Ama faizden 10 yil boyunca ödeyeceginiz ev kiranizi da düsün ve bunu her yil kiranizin %7 oraninda artacagini hesaba katarak yapin. Cünkü ev alinca sadece kredi ödüyorsunuz ekstra bir de ev kirasi vermeyeceksiniz.Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Benim ankarada değeri en fazla 140 150 arası bir evim var..2+1 giriş kat ve kira 750 lira..bence öyle bir ev alın. .bir o kadar da kira verin üstüne gerekirse..onun borcu bitince daha iyisini alın.Ankarada 150 bin civarinda evler de var. İs yerleriniz nerede olacak bilmiyorum ama ilk etapta bu fiyatlarda bir ev alip 250 bin sirf faize odememek bence daha mantikli. 150yi cok daha kisa zamanda odersiniz. Sahibinden veya hurriyetemlak gibi sitelerden detayli inceleyin, semt olarak en kotu semtler haricinde her yere bakin derim
30 yıl mı ödeyeceksiniz yani? krediyi ne kadar zamanda ödeyeceğimizi biz belirleyebiliyor muyuz böyle? ben zamanının sınırı var diye biliyordum.156 bine ev kredisi cektim 30 yil yaptim ayda 580 oduyorum
Tek maas oldugu icin dusuk odemeli olsun istedim.
Bence cook asiri bi odeme olarak girmeyin suan 2 maasli olabilirsiniz ama bunun cocugu var hastaligi var isten cikma durumu var, varda var..
Bir birikim yoksa bu sizi zorlar bizde 300e ev aldık ama 70bin nakit vardı. Ayrıca taşınma falan masraf baya artıyor bizim çocukta var kreş işinden parada yetişmiyor bizim eve giren para 8000 civarı sen düşün artık. Bence birikimsiz ev almak sakat işHanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Bana göre 250. 000 faizle alınan bir ev hiçtir... Ev 300.000 seO kira hep 1500 mu kalicak.Diyelim kaldi 14 yil sonunda koca bir hic ama ev oyle degil.
katilim bankalarini arastirdiniz mi peki?Herkesin görüşü farklı tabi biz eşimle faiz haram olduğu için kredi çekip ev alma fikrine sıcak bakmıyoruz. Ama böyle düşünmüyor olsam kredi çekip ev almak ilk yapacağım şeylerden olurdu herhalde. 550 lira şu an bile çok değil birkaç yıl sonra bütün kira ve ev fiyatları artarken sizin ödemeniz sabit olacak ve ödediğiniz miktar çok ufak kalacak. Sonuçta bir yıl önce aldığınız bir evi şu an aynı fiyata almak mümkün değil veya kiraya her yıl zam geliyor. Aylık toplam geliriniz içinde de sizi zora sokmaycak bir miktar.
Kira ödeyip bir yandan Birikim yapmak zor. Kira da dursan bir de kira parası vereceksin. Biz 800 liraya oturuyoruz mesela. Senede 9600 lira havaya gidiyor resmen. Onun yerine bu parayı krediye versen 10 sene sonra senin oluyor o ev. Hem kiracı olma evden çıkma çıkarılma derdi yok. Eşyanı ona göre alırsın düzenini ona göre kurarsın
acele eteyın bence once bır evlenın sonra dugunden gelen takıları vs bozdurup pesınata sayarsınız pesınatsız ev almak cok mantıksız , bızde kredı cektık ama yarısı pesınattı aılem destek oldu bıze ve su an bıle 2 yıl once cektıgım kredıye aylık 1870 tl oduyorum daha 7 yılımız var, bır arkadasım sızın mantık tek maası eve bagladı su an evı bıle satmayı dusunuyorlar kı arabaları vardı satttılar gecınemedıklerı ıcın tek maasa guvenmeyın o kadar odemenın altınada gırmeyın yazık gunah hayata bır kere gelıyorsunuz bıraz haaytınızı yasayın ev alınır bır sekılde sunuda soyleyım ben 5 yıl kırada oturdum , evlendık , bır sure kıradaydık evı sonra aldık...Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
10 yil sonra o evin degeri 700 800 bin edecek.10 yilda o parayi biriktirebilen varsa helal olsun.Bana göre 250. 000 faizle alınan bir ev hiçtir... Ev 300.000 se
İnşaat sektörü bir balon gibi şişiyor şu an. Ne olacağını bilemeyiz. Bana mantıklı gelmedi fikrimi belirttim. Kendim için ne düşündüysem konu sahibine de onu önerdim. Ki sen de öyle yapıyosun..10 yil sonra o evin degeri 700 800 bin edecek.10 yilda o parayi biriktirebilen varsa helal olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?