Hoşbuldum teşekkür ederimIyi akşamlar kızlar
Sabah 100 tl bozdurdum eve bozukluklarla geldim,
Her şey çok pahalı, paranın değeri yok...
Akşam yemeği olarak ev yapımı iskender yaptım, normalde eti sosda bekletirdim ama aceleye geldi direk pişirdim.
Yarına karnıyarık düşünüyorum kısmetse
Yıkanacak halılar var ama acelesi yok şuan .
blondemary hoş geldiniz
Ben de ilana yatak odamdaki makyaj masasını ve iki berjeri koydum mesajlar geliyor ama daha ciddi alıcı çıkmadı.. Bir an önce satılsa da bebeğime beşik dolap alsamMerhabalar güzel insanlar. Ben de birikimlerden ve borçlarından bahsetmekt istiyorum.
-4 buçuk yıl daha ödemem gereken bir ev kredim var aylık 930 TL ( 8 yıla çekmiştik eşimle özel sektörde çalışiyoruz birimizden biri işten çıkınca bile ödeyebilecek bir mebla olsun diye uzun yıla çektik )
- daha yeni 30 bin ihtiyaç kredisi çektik 4 yıla 40 bin ödeyecek şekilde ayda 850 TL
- babamdan ev alırken döviz borclandim 5 bin dolar 2 bin euro bu da borç
- birikime gelirsek çektiğim ihtiyaç kredisinin hepsi ile altın aldım. Önceden de bir çift bilezik iki tam yapmıştım.
- ihtiyaç kredisi ile altın almamın sebebi babam istediğinde parasının hazır olması. Ama şuan ona lazım değil o sebbeble bu aydan itibaren eşim ile ayda 200 dolar alma ile başlayıp azar azar döviz almaya başlamak. Belki döviz borcunu baştan toplamayi başarırsak altınlar bize kalır :)
Ben bunlar dışında az da olsa ufak Ufak Birikim yapmak istiyorum. Ayda 200-300ne atarsam. Kızımın odasını yaparım belki o parayla. Benim ve kızkardeşimin bekar evinden kalan iki bazali yatak ve üstündeki yataklar var. İkisi de temiz yeni sayılır. Letgo ya koyduk 750 TL toplam satılsa onu da ayırır kızımın odasını yapamaya başlarim insallah.
Kafamda belirledim alinacaklari ama önce odasından o yatakların çıkması lazim
Ne güzel herşeyi kalem kalem planlamissn ,gönlüne göre olsun canım herşeyMerhabalar güzel insanlar. Ben de birikimlerden ve borçlarından bahsetmekt istiyorum.
-4 buçuk yıl daha ödemem gereken bir ev kredim var aylık 930 TL ( 8 yıla çekmiştik eşimle özel sektörde çalışiyoruz birimizden biri işten çıkınca bile ödeyebilecek bir mebla olsun diye uzun yıla çektik )
- daha yeni 30 bin ihtiyaç kredisi çektik 4 yıla 40 bin ödeyecek şekilde ayda 850 TL
- babamdan ev alırken döviz borclandim 5 bin dolar 2 bin euro bu da borç
- birikime gelirsek çektiğim ihtiyaç kredisinin hepsi ile altın aldım. Önceden de bir çift bilezik iki tam yapmıştım.
- ihtiyaç kredisi ile altın almamın sebebi babam istediğinde parasının hazır olması. Ama şuan ona lazım değil o sebbeble bu aydan itibaren eşim ile ayda 200 dolar alma ile başlayıp azar azar döviz almaya başlamak. Belki döviz borcunu baştan toplamayi başarırsak altınlar bize kalır :)
Ben bunlar dışında az da olsa ufak Ufak Birikim yapmak istiyorum. Ayda 200-300ne atarsam. Kızımın odasını yaparım belki o parayla. Benim ve kızkardeşimin bekar evinden kalan iki bazali yatak ve üstündeki yataklar var. İkisi de temiz yeni sayılır. Letgo ya koyduk 750 TL toplam satılsa onu da ayırır kızımın odasını yapamaya başlarim insallah.
Kafamda belirledim alinacaklari ama önce odasından o yatakların çıkması lazim
Araba için ama ödeme gününe daha var yani şuan elimizde paraSen sattığın altının parasını nasıl değerlendirdin ?
Ödeme gününden 1 ya da 2 gün önce bozdursaymışsın iyiymiş ama kısmet işteAraba için ama ödeme gününe daha var yani şuan elimizde para
Net değil ya iki üç hafta gibi sıfır araç olduğu için bayiye aracın gelişini bekliyoruz.Duser diye sattım aslında beklemeyi düşünuyordm öyle bı an gafil avlandim.Ödeme gününden 1 ya da 2 gün önce bozdursaymışsın iyiymiş ama kısmet işte
Ödeme günü yakın mı ne kadar var ?
Ahh o bayiiler tam net birşey söyleyemezler onların da ellerinde değil belki de...Net değil ya iki üç hafta gibi sıfır araç olduğu için bayiye aracın gelişini bekliyoruz.Duser diye sattım aslında beklemeyi düşünuyordm öyle bı an gafil avlandim.neredeyse tüm parama tekrar girecegm
Benim gittiğim kuyumcular ortak bir uygulamadan bakıp fiyat söylüyorlar ve orada fiyatlar daha da yüksek
Benim alışveriş yaptığım kuyumcunun kullandığı uygulama buBenim gittiğim kuyumcular bir ortak bir uygulamadan bakıp fiyat söylüyorlar ve orada fiyatlar daha da yüksek
İyiymis 433 TL çünkü söz konusu kaynaktaBenim alışveriş yaptığım kuyumcunun kullandığı uygulama bu
"Abla bu uygulamayı kullanıyorum oradan takip edebilirsin "demişti .
Sizin oradakiler hangi uygulamayı kullanıyor?İyiymis 433 TL çünkü söz konusu kaynakta
Aynen söylediklerinde haklısın kapora verdik sözleşme imzaladık ama onların da galiba elinde olmayan sebeplerle gecikme oldu,çünkü gidiyoruz arada gerçekten araba yok bayilerdeAhh o bayiiler tam net birşey söyleyemezler onların da ellerinde değil belki de...
Neyse bu da tecrübe hanene yazılmış oldu
Sen sen ol aracınız bayiye geldi işlemlere bugün başlayabiliriz lafını duymadan hiçbir işlem yapma
Gerekirse bayiye ufak bir kapora verirsin aracı satmasınlar diye banka üzerinden hesaplarına kapora bedeli diye
Sonra da döviz altın vs bozum işlemi yaparsın aynı gün ya da 1 2 gün içinde
Ona göre bayi ile anlaşma yaparsın
Bundan sonra hayatında nasipse yapacağın diğer alışverişler için yazdım
Ben aracımı alırken yaklaşık 60 tane Türkiye çapında bayiyi aramıştımAynen söylediklerinde haklısın kapora verdik sözleşme imzaladık ama onların da galiba elinde olmayan sebeplerle gecikme oldu,çünkü gidiyoruz arada gerçekten araba yok bayilerde
Peki sana kritik bir soru bu sene ÖTV indirimi olur muBen aracımı alırken yaklaşık 60 tane Türkiye çapında bayiyi aramıştım
Yaklaşık 3 4 ay kesin elimizde araç yok
Sonrasını da bilemiyoruz demişlerdi
Şahsi fikrim şuPeki sana kritik bir soru bu sene ÖTV indirimi olur mu