Krediyle ev alma

ANKARA eryaman tarafından satılık ev bakabilirsin sıfır faizle..

Bu devirde ev almak çok da mantıklı değil.ev fiyatları yükseldi, şişme var. Örneğin 500bin liraya aldığınız evi 1 milyona mı satacaksınız? Benim 500bin param olsa vadeye koyarım simdiki faizler çok yüksek ayda 6bin-7bin faiz getirir
Mesela düğün takilarini bile vadeye koysan kira paranı çıkarırsin

Ama faizden 10 yil boyunca ödeyeceginiz ev kiranizi da düsün ve bunu her yil kiranizin %7 oraninda artacagini hesaba katarak yapin. Cünkü ev alinca sadece kredi ödüyorsunuz ekstra bir de ev kirasi vermeyeceksiniz.

Evlenir evlenmez yangından mal kaçırır gibi ev almak hiç mantıklı değil. Neyin acelesi bu? Evliliğin en güzel dönemleri olan ilk yıllarını borç ödeyerek geçirmek pek doğru karar değil bence.

Erkeklerin çalışan kadın ile evlendiklerinde gözlerinde dolar işareti belirmesine acaip ayar oluyorum. Bu kadar ev alma heveslisi olan adam bekarken alırdı,neden evlenir evlenmez istiyor acaba (!!)
Mesela ben bekarken ne arabada hevesim vardı ne de evde o yüzden gezdim tozdum,yedim içtim,birikim bile yapmadım ama evlenince ellerimi ovuşturup hadi ev alalım,araba alalım da demedim çünkü bekarken yapmadığım bişeyde evlenmeyi fırsat bilip mal sahibi olmaya çalışmadım ve eşimden de aynı şeyi bekledim. Evlendigimiz ilk günlerde eşim de ev alalım diye sızlanmaya başladı ama ben; "eve o kadar hevesliydin ve bu kadar gerekli birşeydi madem aşkım, keşke bekarken birikim yapsaydın da alsaydık ev,kusurabakma ilk yıllarımızı borç ile gecırmeyelim" dedim. 5 yıl oldu hala bekliyo

Benim ankarada değeri en fazla 140 150 arası bir evim var..2+1 giriş kat ve kira 750 lira..bence öyle bir ev alın. .bir o kadar da kira verin üstüne gerekirse..onun borcu bitince daha iyisini alın.

bız yenı ev aldık 3 senelık evlıyım 2 hafta falan oluyor alalı 1 ay sonra tasınıcaz
bız 80 bın pesınat verıp gerı kalanına kredı cektık 1 sene kredı odeyerek bıtırıcez borcu

evın kokune asla kredı cekılmez . para bırıktırerek de asla ev alamazsınız . odeyecegınız faız cok ucuk ... sızın sartda pesınat vererek daha kısa vadede kredı odeyerek ev almak en mantıklısı veya topraktan gırıceksınız ev ısıne ınsaat dan ... onden pesınat sart

bu sekılde ev alıp köru körune kredıye baglanmak cok rısklı tatsız ve zor olur hıc geregı yok oyle olacaksa

Herkesin görüşü farklı tabi biz eşimle faiz haram olduğu için kredi çekip ev alma fikrine sıcak bakmıyoruz. Ama böyle düşünmüyor olsam kredi çekip ev almak ilk yapacağım şeylerden olurdu herhalde. 550 lira şu an bile çok değil birkaç yıl sonra bütün kira ve ev fiyatları artarken sizin ödemeniz sabit olacak ve ödediğiniz miktar çok ufak kalacak. Sonuçta bir yıl önce aldığınız bir evi şu an aynı fiyata almak mümkün değil veya kiraya her yıl zam geliyor. Aylık toplam geliriniz içinde de sizi zora sokmaycak bir miktar.
Kira ödeyip bir yandan Birikim yapmak zor. Kira da dursan bir de kira parası vereceksin. Biz 800 liraya oturuyoruz mesela. Senede 9600 lira havaya gidiyor resmen. Onun yerine bu parayı krediye versen 10 sene sonra senin oluyor o ev. Hem kiracı olma evden çıkma çıkarılma derdi yok. Eşyanı ona göre alırsın düzenini ona göre kurarsın

Ankara merkez demişsiniz ama semt ilçe neresi?
Bundan 3 yıl önce dağ başı görülen yerlerde evler 250 300 bindi, şuan merkez sayılıyor fiyatlar 600 binden başlıyor.
Keza keciören etlik tarafında çok güzel evler 200 300 bin deniyor ve merkezi.
Eğer ev alacaksanız bu şehirde, cevresine ve gelişmesine çok dikkat etmeniz gerekir kazanç açısından.
15 yıllık bir bina zaten tavan fiyatindadir ve 10 sene sonra size çok kazandırmaz ama 1 2 senelik binada kara geçer, bölgenin gelişmesiyle 2 ev parası bile kazanabilirsiniz.
Ankara'da ev işi gerçekten bir kumar ve kiralar gerçekten çok yüksek.
Benim bulunduğum semtte 20 bin liranın altında olan kiralar çok eski ve küçük yapılar sadece.
Bu kadar parayı çöpe atmak da gerçekten mantıksız.
Ama orta halli bir semt ve yeni olmayan binalarda kiralar 900 1000 civaridir.

156 bine ev kredisi cektim 30 yil yaptim ayda 580 oduyorum
Tek maas oldugu icin dusuk odemeli olsun istedim.
Bence cook asiri bi odeme olarak girmeyin suan 2 maasli olabilirsiniz ama bunun cocugu var hastaligi var isten cikma durumu var, varda var..
30 yıl mı ödeyeceksiniz yani? krediyi ne kadar zamanda ödeyeceğimizi biz belirleyebiliyor muyuz böyle? ben zamanının sınırı var diye biliyordum.

Son bir kaç yoldur ev fiyatları faiz gibi katlanmıyor. Ben evimi aldığımda ilk yıl değeri yükseldi ama iki yıldır yerinde sayıyor ki İstanbul’un merkezi ve köklü iyi bi semtinde oturuyorum. Dolar Euro alıp başını gitmişken ev fiyatları düşer arkadaşlar. Evler satılmıyor bile. Ayrıca ekonominin bu kadar kırılgan olduğu zamanlarda önümüzdeki 10 yılın kazancı üzerinden ödeme planı yapmak büyük macera ve adrenalin demek bence. Tutun ki biriniz işten ayrılmak zorunda kaldı tek maaşla kred ödeyip geçinebilecek bir ödeme planınız olmalı. Ayrıca aylık kirayı çıktıktan sonra krediye feda edeceğiniz parayla altın döviz alıp kenara koyarsanız birikiminiz erimez. 250 bin lira faiz de nedir korkunç bir şey on yıl bankaya havadan para vereceksiniz on yıl sonra aldığınız ev en iyimser tahminle kafa kafaya gelecek eeeee hani nerde sizin karınız

Bir de ben bu tip uzun vadeli planların en kötü senaryolara göre yapılması taraftarıyım. Daha evli bile değilsiniz hadi aynı evin içine girince olmadı anlaşamadınız ayrılırken kred tasfiyesi evin satışı derken aşırı para kaybedersiniz bize olmaz demeyin insanlık hali bu

Bir birikim yoksa bu sizi zorlar bizde 300e ev aldık ama 70bin nakit vardı. Ayrıca taşınma falan masraf baya artıyor bizim çocukta var kreş işinden parada yetişmiyor bizim eve giren para 8000 civarı sen düşün artık. Bence birikimsiz ev almak sakat iş

katilim bankalarini arastirdiniz mi peki?

Kredi kullanmadan ev alacak imkânınız yoksa, kredi kullanıp alın.

Ya da bir kaç yıl biraz daha peşinat biriktirip, krediyi biraz azaltabilirsiniz. Örneğin 300 değil de 200 çekmek gibi.

Faize 250 ödeyeceğiz diyorsunuz ama toplama bakın. Yani 10 yıl içinde siz 550 bin lira biriktirebilecek misiniz? Ama kredi ile bunu biriktirmiş gibi oluyorsunuz. Ve 10 yıl sonra sizin sahip olduğunuz ev 550 binin üzerinde olacak muhtemelen.

Ben kredi ile ev almaya karşı olan biri değilim. Çünkü ne kendi ailem ne de eşimin ailesi varlıklı insanlar değiller. Biz de herşeyi kendimiz yapıyoruz. Yani bize çıkarıp da 200-300 bin verecek kimse yok.

E biriktireyim desen, emekliliğe tekabül ediyor :)

O yüzden biz de kredi çekip ev aldık. 200 bin çektik. Hiç de pişman değilim.

Ama düğünden sonra düğündeki altınlar ı da peşinat a ekleyip miktarı düşürebilirsiniz. Acele etmeyin. Ve bence projeden bir ev alın.

Peşinatınız ne kadar bilmiyorum ama ev fiyatları ( sıfır ev ); 400-500 den başlıyor.

300-350 ye daha vasat ve küçük evler oluyor.

Önce iyice bir gezin. Nerede oturmak istediğinize karar verin. Ve sonra projeleri takip edin derim ben.

Ankarada benim yeni gözde muhitim ise Ümitköy. İşiniz ne tarafta bilmiyorum ama araba varsa zaten sorun olmuyor. Büyük şehirlerde artık her yer uzak.

Evliliğiniz de şimdiden hayırlı olsun.

acele eteyın bence once bır evlenın sonra dugunden gelen takıları vs bozdurup pesınata sayarsınız pesınatsız ev almak cok mantıksız , bızde kredı cektık ama yarısı pesınattı aılem destek oldu bıze ve su an bıle 2 yıl once cektıgım kredıye aylık 1870 tl oduyorum daha 7 yılımız var, bır arkadasım sızın mantık tek maası eve bagladı su an evı bıle satmayı dusunuyorlar kı arabaları vardı satttılar gecınemedıklerı ıcın tek maasa guvenmeyın o kadar odemenın altınada gırmeyın yazık gunah hayata bır kere gelıyorsunuz bıraz haaytınızı yasayın ev alınır bır sekılde sunuda soyleyım ben 5 yıl kırada oturdum , evlendık , bır sure kıradaydık evı sonra aldık...

Daha ucuz bir ev alın
Mesela 1+1
120000 - 150000 civarında
Bunu ödersiniz 3 sene içinde falan
Sonra bunu satar peşinat yapar daha az kredi çekerek daha büyük ev alırsınız

Ankarada kiralar eryaman tarafında bile 1000 civarı
Az daha veririm ev alırım diyor nişanlınız
Ki haklı

10 yil sonra o evin degeri 700 800 bin edecek.10 yilda o parayi biriktirebilen varsa helal olsun.
İnşaat sektörü bir balon gibi şişiyor şu an. Ne olacağını bilemeyiz. Bana mantıklı gelmedi fikrimi belirttim. Kendim için ne düşündüysem konu sahibine de onu önerdim. Ki sen de öyle yapıyosun..
Konu sahibi bilir artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…