• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi Çekmediğim için Trip Atan Eş

Ben bugüne kadar ne krediler çektim bizim için. Düğün yapmak için bile ben çektim tamam ortak ödedik belki ama iş geçen sene boşanma noktasına geldiğinde ben ne stresler yaşadım ben nasıl gecinicem diye. Şimdi çok az bi kredim kaldı yakında bitı yor. Tekrar bu stresin ve yükün altına girmek delilik gibi geliyor. Haksız mıyım bilmiyorum ama buna eşimin saygı duyması gerekmez miydi. O zaman gözümdeki değeri artardı. Araba alma konusunda da gider alırım ama sonradan bana sormadan iş yaptın demesin diye ona tekrar sordum.
Krediyi çekseniz sıkıntı çekmeseniz sıkıntı? Sonrasında güvenemedıgınız ıcın aranızda en ufak şeylerde huzursuzluklar cıkacak. Sizi kullandı düşüncesiyle huzursuz olursanız O da sızı yanıltmazsa geçmiş olsun. Çekmeseniz de eşiniz bunu size karşı kullanıp her an başınıza kakacak gibi duruyor. Bu durumda ya araba ya eş diyorum.

Benim köy öğretmenlerini aşağıladığım falan yok,öğretmen olmuş biri köydede şehirdede aynı kişidir.
Öğretim üyesi olup esnaf kocam var,arabam yok,ayrılsam 500 tl verecek gibi yazıları bir öğretim üyesi hele doçent olmuş biri yazmaz.
Torpille oraya gelecek kişide zaten 200 300 bin dükan aldırmaya çalışan bir esnafla evlenmezdi.
Neyse konu sahibi ben değilim,konu hakkında yorum yapmadım tezatlık hakkında yorum yaptım.
Siz konu sahibi ve konu ile muhattap olun lütfen,benim ne anlatmak istediğim gayet açık.Anlayanda anlamıştır zaten.
Sizin söylediğiniz gayet açık köy öğretmeni olsanız anlarım da koskoca akademisyensiniz demek istemişsiniz konu sahibine.Bu direkt köy öğretmenini küçümseyici bir tavır.Alakalı alakasız her konuda öğretmenlere sallamak da moda oldu.Her neyse size bol şans.

Son düzenleme:
Kredi çekip çekmemek sizin kararınız buna itiraz etmek gibi bir hakkı yok beyefendinin ne güzel dünya ya böyle erkeklere şaşıyorum valla akıllı:oha:

İsteyen on bin tl lik araba kullanır beni bağlamaz bu,sadece araba alamayacak yada eşine böyle bağımlı olabileceği bir meslek yada alınmış eğitim değildir bahsettiği meslek.
Bulunduğu maddi konum ve almış olduğu eğitim ile eş ve eşle aradaki diyalog çok tezat.
Köy öğretmenlerini aşağılamadım bir önceki yorumumda açıklamamı yaptım bununla ilgili.
Ben kendisinin öğretim üyesi olmayacağını düşündüğüm için,diğer meslekleri yazdım kafasına göre meslek adledip kendilerine konu açanlar için.
Bu forumda bahsettiğiniz mesleklerden kişilerin olduğunu biliyorum zaten.
Burada yorumumun iticiliği yerine,meslek sahibi ayakları üzerinde dimdik durması gereken birinin,kocasının buyruğunda yaşama çabasınındaki iticiliği düşünmelisiniz bence!
Asıl itici olan bu ve bunu göz ardı eden bayanlar bana görede.

Kadın arabamız yok demiyorki 2 tane arabaları zaten var ve bu kadın tarafından sağlanmış bir çok şeyin nakdi , adam asalak olabilir orada hem fikiriz.

Ama bu kadının mesleğini veya hayatını eş seçimini aşağılamak anlamına gelmez.

Ev hanımıyım çalışmıyorum ama onun verdiğiyle çocuklara dedelerin verdiği harçlıkla hatta elimde 2çocukla bağda yaprak toplayıp satıp eşime kŕdilerde yardım ettim geçen ay okullar kapanınca da çalışmayı düşünüyorum amelelik diye geçiyo yaptığım iş gocunmuyorum borçda bizim o borçla alınan evde eşya da geçen ay öyle bi toplu ödeme vardı ki kredi çıkmadı tefeciden para alacaktı ve 10bine en az 6bin faiz ödeyecekti izin vermedim tartıştık iki çocukla çalıştım ailemden borç aldım hallettik eğer tefeciden alsaydı faize gömülcektik bizde senin paran benim param yok kp bi evin kirasını bana veriyo o benim tek ama ben onlada borçlara yardım ediyorum
Eşinin kırılması normal ona güvenmediğini düşünüyodur ki öyle galiba dükkan senin üzerine olcak ne kaybetcen o ödemezse satarsın değer kaybetmez ya az bi zararın olur belki ama madiyet gibi hesapları sevmiyprum eşler arasında
Eşim param var desemde verir yok demezsin ki olsun dursun sende der o çalışır ben iki çocukla yiyorum resmen adam eve gelemiyo doğru düzgün iş gereği
Ayrıca demişsin daha önce ödeyemedi esnaf olduğu için diye olsa öderdi ama aksilik olmuştur onu önceden bilemezsin ki belki arabayı aldığın gün kaza uapcan yada çaldırcan var mı garantisi hayat bu

Krediyi siz çekerken mecbur zaten dükkan sizin üzerinize oluyor; size lütfetmiyor yani. En azından konutta oyle olur basta. Ama belli ki durmaz siz krediyi çekince bu sefer de benim üstüme alalım diye bozuk atar; yeme güzel kardeşim. Güvendirme kendine. Çekincelerinde haklısın

Ayrıca herkes kendi evliliği ile kıyaslamıs da evlilik evliliğe insan insana benzemez. Konu sahibinin çekinceleri olmuş daha onceen; üstelik guveni yeniden tesis edememiş bir eş var. Konu sahibi haklısın; çekeceğin yuksek bi meblag ode ode bitmez.milletin bahsettiği 8-10 bin değil yani.Çekincelerinde haklısın

Hepinizin yazdıklarını okuyorum çok teşekkür ederim. Eve geldim masayı donattım. Çocuğu aldı geldi surat beş karış. Çok mutsuzum çookk. Bana biraz cesaret gerek. Ayrılsak onun 5 lirasına ihtiyaç duymam inşallah. Nafakasini da istemem. Ama diyorum ya bana biraz cesaret gerek

Merhaba hanımlar, öncelikle moralim çok bozuk olduğu için telefondan hızlıca yazıyorum yazım ve imla hataları için kusura bakmayın. Belkide hatırlayanlar olur beni. Eşimle problemlerimiz vardı temmuz ayında yeni bir eve taşındık ve o zamandan beri bi takim şeyler daha iyi gibiydi. En azından ben fazlaca susmaya başladım diyebilirim. Öğretim üyesiyim ama hala bir arabam yok. Çocuk da olunca artık ihtiyaç hissetmeye başladım. Sürekli esime bizi şuraya getir götür demekten bıktım. Kredi cekerek ikinci el bi otamatik araba alarak başlamak istedim. Eşimde 2 tane Manuel vites araba var. Birini al kullan dedi ama ben otamatik vites olsun deyince olur dedi. Sonra dükkan alalım bide dedi. Eşim esnaf bu arada ve 2500 kira ödüyor. Dedi ki sen kredi çekme araba için bendekinin biriyle takas yaparak sana araba alalım. Kredi limitin düşmesin böylelikle. Sen dükkan almak için kredi çek dedi. kendisine bu kadar kredi vermiyor bankalar. Sen cek krediyi dukkani da senin üstüne yapalım ben her ay öderim dedi. Ödenecek kredi limiti benim maaşımın tamamı olacak nerdeyse. TaBi banka verirse. Dediği meblağ en az 200 ya da 300 bin TL. Ben de bunu kabul etmedim. Ona güzel bir dille ben bu kadar riske ve borca girmek istemiyorum dedim. Bişeyler alalım ama başka bir yol bulalım bu kadar kredi çekmemi isteme dedim.
Bu arada evlenirken, arabanın tekini alırken, onun bedelli askerliğini öderken hep ben kredi çektim. Tamam ortak ödedik ama o esnaf olduğu için aksattigi oldu, kredi puanım çok yuksekken yerlere düştü. Aramızda kavgalar çıktı. Neler neler. . Geçtiğimiz yaz boşanma noktasına geldik ve maddi olarak nelerin hesabını yaptı bilseniz. Onun o yüzünü gördüm yani. Oğlum için bsna elden nafaka vermeyeceğini söyledi. Verirsem sen harcarsın dedi. Çocuğun kreşine öderim o da 500 lirayi geçmez dedi. Vs..... Çok üzüldüm çok yıprandım.

Ona dün gece söyledim kredi çekmek istemediğimi. Söyledigim anda çık dedi bana salondan. Çıktım orda yattı gece. Sabah tripler surat beş karış.
Az önce bi araba ilanı attım ona whatsappdan. Çünkü bu aralar bulduklarimi ona gonderiyodum o da inceleyip duruma gore arabayi görmeye gidiyoduk. Ilgiliydi yani. Hatta bi kac kere araba konusunda dayima fikir sormuştum bozuldu. Ben varken başkasına sorma diye. Az önceki konuşmaları aynen yazıyorum.
O: Bi süre alışveriş konuşmak istemiyorum.
Ben: Ama ben araba bakıyorum nasıl olacak.
O: Kardeşinle dayınla halledersin beni karıştırma.

Bunu okuyunca nutkum tutuldu resmen. Elim ayağım buz kesti kalbim öyle bi acıdı ki anlatamam.

Napmaliyim ben?
Çok iyi yapmışsın, bu adama değil kredi 5 tl verilmez.
Koca adam gibi adamsa para saklanmazda.
Sen kenara hep para at kimseye de söyleme.
Dunyada bi akilli senim kocan sende safsinda para konusunda kanını emecek.
Ben bu tarz adamlarin calisan isi gucu iyi kadinlarla planli evlendigini dusunuyorum.

Bu kocaya 200 TL bile çekme, bırak surat asıp asıp dursun uyanık. Aklı sıra sana psikolojik baskı yapıyor .Hiç görme.. Ben bırak kocayı babama bile çekmem o parayu

Evliliğinize güveniyorsanız aman aman kredi çekmeyin. Bi arkadaşım kendisi öğretmen eşi esnaftı, eşi işleri açmak kredi çektirmiş kadına sonra bir de araba almak için çektirmiş, adam bunlardan sonra başka biriyle kaçtı kadın 2 banka kredisi ile kaldı ortada.

İsteyen on bin tl lik araba kullanır beni bağlamaz bu,sadece araba alamayacak yada eşine böyle bağımlı olabileceği bir meslek yada alınmış eğitim değildir bahsettiği meslek.
Bulunduğu maddi konum ve almış olduğu eğitim ile eş ve eşle aradaki diyalog çok tezat.
Köy öğretmenlerini aşağılamadım bir önceki yorumumda açıklamamı yaptım bununla ilgili.
Ben kendisinin öğretim üyesi olmayacağını düşündüğüm için,diğer meslekleri yazdım kafasına göre meslek adledip kendilerine konu açanlar için.
Bu forumda bahsettiğiniz mesleklerden kişilerin olduğunu biliyorum zaten.
Burada yorumumun iticiliği yerine,meslek sahibi ayakları üzerinde dimdik durması gereken birinin,kocasının buyruğunda yaşama çabasınındaki iticiliği düşünmelisiniz bence!
Asıl itici olan bu ve bunu göz ardı eden bayanlar bana görede.
Uzulmeyin ben sizin ne demek istediginizi anladim ayni seyi konuyu okuyuncada dusundum

Verilen veriler ile sergilenen tavir arasinda tezatlik var demek istediniz de burasi kk herkes biryerinden ceker satasir
Tabiki koy ogretmeni ornegi verebilirsiniz koy ogretmeninin aldigi maas ve yasam kosullari ile ogretim gorevlisininki aynimi orada bir assagilama soz konusu degil sartlar belirtilmek istenmis

Sosyal yasam cok ayri iken zeka bambaska yani ulkede varoldugu konuma zekasal
Olarak gerekli olan test sinav okul egitim vs hepsini basararak hatta farkla gelip sosyal veya iletisimsel olarak sifir iki kelimeyi bir araya getirip konusamayan okuzde cok hastanede adliyede okulda heryerde varlar karsilasiyoruz
(Konu sahinine demiyorum bunu genel yazdim) yani konumla egitimle
Kendine guven yasama karsi durus akillica dusunme cozum uretme cok farkli

Hayat müsterektir anliyorum ama..Bir erkek böyle bir yükü nasil kadina yükleyebilir anlayamiyorum.Meslek,kazanc ne olursa olsun boyle bir baski olusturmak..Resmen psikolojik siddet uyguluyor amacina ulasabilmek icin..
Evlilik,ortakliktir.Ama mebla,adamin tavirlari,yapmis olduklari..Hos degil..
Neden katlaniyorsun ki bosan gitsin demesi kolay..Insan pataküte evlilik bitiremez,bitirmemeli..Hele de cocuk varken..Simdi bu durumu cekmek zorunda degilsin ayril desek ola ki ayrilsa o cocuga yazik degil mi?
Siz sartlari zorlayin yine de..Geriye yönelik keske'leriniz,vicdani rahatsizliginiz olmasin.En son care;bu konuda üstelemesi halinde isin cikmaza girecegini daha mantikli kararlar alip uygulamaniz gerektigine,evliliginize,en önemlisi cocugunuza zarar gelmesini istemediginizi ama kendisinin tavirlarinin buna zorladigini belirtin.
Bu olayin yaratacagi huzursuzluk,uzun sürecege benziyor.Sabriniz,sansiniz bol olsun..

Uzulmeyin ben sizin ne demek istediginizi anladim ayni seyi konuyu okuyuncada dusundum

Verilen veriler ile sergilenen tavir arasinda tezatlik var demek istediniz de burasi kk herkes biryerinden ceker satasir
Tabiki koy ogretmeni ornegi verebilirsiniz koy ogretmeninin aldigi maas ve yasam kosullari ile ogretim gorevlisininki aynimi orada bir assagilama soz konusu degil sartlar belirtilmek istenmis

Sosyal yasam cok ayri iken zeka bambaska yani ulkede varoldugu konuma zekasal
Olarak gerekli olan test sinav okul egitim vs hepsini basararak hatta farkla gelip sosyal veya iletisimsel olarak sifir iki kelimeyi bir araya getirip konusamayan okuzde cok hastanede adliyede okulda heryerde varlar karsilasiyoruz
(Konu sahinine demiyorum bunu genel yazdim) yani konumla egitimle
Kendine guven yasama karsi durus akillica dusunme cozum uretme cok farkli
Teşekkür ederim beni anladığınız için,aynen bundan bahsediyordum.

en yakın arkadaşıma eşi 50000 tl kredi çektirip kredi parasını aldığı gün ortalıktan kayboldu adam kız 3 çocuguyla ortada kaldı ortadan kaybolduktan 2 ay sonra boşanma dilekçesi göndermiş adam kız 1 senedir borç ödüyor
bundan 10 yıl öncede mahallemizde bir abla benzer bişey yaşamıştı

genelde olmasa da çalışan kadınlar bir süre sonra eş kişisi tarafından sadece gelir kaynağı olarak görülüyor .Çalışma hayatından önce tek bir gün dışarı karısını çıkarmayan adam karısıyla dışarı çıkmaya ilgi ve alakayı artırmaya başlıyor yani çalışma hayatıyla beraber menfaat endeksli bir saygı gösterisi vuku buluyor tabi belli bir zaman geçinceye kadar

kadının parası ayrı olmalı yada ortak yapılmalı herşey kira fatura vs.

Evlilikte herșey ortak evet ama eșinizin bedelli askerlik borcunu siz ödemek zorunda değildiniz.
Ortak ta olsa.

Back