• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ne yuzsuzluk!!!

O eve dönmemen cok mantıklı ama diğer taraftan da yani maddi olarak eliniz kolunuz bağlı.

K.pederin ne kadar kötü bir adam ya insan öz evladiyla bu kadar uğraşır mı?

Eviniz de zaten rutubetten dolayı bebek için hiç uygun değil. Yeni bir eve çıksanız, sen de evde yapabileceğin bir is bulsan. Var mı öyle bir ortam?

tesekkur ederım yorumunuza.

Yenı eve cıkabılırız evet.
Ama evde yapılabılecek pek bısey yok yanı cevrem oyle satıs yap kazan turden degıl

Öncelikle, evlenince ya da evlendikten sonra eşimin ailesi yardım etmedi yorumlarına çok kızıyorum.. Bu benim fikrim; kırıyorsam kusuruma bakmayın.

Fakat hiçbir aile yardımcı olmaya mecbur değildir..Kişiler evleniyorsa kendi sorumluluklarıyla evlenirler, evlendikten sonrada yine sorumluluk çiftlere aittir.

..

Her ne olursa olsun, ev ne kadar eski olursa olsun cüzzi bir miktar karşılığı kalacak bir eviniz var ve bunuda sağlayan kayınbabanız..
Bu kadar şikayetçi iseniz kendinizi zorlayıp çıkmalısınız. Hem sizi kimse üzmemiş olur, hemde kayınbabanız o evi kiraya verip borçlarının bir kısmını ödemiş olur.

Sizin ailenizin durumu nasıl ? Onlar yardımcı olabiliyorlar mı ?
....

Özel yaşamı ise sadece kendini ve eşini, belkide bir miktar çocuklarını ilgilendirir.. Bu yüzden bu konuda yorum yapmak güç.

İnşaallah en yakın zamanda bir eviniz olur, çocuğunuza da şifalar diliyorum.

tesekkur ederım yorumunuza

evlenırken yardım etmedıler dememın sebebı su,

yanı bız zaten kendı ayaklarımızın uzernde durduk 5 yıldır
kımseden yardım ıstemeden etmeden
kı ıstememelı zaten eger yenı aıle kurduysa kısıler.

Ama kızdıgım kımseye yuk degılız vede
buna ragmen hep para para paraa dıyee ustumuze gelınmesı.

Dugunden cıkan paralarımı dahı almıs ınsanlar bunlar.

Kendı aılem tej annem var oda calısıp kardesımı unıversıte okutuyor ve evını oduyor.ztn destek olmalarını ıstemem.elımızden geldıgınce zaman zaman bız yardım edıyoruz.

Tabıkı adamın ozel hayatı benı ılgılendırmez ama
esım mahcup oluyor anlatabıldımmı,sonucta 40 yıldır bu cevrede oturan ınsanlar.

Iyı dıleklerınız ıcın tesekkur ederım.

Evden sıkayet ettıgım yok,pekala yaptırabılırdım ama
guvenmedıgım ıcın yaptırmadım.
2 de bır satcam cıkın para verın cıkın dedı sureklı cunku....

400 kira 400 kreş gene 300 kalır demişsiniz . . .
çok çok zor geçim yani 300 lirayla geçinebilmeniz zaten imkansız sizde çalışacaksınız en iyi alsanız 700 alsanız bin lira eder fakat gene iş bulmadan taşınmanız imkansız gibi görünüyor . . .
şu durumda bekleyeceksinizi çocuğunuzun büyüyüp kreş yaşına gelmesini ayrıca beklerkende iş fırsatlarından haberdar olabilmeyi bilirseniz sizin için en iyisi bu :31:

bırakın kişilerin problemleriyle ve ahlaksızlıklarıyla meşgul etmeyin kendinizi siz çocuğunuzu büyütüp bir iş bulmaya odaklayın kendinizi . . .
bir müddet bu adama ve yaptıklarına bu düşünceyle tahammül edeceksiniz .
hedefe kilitlenirseniz inanın onun yaptıklarını da görmezsiniz . . .

allahtan eşiniz her şeyin farkında ve yanınızda . . . bu da bir avantaj . . . yuvanıza yönelin derim ve sabredin . . . sabrederkende iş fırsatlarını gözden geçirin araştırın ve takip edin . . .

Allah kolaylık versin . . .​

tesekkur ederım yorumunuza

esımın maasından 400 kıra versek mısal

kalıyor 500 600 onunla gecınsek dıyorum

benımkı ıle kresı odesek gene 300 kalır yanı oyle demek ıstedım
tabı hayırlısıyla bır ıs bulayım once
hala arıyorum umıdımı kaybetmıs degılım.
Yaz gelsın zyn bende tasınmak ıstıyorum
gercekten azıcık asım huzurlu basım olsun.

Iyı dıleklerınız ıcın tesekkurler

canım öncelikle Allahımız yardımcınız olsun hepinizin bak şimdi kira versen birikim yapamıcam demişsin ama orda olsan nolcak sen biriktircen kayınbaban yiyecek insanoğluyuz hepimiz 2 ister 3. de ağlar veririz sen en iyisi çıkın bi eve yimeyin içmeyin ama huzurunuz olsun fazlada yüzgöz olmazsınız böylelikle canım hayırlısı

tesekkur ederımm gercekten cok haklısınız.

rica ederim ne demek.. yardimci olabildiysem ne mutlu bana..
tabiki haksizlik ama en büyük görev size düsüyor, erkek gurur yapar
esine destek olmalisin mutlaka oturup konusmalisin 3 aydir annende kaliyormussunuz
ömür boyu devam etmez.. telleri degistirin ev tutun ve esalarinizi alin cekin gidin
iletisimi koparin bence, esinle otur konus bir sonuca varin hayatinizi düzen sokun
herseyin basi saglik huzur tabiki allahim herkezi korusun
ancak siz kendi hayatinizi düsünmek zorundasiniz, bak bebeginizde var
birikim yapmassiniz ama kafaniz rahat olur :34: insallah cözülür canim biran önce sorununuz

tesekkur ederım gercekten

evet 3 aydır annemdeyız ama
ev ıhtıyaclarını vs karsılıyoruz anneme atmadık yuku

sureklı konusuyorum zaten esımle bu konuyu
yaza sanırım baska eve cıkarız.
Dedıgım gıbı huzurumuz olsun da
aman uzak olalım aman bıktım.
Cok yardımcı oldunuz gercekten.allah razı olsun,
umarım kımse boyle sorunlar yasamaz.

O insanın ipiyle kuyuya inilmeyeceği ortada. Ben olsam öyle bir adam hiç hayatımızda yokmuşçasına bir hayat kurmaya çalışırdım. Kiraya çıksak geçiniriz ama birikim yapamayız demişsiniz. Bir süre böyle yaşasanız, sonra çocuğunuz okula başlayıp siz çalıştıktan sonra birikim yapsanız olmaz mı? Yanlış anlamadıysam zaten çok sağlıksız ve huzursuz bir ortamda yaşıyorsunuz. Ayrıca o evde yaşadıkça zaten kayınpederiniz falan paranızı bir şekilde tırtıklayıp duruyormuş, onlara yakın oldukça zaten maddi olarak da, ruhen de refaha eremezmişsiniz gibi anladım. Ben olsam, hazır annemlerle kalıyorken gerekli altyapıyı kurmaya çalışıp en kısa zamanda kendi evime çıkardım. Belki bir süre zorluk çekersiniz ama kafanız rahat olur. Sonra siz de illa ki bir şekilde işe girersiniz, hayatınız yoluna girer. Sizin hayatınızdaki parazitlerden arınmanız lazım. Tamam, eşinizin ailesidir, babasıdır, bundan birkaç yıl sonra ilişkileri nasıl olur, zaman neler getirir bilinmez ama sizin artık üç kişilik bir yuva kurmanız lazım.

tek cozum o evden cikmak gibi gorunuyor
1 odada olsa kendinize cuzi miktarda kirasi olan bir yer bulup cikmaya calisin
kayinbabanizda evini kiraya verip borclarini gelecek kiradan odesin
uzak olursaniz huzurlu olursunuz
allah yardimciniz olsun

O insanın ipiyle kuyuya inilmeyeceği ortada. Ben olsam öyle bir adam hiç hayatımızda yokmuşçasına bir hayat kurmaya çalışırdım. Kiraya çıksak geçiniriz ama birikim yapamayız demişsiniz. Bir süre böyle yaşasanız, sonra çocuğunuz okula başlayıp siz çalıştıktan sonra birikim yapsanız olmaz mı? Yanlış anlamadıysam zaten çok sağlıksız ve huzursuz bir ortamda yaşıyorsunuz. Ayrıca o evde yaşadıkça zaten kayınpederiniz falan paranızı bir şekilde tırtıklayıp duruyormuş, onlara yakın oldukça zaten maddi olarak da, ruhen de refaha eremezmişsiniz gibi anladım. Ben olsam, hazır annemlerle kalıyorken gerekli altyapıyı kurmaya çalışıp en kısa zamanda kendi evime çıkardım. Belki bir süre zorluk çekersiniz ama kafanız rahat olur. Sonra siz de illa ki bir şekilde işe girersiniz, hayatınız yoluna girer. Sizin hayatınızdaki parazitlerden arınmanız lazım. Tamam, eşinizin ailesidir, babasıdır, bundan birkaç yıl sonra ilişkileri nasıl olur, zaman neler getirir bilinmez ama sizin artık üç kişilik bir yuva kurmanız lazım.

tesekkur ederım yorumunuza.

Evet cok guzel ozetlemıssınız.zaten su durumda aman aman bırıkımımız olsun dıye uzulmuyorum.
Artık huzur ıstıyorum.evet bebegımız ve esımle gayet huzurluyuz aslında.ama dedıgınız gıbı uzaklasmak en ıyısı.

Yaza kadar zamanımız var.hayatımızı duzene sokmak ıcın,
yasım henuz genc,calısırım tabıkı,
yasam da esler arasında hersey karsılıklıdır.
Dedıgım gıbı oncelıkle ıs bulsam gerısı gelecek.
Cok sagolun

tek cozum o evden cikmak gibi gorunuyor
1 odada olsa kendinize cuzi miktarda kirasi olan bir yer bulup cikmaya calisin
kayinbabanizda evini kiraya verip borclarini gelecek kiradan odesin
uzak olursaniz huzurlu olursunuz
allah yardimciniz olsun

tesekkur ederım yorumunuz ıcın....

Evet uzak olmak en ıyısı,hayırlısı bakalım.

canım kiraya çıkma durumunuz yoksa bile,eşyalarınızı iyi bir depoya koyup annenin yanında kalmaya devam edemezmisiniz?
peder size huzur vermeyecek,adam ailesini ocağını dağıtmak derdinde.eşi gitmiş oğlu gitmiş umrunda değil gibi..

evden memnun değilsiniz, zaten kayınbabanızda oturdugunuz evden dolayı sürekli başınızı agrıtıyor, siz başka bir eve taşının, egerki kayınbabanızında borcu varsa o evi başkasına satıp borçlarını ödesin..
ama madem maddiyatçı bir kayınbabanız var , siz apartmandan ve mahallenizden menun iseniz kayınbabanız o evi size satsın, siz hem kayınbabanıza ödeme yapar, onunda durumunun düzelmesine katkıda bulunursunuz, borçlar bitince evin içini tadilat yaptırırsınız,

ben olsam eşyamıda alıp iyi kötü farklı bir eve taşınırdım.borcu içinde beş kuruş para bile verdirmezdim eşime.ne malum evi tamir ettireceği hadi ettirdi sizi orada barındırır mı.

o rezil insanla özellikle maddi hiç bir bağınız olmamalı ona borcunuz varsa ödeyin evindende çıkın, bankaya borcunuz olsunda o adama olmasın, rezilliğe bak azgın teke sendromu işte

Öncelikle, evlenince ya da evlendikten sonra eşimin ailesi yardım etmedi yorumlarına çok kızıyorum.. Bu benim fikrim; kırıyorsam kusuruma bakmayın.

Fakat hiçbir aile yardımcı olmaya mecbur değildir..Kişiler evleniyorsa kendi sorumluluklarıyla evlenirler, evlendikten sonrada yine sorumluluk çiftlere aittir.

..

Her ne olursa olsun, ev ne kadar eski olursa olsun cüzzi bir miktar karşılığı kalacak bir eviniz var ve bunuda sağlayan kayınbabanız..
Bu kadar şikayetçi iseniz kendinizi zorlayıp çıkmalısınız. Hem sizi kimse üzmemiş olur, hemde kayınbabanız o evi kiraya verip borçlarının bir kısmını ödemiş olur.

Sizin ailenizin durumu nasıl ? Onlar yardımcı olabiliyorlar mı ?
....

Özel yaşamı ise sadece kendini ve eşini, belkide bir miktar çocuklarını ilgilendirir.. Bu yüzden bu konuda yorum yapmak güç.

İnşaallah en yakın zamanda bir eviniz olur, çocuğunuza da şifalar diliyorum.

eğer ailenin maddi durumu iyiyse yardın etmeli evledına yardım etmeyecekte kime edecek benin çevremdeki birçok aile evlenen çocuğuna gücünün yettiği kadar maddi anlamda yerdımcı oluyo bence normal olanı bu tabi bu benim fikrim :34:

konu sahibi arkadışım rabbim yardımcınız olsun
umarım en kısa zamanda huzurla sağlıkla oturacağınız bir ev hayırlı bereketli bir iş ve bebişinize rabbimden şifa diliyorum
rabbim k.pederinizi ıslah etsin

eğer ailenin maddi durumu iyiyse yardın etmeli evledına yardım etmeyecekte kime edecek benin çevremdeki birçok aile evlenen çocuğuna gücünün yettiği kadar maddi anlamda yerdımcı oluyo bence normal olanı bu tabi bu benim fikrim :34:

konu sahibi arkadışım rabbim yardımcınız olsun
umarım en kısa zamanda huzurla sağlıkla oturacağınız bir ev hayırlı bereketli bir iş ve bebişinize rabbimden şifa diliyorum
rabbim k.pederinizi ıslah etsin

Yorumunuza saygı duyuyorum..

Fakat; yardım etmeli değil yardım ederse iyi olur.. Eşinin ailesini maddi anlamda çok eleştiriyor insanlar..Bu doğru değil.

Kadın ve erkek ellerinde ki imkanlarla yuvalarını kurarlar..Bazı kişiler bu imkanları ailesinden takviye yapar, bazıları yapmaz.. Kimse bunu dile getirmemeli.

biran önce ev tutun ve esyalarınızı ordan alın o adamdan da uzak durun bence bırıkım yapamayız dıye düşünmeyin sankı bu durumda yapabılıyomusunuz adam sureklı para ıstıyomus evınde oturtmusta nolmus anlamadım parayla oturtmus el gibi kendı yolunuzu cızın bence bıran once:34:

tesekkur ederım yorumunuz ıcın

anne babam ayrı ve annem unıversıtede okuyan kardesım var onu okutuyor + ev odutor,yanı calısıyor.

Kıralar soyle adama benzer 400 falan

yanı kıraya cıksak cok sukur gecınırız ama bırıkımımız olmaz.
Yanı benımde calısmam lazım ama oglum daha 2 yasında (
ve kresler cok pahalı.
Is arıyorum aylardır
400 krese versem gene 300 falan kalır dıyorum ama
nasıp bakalım

Siz icinde bulundugunuz bu sartlarla, gecinebilirim diyebiliyorken, neden uc kurusluk adamlarin eline bakasiniz.Yazilin Tokiye falan, eski eve harcama yapacaginiza kendi evinize kira oder gibi sahip olun.Turkiye eskisi gibi degil, birsuru kampanya var, ev icin.Luks harcama pesine kosmayan birisi, tutumluda olursa neden ev sahibi olamasin ki.Bize de esimin aillesi hicbiseyde yardim etmedi.Herseyi sifirdan biz yapiyoruz.Kimseyede minnetin olmasin.Yarin ne olacak diye beklemekdense, kirada oturun.Enazindan huzurunuz olur ve borc batagindan kurtulmus olursunuz.Kayinpedermis uzak dursun.Kendine hayri dokunmayan adamin size mi hayri dokunacak?Allah yar ve yardimciniz olsun.

ona mınnet ettıgımız yok ztn.

Evlenırken yardım etmedıler dememın sebebı

yanı ne destek verdınkı ne beklıyorsun demektı

zaten goruldugu uzre su an o bıze muhtacc

esıme mesaj atmıs borcumu odeyın evı satacam sıze 30 bın verıcem dıye...

Ama bız onun hıcbıseyını ıstemıyoruz ve ona guvenmıyoruz.

Bızden uzak dursun yeter,guzel dıleklerınız ıcın sagolun arkadaslar.

Allah razı olsun.

Esım ınada bındırdı bu ısı,yazın kıraya cıkarız dıyorum

o adamın rahat etmesıne ızın vermeyecem dıyor.

Ama ıkna ederım ben esımı,hele bır havalar ısınsın...

ona mınnet ettıgımız yok ztn.

Evlenırken yardım etmedıler dememın sebebı

yanı ne destek verdınkı ne beklıyorsun demektı

zaten goruldugu uzre su an o bıze muhtacc

esıme mesaj atmıs borcumu odeyın evı satacam sıze 30 bın verıcem dıye...

Ama bız onun hıcbıseyını ıstemıyoruz ve ona guvenmıyoruz.

Bızden uzak dursun yeter,guzel dıleklerınız ıcın sagolun arkadaslar.

Allah razı olsun.

Esım ınada bındırdı bu ısı,yazın kıraya cıkarız dıyorum

o adamın rahat etmesıne ızın vermeyecem dıyor.

Ama ıkna ederım ben esımı,hele bır havalar ısınsın...

Kayinpederinizde inada bindirip, esyalarinizi disari attirabilir.Ordan hemen cikarmaya calisin esyalarinizi.Inanmayin ona, paraniz yanar, evide baskasina sativerir..allah yardimciniz olsun.zor durum ceken bilir...

Back
X