KP ve Huzurevi

Allah rahmet eylesin
anneniz kaç yıl çekti bu hastalığı başlangıç ve vefat olarak kusura bakmayın soruyorum ama
Allah bilir tabi de 10 12 yıl en fazla diyorlar


Allah razı olsun.Benim annem felç olma sebebi beyin kanaması geçirmesiydi.20 yıl felçli geçirdi.Beyin kanaması geçirdiği için beynin belli bir bölümünü kullanamıyordu.Bu süreçte koltuk değneğiyle yürüdü vesaire...Unutkanlıklar, hayali arkadaşlar çok azda olsa vardı.Biz buna yorduk.Babamı kaybettik 10 yıl kadar önce o zaman kendini bıraktı.Psikolojik olarak.Alzhemir'ı Yoğun olarak son 3 yıl geçirdi. ama bir sürü hastalık , enfeksiyonel durumu olmasından ötürü, ayrıca beyin hasarlı olmasından hızlandı bu süreç... Yutma refleksini unuttuğu ve sürekli yatan hasta olduğu için, yemek yerken besinler akciğerlerine kaçıyordu. Sürekli pönomoni geçiriyordu.Tükürüğünü yutmak bile sıkıntıydı,yemek suyu geçiyorum.Artık antibiyotiklere bağışıklık geliştiği için enfeksiyonu tedavi edilemedi.Uzun bir süre yoğun bakımda yattı 5 ay kadar.. Ne yazıkki kaybettik. Önceleri 3 ayda bir hastanede yatması gerekiyordu.Sonra ayda bir haftada bir oldu.. Bu süreci bizzat yaşadım. Allah yatan hastaya da, bakan yakına da güç kuvvet versin.Bizim maddi, manevi imkanımız vardı.Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Düşünün engeli olan hastayı araca bindiremeyecek durumdaysanız Acil durumlarda ambulans ile hastaneye gidebilirsiniz. ama dönüşte eğer solunum cihazına vs. bağlı değilse devlet size ambulans vermiyor. Bu durumda özel ambulans kullanmak gerekli, bu da demektir ki en kısa mesafe için 300tl niz olması gerekiyor.Devlet hastanesi her hastayı kabul edemiyor, Özel hastaneye gitmeniz gerekli bu arada en az yatış için geceliği 1.000TL ödemek demek... İlaçları, bezleri vesairesinden bahsetmedim.. Profosyonel destek almak en sağlıklısı hastaya da eziyet olmaz.. Zor bir süreç..
 
2.evliliklerde olan zaten çocuklara oluyor.Kaç sene geçmesine rağmen eşiniz etkisinden kurtulamamıştır yaşananların.Büyüklerin bir duası var klişedir ama çok yerindedir.Allah elim ayağım sağken ,aklım yerindeyken canımı alsın 3 gün yatak 4.gün ölüm diye.
 
amin Rabbim tüm hastalara ve yakınlarına yardım etsin
mekanı cennet olsun annelerimizin...
 
Alzheimer nasıl bir hastalıktır bilmiyorlar, yakın çevremde maalesef Alzheimer olan büyüklerim oldu, hastalığın ilk evrelerinde sorun değil ama son evresinde asla evde yalnız kalamaz, en az 2 kişinin ilgilenmesi gerekiyor çünkü Alzheimer olan biri ne eşini, ne çocuklarını, ne torunlarını kimseyi tanımıyor, aç mı tok mu, tuvaleti var mı yok mu bilmiyor, herkesi, tüm anılarını biriktirdiği evini bile yabancıladığı için hırçınlaşıyor, gitmek istiyor zaptedemiyorsunuz, hasta bezi kullansanız çıkarıp atıyor her yere tuvaletini yapıyor, sonda takılsa söküp atacağım diye uğraşıyor haliyle kendine zarar veriyor ya hastaneye götürmek ya eve doktor çağırmak zorunda kalıyorsunuz, 5 dakika gözünüzü ayıramazsınız alıp başını gidiyor, zaman ve mekan kavramları olmuyor, Alzheimer öyle eve alayım akşama kadar evde kendini idare eder, akşamda iş dönüşü biz ilgileniriz denilecek bir hastalık değildir bu sebeple eğer evde ilgilenecek kimse yoksa bakımevine yatırmak en iyisidir, kaldı ki Alzheimer düşmanımın bile başına vermesin bakana da bakılması gereken hastaya da zorlukları olan bir hastalık, bakanın da psikolojisi bozuluyor çünkü sizi tanımıyor, sizle ilgili hiçbir şey hatırlamıyor, bazen eşi sanıyor, bazen doktor, bazen bir komşu, torununu kocası sanıp yanına çağıran bir teyzemiz, gelinini eşi sanan bir amcamız vardı.

Vicdan evet, kimsenin vicdanı hasta bir babayı bakımevine bırakmaya razı gelmez ama hiçbir şey hatırlayamadığı için hırçınlaşıp evden gitmek isteyen, izin vermeyince de kendine zarar vermeye çalışan halini görmek, onu zaptetmeye çalışmak da kolay değil.
 
Şartlar neye elveriyorsa onu yapacaksınız mecburen en makulu neyse o olmalı. Bulunduğunuz ilde bir bakım evine yerleştirir sık sık ziyaret edersiniz yalnız bırakmazsınız.ama ozel bakımevi de olsa devlette olsa ziyaretleri ihmal etmeyin çünkü orada çalışanlar üzerinde çok etkili bu önemli olan kimsesiz bırakmamak. Allah kolaylık versin kimse kimsenin halinden anlamaz sinirlerinizi bozmayin
 
Aynen öyle,geçmişte yaşananlar insana güç verir ya da gücünü kırar.
Bir yakınımızla aynı şeyi yaşarken,ona gözünden başka bir azasıyla bakmayanlar,yalnızca "bakacağız ne yapalım,büyüğümüz ne yapalım"cümlelerindeki çoğul eklerinde varlardı.
Bizim sevdiğimiz,bizi seven bir büyüğümüzdü,biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık, helali hoş olsun bin kere.
Fakat böyle bir kişiye o emek verilir mi bunun cevabını hemen veremem,artı konu sahibinin şartlarında olsaydık sevdiğimiz de olsa çok zor olurdu,konuşan hariçten konuşuyor...
 
Eşinizin rahmetli annesi için başı sağolsun eşinizi öfkesini çok iyi anlıyorum konu detaylarınıza girmeden yorum yapmadan etme bulma dünyası diyeceğim k.p ve eşi adına. Konunuza gelince üvey anne bile demeyeceğim k.p in eşi maaşını alıyorsa önce onun önüne geçin mahkemeye başvurup kendisi hasta ise o bayan eşinizin babasına vasii tayin edilmesini babasının eşinin de hasta olduğunu belirtin ve maaşını çekme yetkisini de eşiniz alsın o zaman bütçenize göre bir yere yatırırsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…