• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Konu sahibine gelince bence yemek konusunu idareyle konuşun çünkü çok zayıf bir menü.Herkes evden beslenme getirebilir ya da menü iyileştirilebilir.

Kızınız biraz hassas bir çocuk gibi.Muhtemelen çocukların hepsi birden tuvalete gitmek istediyse otoriter olmaya çalışmış olabilir.Biraz daha bekleyip kızınızı gözlemleyin.Okul disiplinini kazana kadar bu tarz ufak sorunlar yaşayacaktır diye düşünüyorum.

Günaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler..
Tesekkür ederim..
Öğretmen neden herkesi göndersin de kuzınızı göndermesin?

Yahu bizim milletimiz özel okullara ne kadar meraklıymış.Gayet güzel devletin okulları var.
Çocuklarınızı sırf özel diye 2 katlı evden bozma hapishanevari yerlere göndermeyin.Böyle yerlerde doğru düzgün eğitim almayan,diploması olmayan insanlar çalıştırılıyor.
Ha kaliteli,disiplinli,özverili özel okullar yok mu elbette var ama sırf adı "özel" diye de çocuk harcanmaz.
Bende böyle düsünüyorum. Devlet okulunda okumasi gerektigini...özeller hakinda iyi seyler duymadim. Temizlikciye bile cocuklara biraz bak diyebiliyorlar veya dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar..

Bende böyle düsünüyorum. Devlet okulunda okumasi gerektigini...özeller hakinda iyi seyler duymadim. Temizlikciye bile cocuklara biraz bak diyebiliyorlar veya dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar..

Evet en azından öğretmenin gerçek bir eğitim aldığını biliyorsunuz.Yemeklerin geldiği yer belli,bir talebiniz olduğu zaman muhatap olacağınız kişi belli.Üstelik ücretsiz eğitim ve fırsat eşitliği her vatandaşın hakkı.

Degisecegini sanmam onlarin rutini budur bence. Sizden baska sikayetci de olmasi lazim
Beyaz zambak belgesi hijyenik ve guvenilir gidayi tuketiciye ulastiran mutfaklara verilir. Cocuklar icin yapay seker yasak olmalidir. Mutfak haber verilmeden denetlenebilir ozellikte olmalidir. Ben ogluma kres arastirirken bu belgeye ozellikle dikkat ettim. Sadece o helva degil,ikindi kahvaltisinda hazir kek borek verilemez cocuga,hazir meyve suyu verilemez. Paketli hic bir gida verilemez. Bunlari arastirmaliydiniz. Gecmis hafta veya aylarin yemek listelerine hic bakmadiniz mi mesela? Helvayi ilk kez verdiklerini sanmiyorum

siz hangi kreşe verdiniz?

Listeyi alinca bakarsanız iste zayif geliyorsa kahvalti cocuga bir katkisi yoksa zaten yemeyecktir. Evet havalar serinliyor usutebilir birşey de olmayabilir.

Gidip konuşurken söyleyin ablaya o zaman, daha once bikac kerede yazdim geçen sene devlette gitti kreşe cok memnunduk hem güvenlik hemde iletişim açısından. Benim.oglum yaz kış terliyor, sinifta sıcaktı ustu 3 4 defa değişiyordu , altina kaçırdığı zamanlar oldu o kadr rahatsiz olmama ragmen öğretmeni olabilir sikinti yok dedi.
Şuanda ozele gidiyor evet burdada iyi herşey ama üstünü kontrol etmiyorlar bazen hic değişmiyor bazen çıkmadan hemen once, terlediğini belirtirim çantası fazlasıyla yedek giysi dolu ama olay bu burdada

hangi devlet kreşiydi?

Doğru kreş seçildiğinde ve ucuza kaçılmadığında özel de çok iyi kurumlar var , benim oğlum 8 aylıktan bu yana kreşte , ben olsam bu kadar iyi bakıp yetiştiremezdim , içim çok rahat en gıcık olduğum şey öğlen ne yerse aynısından akşamda yemek istemesi ben işten sonra ona nereden bulup istediklerini yapacaksam :KK70:

siz hangi kreşe verdiniz?

Devlet okulu olması bu kadar salmış olmalarının açıklaması olamaz. Sabah kahvaltısında helva ne alaka yani? Tamam kuş sütü eksik olmayacak bir sofra beklemez herhalde kimse, maliyet açısından, ama aklı başında insan onun yerine çocuğun gelişimine faydalı bir şey koyar; bir yumurta ya da peynir gibi...

Anlatılan öğretmen profili de azıcık bile çocuk psikolojisinden anlamayan biri gibi düşündürtüyor. Çocuğun çişi varsa yapar, insani bir ihtiyaç. Buna kızarak izin vermemesi, bir çeşit şiddet bana göre. Önce gidip enikonu konuşun, burada neler oluyor diye. Olmadı şikayet edin, kreşi değiştirin ama aynı düzende devam etmemeli bu durum. Yazık çocuklara. Okul hayatından soğutacak, çocuğun özgüvenini sarsacak şeyler bunlar.

Özel kreşleri önermiyorlar demişsiniz ama kızım özel kreşe gidiyor neredeyse 8 aydır. 18 yıllık bir kurum, epey araştırdık. Gerçekten evde bazı açılardan benim gösterdiğim özenden çok daha fazla özen gösteriyorlar çocuklara. Kurallar var ama baskı, yasak, bağırmak gibi şeyler olmuyor. Herkes özele gönderecek diye bir durum elbette olamaz ama bütün devlet kreşleri de böyle olamaz. Kısaca durumu kabullenmeyin.

kızınız nereye gidiyor?

Devlet kreşlerinde yemek düzeni böyle oluyor zaten. Sabah ve ikindi kahvaltısı diye geçiyor adı. Bizim kreşte böyle. Dün kek ve süt vardı bugün tavuklu pilav mesela. Sadece helva ekmek ve meyve olan günlerde var. Oyuncak konusundada sınıf oyuncaklarını her istedikleri zaman oynayamıyorlar.

Atleti kızımında hep dışarıda geliyordu. Kızım kreşte tek başına tuvalete gitmeyi öğrendi. Doğal olarak atletini kendi toplamayıda öğrenmek zorunda kaldı. İyide oldu bence.

Herkese bunu sorduğunuza göre sanırım kreş arayışındasınız. =)
Özel mi arıyorsunuz, devlet mi? Benim kız özele gidiyor. Şimdi buradan isim vermeyeyim ama ne aradığınızı söylerseniz özelden mesaj atarım kreş adını.
aynen:)
1 aylık devlette kötü bir tecrübemiz oldu, aldım oradan
özel düşünüyorum

burada özel kreşte uyku saatinde uyumayan çocukları döverek değil de hırpalayarak uyutuyorlarmış. devlet özel diye değil de çok araştırıp giden herkese sorup öyle göndermek lazım

Normalde öğretmeni kötüleyenlere çok kızarım sonuçta dediğin gibi bir taneyle uğraşmıyor ama beli açıkmış da öğretmen de o benim görevim değil demiş. Tamam görevi değil doğru, ben de öğretmenim ama öğrencimin beli açıksa kendim çekmesem bile ona öğretmek amacıyla çekmesini söylerim o şekilde dolaştırmam. Yemek konusu idareyi ilgilendirir bir görüşün. Orası özel okul değil her beklentiyi karşılayamaz neticede siz velilerle işbirliği içinde bir şeyler yapmaya çalışın. Uygun zamanınızda gidip izleyin izin varsa.

Back