• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip para meselesi

evde yaptığın masrafları söyle bunları artık ödemiyorum madem görmüyorsun ben birşey yapmıyorum
al bundan sonra hiçbirşey yapmıyorum
senin yaptıklarını ben benim yaptıklarımı sen yapacaksın de
buarada evi falan aman tapusunu güvenip de bu hödüğün üstüne yapma
evladına hayır yapamayan adamdan korkarım her türlü üç kağıt beklerim

evde yaptığın masrafları söyle bunları artık ödemiyorum madem görmüyorsun ben birşey yapmıyorum
al bundan sonra hiçbirşey yapmıyorum
senin yaptıklarını ben benim yaptıklarımı sen yapacaksın de
buarada evi falan aman tapusunu güvenip de bu hödüğün üstüne yapma
evladına hayır yapamayan adamdan korkarım her türlü üç kağıt beklerim
malesef üstüne yaptı evi benim haberim yokken
hiç bi konuda güvenmiyorum oyüzden

Yeyip içip harcayıp krediler çekerek kara listeye düşseydiniz, borçlanıp ödemeyerek icralık olsaydınız kıymetli olurdunuz. Böyle savurgan kadınlar rahat ediyor çünkü eşleri mecbur sorumluluk alıp arkalarını toplamaya çalışıyor.
Maalesef bu işler böyle, erkeğe maddi konuda bir kez rahatlık hissettirildi mi bir daha düzelmiyor sorumluluktan kaçıyorlar.
Çocuğuna tatlı alamayacaksa niye çalışıyor haklısınız. Ama bazen çok haklı olmamak gerek.
Bir süre ücretsiz izne ayrılıp kafa dinleseniz mesela?
söyledim
yiyip içip harcayan gezen tozan har vurup harman savuran biri olsaydım kıymetli olurdum. güçlüyüm her işimi kendim yapıyorum evim arabam olsun diye uğraşıp kenara para koymaya çalışıyorum sorun burda başlıyor aslında dedim
ben biliyorum kıymetini diyor yersen...

Maddi olarak yüz vermişsiniz fazla fazla astarını istemiş.
Siz de kendinizi geri çekin belki anlar nankör davrandığı...

günaydın hanımlar. içimi dökmek istedim sadece...
Evliyim 2 çocuğum var kamuda memurum eşim esnaf. 11 senedir çözemediğimiz bir para meselemiz var.
11 yıllık süreçte evi, arabayı ödedim. geçen yılda kredi çekip eve tadilat yaptırdım. Kendisi faturalar aidat ve market pazarı öder. çocuğun kreşi ve diğer masraflar bende. Elimde kalan 3-5 lirayı biriktirmeye çalışırım. Fuzuli harcamam. Eşim yıllardır para yok para yok diye söylenir durur. 11 yıldır borç hiç bitmez. üzerimde çöpü yoktur. Ama Iphone 7 kullanır. günde 2 pakete yakın sigara içer.
Dün kızımın canı baklava çekmiş. eşimi aradı baba baklava alırmısın diye. bende adamın huyunu bildiğimden kızım tulumba iste dedim tamam dedi.
5dk sonra eşim aradı sürekli arayıp bişey istiyorsunuz para varmı yokmu sormuyorsunuz dedi. Alma paran yoksa günde 10 liralık sigarayı içiyorsun da 5 liralık tulumbayı alamadınmı dedim. yüzüme kapadı telefonu.
sonra mesajdan kavga etmeye başladık. Bize yok demeye gelmiyormuş hemen savunmaya geçiyormuşuz. Bize her şeye yok diyen adam anneler gününde beni bile kutlamayan adam annesine bir markadan spor ayakkabısı aldı. Annesinin canı birşey istediğinde ikiletmeden alır gelir. Altlı üstlü oturuyoruz biz. eve birşey aldığında mutlaka annesigilede alır. Alsın tabi hiç bişey demedim şimdiye kadar. ama onlara yağdırıp kendi çocuğundan esirgemesi son damlayı taşırdı. Aşırı bağlılığı zaten bizi aile olmaktan baya uzaklaştırdı.
Yüzüne vurdum annen istese dükkanı alırsın ama ne çocuklarını ne beni bi türlü kabullenemedin. çocuğuna bi tatlı alamayacaksan neden çalışıyorsun kapat dükkanını dedim. Annemi ne karıştırıyorsun güya sende çalışıyorsun sen alsana dedi. Tatlı almak için çarşıya mı ineyim demekki benim yaptıklarım görülmüyormuş dedim. uzunca bi süre kavga ettik. yaptıklarını yedirip içirdiklerini başıma kaktı. Bende senin lokman geçerse boğazımdan ne olayım dedim.
Akşam ikimizde sinirli yüzümüze bakmadık muhatap olmadık kvlerdeydik yemekte. Sahurda yemedim hiçbişey içim almadı. su içip yattım. niye yemiyorsun dedi. senin malın boğazımdan geçmiyor yarın kendime kahvaltılık alır yerim dedim. Benim evin tadilatı için çektiğim krediyi ödeyeceksin bende mutrak masraflarını karşılayacağım yoksa yüzüne bakmam artık dedim seslenmedi. uzunca bir süre konuşmayı düşünmüyorum.
11 yıllık evliliğimizde kavga sebebi ya annesi oldu ya para. dayanamayacak noktaya geliyorum bazen. insan yaptıklarını eşinin başına kakar mı? yada annesini çocuğundan bile üstün tutarmı. sevgi kalmadığını söylemeliyim aslında. Niye hala yanında duruyorum inanın çözemiyorum. ilk hatam annesiyle altlı üstlü oturmayı kabul etmem oldu.

Ev aldım dediğiniz ev, şu an oturduğunuz evse, evi satın, sattığınız kişiden evden çıkmak için birkaç hafta süre isteyin. İstediğiniz yerden başka ev alın. Son dakika da eşinize “sürpriiiiiz, çok güzel ev aldım” diye haber verin. Kızarsa da “bu evin şu şu özelliği var diye sevinirsin sandım” dersiniz. O da çok istiyorsa annesiyle otursun, yemeğini hizmetini annesi yapsın.

söyledim
yiyip içip harcayan gezen tozan har vurup harman savuran biri olsaydım kıymetli olurdum. güçlüyüm her işimi kendim yapıyorum evim arabam olsun diye uğraşıp kenara para koymaya çalışıyorum sorun burda başlıyor aslında dedim
ben biliyorum kıymetini diyor yersen...

Güçlü falan değilsiniz, eviniz falan da yok, ev eşinizin üzerineymiş. Babası vefat edince ve borçlar birikince ya evi satıp annemle yaşayalım derse? Kusura bakmayın sert yazıyorum ama size çok kızdım. Çocuklarınızın rızkını korumanız gerekiyordu.

Eşinizin maaşı ne kadar ki?
Faturalar aidat ve market pazardan kalan nereye gidiyor?

Günde 2 paket sigara dediniz. Herhalde bir sigara ortalama 10tl dir. Ayda 600tl yapar.
Yazık günah. Az içsin de çocuğunun hevesini kursağında bırakmasın..

Siz çalışmasanız ne yapacakmış beyzade?
İnsan bir tatlıya bu kadar konuşur mu?
Boşasanız çok daha rahat yaşarsınız eminim..

Sizden para kaçırıyor olabilir mi?

Para kazanmadigini söylüyor giderinin gelirinden fazla olduğunu doyluyor

Kapatacak o zaman o dükkanı paşa paşa girecek bir yerde düzenli para kazanıp ailesine yetmeye çalışacak..
Size dayamış sırtını ohh ne güzel..
Bence babasıyla annesiyle konuşun. "Dükkan kazanmıyor benim kazandığımla dönmüyor" deyin..

çocuk anne babadan istemiyecekte kimden isteyecek Allah aşkına
bunu dediğimde cevabı: Her istediğini alıyoruz şimarmasın. çok kilo aldı az yesin (10 yaşında 40 kilo) ....

Cocuklarimiz ayni yasta...Inanin esim bana bu cevabı verse ki su anda çalışmıyorum ortaligi ayağa kaldirirdim...
Esinizi cok ayipladim lutfen kusura bakmayin acizliğini yavrunun kilosu ustunden kapatmaya çalışması cok itici...

Bende 17 senelik evliyim. Senin gibi ev araba herşeyimi aldım. Eşimden hep daha fazla kazandım ama eşim hep maaşını bana getirip verdi ben ona harçlık verdim. Buraya kadar ne kadar iyi bir eş dimi. Seneler geçti aramızdaki herşey tükendi boşanmak istedim kalacak evi olmasına rağmen 2 çocuğa rağmen herşeyin yarısını istiyor. Çalışmasam değil onları almak karnımız bile zor doyardı ama boşanmak isteyince malda mal diye tutturdu. Ben herşeye rağmen kafama koydum sanada tavsiye ederim. Değmez ömür çürütmeye böyle adamlar için.

Terbiyesiz az yesin demiş çocuğa. Bulun özel bir diyetisyen ne kadar ne yiyeceğine o karar versin. Ayrıca kızın fazla kilosu varsa sağlıklı beslenmesi gerekir. Çocuk hamurişi yiyeceğine kilosu 70 lira olan pirzola yesin.

çocuk anne babadan istemiyecekte kimden isteyecek Allah aşkına
bunu dediğimde cevabı: Her istediğini alıyoruz şimarmasın. çok kilo aldı az yesin (10 yaşında 40 kilo) ....
Evli degilim ama su msjiniz icin yazmak istedim evladi icin su cvbi veren bir adamla neyi ne kadar goturmeyi dusunuyorsunuz pacalarindan bencillik akiyor.Bakin sizle kirgin kus vs olabilir hirsi olabilir kari koca olarak hesap yapabilir can yaksin diye dandun konusur ama evlat bu ona canim feda davam senle diyebilmeli mesela oyuncak degil giysi degil cani tatli istedi diye 5 tl lik sey bu kadar mevzu haline getirilir mi siz soyleyin!
İatanbuldayim ve iki uc kisinin yiyecegi lokma kutusunu 5 tl aliyorum ben.

Adam cocuklar bile sizin diye bakiyor farkindamisiniz benim diye degil o kadar sorumlulugu almissiniz o kadar atmis ki uzerinden sen al sen yap hersey
madem hersey sizde neden evlisiniz size ayrilin ayrilmayin yazmam ama para biriktirin lutfen gizli kenarda kosede birikim yapin haberi olmasin ve uyanik olun zira boyle biriyle bir 10 yil daha gitmezsiniz gibi kaldiki oyle bir asamada inanilmazda cirkeflesir

Birde kendinizi cekin artik yokmu sizin ananiz babniz danisikli dovus kardesime kredi cekicem anama kredi cekicem bu ay kres sende deyin oyle ya herkesin anne babasiysa sizinkide anne baba onlarda sizi buyuttu cekilin kenara fazla rahatlik fazla genislik getirir cok genislemis sizinki

Allah uzun ömurler versin yarin baba giderse o dukkan dediginiz esinizin patronculik oynayacagi yerin kira stopaj vergi cart curt herseyini siz odeyeceksiniz birde onun huzursuzlugu cikacak bence sizin esinizde ticari zeka yada kapasite yok olsa 11 yil zarar eden yerde israrci olmaz

(İsrarciysada kazaniyordur sizin haberiniz olmayanlar vardir birikim harcama mahiyetinde)

Son düzenleme:
Back