• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Ben cocuklarin yalan soyledigine inanmiyorum , siz cocugunuza inanmaya devam edin
Iki cocuk annesi olarak sunu soyleyebilirim , cok uzuldukleri , gururlari incindigi zaman olay onlar icin cok buyuk oldugundan duygularini yanlis tanimlandirip abartarak aksettirebiliyorlar
Yani aslinda cocuk yalan soylemiyor , o gercekten o duyguyu yogun sekilde yasiyor , cocuga gore ogretmeni ona cok kizdi ama gercekte sadece yuksek sesle uyarmis olabilir ogretmen
Cocugunuzu iyi taniyin ki aradaki farki algilayin
Misal benim oglum birseyden sikayet ettiginde pur dikkat dinlerim onu , hissettiklerini algilamaya calisirim ve sorularla yonlendiririm , verdigi cevqplara gore olayin buyuklugunu ve ciddiyetini anlayabiliyorum yani cocuk mu abartiyor yoksa gercekten ortada bir sorun mu var
Bol bol dinleyin cocugunuzu
Evet bende dinleme taraftariyim. Pirpirikliyim ne yapabilirim. Incelerim , sorgularim, arastiririm, yani yapim bu.

Hanımlar menülerinize baktım sizleri bir konuda uyarmak istedim, dikkate alırsanız sevinirim. Kendim uzunca bir süre meyve suyu, meyveli çikolata gofret ve bebek maması endüstrisinde çalıştım. benim bildiklerimi bilseniz bırakın yavrunuza hazır meyve suyu içirmeyi, dolabınıza sokmazsınız. Öncelikle formülünde gerçekten korkunç şeyler var, tüm hazır gıdalarda bozulmasını önleyici korkunç katkılar olur ama bunlar bambaşka. Bildiğiniz kömür diyelim. İşlem gördükleri fabrikalar hijyene öyle uzak ki. lağıma dök lağımdan içir daha sağlıklı olur. ben bi defasında fabrikada hırkamı yere düşürdüm defalarca yıkadım aylarca kokusu gitmedi. Mide bulandırıcı kokusu yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım. Ve altını çizeyim, bahsettiğim markalar ülkenin en büyük markaları, isim versem dudağınız uçuklar. Ve olayın en berbat yanı da şu: evet markalar çok kaliteli isimler uluslararası çapta. Çünkü yurtdışına giden partiler en sağlıklı ve hijyenik şekilde hazırlanan ve pahalı ambalajlanan parti. En berbat sağlıksız ve çürümeye yakın olanları ise ülke çapındaki OKUL KANTİNLERİNE gönderiliyor. Dışardan baktığınızda aynı marka aynı ürün sanıp aldanmayın. Yurtdışına giden ürünle okul kantinlerine dağıtımı yapılan ürün arasında 4-5 kat fiyat farkı var. Lütfen uyanık olun, çocuklarınızı zehirlemelerine izin vermeyin.

Beyaz bayrak degil. Beyaz zambak. Bayragi sahillerin temizligini degerlendirirken veriyorlar.

Beyaz zambak belgeli mutfaklarda temiz ,guvenilir gida ve hijyen olculeri onemlidir. Misal hazir meyve suyu kullanilmaz. Seker kullanilmaz. Denetimler baskin seklinde yapilir habersiz :KK66: arkadaslar bilinclenin ve ona gore yollayin cocuklarinizi. Mesela ogleci yapin,yemekler daha duzgundur bu kahvaltidan. Devlet okulu kahvalti vermese daha iyiymis gorduklerime gore,herkes evinde yesin.

Bu kahvaltiya 150 lira verecegime duzgun bir oyun grubuyla anlasir yollarim cocugu. Sonucta ev hanimiysaniz cocuk gunde 2 saat gitse sosyallesse size yeter. Neden ugrasiyorsunuz ki kalitesiz okul yonetimleriyle?
Okullarda hep beyaz bayrak sertifikaları görüyorum ben mi yanlış biliyorum acaba? Konuyu araştıracağım bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

Okullarda hep beyaz bayrak sertifikaları görüyorum ben mi yanlış biliyorum acaba? Konuyu araştıracağım bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Isim hafizalarda yanlis kalabiliyor bazen,ikisinin de renkleri mavi beyaz ondan sanirim. Rica ederim ne demek, sevgiler :KK200:

Devlet kreslerinde malesef bu sorunlar oluyor.
Atleti disarida olan cocugun belini toplamak 3 saniyesini alir o ogretmenin
Ama icinden gelecek.
Icindem gelmiyor demek ki.

Sac bas dagilmis kiz cocuklarini goruyorim mesela o tarz yerlerde.
Ogretmenin umrumda degil
Ne var duzeltsen soyle ustten ustten o saci?
Ama icinden gelmiyor iste.

Yemek konusunum.degisecegini sanmam

Liste bellidir
Yiyen yer yemeyen yemez mantigi var.
Durumunuz varsa ozele alin

Birde isin gicik eden tarafi su ; sonra herkesi yolladi beni yolmadi diyo. Saka gibi. Kizim ogretmenini seviyormusun diyorum. Evet anne cok seviyorum diyor
Herkesi yolladi beni yollamadi diyorsa ben olsam gidip sorarim uygun dille

Hocam unutmussunuz sanirim
Herkesi yollayip beni yollamadi deyip o gece cok uzuldu cocuk..tarzinda uygun dille sorabilirsiniz

Devlet kreslerinde malesef bu sorunlar oluyor.
Atleti disarida olan cocugun belini toplamak 3 saniyesini alir o ogretmenin
Ama icinden gelecek.
Icindem gelmiyor demek ki.

Sac bas dagilmis kiz cocuklarini goruyorim mesela o tarz yerlerde.
Ogretmenin umrumda degil
Ne var duzeltsen soyle ustten ustten o saci?
Ama icinden gelmiyor iste.

Yemek konusunum.degisecegini sanmam

Liste bellidir
Yiyen yer yemeyen yemez mantigi var.
Durumunuz varsa ozele alin
Inanirmisiniz benim kizinda saci basi savastan cikmis gibi geliyo

Hanımlar menülerinize baktım sizleri bir konuda uyarmak istedim, dikkate alırsanız sevinirim. Kendim uzunca bir süre meyve suyu, meyveli çikolata gofret ve bebek maması endüstrisinde çalıştım. benim bildiklerimi bilseniz bırakın yavrunuza hazır meyve suyu içirmeyi, dolabınıza sokmazsınız. Öncelikle formülünde gerçekten korkunç şeyler var, tüm hazır gıdalarda bozulmasını önleyici korkunç katkılar olur ama bunlar bambaşka. Bildiğiniz kömür diyelim. İşlem gördükleri fabrikalar hijyene öyle uzak ki. lağıma dök lağımdan içir daha sağlıklı olur. ben bi defasında fabrikada hırkamı yere düşürdüm defalarca yıkadım aylarca kokusu gitmedi. Mide bulandırıcı kokusu yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım. Ve altını çizeyim, bahsettiğim markalar ülkenin en büyük markaları, isim versem dudağınız uçuklar. Ve olayın en berbat yanı da şu: evet markalar çok kaliteli isimler uluslararası çapta. Çünkü yurtdışına giden partiler en sağlıklı ve hijyenik şekilde hazırlanan ve pahalı ambalajlanan parti. En berbat sağlıksız ve çürümeye yakın olanları ise ülke çapındaki OKUL KANTİNLERİNE gönderiliyor. Dışardan baktığınızda aynı marka aynı ürün sanıp aldanmayın. Yurtdışına giden ürünle okul kantinlerine dağıtımı yapılan ürün arasında 4-5 kat fiyat farkı var. Lütfen uyanık olun, çocuklarınızı zehirlemelerine izin vermeyin.
Aynisini ulkenin en buyuk sut uretici firmalarindan birinde calisan arkadasim soylemisti , mesela ben 12 yildir eve cok nadir sut alirim ve cocuklara asla icirmem

Öğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insan

Veliye kizip cocuktan soguyup cocuga farkli davraniyorsaniz hic etik degil yaptiginiz.
Bence bu yonunuzu degistirmeye calisin
Cocugun sucu yok biliyorsunuz ki..

Benim anlamadığım bu öğretmen çocuğun çişini takip etmeyecekse, atletini belini görmeyecekse, yediğiyle içtiğiyle ilgilenmeyecekse ne yapacak ? İlkokul ortaokul çocuğu değil ki artık kendi kendini az çok idare eder diyelim. Söylediğin menü çok zayıf bi kere, madem öyle bilgi versinler siz de çocukları doyurup gönderin okula.

Evet olabilir ama senin gozunden sakindigin cocuk okulda disiplin icin sesli siddete maruz kaliyorsa , orda bi durup arastirmaya girersin. Kizim en ufak bisey dese dikkate alacagim. Taki bu yalan söyledigi ortaya cikana kadar olur.

Tamam canım. Çünkü tek çocuk sahibi sensin ;)

Canım Merhaba benim kızımda devlet kresine gidiyo geçen sene bizde böyle şeyler yaşadık tuvaletlerini kendileri yapiyolar neymiş ozbakim becerisi kazanmak için kızlar ayrı erkekler ayrı wc kullansın dedik karışık girdiler saç hep dağınık çanta 1 sene gitti geldi 1 gün bile yedek kıyafet değişmedi terli geldigi oldu.yani asıl sorun öğretmen evet onlar yapmiyo bi abla oluyo yardimci o götürüyo tuvalete o değiştiriyor falan ama öğretmen yonlendirmeli mesela ayşe abla çocukların sırtını kontrol edelim gibi.bizimde yemek listemize çikolatalı ekmek makarna kek gibi şeyler oluyor yarım gün gidiyo memnun olmazsa sınıfını değiştir mudurle konuş sikeyetlerini

Benim anlamadığım bu öğretmen çocuğun çişini takip etmeyecekse, atletini belini görmeyecekse, yediğiyle içtiğiyle ilgilenmeyecekse ne yapacak ? İlkokul ortaokul çocuğu değil ki artık kendi kendini az çok idare eder diyelim. Söylediğin menü çok zayıf bi kere, madem öyle bilgi versinler siz de çocukları doyurup gönderin okula.
Okulöncesi ögretmenligi sabir ve sefkat isteyen bi meslek anne kuzulari onlar. Evin disinda yanliz kaldiklari tek yer. Ögretmen cocuklarla tek tek ilgilencek ki , cocuklar bu beceriyi kazansin. Ama görevini yerine hakkiyla getiren cok az. Maas günü gelincede parayi almayi biliyorlar ne yazikii.

Öğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insan
Ne kadar yanlış bir davranış. Doktorun hastaya ya da hasta yakınlarına sinirlenip yanlış tedavi uygulamasından farkı yok şu söylediğinizin benim gözümde. Sizin o çocuğa yaklaşımınızı o da hissediyordur mutlaka. O yaşta yaşadıkları şeyler çocuğun psikolojik ve ruhsal gelişimini ne kadar etkiliyor sizin daha iyi bilmeniz lazım.

tum bunlari ailenin olmadigi bir ortamda bir yetiskin gozetiminde yapacak.
sosyallesek ama ayni zamanda sorumluluk almayi da ogrenecek, en basitinden kendine bakabilen bir birey olacak.

Ben yurt diaindayim, devlet kresleri var. Cocugun kahvaltisini anneler yapiyor evde, suyunu da koyuyoruz oyle gonderiyoruz. Cocuk ne yerse onu koyuyoruz. Bu sistem bu bakimdan guzel. Ama cocugun ustunden basindan sorumlu degiller. Cocuklar ayakkabilarini ceketlerini kendileri giyiyorlar. Giyemeyeni giyene kadar bekliyorlar. Ben cogu kez sapkasini Ters giymis, ayakkabisini sag Sol karistirip giymis bii sekilde aldim kresten. Disari cikan atlet de olmustur, bunlari kafaya takmayin, cocugunuza evde ne yapmasini gerektigini ogretin. Sorumluluk almalilar. Istemedigimiz seyleri yasiyoruz evet. Anne olarak hoslanmiyorum bircok seyden ama diger cocuklar nasilsa o da oyle olmali. Ben kizimin evde her ihtiyacini karsiliyorum ama die dunyada basinin caresine de bakabilmeli. Kizim dort yasinda uzerini kendi giyiyor, sacini tariyor, fermuarini Ben cekerim. Coraplarini giyer yamuk olur aldiris etmem. Cocuklar nihayetinde. Dis fircalama, Popo silme hepsini kendi yapiyor. Meyvesini kendi yikiyor, tabagini kendi getiriyor. Cogu zaman suyunu da kendi alip iciyor. Bunlari neden anlatiyorum cocugunuz atletine dikkat edip icine sokabilmeli bu yasta diyorum. Normal seyler. O konuda uzmeyin kendinizi, biz kiyamiyoruz ama buyuyorlar. Birakin daginik kalsin deriz ya bazen, Ben de oyle yapiyorum. Kres ortami Anne yani gibi olamiyor malesef. Hayat daha acimasiz. Onlari hazirliyoruz bu duruma.

Okulöncesi ögretmenligi sabir ve sefkat isteyen bi meslek anne kuzulari onlar. Evin disinda yanliz kaldiklari tek yer. Ögretmen cocuklarla tek tek ilgilencek ki , cocuklar bu beceriyi kazansin. Ama görevini yerine hakkiyla getiren cok az. Maas günü gelincede parayi almayi biliyorlar ne yazikii.
Tabi ki sabır ve şefkat istiyor. Kendi çocuğun gibi göreceksin onlar da. Meslek olarak bakmamak lazım çocuklarla ilgilenmeyi, severek yapmak lazım.

Back