Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Hayırlı akşamlar güzel arkadaşlarım okuyup yazamadım. Umarım her kes iyidir.
Dün Kv ye konserve yaptım, (malzemeleri alın getirin ben yaparım demiştim).

Merhabalar güzel insanlar. Ben de birikimlerden ve borçlarından bahsetmekt istiyorum.
-4 buçuk yıl daha ödemem gereken bir ev kredim var aylık 930 TL ( 8 yıla çekmiştik eşimle özel sektörde çalışiyoruz birimizden biri işten çıkınca bile ödeyebilecek bir mebla olsun diye uzun yıla çektik )
- daha yeni 30 bin ihtiyaç kredisi çektik 4 yıla 40 bin ödeyecek şekilde ayda 850 TL
- babamdan ev alırken döviz borclandim 5 bin dolar 2 bin euro bu da borç
- birikime gelirsek çektiğim ihtiyaç kredisinin hepsi ile altın aldım. Önceden de bir çift bilezik iki tam yapmıştım.
- ihtiyaç kredisi ile altın almamın sebebi babam istediğinde parasının hazır olması. Ama şuan ona lazım değil o sebbeble bu aydan itibaren eşim ile ayda 200 dolar alma ile başlayıp azar azar döviz almaya başlamak. Belki döviz borcunu baştan toplamayi başarırsak altınlar bize kalır :)
Ben bunlar dışında az da olsa ufak Ufak Birikim yapmak istiyorum. Ayda 200-300ne atarsam. Kızımın odasını yaparım belki o parayla. Benim ve kızkardeşimin bekar evinden kalan iki bazali yatak ve üstündeki yataklar var. İkisi de temiz yeni sayılır. Letgo ya koyduk 750 TL toplam satılsa onu da ayırır kızımın odasını yapamaya başlarim insallah.
Kafamda belirledim alinacaklari ama önce odasından o yatakların çıkması lazim

Yataklar çıkınca önce bir duvara duvar kağıdı yaptıracağım, sonra da ikeadan bir yatak beğendim onu alırım. Ardından kısa taraf olan duvara üst tarafı yastıkları alacak, aşağı tarafu da kızımın kıyafet dolabı olacak şekilde bir dolap yaptıracağım. Gerisine de ufak tefek parçalar var alınacak. Hepsini her ay bir eksiklik tamamlayacak şekilde yapmayı planlıyorum inşallah olur

Bu ay karantina sebebiyle ben de eşim de parça parça maaş alacağız, bir kısmı maaş, bi kısmı da SGK dan gelecek.o sebbele tuhaf bir ay olacak gelirimi tam olarak bilemiyorum. Ama giderler tabiki belli.
- 1800 kredi ödemeleri ( ev + ihtiyaç)
- 700 TL kreş ödemesi
- 500 TL bütün faturalar diyelim tahmini ( evde olduğumuz için elektrik harcandı, klima sık açıldı )
- 70 TL arkadaş in kartından kendime etek almıştım ödemem lazım
Toplam 3100 civarı bir gider olacak. Gelirimiz bu ay net değil ama en kötü ihtimal 200 dolar alma planını yerine getirmeye kararlıyız. İnşallah olur.

Kilosu 6 tl'dan 5 kg daha visne aldik. Ayikladik, yikadik, suzuluyor.
Kizilcik da gelmis. Ama onu ve murdum erigini bayramdan sonra alacagiz...
Ev yapimi meyve suyu gibisi yok...
Gecen yil koyduklarimizi halâ bol bol iciyoruz...
Her hafta bir buyuk, bir orta boy tencere kaynatiyoruz...
Hamd olsun verdigi nimetlere...

Eklentiler

• 20200726_170147.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200726_170126.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 35
Bereketli olsun abla gerçekten de öyle ev yapımı katkısız, tertemiz
Ben de yemeklerin yanında illa içecek meyve suyu arıyorum o nedenle bol bol erik vişne çilek kayısı koydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…