Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

Ben yerinizde olsam .
Evi satışa verir emlakçıya ciddi alıcılari getirmesini isterim. Eve gelmeden önce müşteriye detaylıca bilgi verip fotolari göstersin. Sizde fiyatını biraz uygun verirsiniz. O sırada sizde kendinize ev bakın. Alın deniyorum ama fikir oluşturun seçenek oluşturun... Eviniz satıldığı gibi birkaç gün içersinde ev almaya çalışın. Çünkü ana paranızla bidaha ev alamayabilirsiniz. Bende öyle yapmıştım. Çok şükür zarar etmedim
Tamda bu dedıgınız olay benı sıkıntıya soktu eve cıddı musterı gelıyor ben gıdıyorum bakıyorum konusuyorum
Hopaa ıptal oluyor . Esımde satılsın yavas yavas bakarsın dıyor satıldıgı gıbı 10 gun ıcınde alıp yerıne koymazsan o para ucar gıder
Bır haftada 200 300 bın koyuyolar ılanların uzerıne
Musterı cıkıyor ben gıdıp ev arıyorum ıptal oluyor sınırım bozuldu
Esıme dedım kıraya cıkayım ev bos kalsın kım gelıp bakıyosa baksın bunedır ınsanlar gelıp gıdıyor saclarım dıbı bır parmak oldu stresten boyatamadım bıle psıkolojım bozuldu
Satılırsa bız bulamaz ortada kalırsak dıye hergun ev baktım umıt oldu sonra umıdum kırıldı durdu

Artık emlakcılara oyle dedım hepsı bız ılgılenelım dıyorlar en asagı 50 bın alıyor ama daha nereyı sattıgını bılmıyor musterı getırıyor ama bılgı vermemıs
Kalıtelı bır emlakcı var onu aradım 56 bın + kdv dıyor hem benden hem karsıdan alıyormus
Bende satsam ona verecekmısım anlaşma ımzalıyacakmısım
Korktum acıkcası
Ben ınsan gıbı sahıbınden satmaya calıstım ben dıp fıyat yazdıgım halde daha ındırım ıstıyolar
Emlakcı uzerıne 200 koyup soyluyor o müşteri getiriyor saka gıbı ama boş işte
Ben galiba depresyona gırdım bıraz daha dusuneyım

Maalesef çok bekleyebilirsiniz. Bu süreç biraz sürer insanlar doğal olarak yeni bir ev almak çok büyük bir ihtiyaç değilse bekletiyorlarm
Evet suan pıyasa cok kotu yatırım ıcınde almıyor ınsanlar bankalar daha cok faız verıyor
Ev kırası okadar getırmıyor herkes parasını bankaya koymaya basladı
Cok sıkıntılı bır zamanda oldu işte bizde önemuzu goremıyoruz ondan korkuyorum

Balkonu iptal edip odaya katıp, yerden cam yapabilirsiniz oda genişler.
Yok balkonun kapısı mutfakta ve ıcerde bır cam bar orasıda yatak odası zaten. Yanı balkonda oturdugunda cam olan yer yatak odası pek mantıklı olmuyor . Yoksa duvar ordurup cocuk odasımı yapsam dedım ama orası en azından oturdugumuz yer olarak duruyor . Orda yatak odası olumca sıkıntı

Ekonomi bakanı açıkça 2025 Mayıs ayına kadar kredileri açmayacağını söyledi. Mayıs diyorsa 2025 sonunu bulacaktır bu dönem en aşağı. Çocuklar o 2-3 yıllık süreçte epeyce büyümüş olacak. Hepiniz için zor.

Bahsedilen 1.20 faiz oranıyla açıklanacak konut kredisi de dün itibariyle iptal edildi.

Ayrıca ne yazık ki evinizin satılması da çok mümkün değil. Zaten satışlar düşsün diye krediler kapatıldı ve faizler yükseltildi.
Enflasyonun önüne geçilmeye çalışıldığı bu dönemde, ay ev satılırsa diye düşünmenin çok manası yok.

Ben kiraya çıkardım, evi de kiraya verirdim.

Böyle de yaptım, şu an kendi evimde kiracı var, ben de kiracıyım.

Eger maddi imkan var ise bir mimardan yardim isteyin. 80m² 2 oda, amerikan mutfak icin kucuk bir metrekare degil aslinda, belli ki kullanissiz duzenlenmis.

Sevecegiz sekilde duzenleyebilirsiniz, boylece hem eve yatirim yapmis olursunuz hem de evinizde rahatca yasayabilirsiniz.

Ozetle fikrim, kendi evinizde kalin, elin evine tasinip kiracilik stresiyle ugrasmayin.

Küçük olsun benim olsun. Elalemin evinde uğraşamam,her gün kiraya zam,her dakika elalemin eski evinin sorunları vs. Millet dökük evini veriyor 25 bine artık. Düzgün evi olsa kendi oturacak zaten.
Yok 25 bınede artık sıfır evde otururum bı zahmet😅
Amacdedıklerınızde haklısınız

Ekonomi bakanı açıkça 2025 Mayıs ayına kadar kredileri açmayacağını söyledi. Mayıs diyorsa 2025 sonunu bulacaktır bu dönem en aşağı. Çocuklar o 2-3 yıllık süreçte epeyce büyümüş olacak. Hepiniz için zor.

Bahsedilen 1.20 faiz oranıyla açıklanacak konut kredisi de dün itibariyle iptal edildi.

Ayrıca ne yazık ki evinizin satılması da çok mümkün değil. Zaten satışlar düşsün diye krediler kapatıldı ve faizler yükseltildi.
Enflasyonun önüne geçilmeye çalışıldığı bu dönemde, ay ev satılırsa diye düşünmenin çok manası yok.

Ben kiraya çıkardım, evi de kiraya verirdim.

Böyle de yaptım, şu an kendi evimde kiracı var, ben de kiracıyım.
Gercekten boyle bılgıler beklıyordum
1.20 kredı cıkacak evler daha artacak dıyolardı ozaman o iş kaldı .
Ben evımı satsam uzerıne 1 mılyon koyup 3+1 alabılıyorum
Benım evımede alıcı cıkıyor aslında bıraz daha sabretseydım satılırdı sınırlendım fıyatı 300 bın yukarı cektım 😅 gelmesın kımse buneya dedım
Hergun bırılerı gelıp gıdıyor
Bır cıddı musterı daha var cumartesı gelecekler bakalım olursa olup olmazsa kısmet

Bende onu dıyorum yanı aldıgım evde oturmak zorundamıyım ıllakii
Pekı nezaman kıraya cıkmıstınız bu donemmı daha oncekı donemmı
Mesela ben 20 25 bın verıp ortalama bır evde oturacagım
Benım yanımda sıfır 4+1 de 5 bınlıraya oturanlar var
Bu bana bıraz koyuyor acıkcası
Sımdıkı fıyatlar cok sacma gelıyor . Esım vermeye heveslı (maddı durumumuz super degıl) ben korkuyorum bugun var yarın belkı olmaz memur degılız

Eger maddi imkan var ise bir mimardan yardim isteyin. 80m² 2 oda, amerikan mutfak icin kucuk bir metrekare degil aslinda, belli ki kullanissiz duzenlenmis.

Sevecegiz sekilde duzenleyebilirsiniz, boylece hem eve yatirim yapmis olursunuz hem de evinizde rahatca yasayabilirsiniz.

Ozetle fikrim, kendi evinizde kalin, elin evine tasinip kiracilik stresiyle ugrasmayin.
Yok ne yapsak olmuyor uc cephede degıl malesef boyle kare ktutu gıbı. Yatak odasının camı balkona acılıyor . Balkonu kapatıp cocuk odası yapabılırım ama yatak odasının camı oraya acılıyor ıste . Yok evde mılım kıpırdayacak yer yok . Neyse bıraz daha beklıcem galıba

Biz kendi kucuk evimizde yaşamaktan mutluyuz ama 2 kisiyiz bir de kedimiz var.
2 cocukla olmaz bu sekilde zaten 2 cocuga bile yer yok biri yavru yatakta yatiyor olmaz yani universiteye gidene kadar koca cocuklari bir odaya tıkmak eziyet, yakinda birbirlerinden rahatsiz olacaklardir suan olmuyorlarsa bile ergenliği var bunun.

Oda paravanla ikiye ayrılamaz mı?
Ufak birer odaya döndürülemez mi? Yada salonda balkon varsa balkon odaya katılıp orada ekstra bir oda yapamazmısınız.
Benim evim 3 artı bir ama biçimsiz bir üç artı bir. İki çocuklu arkadaşım balkonlu odayı çocuk odası yapmak istemedi. Balkonun kapısını ördürüp salondan kapı açtırdı. İki ayrı oda uydurdular ayırdılar odaları. Bu tip inşaatla çözüm bulmaya çalışırdım ben
Balkonda yatak odasının camı var . Mutfak var sadece aslında onune ıkı koltugu l yapmısız yasam alanı okadar ekstra bır oda yok .
Aslında ekstra bır mutfaga dolap yaptıracak bıle alan yok ev gercekten kucuk . Bıraz daha beklıcem galıba

İnsanın kendi evi herşeye bedel. Fakat çocuklu ailede küçük evi tasvip etmiyorum. Herkesin bir özel hayatı var. Erkek-kız farketmez özel alana ihtiyaç duyar. Ayrıca anne baba içinde geçerli bu.
Hakka girmek olur insan da psikoloji falan kalmıyor. Küçük evi satıp büyük ev almak daha mantıklı yada onu kiraya verip daha büyük eve kiraya çıkmak daha mantıklıdır.
Çocuklu aileler için 1+1 ev kümes gibi birşey herkes aynı yere tıkıştırılmış sıkışmış gibi hissedebiliyor.

Biz kendi kucuk evimizde yaşamaktan mutluyuz ama 2 kisiyiz bir de kedimiz var.
2 cocukla olmaz bu sekilde zaten 2 cocuga bile yer yok biri yavru yatakta yatiyor olmaz yani universiteye gidene kadar koca cocuklari bir odaya tıkmak eziyet, yakinda birbirlerinden rahatsiz olacaklardir suan olmuyorlarsa bile ergenliği var bunun.
Zaten buyuk olan dıgerını odaya sokmuyor
Oda yavru yatagı acmak zoruna gıttıgı ıcın cogu zaman koltukta yatıyor
Esım bız zamanında 3 kısı bır aradaydık dıyor onceden herkesın ayrı odasımı vardı dıyor benı sınırlendırıyor
Aslında bastan almamalıydım bu evı ama ıste yapmısım bır hata

siz bi şekilde idare ederdiniz de o ufacık ev çocuklara eziyet
koca 2 evladı olan bi aile geçen sene çok küçük olduğu için kendi evlerini kiraya verip
çok daha geniş bi eve kiraya çıktı, tanıdığım
siz şimdiki evi ya satacaksınız yada kiraya vereceksiniz
kiracıya da tahliye sözleşmesi yaparsınız yada öğrenciye tayinciye falan senelik verirsiniz
bu sayede her kiralamada piyasa değerinde kiraya vermiş olursunuz
diğer türlü standart sözleşme ile kiraya verirseniz her sene %25in üstünde zam yapamazsınız
evin kirası erir de erir yani
ben olsam bu evi satışa koyarım
satınca da elime geçen paranın üstüne ekleme yapıp yeni ev almaya çalışırım
satılan evin parasının üstüne alabildiğiniz kadar kredi alıp kalanı da varsa birikimle, varsa araba vs satarak
veya eşten dosttan borç olarak para eklemeniz gerek diye düşünüyorum

İnsanın kendi evi herşeye bedel. Fakat çocuklu evde küçük evi tasvip etmiyorum. Herkesin bir özel hayatı var. Erkek-kız farketmez özel alana ihtiyaç duyar. Ayrıca anne baba içinde geçerli bu.
Hakka girmek olur insan da psikoloji falan kalmıyor. Küçük evi satıp büyük ev almak daha mantıklı yada onu kiraya verip daha büyük eve kiraya çıkmak daha mantıklıdır.
Çocuklu aileler için 1+1 ev kümes gibi birşey herkes aynı yere tıkıştırılmış sıkışmış gibi hissedebiliyor.
Evet gercekten oyle ama sukuler olsun ıste var .
Herkes elınde olmayana bak dıyor benı anlamıyorlar
Benımde sansızlıgım bıkac ay once satılıyordu
Ben satınca mıllet pıyasadan cekıldı

X