Biraz önce baktım, 190-200bin civarı şuanda evler. Ayda 1500 çok iyiymiş sanırım peşinatı yüksek verdiniz. Kredilere de baktım oranları çok yüksek yaa, aylık 4bin civarı ödeme çıkıyor.Bizde fazla peşinat olmadığı için 150bin-160bin civarı kredi çekmemiz lazımOturdugunuz sehirdeki begendiginiz ev fiyatlarina bagli bur durum
Biz gecen sene 155bine bulundugumuz sehirde alabilecegimiz en iyi evi aldik krediyle,ayda 1500 oduyoruz,kirada oturmasak da 155bin lirayi biriktiremezfik, biz biriktirene kadar bu evin fiyati da 300bin olurdu( ki karsi dairemiz 245bine gecen ay satildi )
Kredi oranları şuan çok yüksek, düşmesini beklemek daha doğru olacak sanırım...O para birikmez emin ol az buz miktardan bahsetmiyoruz burada 100 binliralar söz konusu kredi cekmek her ne kadar zarar olsada kucuk bir miktar pesinat ile kredi cekip ev almak daha dogru... Bir cirpida olacak bir is bu, zamana yayarsan eger biraz birikir sonra elbet bir ihtiyaca gider o para...
Biz kredi faizlerinin cok cok fazla düsuk oldugu bir donemde kredi cektik aylik 1000 tl ödememiz var en azindan skstirmiyor ve zamandanda tasarruf bu.. Sen her ay 1000 lira kenara atsan yilda 12000 tl yapar bu para hic bir sey ifade etmez ama krediye girsen 1 sene karin olur...
Zerre güvenmiyorum zaten bu konuyu açtıktan sonra biriktiririm diye düşündüm sanırım.Ama 1 senedir kenara para koymadık.Para biriktirme konusunda kendinize guveniyor musunuz? Biz esimle beceremedik yaw. 3,5 yilda hepi topu 3.000 lira birikti
Aslinda ben tutumluydum ama bu Jhonny beni kendine benzetti :)
En iyisi tayin olacagi yerde kredi cekip ev almak. Pesinat olarak da arabadan baska bi sey yok
Zerre güvenmiyorum zaten bu konuyu açtıktan sonra biriktiririm diye düşündüm sanırım.Ama 1 senedir kenara para koymadık.
Kızlar peki ayda 3-3buçuk binlik ödemeyle 180 bin kredi çekmek mantıklı mı? Kredi oranları çok yüksek şuan sanırım,10-15 yıllık ödeme yapalım desek toplam ödeyeceğimiz tutar aşırı uçuk. 5-6 yıllık ödeme planı çıkarınca da 4bini geçiyor aylık ödemesi. Zam mı istesek ki yine
İyi de bugün 90bin olan ev 10 sene sonra 180binden daha fazlaya satılıyor.
Onu dedim zaten canm kendimizi sıkmadan o meblağı ödeyebiliriz krediye ama kredi oranı yüksek.Ya uzun seneler ödeyip aşırı faiz ödeyeceğiz ya da oranın düşmesini bekleyeceğiz.Ya da bize zam yapın diyeceğiz,kendi yaşantımızdan kısmak istememvalla ne kadar ödeyebileceğiniz gelirinizle doğru orantılı ve tabi nerede yaşadığınız sosyal giderler açısından
Onu dedim zaten canm kendimizi sıkmadan o meblağı ödeyebiliriz krediye ama kredi oranı yüksek.Ya uzun seneler ödeyip aşırı faiz ödeyeceğiz ya da oranın düşmesini bekleyeceğiz.Ya da bize zam yapın diyeceğiz,kendi yaşantımızdan kısmak istemem
Ama mevkii olarak fiyatların hızla uçtuğu bir yerden bahsediyoruz,sanırım GelenKutusu o yüzden öyle söyledi.o evin yerine ; mevkiisine yapılan hastane okul vs ; gelişimine bağlı...
10 yıl sonra da 180 binin satın alma gücü 10 yıl öncenin 90bininin satın alma gücüne denk gelir...
boşa faiz ödenmiş olur boşa stres ...
Eger almak istediginiz evin muhit acisindsn ilerde deger kazanacagini dusunuyorsaniz kredi oranlari yuksek olsa bile ne zaman duserse oranlar tekrar yapilandirmaya gidebilirsiniz. Demek istedigim bu durum icin oturun bir kar zarar tablosu cikarinOnu dedim zaten canm kendimizi sıkmadan o meblağı ödeyebiliriz krediye ama kredi oranı yüksek.Ya uzun seneler ödeyip aşırı faiz ödeyeceğiz ya da oranın düşmesini bekleyeceğiz.Ya da bize zam yapın diyeceğiz,kendi yaşantımızdan kısmak istemem
Yapılandırılınca herşey yeniden hesaplanıyor dimi? Yani toplama bakınca geri ödeme miktarımız azalır.Peki her sene alacağımız zam oranına göre seneden düşebiliyor muyuz? Mesela 10 yıllık istedik, 1-2 yıl sonra 7 yıl olarak düzelttirdik diyelim. Doğru düzgün bir yapılandırma yapıyorlar mı? Konu banka olunca net öğreneyim dedim,fazla güven olmaz :)Eger almak istediginiz evin muhit acisindsn ilerde deger kazanacagini dusunuyorsaniz kredi oranlari yuksek olsa bile ne zaman duserse oranlar tekrar yapilandirmaya gidebilirsiniz. Demek istedigim bu durum icin oturun bir kar zarar tablosu cikarin
Ama mevkii olarak fiyatların hızla uçtuğu bir yerden bahsediyoruz,sanırım GelenKutusu o yüzden öyle söyledi.
Kredi oranları şuan çok yüksek, düşmesini beklemek daha doğru olacak sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?