• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi Çekmediğim için Trip Atan Eş

Amannn amannnn sakın kredi çekme tatlım ben bile burdan kocana güvenmedim. Hele ki elden vermem, 500 TL olayları falan....

Merhaba hanımlar, öncelikle moralim çok bozuk olduğu için telefondan hızlıca yazıyorum yazım ve imla hataları için kusura bakmayın. Belkide hatırlayanlar olur beni. Eşimle problemlerimiz vardı temmuz ayında yeni bir eve taşındık ve o zamandan beri bi takim şeyler daha iyi gibiydi. En azından ben fazlaca susmaya başladım diyebilirim. Öğretim üyesiyim ama hala bir arabam yok. Çocuk da olunca artık ihtiyaç hissetmeye başladım. Sürekli esime bizi şuraya getir götür demekten bıktım. Kredi cekerek ikinci el bi otamatik araba alarak başlamak istedim. Eşimde 2 tane Manuel vites araba var. Birini al kullan dedi ama ben otamatik vites olsun deyince olur dedi. Sonra dükkan alalım bide dedi. Eşim esnaf bu arada ve 2500 kira ödüyor. Dedi ki sen kredi çekme araba için bendekinin biriyle takas yaparak sana araba alalım. Kredi limitin düşmesin böylelikle. Sen dükkan almak için kredi çek dedi. kendisine bu kadar kredi vermiyor bankalar. Sen cek krediyi dukkani da senin üstüne yapalım ben her ay öderim dedi. Ödenecek kredi limiti benim maaşımın tamamı olacak nerdeyse. TaBi banka verirse. Dediği meblağ en az 200 ya da 300 bin TL. Ben de bunu kabul etmedim. Ona güzel bir dille ben bu kadar riske ve borca girmek istemiyorum dedim. Bişeyler alalım ama başka bir yol bulalım bu kadar kredi çekmemi isteme dedim.
Bu arada evlenirken, arabanın tekini alırken, onun bedelli askerliğini öderken hep ben kredi çektim. Tamam ortak ödedik ama o esnaf olduğu için aksattigi oldu, kredi puanım çok yuksekken yerlere düştü. Aramızda kavgalar çıktı. Neler neler. . Geçtiğimiz yaz boşanma noktasına geldik ve maddi olarak nelerin hesabını yaptı bilseniz. Onun o yüzünü gördüm yani. Oğlum için bsna elden nafaka vermeyeceğini söyledi. Verirsem sen harcarsın dedi. Çocuğun kreşine öderim o da 500 lirayi geçmez dedi. Vs..... Çok üzüldüm çok yıprandım.

Ona dün gece söyledim kredi çekmek istemediğimi. Söyledigim anda çık dedi bana salondan. Çıktım orda yattı gece. Sabah tripler surat beş karış.
Az önce bi araba ilanı attım ona whatsappdan. Çünkü bu aralar bulduklarimi ona gonderiyodum o da inceleyip duruma gore arabayi görmeye gidiyoduk. Ilgiliydi yani. Hatta bi kac kere araba konusunda dayima fikir sormuştum bozuldu. Ben varken başkasına sorma diye. Az önceki konuşmaları aynen yazıyorum.
O: Bi süre alışveriş konuşmak istemiyorum.
Ben: Ama ben araba bakıyorum nasıl olacak.
O: Kardeşinle dayınla halledersin beni karıştırma.

Bunu okuyunca nutkum tutuldu resmen. Elim ayağım buz kesti kalbim öyle bi acıdı ki anlatamam.

Napmaliyim ben?
Ablacim sen bir güzel arabani al. Gule gule de kullan inşallah. Ben senin eski konularini da biliyorum... Yeni mi aklina geldi senin için takas yapmak ? Yeni mi aklina gelmis dukkan almak ? Herseyin bir usulu adabi var. Hocaliginizin hatrina kendinizi yipratmayin. Verici oldukça erkek milletinin totosu arşa kalkiyo.

şimdi konunun başında haklısın. iyi de yapmışsın çekmemekle ona diyecek lafım yok. Ama adam sana para yüzünden küsmüş, sen hala araba diyorsun:KK53:
biraz ara ver bakalım zaten bu yüzden kavga etmissin. gidip sana araba almasını mı bekliyosun. sence de bu çok saçma olmaz mıydıç yangına körükle gidiyorsunuz. Yapmayın.:KK31:

Evlenirken bile sen kredi çekmişsin sonra da cekmissin ha bire bir seyler odemissin yani boşanırken elden vermem ne demek ya sen harcarsın demis sizin yaptiklarinizin esinizin gözünde hic bir degeri yok ben bunu anladim.
O kadar kredi odedim yeniden o borclara girmek istemiyorum diyorsunuz da sizin alacağınız arabanın kredisi dukkanin kredisinden az olur ve daha az basiniz agrir
Yani sirf esinizin gönlü olsun die yanlis karar verirsiniz dukkan teklifini kabul ederseniz
Öyle cok pahali almazsiniz o zaman orta halli bisey alin kendiniz ödeyin bence esiniz hic bir türlü guven vermiyor kusura bakayin aklinca kendi dukkan kirasindan kurtulup size yukleyecek yine borcu

Hepinizin yazdıklarını okuyorum çok teşekkür ederim. Eve geldim masayı donattım. Çocuğu aldı geldi surat beş karış. Çok mutsuzum çookk. Bana biraz cesaret gerek. Ayrılsak onun 5 lirasına ihtiyaç duymam inşallah. Nafakasini da istemem. Ama diyorum ya bana biraz cesaret gerek
Ufffff sevgili evermore yine mi aynı noktaya geldin. Sen geçen yaz bu adam boşanmak istiyor diye paralandın, yüreğin parça parça oldu. Şimdi yavaşça toparlıyorsunuz işte. Az sakin....
valla bazen düşünüyorum da bu forum insanları çok gaza getiriyor. Belki buraya konu açmasam kendini bu kadar koyvermeyecektin.
Kendini kötü hissetmen normal tabii ki ama her evlilikte bazı böyle sıkıntılar oluyor. Adamın her tribinde böylesine dibe vurma lütfen. Sonra sen çok daha fazla üzülüyorsun çünkü.

Ufffff sevgili evermore yine mi aynı noktaya geldin. Sen geçen yaz bu adam boşanmak istiyor diye paralandın, yüreğin parça parça oldu. Şimdi yavaşça toparlıyorsunuz işte. Az sakin....
valla bazen düşünüyorum da bu forum insanları çok gaza getiriyor. Belki buraya konu açmasam kendini bu kadar koyvermeyecektin.
Kendini kötü hissetmen normal tabii ki ama her evlilikte bazı böyle sıkıntılar oluyor. Adamın her tribinde böylesine dibe vurma lütfen. Sonra sen çok daha fazla üzülüyorsun çünkü.

Beni çok iyi anlamışsınız. Artık kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki en ufak huzursuzluğu kaldıramıyorum, bu tür durumlar yaşanınca kendimi hiçbir şeye veremiyorum. Aklımda sürekli bunlar oluyor. Karamsarlık, böyle hayat nasıl geçer, vs.. Psikoloğa devam ediyorum zaten. Psikolog siz kendi içinizde eşinizi öldürmeye çalışıyorsunuz dedi. Eskisi kadar samimi olamıyorum hislerimde ona karşı. Bir de üstüne bunlar olunca.. Dünkü olay beni çok yaraladı. Ben de kendime aynı şeyi soruyorum onun hal ve hareketlerinin neden bu kadar beni etkilemesine izin veriyorum diye. İnanın böyle durumlarda çocuğumla oyun bile oynamakta zorlanıyorum o kadar moralim bozuk oluyor ki.

Ben de artık ister istemez sürekli kendi içimde sorguluyorum bana katkısı ne eşimin diye..

Kredi çekme konularından artık midem bulandı. İstemiyorum bu kadar yükün altına girmeyi bunu anlaması saygı duyması çok mu zordu. Bu meseleden önce harıl harıl bana araba bakıyordu. Onsuz araba bakmamdan, araba sahiplerine telefon açmamdan, hatta bir yakınıma bile (genelde dayım) sormamdan rahatsız olan adam dün bana beni karıştırma dayınla hallet dedi ya hala inanamıyorum. Kredi çekmek istemediğim için böyle der mi bir eş?

Eşiniz sizi yıldırmaya çalışıyor. Siz ihtiyaçtan bahsediyorsunuz,o da size şart koşuyor. Madem iki araba var ve biri atıl duruyor,onun size gel birini sen kullan yada takasa verelim demesi gerekiyor zaten,doğalı bu. O bunu kendi akıl etmeyip yapmıyorken sizi onca borcun altına sokmaya calışması doğru değil.
Yerinizde olsam gider alırdım arabayı.
Zaten surat asıyor biraz daha assın yani,umurumda olmazdı.
O size boşanma durumunda çocuğun nafakasını bile elden vermeyeceğini söylerken,birde miktar belirtirken ki 500 lira asla yetmez ,siz niye güvenip onca borcun altına giresiniz ki.
Güvenmemekse evet bu güvensizlik ama karşılıklı yani,tek taraflı değil.

Eşiniz sizi yıldırmaya çalışıyor. Siz ihtiyaçtan bahsediyorsunuz,o da size şart koşuyor. Madem iki araba var ve biri atıl duruyor,onun size gel birini sen kullan yada takasa verelim demesi gerekiyor zaten,doğalı bu. O bunu kendi akıl etmeyip yapmıyorken sizi onca borcun altına sokmaya calışması doğru değil.
Yerinizde olsam gider alırdım arabayı.
Zaten surat asıyor biraz daha assın yani,umurumda olmazdı.
O size boşanma durumunda çocuğun nafakasını bile elden vermeyeceğini söylerken,birde miktar belirtirken ki 500 lira asla yetmez ,siz niye güvenip onca borcun altına giresiniz ki.
Güvenmemekse evet bu güvensizlik ama karşılıklı yani,tek taraflı değil.

Ama öyle bi davranıyor ki nerdeyse gidip "kredi çekme konusunda sıkıntı çıkardığım için özür dilerim hayatım, hadi gidip çekelim demem mi gerekiyor acaba" diye sorgulatıyor benim aptal kalbimi..

Ama öyle bi davranıyor ki nerdeyse gidip "kredi çekme konusunda sıkıntı çıkardığım için özür dilerim hayatım, hadi gidip çekelim demem mi gerekiyor acaba" diye sorgulatıyor benim aptal kalbimi..
Yapmayın.
O size çocuğuna vereceği 3 kuruş için pazarlık yapip,sana vermem derken iyiydi dimi? Şimdi siz nasıl güvenebilirsiniz ki?

Eşim her konuşmada, her tartışmada mutlaka üste çıkmayı bilir. Çok zekidir öyle bi alt eder ki söyledikleriyle, şaşırıp kalırım. Haklıyken haksız konuma düştüğüm çok olmuştur onun karşısında. Şimdi öyle bi davranayım ki yine haklıyken haksız duruma düşmeyeyim istiyorum

sakın!!!!
bırakın ne yaparsa yapsın
günler geçsin zamanlar geçsin bir toplulukta da şöyle bir konu açın
devir kötü valla arkadaşlar.. ne eşler var sırf eşinin sırtından geçinmeye çalışan
Allah ırak etsin öylelerinden:KK11::KK53:

neyse siz bana uymayın
ama sakın kredi çekmeyin
haaa bu arada neden masa donatıyorsunuz kendinizi suçlu mu hissediyorsunuz

sakın!!!!
bırakın ne yaparsa yapsın
günler geçsin zamanlar geçsin bir toplulukta da şöyle bir konu açın
devir kötü valla arkadaşlar.. ne eşler var sırf eşinin sırtından geçinmeye çalışan
Allah ırak etsin öylelerinden:KK11::KK53:

neyse siz bana uymayın
ama sakın kredi çekmeyin
haaa bu arada neden masa donatıyorsunuz kendinizi suçlu mu hissediyorsunuz
Yoo kendimi suçlu hissetmiyorum ama belki utanır diye düşündüm. Bu durumda bile karım sofra hazırlamış bi sürü şey yapmış diye. Yedi içti herşey çok güzel olmuş yavrum eline sağlık dedi. Afiyet olsun dedim geçti içeri..

Krediyi ben çektim ama ödemesini kendisi yaptı. ben ödemedim yani.
Canım belki fazla detaya giriyorum ama kimin neyi ödediğini nasıl belirliyorsunuz? Mesela ben maaşımı alinca ek dersimi kendime ayırır gerisini çeker ortaya koyarım.Esim de öyle.Harcamalarimiz düşünce gerisi ortak hesapta birikir.Neyi kim ödedi,eve ekmeği kim aldı,marketi kim ödedi takibi zor olmuyor mu?

Canım belki fazla detaya giriyorum ama kimin neyi ödediğini nasıl belirliyorsunuz? Mesela ben maaşımı alinca ek dersimi kendime ayırır gerisini çeker ortaya koyarım.Esim de öyle.Harcamalarimiz düşünce gerisi ortak hesapta birikir.Neyi kim ödedi,eve ekmeği kim aldı,marketi kim ödedi takibi zor olmuyor mu?
Eşim devlet memuru ya da maaşlı çalışan olmadığı için bunu yapamadık hiçbir zaman. Onun ödemeleri olsun, kendine ait olan kısmı olsun herşey çok karışık. O yüzden kredilerin büyük kısmı benim maaşımdan kesildi. Askerli kredisi, araba kredisi gibi bi kaç krediyi de o kendisi gidip elden ödedi bankaya. Faturadır kiradır onları da yarı yarıya ödüyoruz. Ya da bu ay o yatırıyo, diğer ay ben. Market kim denk gelirse şeklinde..

Bu arada kredi çekmek istemememin sebeplerinden biri de hala evliligimize güvenmemem. Bunu da belirteyim.
Bencede cekme cunku cok yakin arkadasim yaklasik 7 yildir kocasinin borclarini oduyor adamda baskasiyla evlenmek uzere valla kocamda olsa ben kredi cekmem kimseye

Eşim devlet memuru ya da maaşlı çalışan olmadığı için bunu yapamadık hiçbir zaman. Onun ödemeleri olsun, kendine ait olan kısmı olsun herşey çok karışık. O yüzden kredilerin büyük kısmı benim maaşımdan kesildi. Askerli kredisi, araba kredisi gibi bi kaç krediyi de o kendisi gidip elden ödedi bankaya. Faturadır kiradır onları da yarı yarıya ödüyoruz. Ya da bu ay o yatırıyo, diğer ay ben. Market kim denk gelirse şeklinde..
Anladıgim kadarıyla esin kazanıyor ama esi ev hanimi olsa carki ceviremeyecekti bile.Maddi konularla ilgili kendi içinizde bir uzlasmaya varmazsaniz bu konu evrilip çevrilip devam edecek farkında mısın?Bu gün isyeri konusunda olacak,yarın ev konusu olacak.

Anladıgim kadarıyla esin kazanıyor ama esi ev hanimi olsa carki ceviremeyecekti bile.Maddi konularla ilgili kendi içinizde bir uzlasmaya varmazsaniz bu konu evrilip çevrilip devam edecek farkında mısın?Bu gün isyeri konusunda olacak,yarın ev konusu olacak.
Evet bütün tespitleriniz doğru. Aslında o bana sürekli ortak kasa yapalım diyor. Ama bu benim işime hiç gelmedi. Çünkü ben onun parasının hesabını hiç bilmiyorum. Cebinde bi bakıyorum tomarla para oluyor ama diyo ki hepsi müşterinin. Şu şuna verilcek bu buna. Ama benim gelenim net gidenim net. Bir de eşim çoğu şeyi fuzuli bulur. Çocuğa aldıklarım falan. Ne bileyim markalı bişey aldığımda suratı düşer. Özel okul derim hoşuna gitmez. Bir hafta otel tatili yapalım derim 3 gün yeter der. Tüm bunların içerisinde benim de ortak kasa yapmak işime gelmiyor

Yoo kendimi suçlu hissetmiyorum ama belki utanır diye düşündüm. Bu durumda bile karım sofra hazırlamış bi sürü şey yapmış diye. Yedi içti herşey çok güzel olmuş yavrum eline sağlık dedi. Afiyet olsun dedim geçti içeri..
iyi demiş eline sağlık vs
bende hazırlarım gerçi utanır diye ama utanır mı bilmem

sakın kredi çekmeyin

Evet bütün tespitleriniz doğru. Aslında o bana sürekli ortak kasa yapalım diyor. Ama bu benim işime hiç gelmedi. Çünkü ben onun parasının hesabını hiç bilmiyorum. Cebinde bi bakıyorum tomarla para oluyor ama diyo ki hepsi müşterinin. Şu şuna verilcek bu buna. Ama benim gelenim net gidenim net. Bir de eşim çoğu şeyi fuzuli bulur. Çocuğa aldıklarım falan. Ne bileyim markalı bişey aldığımda suratı düşer. Özel okul derim hoşuna gitmez. Bir hafta otel tatili yapalım derim 3 gün yeter der. Tüm bunların içerisinde benim de ortak kasa yapmak işime gelmiyor
Allah yardımcınız olsun.İyi insan olmak iyi eş olmak için yeterli olmuyor maalesef.Ben çocuğuma benim yasamadigim standartlari sağlamak isterim.Sonucta bir kadın neden eğitim alıp dişiyle tırnağıyla kazıyarak bir kariyer edinir?Ben ve çocuklarım bu pastadan pay sahibi olamayacaksak inan benim de ortak kese işime gelmezdi.Hakkinda hayırlısı olsun ama sana tavsiyem kendin de hazır değilsen hiçbir ültimatom verme,boşanma tehditinde bulunma.Kucuk küçük kendine yatırım yapıp onsuz yaşayabileceğini hissettigin gücü topla.Sosyal destek oluşturabilecek bir arkadaş çevresi oluştur.Psikolog desteğini sürdür.Sonrasinda esin yalvarsa bile yelkenine rüzgarı doldurup limandan ayriliyorsun zaten.

Back