Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bu konuyu çok düşündük biz.. kirada otururm daha iyi dedim.
zira aldığın krediye, kredi kadar faizi ödüyorsun..
onun yerine ömür boyu kirada oturum dedim.
bir de günaha giricem çıkamam işin içinden diye beklemedeyim şimdilik. lojmandayım bu arada ben de . kira cüzzi şükür..

Ben cogunlugu biriktrip az bir mebla kredi cekilmesinden yanayım
Malûm kredi faizleri aldı başını gitti

Benim şafak karanlık ama olsun
Kira hiç bitmezdi bu birgün bitecek diyorum
Kira ödeyenler bence gözünü karartmalı ya,nereye kadar kira verilebilir ki. Eşimin abisi 6-7 senedir kira ödüyor, en az 60-70 bin altını vardır. Herkes ev al diyor yine de almıyor. Kayınvalidem ve onun yaşlı kayınvalidesi beraber yaşıyorlar, Allah gecinden versin "babanne vefat edince annesinin evine geçecekler o yüzden ev almıyorlar" diye bir kaç kişiden dedikodu duydum ama günahları boynuna artık.

C CeYz
Valla krediyle ev alan biri olarak söyleyeceğim..
100.000 tl kredi çektik 160.000 tl ödüyoruz...
Düşün ki 60.000 tl süper bi araba parası..
İçimiz gitti yani..
Biz kiradaydık ve zamanımız yoktu tekrar kiraya çıkmak her sene ev sahibinin bugün çık yarın çık demesini istemediğimiz için evimizi aldık...
Altınlar varmış, biriken para da var..
Yani kredi çekme demiyorum ama büyük ir bölümünü biriktirin muhakkak sonra az kredi çekip evini al..
5-6 sene de bekleme derim..
Yani o söylediğin peşinat sayılabilecek birikiminize 2-3 sene daha güzel para biriktirin üstüne az bi kredi çekip evini al..
Ev almak her zaman daha mantıklı..
Kirada da değilmişsiniz daha iyi birikir diye düşünüyorum..
Gönlüne göre olsun canım benim..

Ben olsam kiraya çıkarım yine de öyle kalabalık yaşayamam
Ama o onların tercihi tabi

biriktirmekle ev alınamıyor malesef hele bizim oturduğumuz muhitte almış başını gidiyor fiyatlar 80bin kredi çektik 23bin faiz ödeyeceğiz yani 103 bin ödememiz var 60 ayda ödenicek mayıstan beri ödüyoruz...

Faiz iyi değil ama yine de borca girerek almak daha mantıklı. Borcu olunca insan daha idareli davranıyor. Biriktirmeye kalksan o şekilde olmuyor kesinlikle. Geçen senekine göre eşimin maaşı 3 katına çıktı neredeyse ama şu anda bir kuruş para atamıyoruz kenara. Ama kredi vs olsa maaştan önce o parayı ayırıp kalanı ona göre harcıyorsun. Şu lazım oldu krediyi geciktireyim deme şansın yok.

Faizsiz 50.000pesinatla vs her ay kira öder gibi taksit imkani olan bir ev baksaniz
Birde eminevimi bir arastirin derim
Ev alanlar var

Faizsiz 50.000pesinatla vs her ay kira öder gibi taksit imkani olan bir ev baksaniz
Ev alanlar var
Bizim bi arkadaşa eminevim aracılığıyla aldı
Kendine bi rakam belirliyosun
Ceyz mesela 200 diyo
Ama kura ona ne zaman çıkacak
O arkadaşa 1 yıl sonra çıkmıştı, 1 yıl sonra 200 denilen evler 230-250 ye çıkmış oluyor
Ama kimisine ilk ay çıkıyo, işte onlar şanslı

Ev alanlar var
Eminevimde çok zaman beklenebiliyormuş bir de adı faiz olmasa da belli bir miktar yine ödeme var,banka daha mantıklı geliyor bana o yüzden. 50bin peşinatla kira öder gibi alınan evler var mı? Ya ne güzel olurdu öyle bir şeye denk gelsek ama hiç duymamıştım

Ben buldum ama pesinatı cıkaramadık
Evlerde bitmis zaten hemen.
175.000tl 50bin pesin gerisi taksitti.
2.500 lira ama taksitler.
115m2 havuzlu site icindeydi
Olmaz olurmu ya ama heryerde yok galiba
Toki, karasu evleri vs var
Bizim buldugumuz insaat firmasiydi tapu seneye teslim

Nereden takip ediyordunuz? İnternet sitesi, firma ismi vb. alabilir miyim? Sanırım böyle denk gelebilmek içinde sürekli kollamak gerek ama değer. Önereceğin yerlerden İstanbul Anadolu yakasındakilere bakardım sürekli.

**Pardon toki ,karasu diye yazmışsın; sitesinden takip ediyordun dimi?

Biz biriktiriyoruz şuan, kredi işiyle uğraşmadan alacağız inşallah. Oturdugumuz evin kirası şu an çok uygun olduğu için çok kolay birikiyor.
Eğer kiranız uygunsa biriktirip alın derim ben.
kaç tk kira veriyorsunuz
pek biriktirmeye halen devam ediyor muusnuz?

bence PARA BİRİKTİRİP EV ALMAK DAHA MANTIKLI.
neden mi??
faizle ev alirsaniz iki katı ödüyorsunuz?
kendinize birikim yaptığında direk aliyorsun borç sıkıntı olmuyor.
benim yakın arkadaşimin evini 90 a adilar 10 sene ödüycez ama iki katı 180 liraymiş.. düşün iki ev fiyati ödüyo bankalarda.. o yüzden. para biriktip ev almak daha mantıklı olduğu düşüncesindeyim.

İyi de bugün 90bin olan ev 10 sene sonra 180binden daha fazlaya satılıyor.

kirada oturmuyorsan almana gerek yok acilen

bankaya krediye bulaşma derim ağzı yanan biri olarak

Kirada olmadiginiz icin para biriktirip alin tabiki. Hem faize bulasmamis hem de daha guzel yerden ev sahibi olmus olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…