Hosgeldin...Merhaba hanımlar konumuz okudum bende kendimi taniyayim öncelikle 31 yaşındayım 6 senelik evliyim özel sektörde çalışıyorum ev krediniz ve öğrenim kredisi borclarimizi ödüyoruz birde el borçları falan derken bir nevi artıya geçmeye çalışıyoruz denebilir bu da bizim için birikim sayılır bende az da olsa ufak birikimlerimi paylaşmak isterim
Mesela benim plan şu şekilde ilerliyorçok teşekkür ederim önerileriniz içinumarim hayatıma gecirebilirim deneyeceğim
benim kızım değil ama oğlum her oyuncağıyla istisnasız oynuyor öyle olunca şu ana kadar çok da takilmiyordum oyuncak almaya çocuk oynuyor hakkını veriyor falan diyordum ama zamanla içinden çıkılmaz bir hal aldı biriktikce bir servete dönüştü evdeki dağınıklığı toplaması vs de cabası
ah korona bu konu da bizi de yola soktu gerçekten ben kesinlikle çocuklarla bir daha AVM ye girmeme karari aldımumarim uyarım
çok teşekkür ederim önerileriniz için dediklerinizi hesapladım borçlar ve ev giderleri hesapladim krediler dışında elden aldığımız bir borç var ilk hedefim onu bitirmek aylık 2000 o borç için ayırmayı altın almayı onun için
Ayrı bir hesapta da kendi ailemiz için 300 TL ile başlayacağım birikim olsun diye
Eğer ek ders olursa yani okul açılırsa oaradan gelen paranin çocukların okul taksidi disinda kalanıni ek dersten yokmuş gibi kendi birikim hesabımıza atacagim.
Haftalık 500 lira pazar ve market için harcama limiti belirledim
23 nisanda ki kirtesiye indiriminde çocuklar için kirtesiye alışverişi yapmıştım geçen sene sezon sonunda da kışlık kıyafet aldım kıyafet ihtiyacımız yok şimdilik inşallah buraya da yazacağım yapabildiklerimi böylelikle unutmam inşallah zira en büyük sorunum plan yapıp karar alıp surdurememek
Hosbuldum teşekkürler aminnHosgeldin...
Allah odeme kolayligi versin.
Artiya gecip bol bol birikim de olur insaallah...
Hoşgeldin canım bol bereketli birikimlerin olsun inşaallahMerhaba hanımlar konumuz okudum bende kendimi taniyayim öncelikle 31 yaşındayım 6 senelik evliyim özel sektörde çalışıyorum ev krediniz ve öğrenim kredisi borclarimizi ödüyoruz birde el borçları falan derken bir nevi artıya geçmeye çalışıyoruz denebilir bu da bizim için birikim sayılır bende az da olsa ufak birikimlerimi paylaşmak isterim
HoşgeldinizMerhaba hanımlar konumuz okudum bende kendimi taniyayim öncelikle 31 yaşındayım 6 senelik evliyim özel sektörde çalışıyorum ev krediniz ve öğrenim kredisi borclarimizi ödüyoruz birde el borçları falan derken bir nevi artıya geçmeye çalışıyoruz denebilir bu da bizim için birikim sayılır bende az da olsa ufak birikimlerimi paylaşmak isterim
Abla sen süper düzen kurmuşsunMesela benim plan şu şekilde ilerliyor
Maaşım 5200 tl civarı şu an ek ders yok
Olsaydı ortalama 1500 tl 1800 tl arası oluyordu
Neyse herhangibir borcum yok
Evin mutfak masrafı için haftalık çocukların babalarından 250 tl geliyor bu parayla mutfağı gayet de güzel çekip çeviriyorum
Faturalar (doğalgaz ,cep tel,elektrik ,su) bunları ödüyorum
Su bizde çok pahalı değil senelik 200 tl yetiyor
Elektrik kışın 180 tl civarı
Yazın çamaşır kurutmayı çalıştırmıyorum 120 130 tl geliyor
Doğalgaz kışın ortalama 400 tl soğuk aylarda 700 tl geldi
Yazın 16 17 tl
Cep ortalama 80 100 tl
Benzin 2 ayda bir 200 tl
Arada kıyafet alıyorum 50 60 70 tl lik tunikler,pantalonlar ya da 100 150 tl lik dış giyim
Çok abartmıyorum
Bu gelirime göre borcum varmış gibi aylık en azından 3000 ya da 3500 tl yi birikime ayırıyorum
Ekders olsa bu miktar en az 4000 tl olur duruma göre fazlası da olur
Çocukların bütün maddi ihtiyaçlarını babaları üstlendi.
Bereketli olsun yatırımlarımız
Bizim bu ay da TL olarak kalacak belki 1-2 gram altın alırım esimgilden habersiz,araba meselesi devam ediyor biz de yakın zamanda ödemesi yapılacak TL de dursun diyoz öyle iki üç altın gümüş atıyorum kenara kendi gizli birikimim ama kuruşu kuruşuna söylüyorum ahhh ben
Anaaaa yok yok bizim tek araba kendi aracimizi sattık sıfır araç alıyoruz kismetseAaaaa araba işi mi
Bizim.de bi ikinci bi araba ışimiz vardı ama şu an beklemede bakali m.:)
Anaaaa yok yok bizim tek araba kendi aracimizi sattık sıfır araç alıyoruz kismetseinşaallah ikinci de kısmet olur zaten diyorum ben sıfır araç kullanamam bana ikinci el bişey alalim diye yol yapıyorum şimdiden bakalım
çok teşekkür ederimBence gayet güzel bir planlama yapmışsınsupersin
çok iyi birikim yapiyormussunuz gerçektenMesela benim plan şu şekilde ilerliyor
Maaşım 5200 tl civarı şu an ek ders yok
Olsaydı ortalama 1500 tl 1800 tl arası oluyordu
Neyse herhangibir borcum yok
Evin mutfak masrafı için haftalık çocukların babalarından 250 tl geliyor bu parayla mutfağı gayet de güzel çekip çeviriyorum
Faturalar (doğalgaz ,cep tel,elektrik ,su) bunları ödüyorum
Su bizde çok pahalı değil senelik 200 tl yetiyor
Elektrik kışın 180 tl civarı
Yazın çamaşır kurutmayı çalıştırmıyorum 120 130 tl geliyor
Doğalgaz kışın ortalama 400 tl soğuk aylarda 700 tl geldi
Yazın 16 17 tl
Cep ortalama 80 100 tl
Benzin 2 ayda bir 200 tl
Arada kıyafet alıyorum 50 60 70 tl lik tunikler,pantalonlar ya da 100 150 tl lik dış giyim
Çok abartmıyorum
Bu gelirime göre borcum v buarmış gibi aylık en azından 3000 ya da 3500 tl yi biarikime ayırıyorum
Ekders olsa bu miktar en az 4000 tl olur duruma göre fazlası da olur
Çocukların bütün maddi ihtiyaçlarını babaları üstlendi.
İkinci el piyasası da altın gibi ne yaptığı belli değil, inşallah gönlünuze göre bı araç bulursunuzBiz 5 Yıl önce 0 araç almıştık güzel yaaaa
Şimdi mecburiyetten 2. Arabayı alacağız gibi ama ucuz yollu inşallah bulursak 40 bin max :)
İkinci el piyasası da altın gibi ne yaptığı belli değil, inşallah gönlünuze göre bı araç bulursunuz
Ablacım bizim kendimize olan borcumuz mümkünse hiç bitmesinVaryemez tipki ifade ettigin gibi: Kendimize borcumuz varmis gibi yasamak. Benim de kendime aylik en az 3000 tl borcum var.
Ne bitmez borcmus...
Allah herkese boyle borc nasip etsin. O odemeler sayesinde rahatiz. Cok sukur, bin sukur...Ablacım bizim kendimize olan borcumuz mümkünse hiç bitmesin
Ben kendime yaklaşık 18 19 senedir hep borçluyum
Vealeykum selam canım hoşgeldinSelam kızlar
Market 10tl (yoğurt, limon)
Manav 30tl (Domates, salatalık, muz, karpuz)
Tavuk 11tl
Patlıcan közlettim 2tl (buzluk için)
Patlıcanların bir kısmını küp doğrayıp kızarttım, bir kısmını uzun dilimleyip kızarttım 2 şer yemeklik oldu
Akşam yemeği olarak da patlıcan kızartması, cacık yaptım,