Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

Banyonun birisini iptal edebilirsin ebeveny degil ise makineyi koyarsın kiler yaparsın ya da iptal edip yanında hangi oda varsa oraya da dahil ettirebilirsin.
Bu arada yatak odasındaki stor perdenin oldugu yer mi balkona bakıyor ?
Eger öyle ise yatak odanda zaten cam var ki onu kapatıp o balkonu oda yaptırabilirsin.

Merhaba benım evım 80 m ve amerıkan mutfak
4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.
Cocuklar buyuduler oda kucuk . Yaşam alanı kucuk

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Bu evı ya bosaltıp kıraya cıkıcam oyle satılık kalıcak satılana kadar .
Ama kıralar 20 25 bın
Yada kıraya verıcez 16 17 bın e gıdıyor
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız
Benim eltimgilin evi de sizinki gibi bekar evi gibiydi hatta sizinkinden daha kullanışlıyı diyeyim amerikan mutfak değildi. 3+1 di ama küçücüktü. Kendi evlerini kiraya verip daha büyük eve kiraya geçtiler. Kendi evlerini verdiği kiraya başka eve çıktılar. Sadece semt farklıydi. Siz de bu şekilde bulabilirsiniz sizin için daha uygun olur gibi

Saglikli gelisim icin cocuklarin ve sizin özel alaniniz olması gerekir. Biraz şartları zorlayıp evi satıp daha büyük bi yere geçmeniz daha iyi olur.

Biz 3 kardeşiz en büyük benim. Annem salonu misafir için ayırıp odalardan birini oturma odası yaptı ve biz 3 kardeş aynı odadaydik.Üniversiteye hazırlanırken bu durumdan dolayı çok zorlandım. Ders çalışma ortamım hiç iyi değildi. Eşyalarım kıyafetlerim sıgmazdi. Çalışma masasi hep karmakarışıkti.

Banyonun birisini iptal edebilirsin ebeveny degil ise makineyi koyarsın kiler yaparsın ya da iptal edip yanında hangi oda varsa oraya da dahil ettirebilirsin.
Bu arada yatak odasındaki stor perdenin oldugu yer mi balkona bakıyor ?
Eger öyle ise yatak odanda zaten cam var ki onu kapatıp o balkonu oda yaptırabilirsin.
Evet yatak odadakı stor olanyer balkona bakıyor .ebeveyn banyosu yok oda sorun zaten . Bır tuv bır banyo var . Banyo ıptal olmazda tuv olur oda ancak kıler olur
O balkon buyuk ama ev batı
Orası yazın ful gunes altında kalıyor evde durulmuyor
Klıma motoru o balkonda cıkarılabılır ama bılmıyorum ya ozamanda tum oturma alanımız o balkon hıcbıyer kalmamıs oluyor sımdıkı halınde masa takımı var orda yemek yıyoruz onuda atayım

Evet yatak odadakı stor olanyer balkona bakıyor .ebeveyn banyosu yok oda sorun zaten . Bır tuv bır banyo var . Banyo ıptal olmazda tuv olur oda ancak kıler olur
O balkon buyuk ama ev batı
Orası yazın ful gunes altında kalıyor evde durulmuyor
Klıma motoru o balkonda cıkarılabılır ama bılmıyorum ya ozamanda tum oturma alanımız o balkon hıcbıyer kalmamıs oluyor sımdıkı halınde masa takımı var orda yemek yıyoruz onuda atayım
Evin satılmış olsa üzerine 1 milyon koyup büyük ev alabilirsen evet çok mantıklı batı da olsa yatak odanda iki pencereye gerek var mı sence zaten storla kapatmışsın.
Klima motoru dışarı da konabilir valla biz İstanbul'lular minicik bakonlardayız ama oturamıyoruz tabiki olsun diye konulmuş kıç kadar balkonlar ahajdjdhjkdh.
Mersin'de sanırım balkon kültürü baya fazla aslında güzel de.
Ne bileyim yep yeni evimi kiraya verip risk alamazdım ben olsam.
En mantıklısı satabilmeniz o da olmuyorsa bir mimarla görüşüp neler yapılabilir bakmanız.
Çünkü eviniz gerçekten güzel.

Zaten buyuk olan dıgerını odaya sokmuyor
Oda yavru yatagı acmak zoruna gıttıgı ıcın cogu zaman koltukta yatıyor
Esım bız zamanında 3 kısı bır aradaydık dıyor onceden herkesın ayrı odasımı vardı dıyor benı sınırlendırıyor
Aslında bastan almamalıydım bu evı ama ıste yapmısım bır hata
Benim ev 110 metrekare. Çocuklarım odası ayrı. Biri 10 buçuk diğeri 12 yasında.inanın onlar bile çok kavga ediyor. Birbirlerinin odalarına girmelerini yasaklıyoruz hatta. Biri erkek biri kız olunca çok zor oluyor herşey. 😔 benim esimgil 4 erkek çocuğu bir arada büyümüş hatta biz de 4 kız bir erkek ayni odada kaldığımız dönem oldu. Devir bizim devir gibi değil ki ne yazık ki. Kızınız büyük olan 14 yasında ve tam ergenlik asabiyet yaşları

Yok ev satılsa uzerıne ne var ne yok koyup buyuk eve gecebılıyoruz
Ama satıslar durmus kımse yatırımlık evı almak ıstemıyor
Bızımkı yatırımlık gıbı bır ev
Bankaya faıze koymus mıllet ordan cok daha fazlasını kazanıyor kıracıylada ugrasmıyor
O yuzden alıcı azalmıs ev satısları durmus
Yoksa var bıkac begendıgımız alabılecegımız ev
Emlakcılar gunluk bıkac kısı getırınce ben yıprandım bıraz
Devamlı eve bırılerı gırıp cıkıyor bunaldım bıraz sabretsem satılır galıba
:)
bu aralar herkeste bi bunalma perileri var galiba 2 hafta önce ben de herhalde depresyondayım diye
geziyordum ortalıkta :)
insan zaman zaman bunalabilir ki haklısınız zırt pırt ev görmeye gelinmesi zor bi süreç
uygun olursunuz olmazsınız ev kirli olur vs
ben annemle yaşıyorum ikimizde çalışıyoruz
misafir çağırmamız lazım ama asla fırsat bulamıyoruz çünkü
iş dışında kendi hayati ihtiyaçlarımıza zor yetişiyoruz bu aralar
çok yoğun bi dönemdeyiz kaça bölüneceğimizi şaşırdık
sizde satışa koyduğunuz zaman birilerinin gelip gitme olayına sürekli
bu süreç geçecek diye bakar ve kendinizi telkin ederseniz
yani biraz sabretseniz satılır gibime geliyor
sonrası ferahlık yani bi de öyle düşünün
madem ev alma gücünüzde var fiyatlar daha fazla artmadan küçük ev satışı için aksiyon alın
tebdil-i mekanda ferahlık vardır

Birde suan pıyasa oyle sacmakı ıcındekı kıracıyı yasa cok koruyor
Mesela bu evler 16 17 bın oldu
Ama eskı kıracılar 2.5 a oturuyor mahkemelık oluyor cıkartamıyorlar . Kım haklı ıkısıde haklı
Inanın cesaret edemıyorum
20 25 bın boşa havaya vermıs gıbı olmakta pek mantıklı gelmıyor .
Kıracı koysam cık dıyemezsın
Ben kıraya cıkcam havadan o parayı vercem ev satılık kalıcak
Bı cesaret arıyorum galıba😅
Siz 6 aylık peşin kira vermeyi göze almayın.Yeni alacagınız eve hesapladığınızdan daha fazla para eklemeyi göze alın.Başka bir deyişle mevcut evinizi ederinin bir tık altına verin.O zaman satmanız kolay olur.Belki kızınız bulunduğunuz şehirde okul kazanacak.Ya da dışarda okusa bile bunun yarıyıl tatili ,yaz tatili var.Sonuçta yavrularımız üniversite kazanınca evladımız olmaktan çıkmıyoki.Siz biran evvel evi satmaya bakın.Emlakçıyada randevuyla gelebileceklerini ciddi alıcı olmayanı getirmemesini söyleyin.Ayrıca gelenlere evinizin olumlu özelliklerini anlatın.Bir kusuru var sanmasınlar siz sığamadığınızı belirtin yani...

Çocukların farklı cinsiyette olması çok kötü olmuş keşke ya tek çocukta kalsaydınız yada dah önce büyütseydiniz evi.imkan varsa çıkın kiraya ama yoksa yapacak birşey yok.ergen iki çocuk aynı odada nasıl olacak bilemedim.

Salon 25 M2
Mutfak 11 M2
Oda 15 M2
Oda 13 M2
Banyo 6 M2
E.banyo 4 m2
Hol 6 M2
Balkon 5 M2
Net 85 M2 yukarıdaki gibi evim.Evet büyük değil ama çok küçük te gelmiyor bize.Siz salonda alan yok deyince değişik geldi bana.Proje ile de alakalidir muhakkak...İki kız olunca daha rahat oluyor tabi bizim.Müstakil yataklari var,odada masa var,kitaplik var.Cinsiyet farklı olunca ayrı oda şart.Sanirim sizin yerinizde olsam kiraya çıkardım.

Benim eltimgilin evi de sizinki gibi bekar evi gibiydi hatta sizinkinden daha kullanışlıyı diyeyim amerikan mutfak değildi. 3+1 di ama küçücüktü. Kendi evlerini kiraya verip daha büyük eve kiraya geçtiler. Kendi evlerini verdiği kiraya başka eve çıktılar. Sadece semt farklıydi. Siz de bu şekilde bulabilirsiniz sizin için daha uygun olur gibi
Bende daha uzak bır semtten guzel 3+1 e gecebılıyorum ama
Hic yorumlari okumadan basligi okuyarak söylüyorum: Kücük olsun ama benim olsun. Kira vermekten her zaman daha iyidir insanin kendi evi olmasi. :)
gercek kucuk ama ya yaslı karıkoca yada ogrencı yasayabılır gıbı😅

Saglikli gelisim icin cocuklarin ve sizin özel alaniniz olması gerekir. Biraz şartları zorlayıp evi satıp daha büyük bi yere geçmeniz daha iyi olur.

Biz 3 kardeşiz en büyük benim. Annem salonu misafir için ayırıp odalardan birini oturma odası yaptı ve biz 3 kardeş aynı odadaydik.Üniversiteye hazırlanırken bu durumdan dolayı çok zorlandım. Ders çalışma ortamım hiç iyi değildi. Eşyalarım kıyafetlerim sıgmazdi. Çalışma masasi hep karmakarışıkti.
Inanın 3 odalı bır evım olsa kesınlıkle oturma odası fılan yapmam salon yeter . Oyle bır odamız yok sadece mutfak salon bır ve yatak odası cocuk odası var

Yanı her ınsan aldıgı evdemı kalmak zorunda
Bazıları almıs kıraya bermıs yıllardır baska evde oturuyorlar
Ama onlar pıyasa bu halde degılken gırmısler ıste
Suan kıralarda cok kotu bır noktada o yuzden haklısınız
Icınde oturuyorum mısterı getırıyorlar oldumu olacakmı ben ev buldum konusayımmı
Pazarlık yapıyorum hopa vazgecıyorlar
Evı satmadan bakmayayım dıyorum satılınca ocakta daha zam gelecek dıyenler var ortada kalıcam gobı bır cıkmazda hıssedıyorum
Mantıklı olan sızın dedıgınız ama ben mantıksıza destek arıyorum galıba🥺
İnanın çok haklısınız. Çocuklar büyüyor tek çocuk olsa da böyle olmazdı ama iki çocuk olunca böyle düşünmeniz normal.aldiginiz evde kalmak zorunda değilsiniz elbette ama hesap kitap da şart.tek çalışan ve ergenlik çağında iki çocukla kira lüks. Kendi evinizi kiraya verip üstüne minumum 10 bin koyacaksınız. Giderinize 10 bin eklemek hatta ilk bir iki ay taşınma depozito. Vs 20 bin sarsar mi sizi ?

Annem de senelerce bekledi evimiz büyüktü ama planın kötü olması, sürekli tadilat istemesi sebebiyle yorulmuştu. Satalım vs dediler olmadı o dönem. Hayata bir kere geliyoruz kiraya verip kendimiz de başka yere kiraya geçelim dediler. Şimdi rahat. Kendi evimizin üzerine bir miktar daha veriyorlar. Evimizi de satalım diye görüşüyorlar bakalım ne olacak

Yok ev satılsa uzerıne ne var ne yok koyup buyuk eve gecebılıyoruz
Ama satıslar durmus kımse yatırımlık evı almak ıstemıyor
Bızımkı yatırımlık gıbı bır ev
Bankaya faıze koymus mıllet ordan cok daha fazlasını kazanıyor kıracıylada ugrasmıyor
O yuzden alıcı azalmıs ev satısları durmus
Yoksa var bıkac begendıgımız alabılecegımız ev
Emlakcılar gunluk bıkac kısı getırınce ben yıprandım bıraz
Devamlı eve bırılerı gırıp cıkıyor bunaldım bıraz sabretsem satılır galıba
Eviniz satılır stres yapmayın küçük evler kolay satılıyor. Her ne kadar şu an faiz cazip gibi görünse de bizim millet ev almayı sever.

Evin satılmış olsa üzerine 1 milyon koyup büyük ev alabilirsen evet çok mantıklı batı da olsa yatak odanda iki pencereye gerek var mı sence zaten storla kapatmışsın.
Klima motoru dışarı da konabilir valla biz İstanbul'lular minicik bakonlardayız ama oturamıyoruz tabiki olsun diye konulmuş kıç kadar balkonlar ahajdjdhjkdh.
Mersin'de sanırım balkon kültürü baya fazla aslında güzel de.
Ne bileyim yep yeni evimi kiraya verip risk alamazdım ben olsam.
En mantıklısı satabilmeniz o da olmuyorsa bir mimarla görüşüp neler yapılabilir bakmanız.
Çünkü eviniz gerçekten güzel.
Boyle dusunulecegını bılemedım gercekten herkeste begenmıs . Bende aslında begenıyorım zaten semt gılanda cok ıyı bıryer. Sadece bır oda fazlamıs olsaymıs yada bu salon az buyuk olsaymıs dıyoruz

Annem de senelerce bekledi evimiz büyüktü ama planın kötü olması, sürekli tadilat istemesi sebebiyle yorulmuştu. Satalım vs dediler olmadı o dönem. Hayata bir kere geliyoruz kiraya verip kendimiz de başka yere kiraya geçelim dediler. Şimdi rahat. Kendi evimizin üzerine bir miktar daha veriyorlar. Evimizi de satalım diye görüşüyorlar bakalım ne olacak
İlk defa bukadar kucuk evde oturdum esyam yok denecek kadar az. Zaten pek esyada sevmıyorum
Bende oyle dusunuyorum 38 oldum daha nekadar bekleyecegımkı normal bır ev ıcın 🫣

Sizin metrekare balkona gitmiş konu sahibi,orası da bir oda gibi.Küçük eve niye bu kadar büyük balkon yaparlar ilginç.

İnanın çok haklısınız. Çocuklar büyüyor tek çocuk olsa da böyle olmazdı ama iki çocuk olunca böyle düşünmeniz normal.aldiginiz evde kalmak zorunda değilsiniz elbette ama hesap kitap da şart.tek çalışan ve ergenlik çağında iki çocukla kira lüks. Kendi evinizi kiraya verip üstüne minumum 10 bin koyacaksınız. Giderinize 10 bin eklemek hatta ilk bir iki ay taşınma depozito. Vs 20 bin sarsar mi sizi ?
Bir sene pesin veririz sarsmaz ama bır sene sonra ne olacak kıra kac olacak yada ev sahıbı cıkmı dıyecek fılan bırsuru stres

X