim yeğen burdalar dışarı yemeğe, gezmeye hediye vs gerekebilir)

Eşim, küçük kızımı derse götürdü gelirken sıcak ekmek almış, tekrar yattı, büyük kızım ve Kardeşimin kızı da uyuyor
Çamaşır attım, çay demledim ,kendime kahvaltı hazırlayayım hızlıca, tereyağda yumurta, yeşillik

Bereketli olsun canım ,listeye ekliyorum

Afiyet olsun ,herkes uyusun en iyisi kahvaltıya ben eşlik edeyim

Dün harcamasız geçti ama bugün birkaç parça eksik var onları almaya çıkarım

Akşam menüm

Köz biberli ,mantarlı, soğanlı tavuk sote
Patates püresi
Salata
Kayısı suyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…