Krediyle ev alma

3,5 yıl önce evlendik evlendik ten üç ay sonra alt komşu bize hayatı zindan edince cadde üzeri ama etrafında hiç ev olmayan yerden uygun diye topraktan girdik ev işine takılarım 20 bin tuttu mühatid eşimin arkadaşı burayı alın bana dua edin dedi 150 mt kare yi 144 bine aldık ama mühitti hiç beğenmemiştim hiç ev yoktu sadece. Bizim site yapılıyordu sekiz ay sonra eve geçtik 50 bin birikim yaptık bende çalıştım cumartesi işe gittim pazartesi Doğuma 70 bin kredi çektik 2350 aylık ödemeli üç senelik faizler baya düşüktü bizim aldığımızda eve geçtiğimde oglum 24 günlüktü bir buçuk sene ödedik sonra toplu para geçti elimize kapatıverdik toplamda 6bin faiz ödedik ozamanlar kimsenin olmadığı bu yerlerde şimdi hamamlı siteler işmerkezleri doldu evimizin fiyatı da şu an 260 270 bin lerde çok şükür uygun yerlerden uygun fiyata ev almanızı tavsiye ederim 10 sene 4500 çok ciddi para

Faizler çok yüksek, mevcut ekonomik durumda böyle banka borçlarının altına girmeyi doğru bulmasam da, 1500 tl kira ödemektense kredi ödemek daha mantıklı.

3yılda o kadar artmaz ama arttı desek ilk 6 ayda yapılan zam zamdır diğer 6ayı saymayın o sırada vergilere de zam gelince farkı olmuyor bu ülkede o kadar kolay yılda 600 700 zam olmuyor

Ha demek farkli ulkede oldugun icin 30 yil boyunca kredi ödeyebiliyorsun. Çünkü babam ev icin kredi cekmek istemisti aylik 3 bucuk milyar ödeme yapması gerekiyodu yapamayacağı icin krediden vazgeçti, uzatip daha uzun seneler ödeyemez miyiz diye sormustum vadesi ancak bu kadar uzuyor demisti... banka islerinden cok anlamam ama keske turkiyede de krediyi istedigin kadar uzatabilseydin ama burda oyle degil malesef...

Yeni değişti burada da 30 yıllık ev kredisi çekilebiliyor artik diye biliyorum.veren banka var.

Tek Avantaji kira oder gibi sana yuk olmadan oduyosun ama dezavantaji faizi yukse ve 30 yil sonra o evin tapusuna sahip oluyosun
Toki evlere basvursa babaniz

gelecekte ne olucak belırsız okadar yuksek kredı cekmeyın bence 2 -3 sene bırıkım yapın faızı azaltın. bunun hastalıgı var saglıgı var yarına cıkacagımız bıle bellı degıl

Eşimle sevgiliydik tam nişanlanacakken yurtdışı görevine gitti. Tam 1 sene bu sırada annesigil ev bakıyorlardı geçen sene tam aralık ayında geldi . 100 bin tl nakit vardı elimizde . 140 bin tl civarı birşeyler bakıyorlardı ama bina yaşları durumları iyi olmuyordu. Sonra bir ev bulmuşlardı sıfır daire 170 bin tl ye . Tapu vs işte 175e maal olacaktı. Ziraat bankasından 0.79 filan gibi bir orana 70 bin kredi çektik 36 ay vadeli 80 bin ödeyeceğiz . Aylık 2250 tl ödememiz maaşımız 5350 . Şuan başka bir şehirdeyiz ve burada ev kirası ödüyoruz 750 tl valla bebeğimiz Yok yeni evliyiz ben çalışmıyorum bazen cidden zorlanıyoruz böyle üzerime filan rahat birşey almadım şimdiye kadar . İzne gidip alınca maaşımız eksik yatıyor İnan ne kadar sallıyor bizi anlatamam. Apartmanda 2 . Kat satılıyor şuan 235 bin istiyorlarmış. Kar ettik yani . Altınlarım duruyor arabam var ve 53 bin tl borcumuz kaldı istesek şuan kapatırız o kadar altınım var . Ama yinede ilk başta korkmuştum ben . Evleneceksin bebek olacak belki allah korusun sağlık sorunu olacak çalışamayacaksın vs herşeyi tek maaş düşünmek olmaz bence . Siz bilirsiniz ama daha uygun daha küçük bir ev bakıp daha sonra onu satıp peşinat yapabilirsiniz. Ayrıca Evi şimdi aldınız diyelim evlendiniz allah korusun anlaşamadınız İnan o zaman çok zor oluyor . Eşimin kuzeni ve annemin kuzeni bu duruma düştüler biri öğretmen biri hemşire eşleri de aynen memur . Aldılar olmadı ayrıldılar hep bayanların üzerineydi kredi çok zorlandılar . Hatta hemşire olan dayanamıyorum ödeyemiyorum elime 5 kuruş kalmıyor diye ağlıyordu geçen gün

Son düzenleme:
250 binlira çöpe atacaksınız resmen. Kredinın mantığı şudur Kenarınızda birikiminiz vardır istediğiniz ev için ufak bir meblağa açık kalır onu kredi ile tamamlarsınız.

350 binliralık bir ev için 350 bini komple çekmek akıl işi değil.

Biz 2013 senesinde projeden girdik o zaman faizler inanılmaz düşüktü 0.69 faizle 60 binlira para çektik ama kenarda eşimin birikimi vardı dediğim gibi açık kalan kısım için kredi çektik ve 20 binlira faiz ödedik.

Şimdi evimizi satıp daha büyük bir ev istiyoruz ama faizler ve gayrimenkul almış başını gidiyor. Bu durumda bu dönemde ev araba vs. Almak mantıklı gelmiyor bana, en iyisi düşük kiraya eve çıkın o sürede kenarınıza koyabildiğiniz kadar koyun ve en azından ev parasının bir kısmını çıkarın bu daha mantıklı.

Yada projeden girebilirsiniz biraz daha uyguna geliyor. Bekleyemem derseniz orası başka tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…