- Konu Sahibi esenruzgar
-
bu konuda benim de sorularım var. kreşler en erken ne zaman alıyor acaba? ben öğretmenim diğer eğitim yılında okula başlamayı düşünüyorum. aslında kreş isterim olursa ama yaşında alırlar mı ki?
Kızlar merhaba,
2 ay sonra işe başlayacağım. Kara kara düşünüyorum ne yapsam diye. Oğlum 13 aylık. Bakıcılara hiç güvenmiyorum. Kreşe de kıyamıyorum. Belki iyi bir kreş olursa veririm diye düşünürken doktorumuz da kesinlikle kreş dedi. Sizler naptınız? Bu yaşta kreşe veren var mı? Sonuçları nasıl oldu? Memnun oldunuz mu? Ve de kreşleriniz nasıldı? Kreşte hangi özelliklere bakılmalı? Kreşlerde ne türlü eğitimler veriliyor bu yaştaki çocuklara?
Çocuklarınızı nasıl alıştırdınız kreşe veya bakıcıya?
Bir de ben Ankaradayım. Tavsiye edeceğiniz kreş var mı?
Annaanne/babaanne vb, aile büyükleri yoksa, bence kesinlikle kreş en iyisi. Çocuk diğer çocuklarla daha çabuk sosyalleşir.
Benim bildiğim araştırdığım kadarıyla, 3 yaşına kadar bebekte sosyalleşme diye bir şey yok öylr bir ihtiyaç yok. 3 yaşına kadar anne ya da bakan kişi var. Onunla bütün. Ben kreşin iyi bir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Bebeğin bu dönemde özel ilgiye ihtiyacı var. Bir kişi kaç bebekle ilgilenebilir? Yemeğini yedirmek için ne kadar uğraşır? Bazı bebek 1 saatte zor yiyor. Uyutmak için çok uğraştığımız zamanlar oluyor.
Bence güvenlilir bakıcı bulmak o kadar da imkansız değil. Kendisi de anne olan, bebekleri seven, referansı olan biri daha iyi bir alternatif. Tabi bakıcının değişmemesi gerekiyor.
Benim oğlum 16 aylık. 6 aylıkken işe başladım 11 aydır bakıcısı aynı. Yemeğini yedirmek için benden çok uğraşır, kendi çocuğu gibi ilgilenir.
Bakıcı başlamadan önce ben odalara kamera taktırdım, gizli değil ama. Bakıcı biliyor, iş yerimden istediğim zaman internetten girip bakıyorum. Vakit bulamasam akşam evde geriye dönük kayıtları izliyorum. Biraz pahalı ama değer. Bakıcı da bu duruma alınmıyor "ben de anneyim kolay değil başkasına bırakmak" diyor, beni arayıp "bak bak ilk defa yürüdü, bak bak napıyo nasıl gülüyo" falan diyo.
İşte annanne arada gelip gidecek. Kreş için daha çok küçük diyorlarÖzel ilgi olmaz diyorlar.
Sosyalleşmesi için mi kreş iyi ? Yoksa başka artıları da var mı ?
Anane gelip gidiyorsa, 3 yaşına kadar anane gözetiminde bakıcı baksın işte. Ondan sonra da kreşe verirsin:86:
Valla sen şanslı olanlardanmışsın. Ben de kreşe hiç de sıcak bakmıyorum. Ama bu ikinci bakıcı ve bundan da memnun değilim. Ben işe başlamadan bakıcı ayarlıyorum ki içime sineni bulayım rahatça bırakayım diye. Birincisi iyi gibiydi ama benim dediğim şeyleri zorla yapıyordu kendi bildiğini okumak istiyordu. Yani ben varken bile böyle ise ben yokken ohooo kendi istediği gibi davranır dedim. İkincisi daha 1 hafta oldu gerçi başlayalı ama birtakım şeyleri hissettim. Tamam şefkat diyoruz, ilgi diyoruz ama biz yokken nasıl ilgi gösterceğini ve şefkat göstereceğini nerden bilelim. Bir de mesela bugün yere baya bir su döküldü çocuğun banyo havlusu ile yeri silmeye kalktı. Ben şimdi bu kadına nasıl hijyen konusunda güvenip bırakırım ki çocuğumu. Bence bu çok önemli. Şefkat konusunda da şimdilik fikrim yok. Çünkü göstermelik seviyor gibi davranıyorlar başta.
Canım bu kamera masrafı ne kadar acaba? Nasıl koyduruyorsunuz? Aylık ücret mi veriliyor? Ben de kafama göre bakıcı bulursam düşünüyorum koydurmayı. Her odaya mı koydunuz?
1250 TL verdik 4 kamera için. Mutfak, 2 oda ve salona taktırdık. Yatak odası, banyo ve koridorlarda yok. Çocuk zaten genelde salonda, mutfakta ya da yatağında oluyor. Aylık para vermiyoruz. İlk bağlarken vermiştik. Evde bilgisayar ve internet olması gerekiyor. İnternet için de aylık sınırsızlara üye olmanız gerekiyor yoksa internet faturası çok geliyor. Bilgisayar ip sinin de sabitlenmesi gerekiyor. Sonrası kolay her yerden izlenebiliyor.
Ben kreş yerine bakıcı bulmaya çalışın derim..
Kreş öğretmeni bir arkadaşım var ve kendisi ben olsam 4 yaşa kadar çocuğumu kreşe vermem diyor..Neden derseniz çocuk zaten 3 (hatta çoğu çocuk 4 yaşa kadar) yaşa kadar yaşıtları ile oyun kurmayı bilmez, istemez de, onun istediği birebir ilgidir diyor..
Bakıcı konusunda ki tereddütlerinizi anlıyorum ama inanın siz yanından ayrılana kadar bebek bakıcıya yüz vermeyecektir..Ben bu konuda şanslıyım, kızıma teyzem bakıyor ama teyzeme işe başlamadan 1 ay önce başlayıp hergün götürüp getirdim..Benimki gene de illa beni istiyordu..
Ne zamanki işe başladım 1 haftayı bulmadan alıştı..Şimdi birbirlerinden ayrılamıyorlar..
Kendi ablamda 2 çocuğunu da bakıcı ile büyüttü..Gayette memnundu..Umarım sizde şefkat ve sevgi dolu bir bakıcı bulursunuz meleğiniz için..
Bir de kamera sistemi pahalı gelirse eve ses kayıt cihazı bırakabilirsiniz..Böyle yapan bir arkadaşım vardı..Dönünce bakıcının bebeği ile nasıl konuştuğunu dinlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?