Krediyle ev alma

Hic acele etmeyin gecen sene bu zamanlar biz kaba insatta aldik evi icini yaptirdik falan kredi cektik hem ihtiyac hem ev.Borc oldu faizle 280000 gerci gecen yil faiz oranlari dusuktu.Dugunden sonra gelen altinlari bozdurduk yok kapatamadik.Yurt disindan is geldi evin borcunu 9 ayda oducez diye hop hic dusunmeden 2 ay oturamadan yeni evimde geldik.Borc bize Yurt disina itti yani.Size sozum birikim yapmadan kredi cekmeyin inanin dugun masrafi oydu buydu cok zorlanirsiniz.Aranizda sorun cikar stresten birbirinize sararsiniz.Simdilik kirada oturun biraz pesinattan sonra alirsiniz.Evlenmeden once hic almayin.Sevgiler...
 
faizi çok yüksek gerçekten.. ama kiraya çıksanız o kadr kira parası da havaya vermiş olacaksınız. ayrıca da ev fiyatları her gün artıyor hiç azalmadı. siz para biriktirdikçe almak isteyeceğiniz evin parası artacak.
yalnız bu aralar faizler çok yüksek. ama düşeceğini de sanmam şansmeselesi
 
Biz ayni durumu yasadik canım, 276 bin kredi çektik 310 bine ev aldik aradan dört bes ay gecti hamile kaldim sıkıntılı bir hamileliğim oldugu için doktor masrsflari artti altından kalkmaya zorlandık hemen sattik 50 bin kâr yaptık 6 ayda daha uygun bir eve girdik suan cok şükür bu zorlamiyor. Evet kiralarin yuksek olduğu bu zamanda kira vermek yerine ev almak daha mantıklı ama daha uygun ev olursa rahat edersiniz ileride onu satar birazda birikim yaparak daha iyisini alabilirsiniz bence.
 
30 yıl mı ödeyeceksiniz yani? krediyi ne kadar zamanda ödeyeceğimizi biz belirleyebiliyor muyuz böyle? ben zamanının sınırı var diye biliyordum.
Turkiyede degilim canim
Bulundugum ulkede ev almak oyle her yigidin harci degil maalesef
Ben kiradayken 550 euro oduyordum
Kendi aldigim evime 580 oduyorum ve genis buyuk ferah temiz, suan buraya kirzya girsem 850 euro.
Burada ev almanin hic bir amaci yok ama kira odemektense yillardir orda burda surunmektense evimi alirim 30 yil bankaya kira oder gibo oderim dusuncesiyle aldim
 
çok yüksek bence
faiz oranları çok yüksek bu devirde ev fiyatları tavanda geziyor
bekleyin bir iki yıl vadelide para biriktirip öyle girin bu işe
evin değeri aylık en az 10 bin tl artıyor
vadelide aylık 10 bin tl faiz gelecek mi?

biriktirerek ev alınmaz ki.
 

çoluk çombalak olana kadar uygun güvenli bir muhitte hesaplı küçük bir ev tutun. kredi ödeyene kadar 2 senede 4500 tl yi kenara koysanız 108.000 tl para yapar. e altınlar bilmem ne onları da katarsanız size çok güzel peşinat olur. faiz oranları düştüğünde daha az vadeli çekersiniz krediyi o zamana maaşlarınız da artar. şu an çekmeyin kredi derim.
 
Altınlarınızı falan peşinat yaparak ana pparayı biraz daha düşürün evi alın 10 sabit kredi ama ev kiraları ve amaaş zaten durduğu gibi durmuyor artacak bence alın şu ara yine biraz arttı 1,06-0,9 ile çekersiniz
 


Ahhhh işte o işler öyle olsa

Biz ev kredisi ceksek 4 bin oderiz

Sor her ay 4 bin kenara atıyor musunuz malesef

Tabii bu da bizim ayibimiz:)
 
yanı borca gırınca ayda 4500 mecbur odersınız de bebegınz oldugunda dogum ıznıne ayrılırsanız 4500 nası odenecek
bence kredıyı daha az cekıp ufak bı ev alın aylık odemesı 2500 olacak sekılde mesela
ama faız vs dusunmeyın oderken odenıyo ama bırıtıkrıtrken bırıkmıyı
yanı borca gır ev al ama 7500 gelırde 4500 ödemek bebek oldugunda zor olacaktır
 
Ahhhh işte o işler öyle olsa

Biz ev kredisi ceksek 4 bin oderiz

Sor her ay 4 bin kenara atıyor musunuz malesef

Tabii bu da bizim ayibimiz:)

faize karşı değilim. zaten bakacıyım karşı olmam çok komik olurdu :) ama bu faiz oranlarında havaya para saçmak oluyor o sebeple başka bir yatırıma girilebilir. bes olur, birikimli mevduat hesapları olur, devlet katkılı konut hesabı olur.. size belirlediğiniz parayı yatırtacak bir sistem şart.
 


Her ay 109 tl beş
200 tl altın hesabı
70 Binİmiz var birikmis o da e vadeli de 12.90 veriyor 40 küsür günlük

Az da zor gün parası var 5 7 bin civarı



Ahhhh bi de ev kredimiz olsa :)
 
10.yıl için 4500 çıkmış ödeme

5 yıl için ne çıkar :)

Gelir 7000 7500 arası :)

Bilmiyorum biz şöyle aldık altınları verdim ben müteahhite esimde buldu buluşturdu 125 bin kredi cektik faizi düşüktü haliyle ödemeniz 2800 TL şuanda elimde ne var ne yok verdik biz faizi ödemek çok saçma ya
 


125 bin kredi de bi şey yok

Konu Sahibi 300 bin çekecek ve 10 yıl aylık 4500
 
Ayni sizin gibi dusunerek koca bir 10 yili heba ettim.ev aldirmadim.durup durup huzursuzluk yasadik bu sebeple birde.6 yilda cocuk icin mucadele ettik masraflı bir surecti.ustune ikizler dogdu ve birak 2 ogretmen maasiyla birikim yapabilmeyi biz sadece ihtiyaçlarımızı karsilar olduk.agustos ayinda eşim beni dinlemedi ve kredi icin basvurdu.benim ailemde yuklu bir miktar yardim etti ve aldik.5 aydir kendi evimiz icin oduyoruz.kizlar icinde bes odemeye devam ediyoruz ve yine eskisi gibi cokta kismadan yasayabiliyoruz.birikimle herkesin yapabilecegi is degil.gozunuzu karartin derim.ben kimseye itiraf etmesemde pisman oldum gecen yillara.simdi kendi evimde borcsuz harcsiz oturuyor olacaktim.
 
Öyle bir hata bende yaptım. Şu anki aklım olsa beni kesseler ev alma işine girmem. Özellikle düğün sonrası önünü görmeden borcunu gelecek altın tutarını bilmeden körü körüne akıl işi değil. Karşı tarafı iyi tanıman gerekiyor. Ben düğünden sonra eşimin ailesinin aldık diye övündükleri eşyaları esimin kredi kartından çektiğini öğrendim zor bela. Onu kurtarmak icin 2 kredi daha cektim simdi ev kredisi +2 kredi, kredi kartları ve ekside maas hesaplarıyla boğuluyoruz. Karşı aileyle görüşmüyorum bu yüzden. Birikim yapmadan ev işine girme bence, en azından düğün gecsin gelirini giderini bil öyle alın.
 
Malesef ev kredilerinde durum bu. Kredi cekmeden de ev almanin mumkunati yok. Ev alacak kadar para malesef biriktiremiyorsunuz.
 

Her ay 109 tl beş
200 tl altın hesabı
70 Binİmiz var birikmis o da e vadeli de 12.90 veriyor 40 küsür günlük

Az da zor gün parası var 5 7 bin civarı



Ahhhh bi de ev kredimiz olsa :)

Şunu da düşünebilirsiniz dediginiz bi şey var.mı acaba bankacı olarak yardimci olsanız. Ev alma isi kocacigima mantikli gelmiyor birikim az faizler ucuk evler ateş pahası diyor oyüzden başka ne yapabiliriz
 
Kredi oranları şu an çok yüksek. Ama illede alacağım diyorsanız daha düşük fiyatlı bir ev bakıp vadeyi kısa tutabilirsiniz. Böylece onun borcu bittiğinde daha büyük bir ev için sağlam peşinatınız olur hem de o zaman oranlar düşmüş olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…