• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
orası öyle ama bir arkadaşın babası doktor aylık 1100 tl alacakmış 10 sene boyunca o bile seviniyordu valla iyi para diye ince ince para hesabı yaparsak ta neye yatırım yapacağımızı şaşırırız en iyisi çeşitlere ayırarak yatırım yapmak bence gayrimenkul altın bireysel emeklilik .Ben çocukken dolardan para kazanılırdı fazilerde yüksekti şimdi öyle değil mecbur biryerlere parayı bağlayacagız

10 sene 120 ay demek
120*1100=132000 tl eder

Ben olsam o parayı toplu alır, 132bin liralık bir dükkan alır, sonra onu kiraya verir, ayda 1100 tl kira alırdım.

Üstelik de 10 seneden fazla yaşarsam kira almaya devam ederdim. Bireysel emeklilikte 10 sene bitince maaş da bitiyor.

Bir üstelik daha: Ben ölürsem kalan parayı mirasçılarıma veriyorlar. Diyelim 30 bin kaldı, onu paylaşıyor mirasçılarım.
Ama dükkan alırsam 132 bin tl'lik dükkanı paylaşacaklar, üstelik dükkanın da fiyatı artmış olur.

O nedenle, bireysel emekliliğie girilse bile süre dolunca toplu para almayı savunuyorum.

(Şu an oturduğum) Evimi alalı Şubat'ta 2 sene oluyor.
Az önce hürriyet emlaktan fiyatlara baktım. Benim evin çevresinde, benzer özellikler ve metrekarede evlere.
2 sene öncesine göre
155 bin tl artmış fiyatlar
24 ay boyunca para biriktirmeye çalışsam sadece bu fark için ayda 6458 TL kenara koymam gerekecekmiş.

Yani 2 sene boyunca biriktirdiğim fiyat artışına gidecek. Ana para yine sıfır kalacaktı.

(Şu an oturduğum) Evimi alalı Şubat'ta 2 sene oluyor.
Az önce hürriyet emlaktan fiyatlara baktım. Benim evin çevresinde, benzer özellikler ve metrekarede evlere.
2 sene öncesine göre
155 bin tl artmış fiyatlar
24 ay boyunca para biriktirmeye çalışsam sadece bu fark için ayda 6458 TL kenara koymam gerekecekmiş.

Yani 2 sene boyunca biriktirdiğim fiyat artışına gidecek. Ana para yine sıfır kalacaktı.
6 bin mi o? Hem de ayda?:KK57:

Çok güzel kar etmişsin valla, senin adına çok sevindim:nazar:
Eşim söylediğim semt konusunda isteksiz gibi ya, benim işime yakın bir yer söyledi.Orası da diğer semt gibi ani artışlar olabilecek bir yer değil. O yüzden beklemedeyiz,hayırlısı artık

biz biriktirip almayı tercih ettik
ayet ve hadislerde faizin korkunç sonuçlar doğuracağı anlatıldığı için
inşallah bunun karşılığını hayırlı şekilde alırız

Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
*Şuan kirada değiliz

Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum :KK5:
valla su akarken testiyi doldurmak gerek bence cünkü insna para oldukca gereksiz harcama yapıyo eviniz varmıs mesela esin der aman sunuda alalım nasılsa borcumuz yok yada sen buyuk bitatil yaparsın dersin nasılsa paramız var yaa

bence gir cünkü 5 sene sonra ev fiyatları ne olucak bilemezsin gün gün fiyatlar degisiyo 2 sene önce sitedeki evler 300 ken simdi 500 e vurmus ben olsam alırım peki eve giren maas esindne mi senden mi yani sende calısıyomusun bi fizibilite cıkrarıyım :))

borc altına gırılmeden mal sahıbı olunmuyor mılyardolarlık degılsenız :)

cekın kredınızı ıstedıgınız muhıte yerlesıp cocugunuzu da orada buyutun derımm.. zaten yıllar ıcınde evın kazandıgı deger bence faızden fazla olur ;)

Biriktirceksen ev için düşündüğünüz parayı kısa sürede temin etmelisiniz gayrimenkul fiyatları çok artıyor aldığım ev şu an 40 bin arttı 2 sene içinde
yabancı uyrukluların ev almasının bunda etkisi var.eğer faiz konusu kafana takılmayacaksa kesinlikle kredi çek.

Dizi acidan hassasiyetiniz var ise malum krediye bulasmayin..
O konu problem degil diyorsaniz sunu da bir dusunun.,
5 yil sonra pesin alacaginiz ev, suanda kredi cekip+faiziyle odemeniz gereken miktardan daha fazlasi olacaktir zaten..

Back
X