- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
Peşinatsız ev almak hiç mantıklı değil. evlenince kirası az bir eve çıktık, tek maaştık o zaman. 2 yıl borç ödedik. Sonra bende işe girdim. Minimum harcama ile 1,5 yıl biriktirebildiğimiz kadar biriktirdik. Gezme tozma tabiki vardı yeme içme kısmadık ama birikim için harcarken düşündük (gerçekten ihtiyacımız var mı vs diye) bu yıl ev aldık, 110 bin çektik 4 yıllık, aylık 3bin ödemeli. Biraz aileden destek aldık (şuan artan maaştan onların borcu biriktiriyorum, ödeyeceğiz), düğün takısı, birikim vs ev 300 e mal oldu. Ödeyeceğimiz faiz ise 30 bin. Yani şuan 1000 tl kirada otursam 30 aylık, 2.5 yıllık kira. Haliyle avantajlı oldu. Ama sizin faiz çoookk fazla. Bizimde aylık gelir sizin kadar.Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
250 bin faiz ödeyince para çöpe gitmiyor mu ?
Şahsen o kadar yıl borca asla girmem.250 bin de çöpe atamam.
Kredisiz almayı falan düşünün eminevim falan araştırın .
550 normal ara kat fiyat merkezde evler tam merkezde evler 650 700 bin zeminler 450 500bin muglada millet kafayı yemis
10 yılda da cebim boş kendimin çocuğumun rızkından kesip hayat kalitemi dusuremezdim şahsi fikrim. Ben borca girsem stres olurdum.Kirada da çöpe gidiyor ama 10 yıl sonra eliniz boş
Faizde de çöpe gidiyor ama 10 yil sonra ev sizin
Turkiyede ev almak gercektende daha kolay. Biz belcikada en dusuk 2.03 faizinden alip devlete sirf tapu parasi 13 bin euro oduyoruzEn uygun yapıkredi veriyor sanırım şu an
1.03
Turkiyedede tapu parasi var 10 15 bin cikiyor evin degerine gore.Turkiyede ev almak gercektende daha kolay. Biz belcikada en dusuk 2.03 faizinden alip devlete sirf tapu parasi 13 bin euro oduyoruz
Diger turkiyede olan masraflarin aynisindan ayriyetten var saymiyorum bile
Sorma arkadaşım ben de muğlak değilim eşim burali muğladan nefret ederim ama iste ev fiyatlari uçtuğu için ev aldik bizde bu arada emirbeyazit merkez dedigim yerler biz menteşede aldik evi orada bile fiyatlar uçmuş vaziyette ama 5 yıl öncesine kadar su an baya bi gelisti ne kadar gelişirse gelişsin bu fiyatlara başka illersen rezidans alırsın ama burada niyeyse herkese normal geliyor bu fiyatlar hele ki kiralar zaten uçmuş 1600 1700 2000 civariAy çok şaşırdım ya ben de muğlalıyım dediğim gibi ve muğlayı hiç beğenmem bu fiyatlara şaştım kaldım kaldı ki gelişmiş aman aman bi yer de değil merkez Ay bi dünyada müteahhit olmak varmış bu ne ya
10 yılda da cebim boş kendimin çocuğumun rızkından kesip hayat kalitemi dusuremezdim şahsi fikrim. Ben borca girsem stres olurdum.
En iyisi birikim evlenmeden başlayın biriktirmeyeHanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Şuan güzel paranız kalabilir ama ilerleyen yıllarda bir şey olur hayat bu biriniz işten çıkmak durumunda kalırsınız vs ekstra masraflar olur insan böyle de düşünmeli. Evet bende korkuyorum böyle uzun vadeli borçlara esim evlenmeden dubaide calisip aldi yoksa asla krediyle aldirmazdim kendi de istemedi zaten ve bu kadar faiz odemek mantiksiz geliyor bana resmen bir ev parasi gerci faiz olaylarina bulasmiyorum ama saçma geliyor parayı çöpe atmak demek .eşinizin kaygılanması normal kaç kişinin borç yüzünden psikolojisi bozuk çevremden biliyorum haberlerde de görüyoruz .Elde kalan paraya bakmak lazım
Biz Kredi ceksek odesek elimizde yine güzel para kalıyor ama eşim biraz korkak risk alamıyor o yüzden böyle konularda biz alamadik siz alın tarzında yorum yapıyorum :)
Çankaya ‘da iş yerleri.İs yerini Nerede
Nerede ev almak istiyorsunuz
Yaşamkent civarında 430a ev aldı geçen ay arkadaşım ama evin bedelinden dolayi 235 bin kredi çıktı
Ben 300 kredi çekmek istiyorum istediğim ev de şu fiyat olayi pek olmuyor
Biz bi ara düşündük bankaya gttik hesaplattik 290 bin kredi çıkıyordu ama exper bi değer biçti 160 cekebiliyiruz en fazla :)
En azından muhit söyleyin ortalama kira ev fiyatları nedir bakalım :)
çok yüksek benceHanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
sozde hersey var vergiside var guya.. Ama annemin evine tapu parasi 3,5 bin tuttu (evi 145 bine aldi)Turkiyedede tapu parasi var 10 15 bin cikiyor evin degerine gore.
Şuan güzel paranız kalabilir ama ilerleyen yıllarda bir şey olur hayat bu biriniz işten çıkmak durumunda kalırsınız vs ekstra masraflar olur insan böyle de düşünmeli. Evet bende korkuyorum böyle uzun vadeli borçlara esim evlenmeden dubaide calisip aldi yoksa asla krediyle aldirmazdim kendi de istemedi zaten ve bu kadar faiz odemek mantiksiz geliyor bana resmen bir ev parasi gerci faiz olaylarina bulasmiyorum ama saçma geliyor parayı çöpe atmak demek .eşinizin kaygılanması normal kaç kişinin borç yüzünden psikolojisi bozuk çevremden biliyorum haberlerde de görüyoruz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?