Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

siz bi şekilde idare ederdiniz de o ufacık ev çocuklara eziyet
koca 2 evladı olan bi aile geçen sene çok küçük olduğu için kendi evlerini kiraya verip
çok daha geniş bi eve kiraya çıktı, tanıdığım
siz şimdiki evi ya satacaksınız yada kiraya vereceksiniz
kiracıya da tahliye sözleşmesi yaparsınız yada öğrenciye tayinciye falan senelik verirsiniz
bu sayede her kiralamada piyasa değerinde kiraya vermiş olursunuz
diğer türlü standart sözleşme ile kiraya verirseniz her sene %25in üstünde zam yapamazsınız
evin kirası erir de erir yani
ben olsam bu evi satışa koyarım
satınca da elime geçen paranın üstüne ekleme yapıp yeni ev almaya çalışırım
satılan evin parasının üstüne alabildiğiniz kadar kredi alıp kalanı da varsa birikimle, varsa araba vs satarak
veya eşten dosttan borç olarak para eklemeniz gerek diye düşünüyorum
Yok ev satılsa uzerıne ne var ne yok koyup buyuk eve gecebılıyoruz
Ama satıslar durmus kımse yatırımlık evı almak ıstemıyor
Bızımkı yatırımlık gıbı bır ev
Bankaya faıze koymus mıllet ordan cok daha fazlasını kazanıyor kıracıylada ugrasmıyor
O yuzden alıcı azalmıs ev satısları durmus
Yoksa var bıkac begendıgımız alabılecegımız ev
Emlakcılar gunluk bıkac kısı getırınce ben yıprandım bıraz
Devamlı eve bırılerı gırıp cıkıyor bunaldım bıraz sabretsem satılır galıba

Merhaba benım evım 80 m ve amerıkan mutfak
4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.
Cocuklar buyuduler oda kucuk . Yaşam alanı kucuk

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Bu evı ya bosaltıp kıraya cıkıcam oyle satılık kalıcak satılana kadar .
Ama kıralar 20 25 bın
Yada kıraya verıcez 16 17 bın e gıdıyor
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız

Bence evde kalmaya devam edin. Zaten çocuklar büyükler, yani küçük olsalardı, büyüdüklerinde zorlanırdı ama belliki düzen oturtmuşsunuz. Kiraya vereceğiniz parayo çocukların keyfi, konfor ihtiyaçlarına harcamak sizin için daha avantajlı. Özel dersleri, kurslar vs hepsi size masraf olarak gelecek. Biraz daha bekleyin sonra satarsınız evi.

Evet gercekten oyle ama sukuler olsun ıste var .
Herkes elınde olmayana bak dıyor benı anlamıyorlar
Benımde sansızlıgım bıkac ay once satılıyordu
Ben satınca mıllet pıyasadan cekıldı

Zaten çocuklar büyüdükçe sorun başlıyor kendilerine ait alan istemeye başlıyorlar kendimden biliyorum geçmişte. Ergenlikte hele düşünemiyorum sınavlara vs hazırlandıkların da.
Ev olması büyük nimet ama işte küçük olması da bir sorun. Kiraya verin gerekirse üstüne biraz koyar büyük evde oturursunuz aklıma birşey gelmiyor. Ama salt sadece karı koca yaşarken de çok rahattır küçük ev. Daha çok tek başına yaşayan insanlar için uygun.

Bence evde kalmaya devam edin. Zaten çocuklar büyükler, yani küçük olsalardı, büyüdüklerinde zorlanırdı ama belliki düzen oturtmuşsunuz. Kiraya vereceğiniz parayo çocukların keyfi, konfor ihtiyaçlarına harcamak sizin için daha avantajlı. Özel dersleri, kurslar vs hepsi size masraf olarak gelecek. Biraz daha bekleyin sonra satarsınız evi.
Psıkolojım kaldırmıyor. Evı ev gıbı gormedıgım ıcın sevemedım hep mutsuzum ama devam etmek zorundayım gıbı duruyor tesekkur ederım

Yok ev satılsa uzerıne ne var ne yok koyup buyuk eve gecebılıyoruz
Ama satıslar durmus kımse yatırımlık evı almak ıstemıyor
Bızımkı yatırımlık gıbı bır ev
Bankaya faıze koymus mıllet ordan cok daha fazlasını kazanıyor kıracıylada ugrasmıyor
O yuzden alıcı azalmıs ev satısları durmus
Yoksa var bıkac begendıgımız alabılecegımız ev
Emlakcılar gunluk bıkac kısı getırınce ben yıprandım bıraz
Devamlı eve bırılerı gırıp cıkıyor bunaldım bıraz sabretsem satılır galıba

O kadar pahalı ki evler herkes kira bakıyor. Hatta kiralar da o kadar yüksek ki insanlar göç etme planı bile yapar oldu. Ne olacak böyle bilmiyoruz ilerde.
Biraz sabredin olmadı birde çocuklarla bir konuşun ne düşünüyorlar?

Zaten çocuklar büyüdükçe sorun başlıyor kendilerine ait alan istemeye başlıyorlar kendimden biliyorum geçmişte. Ergenlikte hele düşünemiyorum sınavlara vs hazırlandıkların da.
Ev olması büyük nimet ama işte küçük olması da bir sorun. Kiraya verin gerekirse üstüne biraz koyar büyük evde oturursunuz aklıma birşey gelmiyor. Ama salt sadece karı koca yaşarken de çok rahattır küçük ev. Daha çok tek başına yaşayan insanlar için uygun.
Evet gercekten ayakkabı koyacagım dolaplara konserve fılan koymak zorundayım okadar murfak dolabıda az. Bız ıkı kız bır odayı kullanmıstık ama bunlar ayrı kız erkek olunca ayrı oda ıstıyorlar bırı 6 da kalkıyor dıgerı 8 de . Isık acılınca bas bas bagırıyor onu odada ıstemıyor zaten . Sasırdım kaldım bızım ev gercekten 1+1 gıbı bısey

Oturma odası 23,12 m2 mutfak 7,63 büyük banyo 4,63 hol 8 büyük balkon 2,48 yatak odası 13,25 ebeveyn banyosu 1,31 çocuk odası 13 balkonları düş yaşam alanından ciddi ciddi bu m2 bence size fazla söylenmiş olabilir sanki.

accessdenied accessdenied kuzu üstelik mutfakla bir odası evet gördüm benim salonum evim 76 m2 olmasına ragmen büyük mesela
m2 leri yazdım

Oturma odası 23,12 m2, mutfak 7,63, büyük banyo 4,63. hol 8 ,büyük balkon 2,48,yatak odası 13,25,ebeveyn banyosu 1,31, çocuk odası 13, bu m2 bence size fazla söylenmiş olabilir sanki.

accessdenied accessdenied kuzu üstelik mutfakla bir odası evet gördüm benim salonum evim 76 m2 olmasına ragmen büyük mesela
m2 leri yazdım
Bende ebeveyn banyosu fılanda yok 😅 tuv banyo var ayrı ayrı

Evet gercekten ayakkabı koyacagım dolaplara konserve fılan koymak zorundayım okadar murfak dolabıda az. Bız ıkı kız bır odayı kullanmıstık ama bunlar ayrı kız erkek olunca ayrı oda ıstıyorlar bırı 6 da kalkıyor dıgerı 8 de . Isık acılınca bas bas bagırıyor onu odada ıstemıyor zaten . Sasırdım kaldım bızım ev gercekten 1+1 gıbı bısey

Evet evet 2 kız kolay anlaşır ama 1 kız 1 erkek büyüme çağında asla anlaşamazlar hayat şekilleri farklıdır birkere. Çok haklılar. İnşallah çözüm bulursunuz.

İrem o koltukları koydugun balkon mutfaga mı açılıyor ?
Bir de makine koydugun balkon nereden açılıyor bunları yazar mısın ?

Canım baktım evine kocaman balkonun var oda kadar
Evin çok güzel yerinde olsam satmam mimar tutar bir ayarlama çektiririm.
Gercektenmı 😅 ama o balkondakı pencere yatak odasına aıt . Onu kapatıp cocuk odası yapsam mutfaktan gırcem cocuk odasına olmuyor gıbı
. Balkonu duvar ordurup oraya mutfagı koysam orası tamamen salon olsa dedım e busefer cocuk odası yıne tek ve kucuk
Bırde ıkı cephe kare bır ev . 4 daire var katta
Bız bırseye benzetemedık valla

İrem o koltukları koydugun balkon mutfaga mı açılıyor ?
Bir de makine koydugun balkon nereden açılıyor bunları yazar mısın ?
Koltuk olan yer duvarında cam var orası yatak odası
Kapısı acılan yer mutfak

Arkadakı balkon camasır balkonu cocuk odasında ama cok kucuk onu ıcerı alsam oda belkı bıraz buyur ama yıne odaları ayrılmamış olur .ve makıneyı koyacak yer yok baska

X