• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kreş ve Bakıcı ile ilgili yardımlarınız!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar merhaba,
2 ay sonra işe başlayacağım. Kara kara düşünüyorum ne yapsam diye. Oğlum 13 aylık. Bakıcılara hiç güvenmiyorum. Kreşe de kıyamıyorum. Belki iyi bir kreş olursa veririm diye düşünürken doktorumuz da kesinlikle kreş dedi. Sizler naptınız? Bu yaşta kreşe veren var mı? Sonuçları nasıl oldu? Memnun oldunuz mu? Ve de kreşleriniz nasıldı? Kreşte hangi özelliklere bakılmalı? Kreşlerde ne türlü eğitimler veriliyor bu yaştaki çocuklara?
Çocuklarınızı nasıl alıştırdınız kreşe veya bakıcıya?
Bir de ben Ankaradayım. Tavsiye edeceğiniz kreş var mı?

bu konuda benim de sorularım var. kreşler en erken ne zaman alıyor acaba? ben öğretmenim diğer eğitim yılında okula başlamayı düşünüyorum. aslında kreş isterim olursa ama yaşında alırlar mı ki?

bu konuda bende muzdaribim...
bakıcılar 750-1000 tl arası istiyor...
göreve başlamama az kaldı....
kreş mi bakıcı mı?

bende Eskişehir'deyim... varsa bildiğiniz kreş...
önerilerinizi bekliyoruz...

bu konuda benim de sorularım var. kreşler en erken ne zaman alıyor acaba? ben öğretmenim diğer eğitim yılında okula başlamayı düşünüyorum. aslında kreş isterim olursa ama yaşında alırlar mı ki?

0-2 yas arası alan kresler var, ama cok yaygın degıl , çogunlugu 2 yasından itibaren alıyor. mesela ben bulundugum sehırde merkeze sadece 2 tane bulabıldım.

Kızlar merhaba,
2 ay sonra işe başlayacağım. Kara kara düşünüyorum ne yapsam diye. Oğlum 13 aylık. Bakıcılara hiç güvenmiyorum. Kreşe de kıyamıyorum. Belki iyi bir kreş olursa veririm diye düşünürken doktorumuz da kesinlikle kreş dedi. Sizler naptınız? Bu yaşta kreşe veren var mı? Sonuçları nasıl oldu? Memnun oldunuz mu? Ve de kreşleriniz nasıldı? Kreşte hangi özelliklere bakılmalı? Kreşlerde ne türlü eğitimler veriliyor bu yaştaki çocuklara?
Çocuklarınızı nasıl alıştırdınız kreşe veya bakıcıya?
Bir de ben Ankaradayım. Tavsiye edeceğiniz kreş var mı?

merhaba. kızım 10 aylık, öğretmenım, subatta işe baslıyorum. 4 aylıgına cok guvendıgım bır arkadasım bakıcak, sonrası ıcın kararsız kaldım. doktorunuz neden kesınlıkle kres dedı? bnde krese daha sıcak bakıyordum ama cevremdekıler cok hasta olur diyor. verılen egıtımler kreslerın ınternet sayfalarında oluyor.

Tabiki bakıcılara güvenmiyor doktorum da benim gibi. Gelen kişi çocuğumuzla başbaşa kalıyor, ne yaptığı nasıl muamele ettiği belli değil. Zaten çoğunun eğitimi yok. Tamam eğitimden önemli olan şefkat diyelim hadi ama şefkatin olduğu ne belli?? Sonuçta para için geliyor. Bunları düşünmekten kafam hasta oluyor. Kreşte de bir sürü çocuk hasta olacak vs. 4-5 kişilik bir sınıf bile olsa bile özel ilgi olmayacak diye düşünüyorum ama bakıcıya göre kreş daha güvenli gibime geliyor. Kreşin hangi kreş olduğu çok önemli. Bilinen bir kreş olsa tabiki daha iyi olur.
Ama kafam karışık kızlar. Düşündüğüm şeyler hep olumsuz şeyler :(

Annaanne/babaanne vb, aile büyükleri yoksa, bence kesinlikle kreş en iyisi. Çocuk diğer çocuklarla daha çabuk sosyalleşir.

Annaanne/babaanne vb, aile büyükleri yoksa, bence kesinlikle kreş en iyisi. Çocuk diğer çocuklarla daha çabuk sosyalleşir.

İşte annanne arada gelip gidecek. Kreş için daha çok küçük diyorlar :( Özel ilgi olmaz diyorlar.
Sosyalleşmesi için mi kreş iyi ? Yoksa başka artıları da var mı ?

Benim bildiğim araştırdığım kadarıyla, 3 yaşına kadar bebekte sosyalleşme diye bir şey yok öylr bir ihtiyaç yok. 3 yaşına kadar anne ya da bakan kişi var. Onunla bütün. Ben kreşin iyi bir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Bebeğin bu dönemde özel ilgiye ihtiyacı var. Bir kişi kaç bebekle ilgilenebilir? Yemeğini yedirmek için ne kadar uğraşır? Bazı bebek 1 saatte zor yiyor. Uyutmak için çok uğraştığımız zamanlar oluyor.
Bence güvenlilir bakıcı bulmak o kadar da imkansız değil. Kendisi de anne olan, bebekleri seven, referansı olan biri daha iyi bir alternatif. Tabi bakıcının değişmemesi gerekiyor.
Benim oğlum 16 aylık. 6 aylıkken işe başladım 11 aydır bakıcısı aynı. Yemeğini yedirmek için benden çok uğraşır, kendi çocuğu gibi ilgilenir.
Bakıcı başlamadan önce ben odalara kamera taktırdım, gizli değil ama. Bakıcı biliyor, iş yerimden istediğim zaman internetten girip bakıyorum. Vakit bulamasam akşam evde geriye dönük kayıtları izliyorum. Biraz pahalı ama değer. Bakıcı da bu duruma alınmıyor "ben de anneyim kolay değil başkasına bırakmak" diyor, beni arayıp "bak bak ilk defa yürüdü, bak bak napıyo nasıl gülüyo" falan diyo.

Benim bildiğim araştırdığım kadarıyla, 3 yaşına kadar bebekte sosyalleşme diye bir şey yok öylr bir ihtiyaç yok. 3 yaşına kadar anne ya da bakan kişi var. Onunla bütün. Ben kreşin iyi bir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Bebeğin bu dönemde özel ilgiye ihtiyacı var. Bir kişi kaç bebekle ilgilenebilir? Yemeğini yedirmek için ne kadar uğraşır? Bazı bebek 1 saatte zor yiyor. Uyutmak için çok uğraştığımız zamanlar oluyor.
Bence güvenlilir bakıcı bulmak o kadar da imkansız değil. Kendisi de anne olan, bebekleri seven, referansı olan biri daha iyi bir alternatif. Tabi bakıcının değişmemesi gerekiyor.
Benim oğlum 16 aylık. 6 aylıkken işe başladım 11 aydır bakıcısı aynı. Yemeğini yedirmek için benden çok uğraşır, kendi çocuğu gibi ilgilenir.
Bakıcı başlamadan önce ben odalara kamera taktırdım, gizli değil ama. Bakıcı biliyor, iş yerimden istediğim zaman internetten girip bakıyorum. Vakit bulamasam akşam evde geriye dönük kayıtları izliyorum. Biraz pahalı ama değer. Bakıcı da bu duruma alınmıyor "ben de anneyim kolay değil başkasına bırakmak" diyor, beni arayıp "bak bak ilk defa yürüdü, bak bak napıyo nasıl gülüyo" falan diyo.

Valla sen şanslı olanlardanmışsın. Ben de kreşe hiç de sıcak bakmıyorum. Ama bu ikinci bakıcı ve bundan da memnun değilim. Ben işe başlamadan bakıcı ayarlıyorum ki içime sineni bulayım rahatça bırakayım diye. Birincisi iyi gibiydi ama benim dediğim şeyleri zorla yapıyordu kendi bildiğini okumak istiyordu. Yani ben varken bile böyle ise ben yokken ohooo kendi istediği gibi davranır dedim. İkincisi daha 1 hafta oldu gerçi başlayalı ama birtakım şeyleri hissettim. Tamam şefkat diyoruz, ilgi diyoruz ama biz yokken nasıl ilgi gösterceğini ve şefkat göstereceğini nerden bilelim. Bir de mesela bugün yere baya bir su döküldü çocuğun banyo havlusu ile yeri silmeye kalktı. Ben şimdi bu kadına nasıl hijyen konusunda güvenip bırakırım ki çocuğumu. Bence bu çok önemli. Şefkat konusunda da şimdilik fikrim yok. Çünkü göstermelik seviyor gibi davranıyorlar başta.

Canım bu kamera masrafı ne kadar acaba? Nasıl koyduruyorsunuz? Aylık ücret mi veriliyor? Ben de kafama göre bakıcı bulursam düşünüyorum koydurmayı. Her odaya mı koydunuz?

Son düzenleme:
İşte annanne arada gelip gidecek. Kreş için daha çok küçük diyorlar :( Özel ilgi olmaz diyorlar.
Sosyalleşmesi için mi kreş iyi ? Yoksa başka artıları da var mı ?

Anane gelip gidiyorsa, 3 yaşına kadar anane gözetiminde bakıcı baksın işte. Ondan sonra da kreşe verirsin:86:

Anane gelip gidiyorsa, 3 yaşına kadar anane gözetiminde bakıcı baksın işte. Ondan sonra da kreşe verirsin:86:

Evet mantıklı olanı bu olacak sanırım. Annanne şehir dışında. Uzun süreli bazen olmayabilir o açıdan iyi bir bakıcı buluncaya kadar deneme yapma şansımız var en azından. Bugün konuştum annanneyle içim biraz rahatladı!
Bu arada 2-3 kişilik 2 yaş altı gruplar varmış bazı kreşlerde. Başlarında 1 tane öğretmenleri var herşeylerini yapan. Bir bakıcı bir tanesiyle zor baş ederken o nasıl baş eder bilemiyorum tabi. Yardımcı olanları oluyor felan dediler ama kreşlerde de nasıl bakılır ki.

Çok zor ya çalışan anne olmak. Şimdiden bizimki hissetti sanırım bana naz yapıyor ve bana çok düşkünleşti. Yaştan dolayı mı yoksa az çok konuşulanlardan hissetti mi bilemiyorum. Bütün gün emmedi beni ve uyumak da istemiyor. Bu arada bakıcı yemek yedirmeye çalıştı büyük tepki gösterip ağladı bana gelmek istedi.

Valla sen şanslı olanlardanmışsın. Ben de kreşe hiç de sıcak bakmıyorum. Ama bu ikinci bakıcı ve bundan da memnun değilim. Ben işe başlamadan bakıcı ayarlıyorum ki içime sineni bulayım rahatça bırakayım diye. Birincisi iyi gibiydi ama benim dediğim şeyleri zorla yapıyordu kendi bildiğini okumak istiyordu. Yani ben varken bile böyle ise ben yokken ohooo kendi istediği gibi davranır dedim. İkincisi daha 1 hafta oldu gerçi başlayalı ama birtakım şeyleri hissettim. Tamam şefkat diyoruz, ilgi diyoruz ama biz yokken nasıl ilgi gösterceğini ve şefkat göstereceğini nerden bilelim. Bir de mesela bugün yere baya bir su döküldü çocuğun banyo havlusu ile yeri silmeye kalktı. Ben şimdi bu kadına nasıl hijyen konusunda güvenip bırakırım ki çocuğumu. Bence bu çok önemli. Şefkat konusunda da şimdilik fikrim yok. Çünkü göstermelik seviyor gibi davranıyorlar başta.

Canım bu kamera masrafı ne kadar acaba? Nasıl koyduruyorsunuz? Aylık ücret mi veriliyor? Ben de kafama göre bakıcı bulursam düşünüyorum koydurmayı. Her odaya mı koydunuz?

1250 TL verdik 4 kamera için. Mutfak, 2 oda ve salona taktırdık. Yatak odası, banyo ve koridorlarda yok. Çocuk zaten genelde salonda, mutfakta ya da yatağında oluyor. Aylık para vermiyoruz. İlk bağlarken vermiştik. Evde bilgisayar ve internet olması gerekiyor. İnternet için de aylık sınırsızlara üye olmanız gerekiyor yoksa internet faturası çok geliyor. Bilgisayar ip sinin de sabitlenmesi gerekiyor. Sonrası kolay her yerden izlenebiliyor.

Benimki de işe başladığım ilk günün akşamı surat asmıştı bayaa. Küsmüştü bana:63:

1250 TL verdik 4 kamera için. Mutfak, 2 oda ve salona taktırdık. Yatak odası, banyo ve koridorlarda yok. Çocuk zaten genelde salonda, mutfakta ya da yatağında oluyor. Aylık para vermiyoruz. İlk bağlarken vermiştik. Evde bilgisayar ve internet olması gerekiyor. İnternet için de aylık sınırsızlara üye olmanız gerekiyor yoksa internet faturası çok geliyor. Bilgisayar ip sinin de sabitlenmesi gerekiyor. Sonrası kolay her yerden izlenebiliyor.

Aslında verilebilir bir rakam. Zaten evde internet var onu sınırsıza çevirilir.
Benim doktorum kesinlikle bakıcıya karşı. Yardımcı bile önermiyor. Kreşi de çok iyi analiz etmen gerek diyor. Ama bu şartlarda zor tabi. Annannesi gelip gitse de mutlaka yardımcı gerekli.
Ben şimdiden bakıcı ayarlıyorum ki tanıyabileyim diye ama bikaç hadise ile hissediyosun olumsuzlukları. Çok enteresan şekilde hijyen kuralları bile sorun olabiliyor. Sürekli de kamera olsa da izlenilmez ki. Şimdi yanındayım diye takip edebiliyorum.

arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama kreşler hiç güvenilir değil ben çocuk gelişimi mezunuyum stajımı 0 6 yaş arası çocukların olduğu bir anaokulunda yaptım şimdi 0 6 yaş nasıl anaokulu oluyo diceksiniz,oluyo anaokulu gözüküyo normal de ama 10 aylık bebekleri bile alıyorlardı.dışardan temiz çok güler yüzlü ve bir okuldu ama hepsi numaradan velilere ne yağlar çekiliyordu aklınız hayaliniz durur dışardan şehrin en iyi en pahalı anaokulu gibi gözüküyordu ama nerde çocukların yemek alışverişi için sebzeler bile pazarlarda yerlerde satılan ucuz döküntü sebzeeden meyvelerden yapılıyordu..sıvı sabunlar bitmesin diye bol bol sulandırılıyordu bizim gözümüz gibi baktığımız bebeklerimze davranışlarını görseniz aklınız hayaliniz durur eziyet edilmiyordu ama nerde anne şevkati nerde ilgi nerde sevgi
peki büyük 5 6 yaşındaki çocuklar bunları annelerine anlatmıyormu diye soracaksınız anlatmıyorlar işte çocuk kin tutmuyorki unutuyor hemen.
iyi kreşler varmıdır belki vardır ama nasıl anlıcaz iyi olduğunu onuda bilmiyorum velileri öyle bir yağlıyorlardıki onların yerinde olsam bende inanırdm durum çok zor yani

Bende kreşleri daha güvenilir buluyorum. Henüz bebeğim yok ama annem şehir dışında çalışıyor bakması imkansız kaynanam kendine zor bakıyor dedi zaten ben anca severim diye. Bakıcı evime gelecek yiyecek içecek ayrıca bir de maaş alacak ama çocuğuma nasıl davranacağı belli değil. Belki alacak çocuğumu gezecek tozacak orada burada bilemem ki. Ama kreşte bir sürü çocuk var biri anlatmasa olan sorunu mutlaka diğer anlatır velilerde sabah akşam birbirini görür elbette söylerler böyle olmuş diye. Hem benim düşüncem bir kreşe vermeden önce kreşi gözlemlemek nasıl davranıyorlar nasıl ilgi gösteriyorlar görmek. Eğer bakıcı alınacaksa işe girmeden önce alınıp hareketleri gözlenmeli. Bu bebek içinde iyi olur ara ara siz arada bakıcı ilgilenir çocuk bir anda annesinden kopmaz ama bakıcıya da alışır. Çoğunluğum memnun olduğu kreşleri araştırabilirsiniz tabii ki aralarında kötüleri vardır.

Ben kreş yerine bakıcı bulmaya çalışın derim..
Kreş öğretmeni bir arkadaşım var ve kendisi ben olsam 4 yaşa kadar çocuğumu kreşe vermem diyor..Neden derseniz çocuk zaten 3 (hatta çoğu çocuk 4 yaşa kadar) yaşa kadar yaşıtları ile oyun kurmayı bilmez, istemez de, onun istediği birebir ilgidir diyor..

Bakıcı konusunda ki tereddütlerinizi anlıyorum ama inanın siz yanından ayrılana kadar bebek bakıcıya yüz vermeyecektir..Ben bu konuda şanslıyım, kızıma teyzem bakıyor ama teyzeme işe başlamadan 1 ay önce başlayıp hergün götürüp getirdim..Benimki gene de illa beni istiyordu..
Ne zamanki işe başladım 1 haftayı bulmadan alıştı..Şimdi birbirlerinden ayrılamıyorlar..
Kendi ablamda 2 çocuğunu da bakıcı ile büyüttü..Gayette memnundu..Umarım sizde şefkat ve sevgi dolu bir bakıcı bulursunuz meleğiniz için..

Bir de kamera sistemi pahalı gelirse eve ses kayıt cihazı bırakabilirsiniz..Böyle yapan bir arkadaşım vardı..Dönünce bakıcının bebeği ile nasıl konuştuğunu dinlerdi.

Son düzenleme:
Ben kreş yerine bakıcı bulmaya çalışın derim..
Kreş öğretmeni bir arkadaşım var ve kendisi ben olsam 4 yaşa kadar çocuğumu kreşe vermem diyor..Neden derseniz çocuk zaten 3 (hatta çoğu çocuk 4 yaşa kadar) yaşa kadar yaşıtları ile oyun kurmayı bilmez, istemez de, onun istediği birebir ilgidir diyor..

Bakıcı konusunda ki tereddütlerinizi anlıyorum ama inanın siz yanından ayrılana kadar bebek bakıcıya yüz vermeyecektir..Ben bu konuda şanslıyım, kızıma teyzem bakıyor ama teyzeme işe başlamadan 1 ay önce başlayıp hergün götürüp getirdim..Benimki gene de illa beni istiyordu..
Ne zamanki işe başladım 1 haftayı bulmadan alıştı..Şimdi birbirlerinden ayrılamıyorlar..
Kendi ablamda 2 çocuğunu da bakıcı ile büyüttü..Gayette memnundu..Umarım sizde şefkat ve sevgi dolu bir bakıcı bulursunuz meleğiniz için..

Bir de kamera sistemi pahalı gelirse eve ses kayıt cihazı bırakabilirsiniz..Böyle yapan bir arkadaşım vardı..Dönünce bakıcının bebeği ile nasıl konuştuğunu dinlerdi.

KEsinlikle katılıyorum. Küçücük bebeğin başka bebeklerle birlikte kreşte olması hiç doğru değil. Onun başka bebeklere değil onunla birebir ilgilenen ve sadece onunla ilgilenen tek bir kişiye ihtiyacı var. Kreşte kimbilir kaç bebekle ilgilenilecek ve hep aynı kişi de olmaz. Bu iş bana biraz çocuk esirgeme kurumu gibi geliyor. Orda da çok sayıda bebekle ilgilenen az sayıda kişi olduğu için kendine güvensiz bireyler yetişiyor. (biraz abartmış olabilirim bu benzetmeyle ama ben böyle düşünüyorum) Bu konuyla ilgili Milupa'nın sayfasında da bir yazı buldum.

Çocuğunuz Kreş İçin Hazır mı?
Kreş Çağı

Çalışan bir anneyseniz, çocuğunuz üç yaşına geldiğinde, onu evde bir bakıcıyla bırakmak yerine diğer çocuklarla sosyalleşebileceği, erken eğitimine başlayabileceği ve kendini ispatlayabileceği bir ortama, yani kreşe bırakmayı düşünmeye başlayabilirsiniz. Tabi bu kararı verirken önce çocuğunuzun buna hazır olup olmadığını anlamanız gerekiyor.

Üç yaş üzerindeki çocuklar, “Oyun Çağı” olarak bilinen döneme girmişlerdir ve evde tek başına atılamayacak bir enerjiyle doludurlar. Yapılan araştırmalar, çocukların kreş veya ana okuluna gönderilmesinin çocuğun gelişiminde yararlı olduğunu ve kreşe göndermede en ideal dönemin 4 yaş olduğunu ortaya çıkartmıştır. Fakat yine de her çocuğun farklı olduğunu unutmamak gerekir.

Kreşe Hazır mıyız?
•Süt çağı olarak bilinen iki yaşına kadar ki dönemde çocuk annesine maddi ve manevi olarak daha çok gereksinim duyar. 2 yaşına kadar çok gerekmedikçe çocuğun kreşe gönderilmesi, uzmanlar tarafından önerilmemektedir
•Evde kardeşi olmayan çocuklar, kreşte yeni arkadaşlar bulur ve paylaşma, sorumluluk duygusu kazanabilirler. Çocuğunuzun oluşturduğunuz arkadaş grupları içindeki davranışlarını gözlemleyerek, kreş zamanının gelip gelmediğini anlayabilirsiniz.
•Pek çok çekingen çocuğun, kreşe gittikten sonra alıştığı ve sosyalleşmeye başladığı anne babalar tarafından ifade edilmiştir. Kreşte ilk günlerde, sağlığını ve davranışlarını dikkatle gözlemleyin. Ona zaman verin ve alışması için telkinlerde bulunun.
•Kesinlikle adapte olamadığını bile bile çocuğu kreşe zorlamayın.
•Çocuğunuzda; tuvalet eğitimi ile ilgili sorunların ortaya çıkması, okuldan soğuma, uyku problemleri, beslenme alışkanlıklarında bozulma, saldırganlık, iletişim bozuklukları gözlemliyorsanız, vakit kaybetmeden kreşe alternatif çözümler bulmaya çalışın. (başka bir kreş, bakıcı vs.)

Back