Krediyle ev alma

Çimento ve demir son bir yılda müthiş zamlandı bu demektir ki geçen yıla göre evin maliyeti arttı, emlakta büyük kriz var ama fiyatlar da düşmez sadece eskisi gibi hızlı yükselmez en fazla. Geçen işyerine gelen bi müteahhit bir senedir satamasalar bile evlerin fiyatını düşürmediklerini söyledi, düşürsem zarar ederim satılmadan kalsın böyle diyor. Ben de ev almak çok istiyorum ama şu ortamda bir sene daha bekleme taraftarıyım, hem biraz daha peşinat biriktiririm belki bakalım bu hayat pahalılığında becerebilirsem o da.

Bizim aldigimiz ev 3 arti 1 150 metrekare 145 e aldik biz eminevim araciligiyla aldik Dort yildir kirada iken oduyorduk ev borcunu evi aldik bir dort yil daha oduycez.bu arada 5 yil kirada kaldim.evi alali iki bucuk ay oldu.

Ben arkadaşlara katılmıyorum okadar faiz çok fazla ilerde çocuk olacak VS ödemeniz çok yüksek ortalık ev kaynıyor evin fiyatı artabilir ama öyle on senede 3 katı artmaz eski ev oluyor sonunda.. Bence ankara'da iki odalı kiralık bir eve geçin oturmak istediğiniz semt önemli 500 ede var 1500 ede düğün takıları artı bir iki yıl birikim yapıp alın toki VS başvurabilirsiniz

Bizim aldigimiz ev 3 arti 1 150 metrekare 145 e aldik biz eminevim araciligiyla aldik Dort yildir kirada iken oduyorduk ev borcunu evi aldik bir dort yil daha oduycez.bu arada 5 yil kirada kaldim.evi alali iki bucuk ay oldu.
Toplamda 145 mi ödediniz

127,500 kredi çektik 120 aylık .
Geri ödeme 215 milyar.
2016 eylül ayında aldık.
1,5 yıl oluyo evi alalı.
Erken ödeme falan yaptık . Şuan 46 ayımız kaldı . Bu sene sonunda tekrar ödeme yapıcaz . Buyuk ıhtımalle biticek.
En kötü 3,5 yılda ev sahibi olucaz.

Bence faizi bukadar gözunuzde buyutmeın .
Erken ödemelerle faizi baya düşürüyorsunuz.

Boşuna verılen kiralara yazık .

Bizim gelirimiz 10 binin üstüne ancak şöyle düşünüyoruz 150 binlik bir ev alıp vadeyi kısa tutalım faizi de az olsun bitince onu satıp kendi istediğimiz evi alalım modundayız.bir de biz ilk yıl sadece gezdik para derdine düşmeyin hemen bence

Kizlar burda 150 200 bin tl ye ev alanlarin mesajlarini imrenerek okuyorum Nerde yasiyorsunuz brn tayinimi oraya isteyeyim.. Benim yasadigim yerde suan arakat 2+1 ler en iyi ihtimal 300 bin tl Sirf memleketimiz diye burdayiz ama bazen gercekten baslarim memleketine deyip gitmek istiyorum

Parasız ev alınmaz, minik mütevazı bi evde para biriktirin. Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var. Siz çalışamadınız diyelim, ne olacak?

Bizim de aylık gelirimiz 6.800 fln toplam. Krediyle ew alıyoruz aylık 3350 ödüyoruz. Ama başka bir şey yapmaya imkan kalmıyor inan ki. Kredi kartları, dogalgaz elektrik internet telefon matket derkennn bi de bebiş oldu beziydi mamasıydi arabasi kiyafetiydi derkeeeeennn aman Allah vermesin bir de hastalık olursa özel hastanesiydi, tahliliydi derkeeeen bir de yaz gelmez mi aileleri ziyaretiydi hediyesiydi benziniydi gezmesiydi derkeeeeennn diyecem ama gezmeye para yooookk. Çok mantıksız hele ki sizinki gibi olursa hepten nanay. Bi de yeni ewleneceksiniz. Borç stresinden ewliligin asla ama asla tadina varamzsiniz.ayrica simdiden ew düsünen borcun altina girmye merakli birinin cimri oldugunu düsünürum ben.Bi harcayın ya gezin tozun hele.Kendini böyle hemen borcun altına sokarsan kiymetin bilinmeeeezzz.Hele bi durun ya bi eşya borcu düğun borcu bitsin. Takilarin üstune az da para biriktirip alirsiniz ewinizi de insallah. Biz ewleneli 5 yıl oldu daha bir buçuk yil oldu ewi alalı. Bi de bizimki 4 yıllık kredi. 10 yıl öde öde bitmezzzzz.bunalırsın baacımmmm.
Not:ilk 3 yıl arabamizi kademe kademe yükselttik böylece para biriktirmiş olduk hem de iyi arabaya binmiş olduk.sonra satıp pesınat yaptik...ew almak kesinlikle en mantıklisi fakat sizinki gibi bir borç asla mantkli degill.

Yani ben de öyle düşündüm ama Ankara gibi bir şehirde kira ödemeleri yüksek.1000/1500 arası kira öderken bir de nasıl ev için peşinat biriktirelim?Yoksa ufak bir şehir, ilçe olsa da kira uygun olsa kesinlikle iki yilda iyi peşinat biriktirirdim.

Oturduğunuz yerin dezavantajı evlerin pahalı olması. Bizim yaşadığımız yerde de evler pahalı. Bu yüzden kiradayız, tayin isteyip daha uygun bir yere taşındığımızda almayı düşünüyoruz ki çok yüksek faiz ödemeyelim.

Ben de yeni evliyim. Ama bu kadar gözü kara olamadım.
Benim tavsiyem ilk sene uygun ücretli kirada oturmanız. Eşinizin ve kendinizin ilk aylarda düzeniniz oturacağı için, harcamalarınız, alışkanlıklarınız şekillenecektir. Bu dönemde yine kendinizi sınırlayıp para biriktirebilirsiniz. Annemin bir sözü vardı. Alacaklı kapıya dayandığında, aşk bacadan kaçarmış. Evliliğin en güzel ayları stresle heba olmasın.

Bizim evliliğimizde Ankara'nın merkezi ama düşük kiralı bir evine taşındık. Mobilyalarımızı da mümkün olduğunca uygun fiyatlı aldık. İlk etapta borçlarımızı bitirmek için 8-9 ay çabaladık. Artanını biriktirdik. Birikimimiz belli bir aşamaya geldi. Bu süreçte huzur dolu bir evlilik geçirdim.

Şimdi Ankara'da yatırımlık bir ev almak niyetindeyiz. Kirasıyla bir kısmını kendisi ödeyecek. Geri kalan ödeme aylık 400 lira kadar olacak. Bizim gelirimiz de yaklaşık 7000 tl. Bir borç altına girelim, bişeylerimiz olsun diyordum ama bebek olunca yüksek ödemeli kredi bizi zora sokar diye düşündük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…