Ankara’da bir ev kendini ortalama olarak 30 yılda amortisman yapıyor. Yani evin değeri sizin 30 yıl boyumca ödediğiniz toplam kira değerine falan geliyor, biraz birikim yapın öyle kredi çekin hem bir evliliğiniz otursun yarın öbürgün anlaşamazsanız bu borçları kim ödeyecek diye kavga edersinizHanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
4500 aylık ödemeyi duyunca bana kriz gelir resmenFaiz odemek kanima dokundugu icin hic bulasmadim bu islere, ama daha cok dikkatimi ceken 7000-7500 tl gelirle 4500 tl kredi odeyince elinize 2500-3000 tl kalacak, memur maas zamlari ortada, her seye yaldir yaldir zam gelirken maaslara kuş kadar zam yapiliyor... yani 10 yil asagi yukari bu gelirle yasamayi goze alabiliyor musunuz? Cocuk olursa vs sıkıntı cekmeyecek misiniz?
Buna ben de katılıyorum ne olacağı belli olmaz şimdi evi alırlar bir sorun vs olur yada nişanlıyken alınıyorsa tapu ortak olmalı.ve evi nikahlanmadan önce aldırmayın
4500 aylık ödemeyi duyunca bana kriz gelir resmen
Evet şuan bir ev parası gibi gözüksede 5-10 yıl sonra kredi bitince o bir ev parası olmayacak aslında o faize bir ev daha alınmaz bu devirde biriktirmek zor oluyor gerçekten.ama işte bakış açısı
şöyle de yazabiliriz : bir iki yıl zorlanabiliriz ama ilerleyen yıllarda maaşlara zam gelecek ama ödediğimiz miktar aynı kalcak şu an 4 bin fazla görünebilir ama 4 yıl sonra 4 bin hiç bir şey değil.
ya işte sizin eviniz kendinizin kirada olsaydınız nasıl alınacaktı ya da her ay her ay kira verseydiniz canınız sıkılacaktı evde en ufak değişiklik yapamaycaktınız. Neyse hayırlısı deyip birikim yapmaya devam ediyoruz :)
Düğün öncesi ev almak çok sıkıntı, biz de düşünüyoruz ve sanırım vazgececeğiz. Bir sene en azından kirada oturup gelen gideni geçimi net görüp ev işine soyunmak daha mantıklı geldi. Düğünden gelenleri de peşinata katarsınız hem. Belki düğün sonrası ufak tefek borç harç da olur. Birden borca boğulmayı ben istemem şahsen. Kriterleri bir tık düşürüp daha uygun ödemeli bir ev secerseniz çok da zorlanmazsınız iki maaşla.Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
O kira hep 1500 mu kalicak.Diyelim kaldi 14 yil sonunda koca bir hic ama ev oyle degil.250.000/1500 kira= 166 ay
166 /12=14 yıl
14 yııııl
Amorti süresini düşününce Ankarada ev almak çok mantıksız oluyor. Küçük illerde evler daha kısa sürede kendini amorti ediyor.Ankara’da bir ev kendini ortalama olarak 30 yılda amortisman yapıyor. Yani evin değeri sizin 30 yıl boyumca ödediğiniz toplam kira değerine falan geliyor, biraz birikim yapın öyle kredi çekin hem bir evliliğiniz otursun yarın öbürgün anlaşamazsanız bu borçları kim ödeyecek diye kavga edersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?