• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip para meselesi

günaydın hanımlar. içimi dökmek istedim sadece...
Evliyim 2 çocuğum var kamuda memurum eşim esnaf. 11 senedir çözemediğimiz bir para meselemiz var.
11 yıllık süreçte evi, arabayı ödedim. geçen yılda kredi çekip eve tadilat yaptırdım. Kendisi faturalar aidat ve market pazarı öder. çocuğun kreşi ve diğer masraflar bende. Elimde kalan 3-5 lirayı biriktirmeye çalışırım. Fuzuli harcamam. Eşim yıllardır para yok para yok diye söylenir durur. 11 yıldır borç hiç bitmez. üzerimde çöpü yoktur. Ama Iphone 7 kullanır. günde 2 pakete yakın sigara içer.
Dün kızımın canı baklava çekmiş. eşimi aradı baba baklava alırmısın diye. bende adamın huyunu bildiğimden kızım tulumba iste dedim tamam dedi.
5dk sonra eşim aradı sürekli arayıp bişey istiyorsunuz para varmı yokmu sormuyorsunuz dedi. Alma paran yoksa günde 10 liralık sigarayı içiyorsun da 5 liralık tulumbayı alamadınmı dedim. yüzüme kapadı telefonu.
sonra mesajdan kavga etmeye başladık. Bize yok demeye gelmiyormuş hemen savunmaya geçiyormuşuz. Bize her şeye yok diyen adam anneler gününde beni bile kutlamayan adam annesine bir markadan spor ayakkabısı aldı. Annesinin canı birşey istediğinde ikiletmeden alır gelir. Altlı üstlü oturuyoruz biz. eve birşey aldığında mutlaka annesigilede alır. Alsın tabi hiç bişey demedim şimdiye kadar. ama onlara yağdırıp kendi çocuğundan esirgemesi son damlayı taşırdı. Aşırı bağlılığı zaten bizi aile olmaktan baya uzaklaştırdı.
Yüzüne vurdum annen istese dükkanı alırsın ama ne çocuklarını ne beni bi türlü kabullenemedin. çocuğuna bi tatlı alamayacaksan neden çalışıyorsun kapat dükkanını dedim. Annemi ne karıştırıyorsun güya sende çalışıyorsun sen alsana dedi. Tatlı almak için çarşıya mı ineyim demekki benim yaptıklarım görülmüyormuş dedim. uzunca bi süre kavga ettik. yaptıklarını yedirip içirdiklerini başıma kaktı. Bende senin lokman geçerse boğazımdan ne olayım dedim.
Akşam ikimizde sinirli yüzümüze bakmadık muhatap olmadık kvlerdeydik yemekte. Sahurda yemedim hiçbişey içim almadı. su içip yattım. niye yemiyorsun dedi. senin malın boğazımdan geçmiyor yarın kendime kahvaltılık alır yerim dedim. Benim evin tadilatı için çektiğim krediyi ödeyeceksin bende mutrak masraflarını karşılayacağım yoksa yüzüne bakmam artık dedim seslenmedi. uzunca bir süre konuşmayı düşünmüyorum.
11 yıllık evliliğimizde kavga sebebi ya annesi oldu ya para. dayanamayacak noktaya geliyorum bazen. insan yaptıklarını eşinin başına kakar mı? yada annesini çocuğundan bile üstün tutarmı. sevgi kalmadığını söylemeliyim aslında. Niye hala yanında duruyorum inanın çözemiyorum. ilk hatam annesiyle altlı üstlü oturmayı kabul etmem oldu.
Evlenmeden anasina babasina ayni saygiyi eminim gostermiyordur evlenince bi kiymetli oluyor anlam veremiyorum.bi erkek annesiyle esinin yerini nasil dengede tutamaz cokmu zor.heleki cocugunu..bence mutfak masrafi bende gibi yigitlik yapmayin. Kendi paranizi ona gore harcayin cocuklarin sorumluklarini ona verin yapmak zorunda

bende doğum iznindeydim işe başlayalı 2 hafta oldu izne ayrılmadan da 4 ay evde olucam diye biraz birikim yaptım tam 4 ay yetti dün maaşımı aldım bizimki biraz harçlık versene dedi ,hayırdır dedim 4 ay sen bana sordunmu dedim tık yok biliyor ben asla parasız kalmam neticede vermedim yani .bazen hayır demeyi bilmeli kadın ,

Ev aldım dediğiniz ev, şu an oturduğunuz evse, evi satın, sattığınız kişiden evden çıkmak için birkaç hafta süre isteyin. İstediğiniz yerden başka ev alın. Son dakika da eşinize “sürpriiiiiz, çok güzel ev aldım” diye haber verin. Kızarsa da “bu evin şu şu özelliği var diye sevinirsin sandım” dersiniz. O da çok istiyorsa annesiyle otursun, yemeğini hizmetini annesi yapsın.
ev benim üstüme değil satamam

Güçlü falan değilsiniz, eviniz falan da yok, ev eşinizin üzerineymiş. Babası vefat edince ve borçlar birikince ya evi satıp annemle yaşayalım derse? Kusura bakmayın sert yazıyorum ama size çok kızdım. Çocuklarınızın rızkını korumanız gerekiyordu.
haklısınız

Eşinizin maaşı ne kadar ki?
Faturalar aidat ve market pazardan kalan nereye gidiyor?

Günde 2 paket sigara dediniz. Herhalde bir sigara ortalama 10tl dir. Ayda 600tl yapar.
Yazık günah. Az içsin de çocuğunun hevesini kursağında bırakmasın..

Siz çalışmasanız ne yapacakmış beyzade?
İnsan bir tatlıya bu kadar konuşur mu?
Boşasanız çok daha rahat yaşarsınız eminim..

Sizden para kaçırıyor olabilir mi?
kaçırıyordur muhtemelen bilmiyorum

Kapatacak o zaman o dükkanı paşa paşa girecek bir yerde düzenli para kazanıp ailesine yetmeye çalışacak..
Size dayamış sırtını ohh ne güzel..
Bence babasıyla annesiyle konuşun. "Dükkan kazanmıyor benim kazandığımla dönmüyor" deyin..
40 yaşına yaklaştı kim işe alacakki
hem niye girsin ki başkasının emrine
patron ya:işsiz:

Cocuklarimiz ayni yasta...Inanin esim bana bu cevabı verse ki su anda çalışmıyorum ortaligi ayağa kaldirirdim...
Esinizi cok ayipladim lutfen kusura bakmayin acizliğini yavrunun kilosu ustunden kapatmaya çalışması cok itici...
ortalık ayakta zaten fena kinlendim içim soğumadı kaç gündür. burnundan getiriyorum
bir daha para meselesi açarsa kendini kapının önünde bulacağını söyledim ki 11 yıldır ağzıma almamıştım boşanma lafını. sanırım ciddi olduğumu düşünmeye başladı ki msjlar aramalar bitmedi hiçbirine cevapta vermedim

Evli degilim ama su msjiniz icin yazmak istedim evladi icin su cvbi veren bir adamla neyi ne kadar goturmeyi dusunuyorsunuz pacalarindan bencillik akiyor.Bakin sizle kirgin kus vs olabilir hirsi olabilir kari koca olarak hesap yapabilir can yaksin diye dandun konusur ama evlat bu ona canim feda davam senle diyebilmeli mesela oyuncak degil giysi degil cani tatli istedi diye 5 tl lik sey bu kadar mevzu haline getirilir mi siz soyleyin!
İatanbuldayim ve iki uc kisinin yiyecegi lokma kutusunu 5 tl aliyorum ben.

Adam cocuklar bile sizin diye bakiyor farkindamisiniz benim diye degil o kadar sorumlulugu almissiniz o kadar atmis ki uzerinden sen al sen yap hersey
madem hersey sizde neden evlisiniz size ayrilin ayrilmayin yazmam ama para biriktirin lutfen gizli kenarda kosede birikim yapin haberi olmasin ve uyanik olun zira boyle biriyle bir 10 yil daha gitmezsiniz gibi kaldiki oyle bir asamada inanilmazda cirkeflesir

Birde kendinizi cekin artik yokmu sizin ananiz babniz danisikli dovus kardesime kredi cekicem anama kredi cekicem bu ay kres sende deyin oyle ya herkesin anne babasiysa sizinkide anne baba onlarda sizi buyuttu cekilin kenara fazla rahatlik fazla genislik getirir cok genislemis sizinki

Allah uzun ömurler versin yarin baba giderse o dukkan dediginiz esinizin patronculik oynayacagi yerin kira stopaj vergi cart curt herseyini siz odeyeceksiniz birde onun huzursuzlugu cikacak bence sizin esinizde ticari zeka yada kapasite yok olsa 11 yil zarar eden yerde israrci olmaz

(İsrarciysada kazaniyordur sizin haberiniz olmayanlar vardir birikim harcama mahiyetinde)
biraz birikimim vardı. trafik kazası geçirdim hepsi gitti.
sıfırdan başladım yine
10 yıl daha sürdüreceğimi düşünmüyorum
yüzüne söyledim artık hiç içimde tutmuyorum kırılır diye düşünmüyorum içimde kinden başka birşey kalmadı.
kızım üniyi kazandığı anda bende oğlumu da alıp onlarla çekip gideceğim ömür boyu seni çekecemmi sandın dedim seslenmedi.

Evlenmeden anasina babasina ayni saygiyi eminim gostermiyordur evlenince bi kiymetli oluyor anlam veremiyorum.bi erkek annesiyle esinin yerini nasil dengede tutamaz cokmu zor.heleki cocugunu..bence mutfak masrafi bende gibi yigitlik yapmayin. Kendi paranizi ona gore harcayin cocuklarin sorumluklarini ona verin yapmak zorunda
bu aile sevgisinden çok farklı adeta tapıyor. çocukalrda çok düşkün babannelerine bilmiyorum nasıl beceriyorda bağlıyor kendine böyle

bende doğum iznindeydim işe başlayalı 2 hafta oldu izne ayrılmadan da 4 ay evde olucam diye biraz birikim yaptım tam 4 ay yetti dün maaşımı aldım bizimki biraz harçlık versene dedi ,hayırdır dedim 4 ay sen bana sordunmu dedim tık yok biliyor ben asla parasız kalmam neticede vermedim yani .bazen hayır demeyi bilmeli kadın ,
maaşımı eksik söylerim tam bilmez
promosyon sınav görevi gibi ek ödemeleride söylemem
birikimimin miktarından haberi yok
bu ay param kalmadı derim isterim ne alırsam kar
zerre kadar güvenmiyorum
bana 3. çocuktan bahsediyor hala

Eşini geçtim de kızının evladının canı istediği 3 kuruşluk şeye laf söyleyen bunun para lafını yapan erkek Adam değildir.
Senin evladın için çalışman lazım zaten her gün bişey istiyorsunuz ne demek.

Konu sahibi bundan sonra çekin kendinizi, çocuğunuzun rızkını kendi rızkınızı yedirmeyin.

biraz birikimim vardı. trafik kazası geçirdim hepsi gitti.
sıfırdan başladım yine
10 yıl daha sürdüreceğimi düşünmüyorum
yüzüne söyledim artık hiç içimde tutmuyorum kırılır diye düşünmüyorum içimde kinden başka birşey kalmadı.
kızım üniyi kazandığı anda bende oğlumu da alıp onlarla çekip gideceğim ömür boyu seni çekecemmi sandın dedim seslenmedi.

Valla sen daha o planı netlestirmemissin. Şimdiden haber verdiğine göre düzelsin istiyorsun gibi geldi. 10 yıl çok uzun daha öncee harekete geç. Muslukları kapa.

maaşımı eksik söylerim tam bilmez
promosyon sınav görevi gibi ek ödemeleride söylemem
birikimimin miktarından haberi yok
bu ay param kalmadı derim isterim ne alırsam kar
zerre kadar güvenmiyorum
bana 3. çocuktan bahsediyor hala
Birazdan eşden gizli para birikimi olmaz diyenler birikir burada merak etme ,birikir arkadaş işte böyle birikir ,birikenlerde yine ev için zor zamanlar için harcar ki benim öle zamanlarım çok oldu,ben maddi yönden eşime güvenirim o konuda sıkıntı yok, ne istersek alır
gıdada asla kısıtlama
yok ,ama alınması gereken bişey varsa eşya giyim vs bana bir kaç ay sonra alırız ,ne gerek var sözleri duyuyorsam böyle birikim yapılır çatır çatırda istediğimi alırım ,bende maaşımın tamamını söylemem, bende ona sormam dip not 20 yıllık evliyim

Son düzenleme:
aynı hikaye benim görümcemde de var. Adam esnaf ne eve ne çocuklara hiç birşey almıyor yapmıyor. Ama biz alıştırdık her eksiklerini kv kp aldı . Adama da artık zor geliyor. Ne diyim sizzde alıştırmışsınız. İpin ucu kaçmış .

Birazdan eşden gizli para birikimi olmaz diyenler birikir burada merak etme ,birikir arkadaş işte böyle birikir ,birikenlerde yine ev için zor zamanlar için harcar ki benim öle zamanlarım çok oldu,ben maddi yönden eşime güvenirim o konuda sıkıntı yok, ne istersek alır
gıdada asla kısıtlama
yok ,ama alınması gereken bişey varsa eşya giyim vs bana bir kaç ay sonra alırız ,ne gerek var sözleri duyuyorsam böyle birikim yapılır çatır çatırda istediğimi alırım ,bende maaşımın tamamını söylemem, bende ona sormam dip not 20 yıllık evliyim
teşekkür ederim desteğiniz için:KK200:

Back