- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
-
- Konu Sahibi capricorn87
Allah hepimize kolaylık versin inşallah son sinavumiz olur :) evet disiplin saglayabikirsem daha iyi olur çünkü o yol git gel filan bogacak beni birde buranın havasına oğlumda alerji çıktı sonbahar gibi bir başlıyor hastaneye tanımıyoruz bunlar da var
Ooo süper bı puan :) öyle bir imkanım olursa sadece sözel ders için girmeye başlarım bir giruseyim bakalım .Matematik dehası değilim elbet ama şükür iyi yapıyorum tabiki çalışmak Grek .Tarih konusunda kafam almıyor resmen tarihi çok seviyorum ama acaip unutkanlık basladiDershane bence. Daha sistematik oluyor. İyi bir dershanede sözel konular da güzel anlatılıyor. Sizin gibiydim, matematik ve Türkçeye girmedim dershanede ama sözel dersler ve deneme sınavlarından faydalandım. 94 almıştım. Çocuğunuz da kreşe başlıyorsa sorun olmaz.
Evet bazı kurumlarda yaş şartı da olmayabiliyor bu arada sınav olduğunda 33,5 olacağım yani atama olana kadar belki 35 bazı kurumlar için bu sınav son şansım vs iyi degerlendirmeliyim .evet çok sikilganim 5 dk aynı yerde durunca bile patliyorum ama iş cidfi olduğu için dururum belki :) tavsiyeniz de güzel :)geç diyenlere aldırmayın. sanırım memurluk için 35 e kadar atanabilirsiniz. elinizden geleni yapın bence sıkılgan bir insansanız dersaneye gitmeyin ama evde de kalmayın. kütüphaneye gidin.
Kitaplarından çok memnunum açıkçası aleste filanda tek kaynagimdi şükür iyi bir puan aldım ama buradaki dershane nasıl bilmiyorum tabi yinede dershaneye gitmeden.bild kaynaklardan yararlanacağını kesinlikleKesinlikle Pegem akademi
Tüm parayı verip gitmedim ben çünkü çalışıyordum ve evlilik hazırlığı yapıyordum. Mühendis olduğum için de sayısala girmeye gerek görmedim.Ooo süper bı puan :) öyle bir imkanım olursa sadece sözel ders için girmeye başlarım bir giruseyim bakalım .Matematik dehası değilim elbet ama şükür iyi yapıyorum tabiki çalışmak Grek .Tarih konusunda kafam almıyor resmen tarihi çok seviyorum ama acaip unutkanlık basladi
SağolunBen geçen sene girmedim ama youtube’da benim hocamı izlemiştim rahat anlamıştım hatta konuları.
Benim eşimde polis ve çalışma düzeni yok anlayabiliyorum o yüzden, çocukla ilgilenmek ve dershaneye gidip gelmek zor olabilir, evde çalışabilirseniz yola harcayacağınız vakti de değerlendirebilirsiniz hem.. küçüğe de geçmiş olsun:)
Şubeden şubeye de dehidiyodur belki tavırlarPegem tok satıcı dediklernden. Eğitimi nasıl bilmiyorum ama bikere bilgi almak için gitmiştik de zor bela cvpliyordu oradaki görevli kadın . O tavirdan dolayi gitmedim
KimyaHocam bölüm ne
Bı ton konum var şimdiye kadar kimseye ters bir cevabım olmamıştır en sert eleştiriye bile kimkonularima denk gelen varsa bilir ama aptal insana tahammül edemiyorum beyniniz basmıyor belli ben orada ne soruyorum bu beyninizi kullanıp okuyunEvinin hanımı ol o halde
Çok teşekkür ederim çok güzel aciklamissiniz :) inşallah sizde atanirsiniz .Dediğiniz gibi sorunum bu .ezberle aram hiç iyi olmadı bir mantık istiyo beynim .Ben dershanede çalışırken de formülleri asla ezberketmezdim basit haliyle nereden geldiklerini ispat ederek gisterirdim neden nasıl olduğunu açıkladım ondan sonra ezbere gerek kalmazdı .Ben sosyal bilgiler ögretmeniyim ama atanamadim. Yine de kpss tecrübem var. Size bir iki önerim var.
Dersaneyi ben önermiyorum. Çünkü; benxe kpss için zaman kaybı.
Ama burda önemli olan sizin ic disiplininiz.
Ben gün-de en azindan 8 saat calisiyordum.o araya dersane sokamazdım
Internetten ramazan yetgin isimli tarih hocası size faydalı olacaktır.
Tarihin mantığını ve sebep sonuc ilişkilerini kurabilmeniz tabiki size anlatan bir ögretmen sayesinde olur.
2.dünya savaşının nedeninin 1.dünya savası olduğunu ezberlemek yerine mantıken acıklayabilmek gerekiyor. Elbette bu aciklama için bir bilgi birikimi lazım.
Bu bilgi birimi de şöyle sağlanır: tarihin ilk konusunu çalıştınız. Haritada gösterilen her yeri kafanıza kazıdınız. Olaylaròn gerçekleştiği cogfafya ile tarihi olayı ilişkilendirdiniz. Ezber kısımları da yaptınız. Ve ilk konunuz bitti.
Sorularda da pek yanlışınız çıkmadı.
Çok mutlusunuz. Ama ben söyleyeyim bu mutluluğunuz en fazla 1 ay sürecek.
1 ay sonra o soruları cözemeyeceksiniz. Çünkü tarih derhal unutulur.
Sizin yapacaginiz şey aynı konuları sürekli tekrar etmek.
Sınava girene kadar her ay eski konuları tekrar etmek zorundasınız. Yoksa yapamazsınız.
Tarihte en önemli püf nokta bu. Sürekli aynı şeyleri tekrar etmezseniz sınavda "ya hu ben bunları biliyordum ama??" Dersiniz. Ve eger derseniz beni hatırlayın.
Bir diğer ipucu; yazmak. Ve çalışırken kendi yazina bakmak.
Mesela ben ramazan yetgini ilk önce sadece dinliyordum.
Sonra videoyu başa alıp tertipli temiz not tutuyordum.
Konu bitince baştan tekrar tekrar o notları hatmediyordum.
Her yenikonudan önce eski konuları tekrarlıyordum.
Ve sınavda 1 tane boş 1 tane yanliş yapıyorum:)
Ama tabi atanamıyorum.
Ezberlemek yerine anlamak önemlidir tarihte.
Çünkü tarih ezber dersi değildir.
Fransız ihtilalinın sebeplerini ezberlemek başka..
Bir ihtilalin sonunda işlerin daima kontrolden çıktığını ve hic beklenmedik sonuçlar çıkabileceğini ezberlemeden mantıken aciklamak başkadır.
Bu açıklamanın sonunda osmanlının neden yıkıldığını da hic kitap acmadan bile açıklayabilirsiniz.
.hadi kolay gelsin.
Evet deneme sınavı önemli kendimizi girmek için sağolun :)Tüm parayı verip gitmedim ben çünkü çalışıyordum ve evlilik hazırlığı yapıyordum. Mühendis olduğum için de sayısala girmeye gerek görmedim.
Matematikte de pratik yollar öneriyordu hoca. Hepsine katılsanız sizin için iyi olabilir. Özellikle deneme sınavlarına girin.
İnşallah iyi olur valla bayram hocayı 15 gün kala izledim yine bile 7 doğru yapmıştım benim için çok iyivalla bayram ve ramazan hoca bana iyi geldi de benim de sınav bu yıl bende iyice saldım onları çalıştım diğer konular duruyor 1 ay sonra ayvayı yedik
Çok iyi yapmışsınız :) evet özellikle coğrafyadan kisazamanda olsa bile 7 doğru yaptım ki bana mucizeydi...Bayram hocanın videolarını izlemistum Ramazan hicada çok sıkıldım ama zaman dardı o yüzden de olabilir herkes çok ivuyor birdaha izleyeceğim :)Doğru bir plan ve disiplin dahilinde ilerleyeceğine inaniyorsan, ki sayısalı da yapabiliyorsan kesinlikle dersane ziyandır. Coğrafya tarih ve sözel mantık direkt olarak benim hocam videolardan dinle. Baştan sona dinle not al bitir. Soru çözümlü kitap ve deneme al. Ben sayısalciyim genel kültürde sadece bu hocaları dinleyip ve soru çözüp 60ta 54 yaptım
Her ders için tavsiyelerim var ama uzun olmasın diye en zor olan dersi ele almak istedim.Çok teşekkür ederim çok güzel aciklamissiniz :) inşallah sizde atanirsiniz .Dediğiniz gibi sorunum bu .ezberle aram hiç iyi olmadı bir mantık istiyo beynim .Ben dershanede çalışırken de formülleri asla ezberketmezdim basit haliyle nereden geldiklerini ispat ederek gisterirdim neden nasıl olduğunu açıkladım ondan sonra ezbere gerek kalmazdı .
Tıbbi biyokimya da yüksek lisans yaptım full sözel .Ama hormonları filan sema olarak çizip nereden geliyor ne yapıyor su hastalığın sebebi bunun hangi mekanizmayla çalışması diye mantık kurardim yoksa mümkün değil .
Tavdiyeleri deneyeceğim
Valla olumsuz yorumlara acigimdir inanın ama küçücük beynini dalga geçmek için kullanan tiplere uyuz oluyorum başka konuda denk gelsem de laf ederim ...Olumsuz yorumlar olacak mutlaka ama bosverin. Güzel bir yola cikmissiniz. Ben de ne yapacağımı bilemiyorum dersane mi ev mi? çalışma düzenim yok. Bosbos oturmak en sevdiğim şey ve gerçekten önünü alamıyorum. Sayisalciyim. Türkçe hariç sözel dersler sıkıntı benim için. Dersaneye gitsem de mat almadan mi?
Kafam katman corman. Diyorum ki kızım bir ay kalmış bir çalış sadece tarih ve Coğrafya. İyi alırsan Dersaneye git hallet şu işi. Sonra da diyorum ki amaan alım mi var