Biz ayni durumu yasadik canım, 276 bin kredi çektik 310 bine ev aldik aradan dört bes ay gecti hamile kaldim sıkıntılı bir hamileliğim oldugu için doktor masrsflari artti altından kalkmaya zorlandık hemen sattik 50 bin kâr yaptık 6 ayda daha uygun bir eve girdik suan cok şükür bu zorlamiyor. Evet kiralarin yuksek olduğu bu zamanda kira vermek yerine ev almak daha mantıklı ama daha uygun ev olursa rahat edersiniz ileride onu satar birazda birikim yaparak daha iyisini alabilirsiniz bence.Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Turkiyede degilim canim30 yıl mı ödeyeceksiniz yani? krediyi ne kadar zamanda ödeyeceğimizi biz belirleyebiliyor muyuz böyle? ben zamanının sınırı var diye biliyordum.
evin değeri aylık en az 10 bin tl artıyorçok yüksek bence
faiz oranları çok yüksek bu devirde ev fiyatları tavanda geziyor
bekleyin bir iki yıl vadelide para biriktirip öyle girin bu işe
Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Bence 5 yıla indir krediyi biz öyle yaptık 5 yıl dışını sıkmak daha mantıklı
çoluk çombalak olana kadar uygun güvenli bir muhitte hesaplı küçük bir ev tutun. kredi ödeyene kadar 2 senede 4500 tl yi kenara koysanız 108.000 tl para yapar. e altınlar bilmem ne onları da katarsanız size çok güzel peşinat olur. faiz oranları düştüğünde daha az vadeli çekersiniz krediyi o zamana maaşlarınız da artar. şu an çekmeyin kredi derim.
Ahhhh işte o işler öyle olsa
Biz ev kredisi ceksek 4 bin oderiz
Sor her ay 4 bin kenara atıyor musunuz malesef
Tabii bu da bizim ayibimiz:)
faize karşı değilim. zaten bakacıyım karşı olmam çok komik olurdu :) ama bu faiz oranlarında havaya para saçmak oluyor o sebeple başka bir yatırıma girilebilir. bes olur, birikimli mevduat hesapları olur, devlet katkılı konut hesabı olur.. size belirlediğiniz parayı yatırtacak bir sistem şart.
10.yıl için 4500 çıkmış ödeme
5 yıl için ne çıkar :)
Gelir 7000 7500 arası :)
Bilmiyorum biz şöyle aldık altınları verdim ben müteahhite esimde buldu buluşturdu 125 bin kredi cektik faizi düşüktü haliyle ödemeniz 2800 TL şuanda elimde ne var ne yok verdik biz faizi ödemek çok saçma ya
125 bin kredi de bi şey yok
Konu Sahibi 300 bin çekecek ve 10 yıl aylık 4500
faize karşı değilim. zaten bakacıyım karşı olmam çok komik olurdu :) ama bu faiz oranlarında havaya para saçmak oluyor o sebeple başka bir yatırıma girilebilir. bes olur, birikimli mevduat hesapları olur, devlet katkılı konut hesabı olur.. size belirlediğiniz parayı yatırtacak bir sistem şart.
Her ay 109 tl beş
200 tl altın hesabı
70 Binİmiz var birikmis o da e vadeli de 12.90 veriyor 40 küsür günlük
Az da zor gün parası var 5 7 bin civarı
Ahhhh bi de ev kredimiz olsa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?