Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

Evet kızım buyudu onu odasında ıstemıyor onlarda ayrı odamız olsun ıstıyorlar. Zaten bıraz daha beklesem 4 sene sonra kız unıversıteye gıder bu ev yeter ama ozamanda artık pek onemlı olmaz cocugum o rahatlıkta yasayamadıktan sonra..

gecen yaz satmıstım aslında 1 ay ıcınde . Farklı bır sebepten ıptal etmıstım. Sımdı 1 aydır satılık ama ınsanlar eleşrındekı parayla gayrımenkul yerıne faıze koymayı tercıh edıyorlarmıs
O yuzden satmak sıkıntı ama yınede 3 4 ay ıcınde satılacagını dusunuyorum
Oda paravanla ikiye ayrılamaz mı?
Ufak birer odaya döndürülemez mi? Yada salonda balkon varsa balkon odaya katılıp orada ekstra bir oda yapamazmısınız.
Benim evim 3 artı bir ama biçimsiz bir üç artı bir. İki çocuklu arkadaşım balkonlu odayı çocuk odası yapmak istemedi. Balkonun kapısını ördürüp salondan kapı açtırdı. İki ayrı oda uydurdular ayırdılar odaları. Bu tip inşaatla çözüm bulmaya çalışırdım ben

Benim evim de sizinki gibi yalnız oturma alanı daha büyük normal koltuk takımı kullanıyorum. Benim çocuğum yok yeni evli sayılırız ama ben bile zor sığıyorum artık hiçbir şey almıyorum yerim yok diye. Benden önce de kayınvalidem oturuyordu kadının psikolojisi bozulmuştu bazaların altında bile tencerelerim vardı diyor.
Bence şu an mülk satmak pek mantıklı değil ancak bu şekilde bunalıma girersiniz, ev deyip geçmemek lazım yaşam alanımız sonuçta. Çocuklarınız da büyümüş. Kiraya verip siz de kiraya çıkabilirsiniz en mantıklısı bu gibi. Allah yardımcınız olsun 🫤

Merhaba benım evım 80 m ve amerıkan mutfak
4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.
Cocuklar buyuduler oda kucuk . Yaşam alanı kucuk

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Bu evı ya bosaltıp kıraya cıkıcam oyle satılık kalıcak satılana kadar .
Ama kıralar 20 25 bın
Yada kıraya verıcez 16 17 bın e gıdıyor
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız
Emlakçı ile görüşüp öyle her önüne geleni getirmemesini, satmak istediğiniz kişi profili söylersiniz. Mecbur almak isteyen gelip bakacak.
Satarsanız, yeni alacağınız ev için bütçeniz yetecek mi?

Aynen bırde kucuk oldugu ıcın ekstra dolap vs yaptıracak bır alan yok ınanın sadece ıkı uclu koltuk var yaşam alanı orası bırde cam balkonlu yerde masa takımı. Yanı 4 sene sonra zaten kız unıversıte kazanır gıder o rahatlıgı yasamazsa
Ozamandan sonra zaten yeter ben onlar rahat olsun ıstıyorum
Herseyı bıyere tıkıstırmaktan canım cıkıyor
Gırıstekı vestıyerde tabak canak ve konserve dolu😅
Kıme sorsam evın bar sukret otur dıyor
Gercekten suan kıralarda cok mantıksız 20 25
Ama benımde psıkolojım bozuldu yataktan cıkmıyorum kac gundur
Komsu fılanda yok zaten genelde calısan be ogrencı
Cok sglun

Kiralamak icin en mantıklı dönem çünkü 15 ocak itibariyle aa memur maaşı şu kdr oldu zammı gelecek

Bu devirde kiraya çıkmak mantıksızlık ama mutsuzsanız şuanki evi kiraya verip üzerine koyup kiraya çıkmak en mantıklısı gibi geldi bana.
Orayı satıp üzerine koyup büyük ev alma imkanınız varsa ilana koyup bekleyedebilirsiniz ama ne kadar beklersiniz orası da meçhul
Evet ustune koyup 3+1 4+1 alabılıyorum ama bu evı satmadan tabı alamam
Pıyasa cokmus durumda yatırımcı parasını faıze koyuyor bır aydır gelen gıden var ama ıkı cıddı musterı geldı
Gercekten kucuk bıldukar bızım konum guzel
Sonra psıkolojım bozuluyor kımse oturmak ıcın begenmıyor kucuk buluyor ben nasıl ıkı çocukla oturmak zorunda kalıyorum . Nıye kendıme bunu yapıyorum dıyorum
Pıyasa cok sacma onumuzu goremıyoruz
Onun için hangısı mantıklı bılemıyorum

Evet kızım buyudu onu odasında ıstemıyor onlarda ayrı odamız olsun ıstıyorlar. Zaten bıraz daha beklesem 4 sene sonra kız unıversıteye gıder bu ev yeter ama ozamanda artık pek onemlı olmaz cocugum o rahatlıkta yasayamadıktan sonra..

gecen yaz satmıstım aslında 1 ay ıcınde . Farklı bır sebepten ıptal etmıstım. Sımdı 1 aydır satılık ama ınsanlar eleşrındekı parayla gayrımenkul yerıne faıze koymayı tercıh edıyorlarmıs
4 sene mi. o evde kalırsanız üniversiteye gitse de evlense de baba evinde kalacak yeri olmayacak ve bunu bilecek. valla şoktayım. üzüldüm çocuklara

Yani bunu bir dönem ben de düşündüm.
Evim iyi muhitte ama eski. Acaba kiraya verip yeni eve mi geçsem kiraya diye. Ama evsahibine güvenmek de zor. Üç sene sonra çık dese taşınması yeni ev bulması astarı yüzünden pahalıya gelecekti.
Ben kıpırdayamıyorum.
Büyük cesaret bana göre.
Her zaman kiracın devam etmeyecek, kiracı sorunu evsahibi sorunum olacak çifte sorun gibi geliyor bana
Birde suan pıyasa oyle sacmakı ıcındekı kıracıyı yasa cok koruyor
Mesela bu evler 16 17 bın oldu
Ama eskı kıracılar 2.5 a oturuyor mahkemelık oluyor cıkartamıyorlar . Kım haklı ıkısıde haklı
Inanın cesaret edemıyorum
20 25 bın boşa havaya vermıs gıbı olmakta pek mantıklı gelmıyor .
Kıracı koysam cık dıyemezsın
Ben kıraya cıkcam havadan o parayı vercem ev satılık kalıcak
Bı cesaret arıyorum galıba😅

3-4 ayda bencede satılır , biraz sabredin emlakçınızada ciddi müşterileri getirmesini söylersiniz. birde size tavsiyem dairenizin fiyatını makul tutarsanız daha çabuk satılır. 2 kere ev sattım tecrübeliyim bu konularda :)

Merhaba benım evım 80 m ve amerıkan mutfak
4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.
Cocuklar buyuduler oda kucuk . Yaşam alanı kucuk

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Bu evı ya bosaltıp kıraya cıkıcam oyle satılık kalıcak satılana kadar .
Ama kıralar 20 25 bın
Yada kıraya verıcez 16 17 bın e gıdıyor
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız
Küçük olsun kendi evim olsun derim ben ne olursa olsun. Bugün 25 denilen kira seneye 35 derken bikac seneye uçar gider. Sizin eve gelecek kiracı duzenli yatıracak mi sorun çıkaracak mı bilemezsiniz ve kiraciyla uğraşmak gerçekten çok zor.

satmadan ya da kiralamadan başka bir eve çıkma şansınız var mı ?
30 yaşındayım fena olmayan bir para da kazanıyorum ama sırf şu kira işine bulasmamak için bir süredir ailemin evinde yaşıyorum.
onlar yılın tamamı evde değiller ama sonuçta bu yaşta ayrılmak gerekirdi.
evini kiralayan da kiracı de herkesin psikolojisi bozuk

Kız ergenlik çağında çocuk da ergenlik çağına gelmek üzere bunların okul masrafları da kişisel masrafları da artacağı anlamına geliyor. Suanlik hiç bir şey yapmayın bence bu devirde kiracı olmak da zor malesef az değil bahsedilen paralar. Sabrermisken biraz daha sabredip satarak yeni bir ev olabilir.
Yanı her ınsan aldıgı evdemı kalmak zorunda
Bazıları almıs kıraya bermıs yıllardır baska evde oturuyorlar
Ama onlar pıyasa bu halde degılken gırmısler ıste
Suan kıralarda cok kotu bır noktada o yuzden haklısınız
Icınde oturuyorum mısterı getırıyorlar oldumu olacakmı ben ev buldum konusayımmı
Pazarlık yapıyorum hopa vazgecıyorlar
Evı satmadan bakmayayım dıyorum satılınca ocakta daha zam gelecek dıyenler var ortada kalıcam gobı bır cıkmazda hıssedıyorum
Mantıklı olan sızın dedıgınız ama ben mantıksıza destek arıyorum galıba🥺

Birde suan pıyasa oyle sacmakı ıcındekı kıracıyı yasa cok koruyor
Mesela bu evler 16 17 bın oldu
Ama eskı kıracılar 2.5 a oturuyor mahkemelık oluyor cıkartamıyorlar . Kım haklı ıkısıde haklı
Inanın cesaret edemıyorum
20 25 bın boşa havaya vermıs gıbı olmakta pek mantıklı gelmıyor .
Kıracı koysam cık dıyemezsın
Ben kıraya cıkcam havadan o parayı vercem ev satılık kalıcak
Bı cesaret arıyorum galıba😅
benim evimde küçük 70 mt.kare bende kendi evimiz diye diye 30 seneyi geçti, daha yeni 2 ay oldu daha büyük bi aldık çok şükür yılbaşına kadar taşınıcaz nasip olursa .Allah sizede nasip etsin küçük evin zorluklarını çok iyi biliyorum.

4 sene mi. o evde kalırsanız üniversiteye gitse de evlense de baba evinde kalacak yeri olmayacak ve bunu bilecek. valla şoktayım. üzüldüm çocuklara
Evet bundan bıkac sene once bılemedık degısseydık güzel olurdu nerden bilcen evler 4 5 mılyon olacak
Sımdı sacma fıyatlar mesela bız evı satıcaz bızımkı 4 yıllıl sıfır gıbı
1 mılyon uzerıne koyup daha eskı bır 3+1 alıcaz
Cok kotu bır dönem

Yok calısmıyorum ama buyuduler kendı odaları olsunda ıstıyorlar . Mutfagın onunde L koltuk bar yasam alanımız okadar . Bırde balkon var camla kaplı .
Peki mesela o evi satınca daha uzak bir yerden ev alma imkanınız var mı ? Siz merkezi bir yerdeyseniz arabayla gidip gelecek bir yerden almanız lazım . Çalışmıyorsaniz kiraya çıkmak mantıklı değil

satmadan ya da kiralamadan başka bir eve çıkma şansınız var mı ?
30 yaşındayım fena olmayan bir para da kazanıyorum ama sırf şu kira işine bulasmamak için bir süredir ailemin evinde yaşıyorum.
onlar yılın tamamı evde değiller ama sonuçta bu yaşta ayrılmak gerekirdi.
evini kiralayan da kiracı de herkesin psikolojisi bozuk
Gercekten oyle insanlar hem asgarı ucretle calısıp hem kendı evıne cıkabılıyordu
Oyle bır doneme denk geldıkkı gelırı yuksek olan bıle tırsıyor yerınden kıpırdayamıyor
Bende korkuyorum ınanın kıralamakta zor kıraya vermekte hep bır sıkıntı goruyorum cevremdede

Ben yerinizde olsam .
Evi satışa verir emlakçıya ciddi alıcılari getirmesini isterim. Eve gelmeden önce müşteriye detaylıca bilgi verip fotolari göstersin. Sizde fiyatını biraz uygun verirsiniz. O sırada sizde kendinize ev bakın. Alın deniyorum ama fikir oluşturun seçenek oluşturun... Eviniz satıldığı gibi birkaç gün içersinde ev almaya çalışın. Çünkü ana paranızla bidaha ev alamayabilirsiniz. Bende öyle yapmıştım. Çok şükür zarar etmedim

Peki mesela o evi satınca daha uzak bir yerden ev alma imkanınız var mı ? Siz merkezi bir yerdeyseniz arabayla gidip gelecek bir yerden almanız lazım . Çalışmıyorsaniz kiraya çıkmak mantıklı değil
Calısmıyorum ben bu kucuk evı sarıp uzerıne 1 mılyona yakın koyup daha eskı 3+1 bıraz daha uzak bıyerden alabılıyorum
Araba var gercı yakıtlarada yetısılmıyor ama bır sekılde ıdare edılır dıye dusunuyorum
Bır aydır satılık satılsaydı aslında alabılecegım ev vardı ama gelen gıden musterıden belırsızlıkten bunaldım

Calısmıyorum ben bu kucuk evı sarıp uzerıne 1 mılyona yakın koyup daha eskı 3+1 bıraz daha uzak bıyerden alabılıyorum
Araba var gercı yakıtlarada yetısılmıyor ama bır sekılde ıdare edılır dıye dusunuyorum
Bır aydır satılık satılsaydı aslında alabılecegım ev vardı ama gelen gıden musterıden belırsızlıkten bunaldım
Maalesef çok bekleyebilirsiniz. Bu süreç biraz sürer insanlar doğal olarak yeni bir ev almak çok büyük bir ihtiyaç değilse bekletiyorlarm

X