• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi Çekmediğim için Trip Atan Eş

İyi bir psikolog bulup gidin lütfen. Konu sadece eşiniz değil, siz kendinizi çok çok çok ezdirmişsiniz. Kendinize güveniniz gelmesi için terapi görmeniz gerekiyor.

Sadece boşanabilmek için değil. O kısmı halledersiniz. Boşanma sonrası da güçlü olup yine böyle sizi ezecek insanları (kadın, erkek, sevgili, eş, dost) hayatınıza almamanız lazım.

EverMore EverMore yeni nesil erkekler 35 ve altı hem bir psikolojik baskı yapma peşinde geneli olmasada azımsanmayacak sayıdalar
Benim eşimde öyle yapmaya çalıştı borç ve icradan ötürü ilk zamanlar çok ezilip büzüldüm karşısında ama geçti
Borç benim keyfim veya savurganlığımdan ötürü değil senin sorumsuzluğun ve ertelemelerin yüzünden oldu dedim
Kv ve kp beni suçluyordu borçlardan ötürü neymiş engel olmamış oğullarını yönetememiş evi geçindirememişim
6 ay sadece gece gündüz makarna yedim
10 yıldır tek bir çöp almadım evime
10 yılda sadece 4 kez kıyafet alışverişi yaptım
Daha ne yapayım öleyim mi dedim ?

32 yaşında hiç çalışmamış ortaokul mezunu
Teşhişi konamamış bir rahatsızlığım var anti depresanlar kullanıyorum ağrılar için

Ama yetmezmiş ölmemde gerekiyor galiba

Sanayi de çalışmam lazımmış hemde yok paraya
çocuğumu evde tek yada komşuya bırakıp daha evimi temizleyemezken temizliğe gitmem

Eşime ben kuruda yerim eski de giyerim seninle bu yola girdim başta herşey güzelken şimdi işler değişti diye vazgeçecek değilim ama sende beni sorumlu tutup yükü bana yıkma bunu hakettin dedim

Zamanında ödemelerini yapsan maaşından fazla harcama yapmasan ailene 50 100 tl ara ara para vermesen kardeşlerine kazık kadarlar harçlık vermesen bu hale gelmezdik dedim
Sen o evin değil bizim evimizin babasıydın ama sen iki evi yönetmeye çalıştın olmadı dedim

Çok büyük kavga ettik çıldırdı resmen evden gitti 4 gün gelmedi ama geldi sonra ve 3 aydır para konusu ve işe girme konusu açmıyor

Bu borç evimiz çocugumuz ve ev kredisi eşya için olsaydı işe girer çalışırdım ama bu şartlarda olmaz

Eşim hala içten içe beni suçluyor bana kızgın ama eşimin büyümesi aklını başına alması için bu gerekiyordu

O harçlık vetdiği kardeşleri tek kuruş yardım etmediler biri 2000 tl diğeri 1800 tl alıyor biri bekar diğeri ise 3 senelik evli ve durumu kötü değil
Babası 1800 tl alıyor anneside 600 700 tl
Ama bir çöp almadılar evimize
Şuan evde tek bir yiyecek yok bunu biliyorlar ama öylece duruyorlar

Ailem de tek babam çalışıyor 2400 tl alıyor 3 çocuk okutuyor ve az önce beni aradı size alışveriş yaptım diye çok utandım

Kv annemle ve babamla 10 yıldır küs sırf evlenirken eşya istediler diye

EverMore EverMore yani sakın ezilip büzülme herşeyi tüm geçmişi gözden geçir ona göre karar ver
Ne güzel bir işin varmış boyun bükme

çekemem diyip hesabınızı kitabınızı yapıp olurunu görmüşsünüz. konu kapanmış aslında ama o triple size vaz geçirmeye çalışıyor. Oluru olmadığını tekrar anlatın iyi niyetle ona güvensizliğinizden değilde çekilecek krediyi çekemeceğinizi (Maaş ve kredi miktarı uyumlu olmadığı için onaylanmaycaktır zaten) güzel dille anlatın zaten hala anlamıyorsa o onun problemi. Siz kendinize istediğiniz araç için bakın uygun araç olunca hberdar edin takas yaparsa ne ala yapmazsa kredi ile alın aracınızı. Şu erkeklerin bizim gibi çalışan yoktan var eden kadınlara denk geldiği için şükür etmesi gerekiyorken yaptıklarına şaşırıyorum. vallahi devirin kadınları erkekleri rol değiştirdi.

Eğer evliliğime güveniyorsam krediyi çekerim, maalesef bu devirde mal sahibi olmak çok zor. Ama eşiniz bir kez kredinizi aksatmış ve sizi zor duruma sokmuş, kenara azıcık para ayırmadan yapmayın bu işleri.

Ayrıca bu evlilik ya bana eşinizin kredi istemesi garip gelmedi o yüzden.

Aklınız varsa çekmeyin. Önceden umursamazlık yapıp geciktirmiş üstüne sizinde parasını verdiğiniz arabanın üstünde hakkınız yokmuş gibi davranmış. ( tabii eğer o arabaysa) Eşinize açık açık diyin kusura bakma önceden sorumsuzluğunu gördüm senin yüzünden kredi puanım dahi düştü, üstelik benimde ödediğim arabada hakkım varken şu zamana kadar araba sorunu etmedim ama şu an ihtiyacım var ve benim istediğim arabayı takas yoluyla alacağız bu konu burda kapandı diyin. Siz ona güvenip bir işe girdiniz o sorumsuzluk yaptı geciktirdi üstüne araba istemenize rağmen sırf iş yeri için kredi çekmediniz diye size abin baban ödesin mi diyor? Hodri meydan. Böyle şeyler için trip atacaksa görmezden gelecekse üstüne gidin azcık görsün neymiş ne değilmiş.

EverMore EverMore yeni nesil erkekler 35 ve altı hem bir psikolojik baskı yapma peşinde geneli olmasada azımsanmayacak sayıdalar
Benim eşimde öyle yapmaya çalıştı borç ve icradan ötürü ilk zamanlar çok ezilip büzüldüm karşısında ama geçti
Borç benim keyfim veya savurganlığımdan ötürü değil senin sorumsuzluğun ve ertelemelerin yüzünden oldu dedim
Kv ve kp beni suçluyordu borçlardan ötürü neymiş engel olmamış oğullarını yönetememiş evi geçindirememişim
6 ay sadece gece gündüz makarna yedim
10 yıldır tek bir çöp almadım evime
10 yılda sadece 4 kez kıyafet alışverişi yaptım
Daha ne yapayım öleyim mi dedim ?

32 yaşında hiç çalışmamış ortaokul mezunu
Teşhişi konamamış bir rahatsızlığım var anti depresanlar kullanıyorum ağrılar için

Ama yetmezmiş ölmemde gerekiyor galiba

Sanayi de çalışmam lazımmış hemde yok paraya
çocuğumu evde tek yada komşuya bırakıp daha evimi temizleyemezken temizliğe gitmem

Eşime ben kuruda yerim eski de giyerim seninle bu yola girdim başta herşey güzelken şimdi işler değişti diye vazgeçecek değilim ama sende beni sorumlu tutup yükü bana yıkma bunu hakettin dedim

Zamanında ödemelerini yapsan maaşından fazla harcama yapmasan ailene 50 100 tl ara ara para vermesen kardeşlerine kazık kadarlar harçlık vermesen bu hale gelmezdik dedim
Sen o evin değil bizim evimizin babasıydın ama sen iki evi yönetmeye çalıştın olmadı dedim

Çok büyük kavga ettik çıldırdı resmen evden gitti 4 gün gelmedi ama geldi sonra ve 3 aydır para konusu ve işe girme konusu açmıyor

Bu borç evimiz çocugumuz ve ev kredisi eşya için olsaydı işe girer çalışırdım ama bu şartlarda olmaz

Eşim hala içten içe beni suçluyor bana kızgın ama eşimin büyümesi aklını başına alması için bu gerekiyordu

O harçlık vetdiği kardeşleri tek kuruş yardım etmediler biri 2000 tl diğeri 1800 tl alıyor biri bekar diğeri ise 3 senelik evli ve durumu kötü değil
Babası 1800 tl alıyor anneside 600 700 tl
Ama bir çöp almadılar evimize
Şuan evde tek bir yiyecek yok bunu biliyorlar ama öylece duruyorlar

Ailem de tek babam çalışıyor 2400 tl alıyor 3 çocuk okutuyor ve az önce beni aradı size alışveriş yaptım diye çok utandım

Kv annemle ve babamla 10 yıldır küs sırf evlenirken eşya istediler diye

EverMore EverMore yani sakın ezilip büzülme herşeyi tüm geçmişi gözden geçir ona göre karar ver
Ne güzel bir işin varmış boyun bükme

Vay bacım, inşallah yola girer.

Geçenki gibi evlerden kiralardan ekonomiden konuşmaya başlarmışız :)
Insanin eşine güvenememesi ne zor ya
Adam guvenebilecegi biri olsa kötü bir yatırım değil ama eski konuları okudum ,adam psikolojik olarak da stabil biri değil.

Bencil adam. Çok iyi ve aklı başında davranmışsınız
Dayınızla gidin bir güzel arabanızı alın, güle güle de kullanın
Eşiniz de bir daha kredi lafı ederse “kredi lafı geçsin istemiyorum. Git, nasıl hallediyorsan hallet beni karıştırma” deyin.

Böyle bir adama güvenip o kadar borç yükünün altına girilmez . Dediğini yaptırana kadar surat asmaya devam edecek muhtemelen ,yeme ! Aileni tabiki düşünmek zorundasın fakat kendini de düşünmek zorundasın .bu adama güvenmiyorsun .yarın bir ayrılık olsa hiç hoş şeyler olmayacak .elindekiyle yetinmeyi öğrensin .

Son gelişmeleri yazayım. Eşim hala dükkan konusunda diretiyor. O zamandan beri salonda yatıyor. Ona güzel güzel anlattım. Dedim ki. Ekonomi çok kötü biraz zaman geçsin şu anda bu kadar yüklü bir kredi çekmek istemiyorum. Bana saygı duy. Biraz zaman gecsin konuşuruz yine. Ben almayalım demiyorum sadece şu anda buna hazır değilim diyorum. Kaldi ki borçlar yeni bitiyor biraz nefes almaya ihtiyacım var. Ayrıca ev alma fikrini de değerlendirebiliriz dedim. Dükkan yerine ev alma fikri bana daha cazip geliyor dedim. (Bunu bi kaç ay önce o sormuştu bana. Dükkan mi alalım ev mi diye. Hatta site içinde güzel bi ev alalım oğlumuz da orda arkadaşlarla oynar güzel olur demişti. Sonradan dükkana döndü.) İşitmediğim laf kalmadı. Aşağıya yazdıklarının bazılarını kopyalıyorum.
"Artık bişe deme
Herkes kendi işini kendi görecek senin istediğin gibi
Kendi arabam kendi evim kendi dükkanım
Bana sorma hiçbirşeyi ismime zarar getirecek bişe yapmadıkça
Ve oğluma Zarar vermedikçe
Keyfine bak
Ama benden medet bekleme
Seninle uğraşmak tan bıktım
Aile olmaya çabalamaktan
Umrumda değilsin
Benden beklentin olmasın
Benim senden gram ümidim
Yok artık
Sende değerden anlamıyorsun
Standart insanlar gibi sin sende
Sen değer bilmiyorsun
Senden değer görmek için seni gazlayıp pış pışlayıp
Sensin deyip arkandan iş çevirmek lazım
Ben öyle biri değilim
Bana yol arkadaşı lazım bana inanan güvenen seven biri lazım
Sen kendinle ve geçmişinle yüzleşmeZsen
Bi yere varamaSın
Hep azap çeker hem çektirirsin
ALLAH yardımcımız olsun
Hala benim
Hala iyi biriyim diyorsun ya
Senden cacık olmaz"

Bütün bu yazdıklarının arasında kendimi niyetimi zaman istediğimi hep olumlu bir dille yazmaya çalıştım ona. Ama hiçbiri fayda etmedi. Her yazdığıma daha yaralayıcı şeyler yazdı. En son seni Allah'a havale ettim dedim ve onu whatsappdan engelledim.
Sonra ağlamaktan içim dışıma çıktı aradım onu az önce ve şunları söyledim.
"Ben yaparız ederiz çekeriz alırız ama biraz zaman.bir de ev alma alternatifi de var. Bunu da değerlendirebiliriz sonuçta bir evimiz yok diye güzel güzel konuştukça sen bana senden bir cacık olmaz. Bana yol arkadasi lazım, bana bana güvenen biri lazım, bana beni seven biri lazım dedin ya. Benden daha çok güveneni, benden daha çok seveni, her istediğin krediyi ikiletmeden gidip çeken birini bulman dileğiyle" dedim. Bana tamam EverMore dedi. Kapattık.

Yorumlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu arada babama iki sene önce 20 bin kredi çekip vermiştim zorla. Babamı ikna ede ede. Çünkü ihtiyacı vardı biliyordum. Bunu söyledi. Senı kullanan ailene kredi de çektin o zaman bunları öderken de ben vardım vs.. bir sürü şey söyledi. Kaldi ki o krediyi burnumdan getirmişti. Ailem 4 yıldır gece gündüz oğluma bakıyor. Ama bunun hiçbir değeri olmadı onun gözünde. Hep onlara olan bağlılığımı sevgimi sorun etti. Çünkü onlarda bu tür şeyler yok. Annesini bi kez olsun yemeğe götürmüş insan değildir mesela. 5 kuruş vermez çok mecbur kalmadıkça.
Ben demişimdir hep sizinkileri yemeğe götürelim sunu yapalim bunu yapalım diye.
Bilmiyorum ya ben napicam bilmiyorum.
Ona bi süre eve gelme desem olmaz mı? Yüzünü göresim yok.
İstiyorum ki söylediklerine pişman olsun. Bunun yolu nedir????

Bu arada sırf sonradan problem olmasın diye araba işini bile ertelemiştim.

Lütfen bana zekice akıllar verin. Yanlış hamlelerim meşhurdur çünkü. Haklıyken haksız duruma düşmelerim meşhurdur onun karşısında. Pişman olsun istiyorum. bu durumu lehime çevirmek istiyorum.

En çok üzüldüğüm şey ne biliyo musunuz. Böyle zamanlarda oğlumla ilgilenemiyorum. Asabi oluyorum, tahammülsüz oluyorum. Dersler bitti yoğunluğum bitti. Oğlumla bol bol vakit geçiricem derken hergün anneme gönderiyorum isim yokken bile. Çok üzülüyorum onun için.

Back