- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
Peşinatsız ev almak hiç mantıklı değil. evlenince kirası az bir eve çıktık, tek maaştık o zaman. 2 yıl borç ödedik. Sonra bende işe girdim. Minimum harcama ile 1,5 yıl biriktirebildiğimiz kadar biriktirdik. Gezme tozma tabiki vardı yeme içme kısmadık ama birikim için harcarken düşündük (gerçekten ihtiyacımız var mı vs diye) bu yıl ev aldık, 110 bin çektik 4 yıllık, aylık 3bin ödemeli. Biraz aileden destek aldık (şuan artan maaştan onların borcu biriktiriyorum, ödeyeceğiz), düğün takısı, birikim vs ev 300 e mal oldu. Ödeyeceğimiz faiz ise 30 bin. Yani şuan 1000 tl kirada otursam 30 aylık, 2.5 yıllık kira. Haliyle avantajlı oldu. Ama sizin faiz çoookk fazla. Bizimde aylık gelir sizin kadar.Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Tavsiyem en azından 1, 1.5 yıl biriktirin. Yeni evliyiz evimiz lüks olsun filan diye düşünmeyin. Ucuz kiralı ev bakın gerekirse 2+1 olsun. Sonra kredi çekin. Zibil gibi ev yapılıyor artık. İnsandan çok ev olacak yakında.