Krediyle ev alma

Peşinatsız ev almak hiç mantıklı değil. evlenince kirası az bir eve çıktık, tek maaştık o zaman. 2 yıl borç ödedik. Sonra bende işe girdim. Minimum harcama ile 1,5 yıl biriktirebildiğimiz kadar biriktirdik. Gezme tozma tabiki vardı yeme içme kısmadık ama birikim için harcarken düşündük (gerçekten ihtiyacımız var mı vs diye) bu yıl ev aldık, 110 bin çektik 4 yıllık, aylık 3bin ödemeli. Biraz aileden destek aldık (şuan artan maaştan onların borcu biriktiriyorum, ödeyeceğiz), düğün takısı, birikim vs ev 300 e mal oldu. Ödeyeceğimiz faiz ise 30 bin. Yani şuan 1000 tl kirada otursam 30 aylık, 2.5 yıllık kira. Haliyle avantajlı oldu. Ama sizin faiz çoookk fazla. Bizimde aylık gelir sizin kadar.

Tavsiyem en azından 1, 1.5 yıl biriktirin. Yeni evliyiz evimiz lüks olsun filan diye düşünmeyin. Ucuz kiralı ev bakın gerekirse 2+1 olsun. Sonra kredi çekin. Zibil gibi ev yapılıyor artık. İnsandan çok ev olacak yakında.

Biraz birikiminiz olsa üstüne kredi çekip ev almak en mantıklısı. Baikasının evine ödeyeceğinize kendi evinizi ödersiniz.
Ancak paranın tamamını çekmek faiz miktarını çok artırmış.
Ben de bakınıyorum o yüzden fikir vereyim. Anlarada temiz bir muhitte düzgün bir katta oturayım derseniz 1500 civarı kiralık evler var. Satın almaya gelince de yine aynı koşullardaki bir ev 400binden aşağı değil.

Evin degeri artacak sizin maaslar artacak ama kredi hep 4500 kalicak bunu hesaplayin.
Iki sene icerisinde siz o faiz kismini amorti edeceksiniz zaten ev degerlenince.
Kesinlikle alin ev kenara para konulmaz borca girin.

550 normal ara kat fiyat merkezde evler tam merkezde evler 650 700 bin zeminler 450 500bin muglada millet kafayı yemis

Ay çok şaşırdım ya ben de muğlalıyım dediğim gibi ve muğlayı hiç beğenmem bu fiyatlara şaştım kaldım kaldı ki gelişmiş aman aman bi yer de değil merkez Ay bi dünyada müteahhit olmak varmış bu ne ya

Kirada da çöpe gidiyor ama 10 yıl sonra eliniz boş

Faizde de çöpe gidiyor ama 10 yil sonra ev sizin
10 yılda da cebim boş kendimin çocuğumun rızkından kesip hayat kalitemi dusuremezdim şahsi fikrim. Ben borca girsem stres olurdum.

En uygun yapıkredi veriyor sanırım şu an

1.03
Turkiyede ev almak gercektende daha kolay. Biz belcikada en dusuk 2.03 faizinden alip devlete sirf tapu parasi 13 bin euro oduyoruz
Diger turkiyede olan masraflarin aynisindan ayriyetten var saymiyorum bile

Ev değerleniyor tabi ama o ödeme olunca her şeyinden kısıyorsun, gezme yeme içme ve en çok tatil. Biz ev almadık 1750 kira vermemize rağmen on ülke gezdik, şimdi birikim yapıyoruz ve fena da birikmiyor.

Sorma arkadaşım ben de muğlak değilim eşim burali muğladan nefret ederim ama iste ev fiyatlari uçtuğu için ev aldik bizde bu arada emirbeyazit merkez dedigim yerler biz menteşede aldik evi orada bile fiyatlar uçmuş vaziyette ama 5 yıl öncesine kadar su an baya bi gelisti ne kadar gelişirse gelişsin bu fiyatlara başka illersen rezidans alırsın ama burada niyeyse herkese normal geliyor bu fiyatlar hele ki kiralar zaten uçmuş 1600 1700 2000 civari

10 yılda da cebim boş kendimin çocuğumun rızkından kesip hayat kalitemi dusuremezdim şahsi fikrim. Ben borca girsem stres olurdum.

Elde kalan paraya bakmak lazım

Biz Kredi ceksek odesek elimizde yine güzel para kalıyor ama eşim biraz korkak risk alamıyor o yüzden böyle konularda biz alamadik siz alın tarzında yorum yapıyorum :)

Bir kaç yıl peşinat biriktirip , daha uygun fiyatlı bir ev almanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde gençliğiniz ,evliliğinizin en güzel zamanları parasızlıkla ve bunun verdiği sinir stresle heba olur.

En iyisi birikim evlenmeden başlayın biriktirmeye
.bı hesapacin eğer faiz ödemek istemiyorsanız sanki güne girmiş yada kredi borcu odiyormus gibi her ay düzenli para yatırın kalan parayla geçinin

Bizde krediyle almıştık aldığımız kredinin 100 lira odediysek 40 lirası faizdi yani

Peşinat biriktirip öyle alin

Çok riskli o kadar aylık ödemeler Allah korusun binbir türlü hali var dünyanın bi iki ay gecikse daha da fazla odeyeceksiniz

Elde kalan paraya bakmak lazım

Biz Kredi ceksek odesek elimizde yine güzel para kalıyor ama eşim biraz korkak risk alamıyor o yüzden böyle konularda biz alamadik siz alın tarzında yorum yapıyorum :)
Şuan güzel paranız kalabilir ama ilerleyen yıllarda bir şey olur hayat bu biriniz işten çıkmak durumunda kalırsınız vs ekstra masraflar olur insan böyle de düşünmeli. Evet bende korkuyorum böyle uzun vadeli borçlara esim evlenmeden dubaide calisip aldi yoksa asla krediyle aldirmazdim kendi de istemedi zaten ve bu kadar faiz odemek mantiksiz geliyor bana resmen bir ev parasi gerci faiz olaylarina bulasmiyorum ama saçma geliyor parayı çöpe atmak demek .eşinizin kaygılanması normal kaç kişinin borç yüzünden psikolojisi bozuk çevremden biliyorum haberlerde de görüyoruz .

Çankaya ‘da iş yerleri.

çok yüksek bence
faiz oranları çok yüksek bu devirde ev fiyatları tavanda geziyor
bekleyin bir iki yıl vadelide para biriktirip öyle girin bu işe

ama işte bakış açısı

şöyle de yazabiliriz : bir iki yıl zorlanabiliriz ama ilerleyen yıllarda maaşlara zam gelecek ama ödediğimiz miktar aynı kalcak şu an 4 bin fazla görünebilir ama 4 yıl sonra 4 bin hiç bir şey değil.

ya işte sizin eviniz kendinizin kirada olsaydınız nasıl alınacaktı ya da her ay her ay kira verseydiniz canınız sıkılacaktı evde en ufak değişiklik yapamaycaktınız. Neyse hayırlısı deyip birikim yapmaya devam ediyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…