Krediyle ev alma

Evimizin 3.senesini ödüyoruz. 72 aylık çektik..faizi 63bin. Kiradan çıkmasaydık 1300 küsür ödüyor olacaktık şu an. Yani ödeywceğimiz kira parasından çok daha azı faiz. Ama sizinki öyle değil. Bu arada maaş artıyor faiz sabit onun için ödemesi kolaylaşıyor diye bişey yok. Maaş artıyor diğer şeyler daha çok artıyor çünkü. Benim ocaktaki maaşım kredimizden biraz fazlaydı mesela ama bu ay kredimizden yüz küsür lira düşük..neyse ben bu durumda almazdım.

Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
daha uygun yerlere bakin 4500 7500 gelir icin fazla bir odeme

="senkoyadimi, post: 53934767, member: 763645"]Memur maaşları her sene enflasyon u hesaba katarsak ℅8-9 civarı artıyor yani sizin toplam maaş uç yılda en az 2000 lira artacak o yüzden en en fazla iki yıl biraz sıkışırsınız bence oda olmaz. Bizde ilk evlendigimizde almadigimiza pismaniz 4 yıllık evliyiz 2 çocuk oldü maaşınızı 9000 civarı ama şimdi cocuklarin masrafı fazla emekliliğe kaldı bizim ev hayali.
3 yılda 2bin artmaz. Çünkü 2 dönemde geliyor o faiz. 4-4 şeklinde mesela
Bir de vergi dilimine giriliyor beşinci veya altıncı ayda. Onu bile hesaba katmalılar.

Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
800 tl kiradan cıkıp aylık 2700 kredi ödemesi ile ev aldık gecen yıl

Suanda kiralar burda minimum 1500 tl oldu

Bir sene evvel aldıgım ev 240 bin iken şuanda satıs fiyatı 360 bin tl oldu

Bu sene ayni evi almaya kalksak aylık 3900 tl odeyecektık

Maaslarınız iyiyse alın

Ben 240 bine aldıgım evi bir yıl evvel Aklsaydım 170 bin tl idi

4500 ödeyeceğiz demissiniz ya
Seneye o rakam 5 bin küsür olur

İs yerini Nerede

Nerede ev almak istiyorsunuz

Yaşamkent civarında 430a ev aldı geçen ay arkadaşım ama evin bedelinden dolayi 235 bin kredi çıktı

Ben 300 kredi çekmek istiyorum istediğim ev de şu fiyat olayi pek olmuyor

Biz bi ara düşündük bankaya gttik hesaplattik 290 bin kredi çıkıyordu ama exper bi değer biçti 160 cekebiliyiruz en fazla :)

En azından muhit söyleyin ortalama kira ev fiyatları nedir bakalım :)

Herkes kiraya geçin yazmış ama bence 300 bin yerine 180-200binlik ev bakın Ankarada var bu fiyata evler. Düğün altınları peşinat olsa 150 bin kredi çekseniz 4 yıl vade deseniz ayda yine 4.500 gibi bir paraya çok daha az faiz ödersiniz. Ileride borç bitince satar üstüne yine azıcık birikim azıcık kredi ile çok daha iyi bir ev alırsınız. Tavsiye tabi sizin hayatiniz

7 yıl önce hamileyken 10 yıllık kredi ile ev aldık ev 145 idi bizim 40bin vardı 110 bin kredi çektik ve boya bile yapmadan aylık 1550 tl ödemek üzere krediye başladık. dediğim gibi 2 aylık hamileydim ve kızımın 40 çıkana kadar çalışmadım eşimin öğretmen maaşı 1770 tl idi ve temmuzda aldığımız için 3 ay ek ders ücreti de yoktu. ilk defa kredi kartı kullanmak zorunda kaldık o yaz ve bol bol patates makarna yedik çünkü aidat da verince elde 100 tl bile kalmıyordu. 50 tl de aylık dr konrolüne gitti nasıl oldu bilmiyorum ama o üç ayı ayda 60 tl ile geçirdik. sonra da eşimin ek dersi başladı. şubatta işe başlayınca rahatladık hatta birikim yapmaya başladık. şimdi 7 yıl oldu o zaman bir euro 1.98 tl idi şimdi 4.60larda yani yaklaşık 3 kat rahat ödüyoruz. bir de evimizin değeri şu an 490-510 bin arasında çok değerlendi İstanbulun heryeri.
İlk sene zor ama sonra çok rahat oluyor. kızım 7 yaşına girecek ve 2.5 yıl sonra da kredi bitiyor. o zaman çok gelmişti 110bin e 170bin ödemek ama şu an evin değeri de artınca iyiki almışız diyoruz. borç olmayınca kimse o kadar parayı biriktiremez memur olursa. bir de annemin bir lafı var "alınmış alınmıştır hesap yapana kadar borç ödersin"

Ankarada 150 bin civarinda evler de var. İs yerleriniz nerede olacak bilmiyorum ama ilk etapta bu fiyatlarda bir ev alip 250 bin sirf faize odememek bence daha mantikli. 150yi cok daha kisa zamanda odersiniz. Sahibinden veya hurriyetemlak gibi sitelerden detayli inceleyin, semt olarak en kotu semtler haricinde her yere bakin derim

250 bin faiz ödeyince para çöpe gitmiyor mu ?
Şahsen o kadar yıl borca asla girmem.250 bin de çöpe atamam.
Kredisiz almayı falan düşünün eminevim falan araştırın .

Ben batikentteyim 150 200e bahçe katı yad da yüksek giriş var

Ara Kat normal yapıl 150 200e konu sahibi merkez demiş tam.olarak ne demek bilmiyorum ama nerde var ev

Back
X